Привет колеги сега ще разберете защо озаглавих така темата... /ретроспекцията/ Таа 1вата ми кола беше мазда 323ф бг няма да я хваля просто ще кажа ,че любовта ми към японките се роди с нея. След това реших тъй като нямах бюджет а имахме нужда от 2ри автомобил да премина към евтинкото пежо 106. И него няма да го хваля , просто с него се роди любовта ми към тунинга , други двигатели , маховици , глави , дросели какви ли не щуротии... Но всичко това просто избледня когато на един от панаирите /от пловдив съм/ се допрях за 1ви път до импреза /звук визия ясно ви е фенове/, след това имах допир до новичко легаси 2.5 и просто се влюбих в марката. Скоро отново ще разполагам с малък бюджет и искам да си взема импреза.. около 2500 лв ще мога да отделя за покупка, има не малко обяви в този клас но повечето са 1.6 като има и не читави 2.0 говоря за фейса до 2000г и говоря за седан, което усложнява нещата. На въпроса , има ли смисал да си взема 1.6 , мога ли после да сложа 2.0т без да преправям мн инсталация, защото вече съм минавал по този път и беше ужас.. Може ли да се ползва маховик от 1.6 за 2.0 по лек ли е има ли смисъл. т.е като цяло: Е ли е идея да сменям мотор на импреза , или да изчакам някой месец за повечко пари и да си взема 2.0 и просто да подменя електроника малко и да поставя турбина от др импреза? Съжелявам че не съм толкова компетентен но и не видях тема , която да отговори на въпроса ми , а и не мога да отделя на момента 5000+ лв за стоково турбинирано субаро, а с времето ще мога да влагам в колата. Друго, което ми изкача , като хора които карате турбо коли от кои бензиностанции сте най доволни , като качество , разхода не ме интересува. Да споделя моя опит Еко 100 октана за момента и като разход и като динамика дори на 1.6 пежото ми се отразява уникално... та за сега това ми идва благодаря ви предварително !
Импреза 1.6 ще върви точно колкото Маздата ти - имах такава и наистина е много добра кола за годините си с изключение на сняг - но това си е разбираемо.
2.0 ще върви осезаемо повече, но за истинска газ ти трябва турбо. Естествено и бюджетите са различни. Забрави за идеята да си вземеш атмосферка и да я направиш турбо - ще ти излезе по евтино и лесно да си купиш турбо импреза.
За 2500 ще е много трудно намериш читава Импреза, така че си направи по-добре сметката.
По темата за горивата - пусни си търсачка във форума, има такава тема. Виж и сайта на Шел и си отговори на въпроса защо публикуват сертификат за качество само на 100 Октана Рейсинг...
Колега , благодаря ти за бързия отговор. знам,че бюджета е малък, но може би типично за хората на моите години прибързвам, не ми пречи ест да почакам някой месец да го увелича . Интересува ме принципно , наистина няма ли да стане да взема моторната инсталация с комп , и механичната част от импреза 2.0т да я сложа на 2.0 атмосферно или разликите са повече от колкото си мисля ? благодаря предварително
Не ти трябва тоя филм...............................то даже няма да е филм, а трилогия ! За да смениш 1.6 с 2.0T ти трябва пълното окабеляване + ECU, преди това обаче преден мост със съответните носачи и спирачки, отзад също трябва да преминеш на дискове, след тоя момент идва кутията и диференциала + полуоски, окачването на 1.6 не е подходящо за автомобил, който ще ускорява по очаквания начин - стаб щанги, амортисьори, пружини...всичко изриваш......... Разликата в силата е толкова голяма, че не може да запазиш повечето от автомобила, както при Пежото. Сменял си едно-трето-пето вдигнал си 20-30 коня атмосферни........тук нещата са Балкан разлика, дето има една приказка......... Маховика ще ти е последна грижа........но все пак няма да можеш да го ползваш, притискателите са доста различни. Ще трупаш пари с месеци и пак няма да я докараш на стойка и фейс тая кола. Доста левове ще ти влязат да й оправиш само оптиката, защото 1.6 оскубано не изглежда много зашеметяващо.
_________________ All-Wheel-Drive
Вто Авг 28, 2012 4:18 pm
dragozow
Регистриран на: Пон Юли 09, 2012 7:25 am Постове: 53 Местоположение: София
Телефон: 0898798624
Рейтинг: 0
Вкарваш се в голямо приключение като гледам какво трябва да се смени. Логиката е следната: Нямаш пари, купуваш евтина и мирясваш. Нямаш пари, но ти се кара нещо яко. В този случай е по-добре да събираш още малко. Ти мислиш обратно защото не си цениш труда и времето, но те са ценни. Поне за мен е така.
Вто Авг 28, 2012 6:25 pm
denislav971
Напуснал форума
Вкарваш се в голямо приключение като гледам какво трябва да се смени. Логиката е следната: Нямаш пари, купуваш евтина и мирясваш. Нямаш пари, но ти се кара нещо яко. В този случай е по-добре да събираш още малко. Ти мислиш обратно защото не си цениш труда и времето, но те са ценни. Поне за мен е така.
Благодаря ви за отговорите. Разбирам всичко идеално, но когато човек иска, а няма , почва да мисли алтернативни варианти. Колегата е прав , че това не е пежо , но дори и пежото не беше лесно за правене, от 1.0 до 1.6 се мина със сваляне и слагане на цялата инсталация от фар до стоп както се казва,относно обаче притискателя при пежото проблема беше решен много просто, сложих маховика и цялата система на съединителя заедно със скоростите от 1.0 , всичко много по-малко и по-леко , а скоростите къси. Мислих че и при импрезата е възможно ,поради еднаквия тип мотори, но явно не е. Все пак не искам да се отказвам от идеята , дори и да поизчакам малко, просто бмв или ауди или групата на vw не ме привличат , а съм карал и 2.8 е36 и 1.8т а4 а3 и вр6 vw 3 и 4, но не ме грабват колкото коя да е турбо импреза. Но явно ще скокна с малко, а някой ден дай боже с импреза
Вто Авг 28, 2012 9:58 pm
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
а съм карал и 2.8 е36 и 1.8т а4 а3 и вр6 vw 3 и 4, но не ме грабват колкото коя да е турбо импреза
.
Тогава най-добре изчакай,бюджета да набъбне като за стокова Импреза турбо. Защото 1,6:1,8 :2,0 са автомобили за спокойни шофьори.
А това да конвертираш от 1,6 към WRX .....STI (дай Боже) си трябват 2-ва автомобила - една от положителните страни след целият труд който ще падне е (и финанси),че ще плащаш смешен данък а ще караш силов автомобил Нещата за смяна не са само двигател и ЕКУ - единственото което ще ти остане от 1,6-цата са купето,ламарините и стъклата
обаче притискателя при пежото проблема беше решен много просто, сложих маховика и цялата система на съединителя заедно със скоростите от 1.0 , всичко много по-малко и по-леко , а скоростите къси. Мислих че и при импрезата е възможно ,поради еднаквия тип мотори, но явно не е.
Не, че няма да станат, смяната се налага за да не ги строшиш. Не прави аналогия със FWD/2WD, при 4х4 и мощности от сорта на 200+ нещата са много различни. Пежото като види зора и започва да пали галоша, нали, на сухо и на мокро, като му дадеш пълна газ и гумите искат да пушат.......еее при Субаруто не е точно така. Има известни разлики. Драйвтрейна се натоварва не 2х, а няколко пъти повече от колите с 1 задвижващ мост.
най -евтино е да си вземеш врх( или сти) от англия с обратен волан и да си смениш волана или да вземеш 1.6 (купето) и ударен врх и да прехвърлиш всичко
Impreza94 Прав си, не се бях замислял относно факта че е 4х4. pradabg Не искам да обиждам изброените от мен автомобили , всеки си има чар, но знаеш как е като се качиш и си кажеш "Това не е моята кола". Иначе идеята за 1,6 ми стана ясна , а идеята за екуто и турбо механиката беше ако си взема 2.0 115хп дали е само това или има други подсилени части, които трябва да се сменят. mitoko Напълно съгласен , обмислям като вариант от англия, имам и роднини там, но се чудя дали ще излезне по добре да отида и да я докарам на собствен ход или да я натоваря на автовоз до бг :? доста изчетох по темата, но мисля че автовоза ще е по добре имайки предвид цялата разправия през,която трябва да мина