Отговори на тема стр 1, 2  >
 Легаси 2.0 2004г. или Аутбек 2,5 
Автор Съобщение

Постове: 26
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, отдавна чета мненията във форума, отскоро се включих и аз, но не съм пълноправен член, защото нямам все още колица! Паричките са събрани, офертите ги знам наизуст, но още се колебая дали да е малко по ниския и уж по-икономичен Легаси след 2004г. или Аутбек, който е малко по-солен като първоначална цена! За обслужването може би няма голяма разлика, за разхода очаквам вие да ми кажете има ли такава, защото по заводски изглежда, че е минимална. Ще карам 60/40 - градско/селско, във драките ще се навирам рядко. Града е Варна, който може би е най-лошия за каране и отскоро вместо да пълнят дупките, калпазаните направиха полегнали полицаи навсякъде, затова ми трябва кола със здраво окачване. Знам, че Легаси не е със въздушното окачване на този модел, за Аутбек не знам какво му е окачването. Разбрах и че въздушното окачване не е за предпочитане, особено ако се развали. Какво да гледам при покупка на някой от автомобилите и какво да тествам? Ако някой има наблюдение върху единия или другия модел, да напише мнението си. Не се ограничавам във двигателите, а само в тези два модела. Моля пишете, че нуждата от покупката съвсем наближи.

Пет Авг 24, 2012 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега, по-принцип Легаси е с по-НЕЗДРАВОТО окачване. Въпреки че са едни и същи. Поставен пред тази дилема преди няколко месеца избрах аутбека. По-висока, води се за всички типове пътища, РОДИХ СЕ - спрях да закачам броните по бурдюрите, катеря се по-същите без проблем. Абе високата кола според мен е голям кеф ...

Разходите са същите. Имаше тема за тези т.н въздушни окачвания, но завърши без решение тъй като засега това е само мит. Със сигурност се знае, че американския модел е без въздушно ...

Пет Авг 24, 2012 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hitmn написа:
Колега, по-принцип Легаси е с по-НЕЗДРАВОТО окачване........

Колега би ли обосновал твърдението си, така казано е малко неясно. Кажи точно в кои възли имат слабост Легаситата пред Аутбека? На мен по каталог ми излизат отпред едни и същи носачи, биалетки, шарнири и кормилни накрайници. Легаси 4 мисля няма вече с въздушно окачване ( не съм сигурен ), по каталог Легасито е по-леко, харчи по-малко, ускорява се по-бързо, има по-висока макс скорост, по-стабилно е в завой - има по-нисък център на тежестта, интериора е същия. Естествено всички тия неща могат да се обезмислят, само с височината на Аутбека - възможност за офроуд, възможност за катерене по бордюри и преминаване на по-високи препятствия. Двете коли са направени за различни потребности и ако основната цел е шосейно каране, то Легасито е по-добро, ако човек има и офроуд потребности, то Аутбека е неговата кола. Лично според мен по-здрава от към окачване следва да бъде Легасито, тъй като е по-лека при едни и същи използвани части, както по отношение на окачване, така и по отношение на спирачки. Гумите, които ползва Легасито са по-евтини стандартно 205/55/16 с-у 215/60/16, единствено спек Б ползва по-скъпи гуми, тъй като е с по-големи дискове и там мин е 17, а фабрично излиза с 215/45/18.

Съб Авг 25, 2012 7:05 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В сервиза във Варна човека(кара също Аутбек), каза, че Легасито след 2004г. не е със въздушно окачване, спомена и цифрата за ремонт на такова :lipseal: Каза ми и да тествам обезателно диференциалите с няколко обиколки на пълен ляв и пълен десен, ще го сторя, ако се сетите друго, подсетете.
Относно здравината на окачването, ако са направени от еднаква материали, единствената логика Аутбека да е по-здрав, е, че е на по-голяма гума, която по лесно гази препятствията, съответно търпи по-малко вибрации, но това е минимална разлика, ако изобщо е фактор. Сигурно ли е че са с еднакви материали.
За качването на бордюри добре те разбирам какво предимство е(карам ](*,) с Ксантия, признавам без бой). за такива качвания само Бека става.
Имаше някакви недотам добри отзиви за двигателя 2,5. споделяте ли ги. И то по -скоро, че 3.0 и 2.0 са по-надеждни, единия е с верига и тя се сменя мн.рядко и едва ли не е милионник, а другия 2.0 не разбрах от какво му идва здравината, но като звъннах на един продавач ми обясняваше, че двигателя е 2.0, не е 2.5, което звучеше като хвалба. Също каза, че 2.5, най не са за предпочитане. Май не мога да си позволя да скоча на 3.0(не искам да се корумпирам), и това също определя дали да е Легаси или Аутбек. И двата модела са страшни, не мога да спя, така ме присърбяват ръцете.

