Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Иридиеви свещи,къде сгреших! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Искам да ви споделя нещо интересно за направена от мен грешка преди време:

Монтирах си преди около 4години газова инжекция на моя Фори 98' 122к.с.,за да е пълна картинката реших да видя кое е най-доброто което мога да направя за автомобила и стигнах до извода че едни нови оригинални кабели с едни иридиеви свещи на NGK биха направили нещата неотразими :facepalm: ДА АМА НЕ - след около 35-40хил км настройки и пренастройки на ГИ все не успявах да премахна едно придърпване на 2000об/мин...свикнах и карах така,НО до днес.
Какво се случи, взех си стандартни свещи на NGK(които са си по каталог) смених ги и какво стана....колата взе да пуши като я запалих...все едно маслените сегменти от раз се прецакаха,сърцето ми падна в петите от начало...мислех си - "ей сега я втасах здраво,ама от къде на къде от смяна на свещи ще почне да пуши като икарус...,ще върна старите свещи...ама я да я покарам да видя как е..."Качвам се аз завъртам един завой и газ - О ЧУДО - колата върви като самолет...и не прекъсва на никакви обороти,и светнах че иридиевите свещи не случайно не са за вграждане при по старите модификации по "студени" са при работа...пушилката е от изгаряне на нагара....опънах я аз 20км(кеф...върви на стрела)спирам и гледам...няма пушеци,двигателя мърка тихо :D

ИЗВОД:За мен извода е да си карате със свещи по предписание,сигурен че не само аз съм пресолил манджата със свещи за 100лв които не са за моя стар самурай!

Реших да споделя и дано съм от полза на някой,който мисли или е направил моята грешка :beer:

Пон Сеп 03, 2012 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
В какъв смисъл "по-студени" са иридиевите от стандартните? Мойте са еквивалент на предписаните но иридиеви такива, това прави ли ги моментално "по-студени"?

Пон Сеп 03, 2012 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
danko23 написа:
В какъв смисъл "по-студени" са иридиевите от стандартните? Мойте са еквивалент на предписаните но иридиеви такива, това прави ли ги моментално "по-студени"?

не

Пон Сеп 03, 2012 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Здравейте колеги,

.........хил км настройки и пренастройки на ГИ все не успявах да премахна едно придърпване на 2000об/мин...свикнах и карах така......

ИЗВОД:За мен извода е да си карате със свещи по предписание,сигурен че не само аз съм пресолил манджата със свещи за 100лв които не са за моя стар самурай!

Реших да споделя и дано съм от полза на някой,който мисли или е направил моята грешка :beer:

Тъй-тъй - и аз съм на същия хал и вече си мислих, че проблемът се нарича Фобос1, защото на бензин всичко е Ок.
Смяната на свещи и кабели евентуално е следващия ми ход.
Добре, че сподели. И аз се бях засилил към "най-доброто". :good: :beer:

Пон Сеп 03, 2012 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хич не ги разбирам на теория двигателите и машините ,но си имаме един наш език,....знам като са доволни и ги усещам като се мъчат....напълно подкрепям ,че по-добре нови обикновени свещи навреме, отколкото " улрта спешъл афтрърмаркет" през две-три години.

2010 guzzi griso 1100

Вто Сеп 04, 2012 1:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е било от това, че са иридиеви едните, а обикновени другите. Кой модел точно бяха?
Снимай ги да ги видим как са работили и премери междината. Аз си мисля, че или някоя е била калпава или междината на новите е по-малка.

Вто Сеп 04, 2012 6:18 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Не е било от това, че са иридиеви едните, а обикновени другите. Кой модел точно бяха?
Снимай ги да ги видим как са работили и премери междината. Аз си мисля, че или някоя е била калпава или междината на новите е по-малка.

Подкрепям тази версия на 100% - или са били износени с голяма междина или някоя е била чао. С иридиеви или платинени колата върви много по-добре отколкото с обикновенни - поне при мен.
На газ обикновенните изкарват не повече от 20-25, докато другите издържат 40-50 хил.км

Вто Сеп 04, 2012 7:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има и още един вариант - необратимо нагорели от лоша смес в някой момент.

Вто Сеп 04, 2012 8:55 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Има и още един вариант - необратимо нагорели от лоша смес в някой момент.

@BAlexandrov В такъв случай обикновените, които се сменят по-често могат да помогнат.

@Pacone4X4 Проблема с придърпването е бил още от началото при смяната с иридиеви свещи и си го борил през всичкото това време?

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Сеп 04, 2012 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еми с грешното топлинно число...от много четене реших че понеже съм на газ е добре да не са 6-ци а 7-ци...та и това е допринесло също доста...свещите бяха работили прекрасно(колкото и да е невероятно)...в багажника са ми и трябва да ги снимам!
Погрешно монтираните от мен свещи бяха -NGK BCPR7EIX

Вто Сеп 04, 2012 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това са ниския клас иридиеви, за замяна на обикновени. Централния електрод е иридиев, а заземяващия обикновен - никелов. На предишната ми кола имам наблюдения на такива при мен и следващия собственик около 80 х км безпроблемни.
С по-студените свещи риска е именно от нагар, особено ако караш повече градско - на тях им трябва редовно висока температура, за да се почистват.

Сря Сеп 05, 2012 6:12 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,в дилема съм-дойде време за смяна на свещи и не знам какви да сложа :-? Колата е Фори 122к.с. и по предписание/вин свещите са NGKBCPR6E(S)-11,НО!!! блока на мотора е от Легаси EJ22, а за този мотор препоръчаните свещи са NGKBKR6E-11.Цялата периферия си е от Форестър-комп,дросел,колектори и вс.останало.До сега карах със свещи за Легаси, но бих искал да знам каква е разликата м/у двата модела свещи,при положение,че топлинното число е еднакво и кои са по-подходящи за моя автомобил, т.е. по блока ли да се ориентирам или по бобината?

Сря Мар 19, 2014 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Разликата е във височината на свещта от към кабела. Тоест ориентирай се по кабелите за свещите :pardon:

BCPR6E-11
Изображение

BKR6E-11
Изображение

Сря Мар 19, 2014 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кабелите са оригинални за Форестър, препоръчани и доставени по вин-код от mimo13.В такъв случай BCPR6E-11?

Сря Мар 19, 2014 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами...явно пасват от към блока някак си, но погледни дали влизат добре и щракват на свещите, ако да - запази си същите, ако щракват, но не влиза до край уплътнението - другите.

Сря Мар 19, 2014 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 278
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
аз съм имал и други проблеми с свещите -например когато колата работела и на газ задължително било свещите да са еднополюсни .незнам колко е вярно ама............

Сря Мар 19, 2014 7:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
не е проблемът в иридиевите свещи, а в това че са сложени грешни - Станислав си караше доста време импресата с TRD Denso Irridium.

но все пак - най-добре работят обикновените свещи по 6лв с меден електрод. просто се зачукват на 0.8мм, стандартен газаджийски трик.

всички проблеми изчезват като просто си махнете газовите уредби - няма газова, няма проблеми. и свещи от ВМЗ Сопот ще работят перфектно :D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Мар 20, 2014 1:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
Тогава започват едни други проблеми . ROFL

Съб Мар 22, 2014 3:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Иридиевите свещи са добър ъпгрейд, но трябва да се има предвид, че не стават за градско каране и къси интервали.
Работят най-добре като са загрели, в противен случай се зацапват от непълното изгаряне и се вдига разхода, мотора не работи добре и т.н.

За коли с извънградски пробег са идеални. Но на газ трудно изкарват повече от 40-50 000. Както каза Краси, за газ и за градско, най-добре обикновенни свещи.

Съб Мар 22, 2014 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема