|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
M_sub
Регистриран на: Съб Яну 05, 2008 2:34 pm Постове: 71 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT
Рейтинг: 70 
|

Здравейте на всички!
Още едно Субару в клуба.
Много безаварийни километри и приятни емоции с втората половинка...!
Въобще не съм мислил, че може да се спра на Субару...но така се случи. Направих избора си заради няколко неща AWD, комби, много добрият салон и “въздушното окачване”. Колата е 99 година Subaru Legacy 2.5 GX (AT) внесена на 06.12.2007. След преглед и смяна на всички консумативи в “сервиза на Митака” на Банско шосе, от който съм много доволен на 15 същият месец след 5 часа чакане в КАТ се сдобих с номерца. Четири нови 205/55/16 от “Диана” и бях готов.
Първите ми впечетления са, че в колата е много удобно на всички седалки, вози добре и вчера я “изтезавах” в снега....малко съм разочарован от VDC-то, можеше и да е по-добре. Иначе “щар по щар” си е по добре от FWD или RWD. За двигателят мога да кажа, че е баласрин (нали е боксер) работи на по-ниски обороти на празен ход от колкото очаквах, но го усещам малко слаб за 2,5 л. и дори за 156-те си кончета....може и да е от автоматика. Скоростната кутия е много добра, не усещам като превклучва и на различните режими се усеща доволна разлика. При рязко подаване на газ на power режима ми сваля 2 предавки и пак го правя глако, без “удар”. Климатроника работи перфектно, както и фаровете са много добри независимо че не са Ксенон. Очаквам да тествам “автопилато” на по-дълъг път. Като цяло съм доволен от първото си “запознаване” със Subaru.
Имам един въпрос. Мога ли да изключвам VDC-то?
Ако има нещо интересно за споделяне ще се включвам.
_________________ "....Much to learn you still have...." ex - Legacy 2.5 GX AT 99' Forester 2.5 XT 06 AVO380
|
|
|
|
| Съб Яну 05, 2008 2:47 pm |
|
|
|
rimohit
Регистриран на: Пет Окт 26, 2007 10:45 pm Постове: 39 Местоположение: Бургас (Стара Загора) Рейтинг: 0
|
от мен имаш едно честито и безаварийно каране
Добре дошъл няма да ти казвам , че аз нямам още субару 
_________________ Всяка жаба-кръв сере!
За риба ми се ходи-та ми се реве...
|
|
|
|
| Съб Яну 05, 2008 5:18 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Честито и от мен!
VDC не може да се изключва и по мое мнение работи повече от перфектно - имам база за сравнение с много по-модерни автомобили и системи 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Съб Яну 05, 2008 7:20 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|

Нека да споделя и аз нещо за ВДЦ , днес ходих на такъв сняг че просто няма как да го обесня , Дюлински проход ми поднесе огромна изненада или казанно по друг начин направо ми ева майката
бяха изчистили пътя докадето им е кеф , а най-горе само беше минало някво емтелбе така и нему научих името макар да имам книжка за него  засилвам се да мина огомен коловоз , ВДЦ- ми се включва колата спира  натискам газта спира  отпускам тръгва  както и да е неостанах  там излязох с 300 зора 6 км пътя леш а отстрани натрупванията до пътя по 2м , 2,50м , 3 метра има място точно колкото е широк Аутбека  понеже те са го ринали и то после леко се е свлякало и леко е навяло и е станало недей си игра  вбесих се на ВДЦ  звъннах на митака викам от къде се изключва тва л**но той вика не се изключва карай с него  викам ааа мерси митко  , продължавам да карам и да се нервя  обаче излезе  включил съм ХОЛД молд сичко , и накрая спирам на 50метра от вилата и давам назаден и хоп колата остана във въздуха  ни ВДЦ ни баба му  голям кур , обаче кво се случва давам напред и назад няколко пъти  включва се тва л**но изключва се спира едната гума другата и накрая някоя гума зацепи и излезе и излезе точно заради тва ВДЦ-е  защото тя прекъсна тръгна пак прекъсна пак тръгна и излезе и леко се изкефих  викам щом са го сложили хората значи има защо  и друго забелязах  когато колата тръгне да се пързаля ВДЦ-то се включва и предава на АБС-а и когато се пързаля колата някоя от гумите спира приплъзва както приплъзва АБС-а и така спира занасянето , и съм на мнение че тва е голяма екстра особенно ако някоя жена кара  , в началото ти се струва че ако го няма ВДЦ колата ще стане по-проходима ама не е така , всеки които няма опит (и аз включително) като попадне в пряспа и мигновенно дава всичката газ а това не е правилно и за това се грижи ВДЦ-то дори си мисля че всяко Субару което я няма тая екстра си е кофти , само на имрезата неи трябва това 
|
|
|
|
| Съб Яну 05, 2008 9:06 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
вадиш бушона на АБС-а - няма АБС- няма VDC  допълнително може да се инсталира едно копче, с което принудително да активираш задният мост на максимум - става, митака прави такива неща, ама е голяма играчка. точно днес се беше заиграл с едно легаси, на което поради липса на достатъчно налягане на маслото задният мост не се включваше като хората - той направи една черна кутийка, която се командва от бутон и включва регулаторът на задният мост на максимум. прави го щото иначе трябва да се ремонтира кутията, а клиентът не иска. допълнитрелната екстра от този бутон е, че така се получава най-силно 4х4 - при автоматика почти никога задният мост не остава включен на максимум, само за момент и после пакетът отпуска. но копчето се прави да работи само ако го придържаш с ръка, не остава постоянно включено. често идват клиенти и питат как да се изключат екстрите за да могат да си правят кефа зимата със семейният снегорин 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Яну 05, 2008 10:40 pm |
|
|
|
M_sub
|
Благодаря Ви!
Flat 6 написа: VDC не може да се изключва и по мое мнение работи повече от перфектно - имам база за сравнение с много по-модерни автомобили и системи  мммм зависи от гледната точка. Както ORTIZ каза колата направо спира, като се включи тази "екстра". Даваш газ и нищо...не е много приятно  . Иначе за ORTIZ написа: "..и съм на мнение че тва е голяма екстра особенно ако някоя жена кара Embarassed.." съм съгласен. Вчера дадох да кара момата, защото е моят Drink and drive  и ..... не и мрънках въобще дори като обърка пътя и се напъхахме в едни необработени преки, пак се справи.... ама не тя, а колата..  . agent dust написа: "..вадиш бушона на АБС-а - няма АБС- няма VDC .." и аз си помислих за това нещо
Дали бушона на ABC-a е един с VDC-то? Да изключа VDC-то и да тествам...семейният снегорин

_________________ "....Much to learn you still have...." ex - Legacy 2.5 GX AT 99' Forester 2.5 XT 06 AVO380
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 12:24 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
M_sub написа: agent dust написа: "..вадиш бушона на АБС-а - няма АБС- няма VDC .." и аз си помислих за това нещо  Дали бушона на ABC-a е един с VDC-то? Да изключа VDC-то и да тествам...семейният снегорин 
Щом той ти го казва значи е така 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 2:47 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
бушонът не е един и същ, но като изключиш АБС-а VDC-то няма откъде да взема сигнал за въртенето на колелата и компютъра просто го изключва. за да може да функционира тази система, тя трябва да чете един куп датчици, АБС-а е един от тях. няма АБС, няма ВДЦ. но ако го изключиш, колата няма да стане по-проходима, това се прави само за фън ако искаш зимата да ореш с трактора. като се активира принудително и задният пакет на кутията става като ръчна кутия с пермаментно 4х4. тези неща по принцип не бива да се правят! само ако клиентът настоява, или ако другата алтернатива е ремонт на кутията. т.е. карайте си с ВДЦ-то, ако искате земекопна машина, купете си субару с ръчни скорости.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 6:55 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Пон Яну 07, 2008 3:45 am |
|
|
|
M_sub
|
agent dust написа: бушонът не е един и същ, но като изключиш АБС-а като се активира принудително и задният пакет на кутията става като ръчна кутия с пермаментно 4х4. Ето на това нещо не мога да свикна, хем 4х4, хем се включва когато прцени машината....поведението не може да се предвижда, а трябва да се оставиш и да предполагаш, че щом в момента поведението и задвижването е такова, значи това е най-добре за пътната обстановка!? Да ви кажа quattro-то (торсен диференциала) по ми допада.  Legacy-то е супер за жената. Мога да се возя и даже да поспа:P agent dust написа: карайте си с ВДЦ-то, ако искате земекопна машина, купете си субару с ръчни скорости. Ръчни и турбо  ама в БГ нЕма или са рядкост...само impreza но не е family car. Много се кефя на возията на колата, може да е скъпо за обслужване това пневматично окачване но кефа е неизмерим...
п.с. Не мога да качвам снимки...намалих ги но явно още нямам оторизация 
|
|
Последна промяна M_sub на Чет Яну 10, 2008 7:48 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пон Яну 07, 2008 7:56 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
quattro
= = = = = = = = = = = = = = = =
Снимките си ги качи в нета някъде. Ето предложение:
http://www.picvalley.net/
|
|
|
|
| Пон Яну 07, 2008 8:51 pm |
|
|
|
plcb
brave sir robin
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 6:41 pm Постове: 211 Местоположение: София-Казанлък Рейтинг: 6
|
agent dust написа: бушонът не е един и същ, но като изключиш АБС-а VDC-то няма откъде да взема сигнал за въртенето на колелата и компютъра просто го изключва. за да може да функционира тази система, тя трябва да чете един куп датчици, АБС-а е един от тях. няма АБС, няма ВДЦ. но ако го изключиш, колата няма да стане по-проходима, това се прави само за фън ако искаш зимата да ореш с трактора. като се активира принудително и задният пакет на кутията става като ръчна кутия с пермаментно 4х4. тези неща по принцип не бива да се правят! само ако клиентът настоява, или ако другата алтернатива е ремонт на кутията. т.е. карайте си с ВДЦ-то, ако искате земекопна машина, купете си субару с ръчни скорости.
15 минути гледах клип на Жигули клуб- Новосибирск 
_________________ PLACEBO RULES
|
|
|
|
| Пон Яну 07, 2008 9:33 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
в БГ има и доста турбо легаси, има дори от последните модели - но то е хамериканско.
по принцип автоматичната кутия и екстрите покрай нея са направени като за лелки. натискаш педалите и чакаш компа да свърши всичко останало - затова е нормално хората с повече адреналин в кръвта да не ги харесват. субару с ръчни предавки е съвсем различна кола - но харчи повече
|
|
|
|
| Пон Яну 07, 2008 9:44 pm |
|
|
|
M_sub
|
agent dust написа: субару с ръчни предавки е съвсем различна кола - но харчи повече Как кола с ръчни скорости ще харчи повече от автоматик?
|
|
|
|
| Чет Яну 10, 2008 7:48 pm |
|
|
|
M_sub
|
Impreza94 написа: quattro  Поправям се! 
|
|
|
|
| Чет Яну 10, 2008 7:50 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
M_sub написа: agent dust написа: субару с ръчни предавки е съвсем различна кола - но харчи повече Как кола с ръчни скорости ще харчи повече от автоматик? Според зависи колко ще я риташ в бъбреците  M_sub написа: Impreza94 написа: quattro  Поправям се! 

|
|
|
|
| Чет Яну 10, 2008 8:04 pm |
|
|
|
M_sub
|
Привет отново  имам едно въпросче. Може ли да се повишат оборотите на превключване при автоматика (на power режим в момента превключва на 6200-6300 оборота)? Мерси
п.с. Как ме дразни това VDC 
|
|
|
|
| Сря Яну 23, 2008 8:07 pm |
|
|
|
M_sub
|
Реших и сложих един Би Ксенон на Legacy-то  Стана Ок. Благодаря на колегата Ngoro  . Не мога да кача снимки, но му изпратих такива и ако ги качи на сайтът му, ще постна линк. Много съм доволен 
|
|
|
|
| Пет Мар 14, 2008 8:16 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|