Съб Авг 25, 2012 8:16 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Този автомобил го продават отдавна, малко са му смъкнали цената, какво Ви е мнението, струва ли си да се види на място? http://www.cars.bg/u630943

Съб Авг 25, 2012 8:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Няма да те убеждавам в нищо, само ще кажа как работят цифрите.

Автомат vs. Ръчка - Автомата е с по-дълги скорости т.е. на една и съща скорост автомата държи по-ниски обороти. Автоматичните скоростни кутии на субару са доста здрави. 4-степенната е толкова здрава, че за някакъв период от време я монтират на НИСАН ПАТФАЙНДЕР. В същото време Ръчката (с къси и дълги) е идеална за оффроуд и за хора (като баща ми) родени против автомата. (когато кара моя Аутбек, остана изумен от превклучването на автомата...положително)

Двигателите - Не съм се интересувал за 2.0 мотора. Мога да ти кажа каквото знам за 2.5 и 3.0.
2.5 - 165 к.с атмосверен Н4. Този мотор е малко муден. Тежестта на аутбека му идва в повече. Сравнявал съм го лично и смея да твърдя че Рено Клио 2 фаза 2 с 1.4 16V 98 hp. мотор и тегло на автомобила 1100 кг (с газово) върви и навира повече.
Иначе самият мотор е много здрав. Това е мотора, на който субару "разрешава" да се монтира газов инжекцион без т.н. "драматични последици". Имаш да сменяш ангренаж на всеки 100 000 км.
Разход на гориво : 14-16 градско, 9-10 извънградско. ГАЗ

3.0 - 245 к.с атмосверен Н6. Направо ти се изпъват пръстите на краката ... Много върви, все пак сума ти коне. 240 км/ч са лесна работа. Пригажда се към за газов инжекцион след първите 50 000 км, се сменят леглата на клапаните (с титаниеви) за сумата от 500 лв. и сте вечно заедно. :).
Разхода на гориво : Градско 16-18/100, извънградско 10-11/100. Говорим за ГАЗ.

Не знам колко тежи Легаси. Говоря от камбанарията на Аутбека.
Каквото и да вземеш, не знам какво караш сега, но само да кажа : Реното Клио 2002 година със малко по-твърдо окачване, гуми 195/50/15 (ниско профилни) 7.5j джанти се държеше по-зле отколкото в момента ВИСОКИЯ Аутбек, в завоите.
Смея да твърдя че Аутбека е доста стабилен, но не съм го сравнявал с Легаси. :)

Съб Авг 25, 2012 9:36 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Meрси за подробното мнение, карам Ксантия Д 1,9 90коня на 1600кг. тъй, че каквото и суби да подкарам, няма място за сравнение, като динамика! Напоследък мойта все е в бокса и като взема субито не искам да е така, затова обезателно трябва да взема читава кола и ако ще влизам в бокса поне да не е веднага., то май всеки това иска :giggle:, но защо да не се случи и на мен :D
Та за 2.0 двигателя, ако приемем, че Легаси е 1360 кг. колкото го дават по каталог и 138 коня следва да са му мн.добре, като за семейна кола, такава ми трябва, а и да ходя до вилата всяка седмица, но там ходих и със Ситроена зимата. дават му заводско 10, 6/ 6, 1, което ако е вярно е мн.добре. Т. е Аутбек не ми е задължителен, но ако е несъразмеримо по-здрав от Легаси, ще почакам да взема такъв. Наистина е мн. зле във Варна с пътищата, преди 15г. беше по-добре, най - добрия град за живеене, стана най - добрия за офроуд #-o, но и Легаси следва да се справи. А, как возят, че аз се разглезих с Ксантията, ако някой е правил сравнение. Мерси за мненията, чакам и още, Какво е положението с газта на 2.0 ако някой има мнение, разбирам, че всмукателните тръби трябва да са метални, някой каза, че имало и други :-? Съвсем малко ми трябва и скачам, че и съм вече отпуска. :cool:

Съб Авг 25, 2012 10:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много добре ще е да пробваш съответните автомобили и да видиш кой ще ти пасне. Форумните срещи във Варна са чудесни събития и всеки е добре дошъл. Преди няколко месеца колегата (крисмарг) си взе Аутбек след кратка рали разходка с такъв :cool:

Съб Авг 25, 2012 10:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мярнах варненският форум и наистина завидях, даже наскоро сте похапвали на полянка, ама аз няма с какво да дойда :shock: , тъй, че помагайте тази по-горе дето я мярнах съм я заплюл, че ми идва и на парите, пратих колега от Благоевград, и на око я оцени, ама и той разбира колкото мен, ако е с нареден, мотор, скоростна или нещо друго, тръгна ли да я правя, ще побелея съвсем, май ще хода да я гледам, ама къде там да я тествам, и дали все пак е добър избор? Не виждам някой от форума да кара точно такава, ако има нека да ме окуражи!

Съб Авг 25, 2012 11:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
inspkostov написа:
Мярнах варненският форум и наистина завидях, даже наскоро сте похапвали на полянка, ама аз няма с какво да дойда :shock: , тъй, че помагайте тази по-горе дето я мярнах съм я заплюл, че ми идва и на парите, пратих колега от Благоевград, и на око я оцени, ама и той разбира колкото мен, ако е с нареден, мотор, скоростна или нещо друго, тръгна ли да я правя, ще побелея съвсем, май ще хода да я гледам, ама къде там да я тествам, и дали все пак е добър избор? Не виждам някой от форума да кара точно такава, ако има нека да ме окуражи!

доста далечко идва благоевград до софия-100км,но най добре да ти я прегледа някой преди да скочиш да я купуваш

Greg4o написа:
Много добре ще е да пробваш съответните автомобили и да видиш кой ще ти пасне. Форумните срещи във Варна са чудесни събития и всеки е добре дошъл. Преди няколко месеца колегата (крисмарг) си взе Аутбек след кратка рали разходка с такъв :cool:

да така беше,тъкмо това щях да кажа и аз,на срещите има и легита и БЕК-ове...

добре дошъл е всеки

Съб Авг 25, 2012 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за поканите, още при първата възможност съм там, само още нещо трябва да се случи...

Съб Авг 25, 2012 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valadares написа:
да така беше,тъкмо това щях да кажа и аз,на срещите има и легита и БЕК-ове...

И жигулки :D . Аз така отидох на срещата. Mirovarna ме повози на Форестър дизел, преди това пробвах и бензин, а при valadares направо ми стана лошо. Та отивай на някоя среща, динамиката трябва да се усети. 2,5 на кикдаун си е доста приличен и по мнението на всички който съм возил. Може пък и 2,0 да ти е достатъчен, а и се води най-безпроблемен в комбинацията с ръчна кутия. Обаче май няма Аутбек с 2,0 след 2004г. А Аутбека си е универсал от всякъде. Преди месец на Ягодинската пещера спират двама мъже на около 55 г. и оглеждат колата. Единия каза "това е японския мерцедес - комфортен, надежден, здрав, проходим" Не му стигнали парите и си взел CVR и останах с впечатлението че съжалява.

Съб Авг 25, 2012 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за всички мнения дотук. Някой спомена какъв е начина да се види реалния километраж на автомобила, има ли някакви специфики? Мой познат спомена тест чрез ключа, но не ми се вижда реалистично. Ако стигна до пазарлъка, къде във Варна да я обслужа или минавайки през София да го сторя там?

Нед Авг 26, 2012 9:09 am
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
За София, трябва да видиш т.н. бял списък със сервизи. Любо или Митака. Варна доколкото знам е само официалния сервиз и там работят добре... Инак километрите трудно ще ги хванеш по електрониката. Мога да ти кажа че волана седалките скоростния лост и ръчната най-добре го издават. Ако са правени си личи!!! Винаги нещо не е донапаснато както хората. ПРЕДЛАГАМ ТИ първо да видиш няколко форумни коли на живо да са здрави по механичната част и запазени за километрите си за да придобиеш представа. Много дребни неща не си личат но ако си се возил и знаеш как трябва да е е друго. Ти не си написал откъде си, предполагам Варна, драсни ми едно ЛС ми дай номера си, аз съм до вторник/сряда във Варна и ако ми остане време ще ти се обадя да видиш Аутбека 3.0 2004 със и без газ как върви и как вози, как работи автоматика и другите глупости ....

Нед Авг 26, 2012 11:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Окачването на Легаси и Аутбек е еднакво като здравина поради това, че както е написал Еди частите, които най-често се износват са същите и при двата модела. Аутбекът е по-скъп за поддръжка - гуми, двигател, данъци, гражданска, гориво. 2,5 литровия двигател дали е муден е въпрос на лично усещане. За повечето хора не е муден, не всички шофьори са състезатели и скоростта от 240 км/ч предполагам не е най-важния критерий за човек говорещ за икономия и разходи.
За избор между автоматик и ръчна скоростна кутия - разходът на гориво е еднакъв. Разходите за поддържка (поне при 2,5 литровите) също са подобни защото съединителят е дмпферен и доста скъп - говорим си за цени от около и над 1000 лева - поне при предния модел двигатели е така, а с годините тези неща обикновено само поскъпват. Най добре е преди да купиш кола да провериш колко струва съединител за 2,0 Легаси след 2004 година.
За здравината на 2,0 и 2,5 литровите двигатели след 2004 - няма данни някой от двата двигателя е по-чуплив. Има оплаквания от предишните поколения 2,5 литрови двигатели, но всичко зависи от състоянието на двигателя.
При кола на над 7-8 години, каквато търсиш, източник на евентуални проблеми ще ти е състоянието и километрите на двигателя, отколкото това дали е 2,0 или 2,5.
Така че ако искаш разходите ти по колата да си минимални - търси Легаси 2,0 без значение автоматик или ръчка. Ако височината на колата ти е необходима - Аутбек.
Ато малко данни за колите от официалния сайт на Субару Германия:
http://www.subaru.de/fileadmin/download ... gacy04.pdf
http://www.subaru.de/fileadmin/download ... back04.pdf

Пон Авг 27, 2012 11:04 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за мненията, специални благодарности на Walker и hitmn за показното. Стана ми ясно, че задължително ще е Субару, дали Легаси или Аутбек все ще е голям кеф, сега само чакам "офертата". Само тия автоматици докато им свикнеш са :shock: коварните :facepalm:

Чет Авг 30, 2012 10:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Бързо се свиква на автоматик - голямо удоволствие е , както за градско, така и за селско.

Чет Авг 30, 2012 10:29 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ново въпросче. Двигателя 2.0 R откога го слагат, колко надежден е спрямо другите. Виждам, че е 163 к.с. или поне толкова е обявен на http://www.cars.bg/u681535

Пет Авг 31, 2012 11:29 am
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ще трябва да те разочаровам, но 2.0 атмосверен мотор мисля че беше или 138 или 148 к.с. Знам че 2.0 Турбо е 177 к.с, но на предната генерация.
Инак 2.5i по официална информация е 165.

А гледал ли си предишния модел ( до 2003г. ). Там за сумата, която си готов да дадеш ще вземеш 3.0 с всички екстри, кожен салон, волан МОМО, подгряване, и др.

В никакъв случай не те навивам, да не останеш с друго впечатление ...

Пет Авг 31, 2012 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 325
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Да де,ама колегата пита за 2.0R, а той си е 163 коня.Слагат го от 2005-та.А 2.0 си е 138 коня.

Пет Авг 31, 2012 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >