Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 От време на време ми светка Check Engine. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 74
Автомобил: Legacy Royal 2,2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте :)

И аз имам подобно оплакване. Една седмица не я бях карал (около земетресенията) и на следващото каране светна check-a. Покарах петнайсетина минути и изгасна ( и на бензин и на газ светеше), нямаше разлика във вървежа. После едно две карания пак го нямаше и от никъде пак светна и след 20сетина минути изгасна. Пак го нямаше известно време и вчера пак светна - от Банкя до Люлин светеше, на обратно не светеше изобщо :-~ Мислех си че е нещо от водата щото скачах в някакви големи локви. Линка в началото на темата го видях ама съм от новото поколение и бъкел не разбирам руски :-~
Идеи ? На тестер най-добре ще си покаже ама от къде да знам кога точно ще свети да я закарам да я проверят :)

Пон Юни 04, 2012 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Overlorda написа:
...На тестер най-добре ще си покаже ама от къде да знам кога точно ще свети да я закарам да я проверят :)

Грешката си седи записана в паметта на компютъра.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Юни 04, 2012 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Това доста улеснява нещата :) мерси за бързия отговор, само ще гледам да не откачам акумулатора до тогава :beer:

Пон Юни 04, 2012 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
На мен ми се е случвало 3 пъти - все сле д зареждане с газ. Светват едновременно Check engine и VDC Off, след около 2-3 минути загасват, някой да има предположения? Благодаря.

Пон Юни 04, 2012 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
izhelev написа:
На мен ми се е случвало 3 пъти - все сле д зареждане с газ. Светват едновременно Check engine и VDC Off, след около 2-3 минути загасват, някой да има предположения? Благодаря.

Лошо изгаряне, при мен преди няколко дни не загаснаха и се оказа блокирала дюза, в следствие на което направих диагностика в БРЦ България, смениха я, колата обаче пак притрисаше и смениха и още 2 дюзи, просто вече им беше позаминал живота и не са работели коректно - 360лв с работата и един флаш люб, та направо 400лв си оставих :)

Пон Юни 04, 2012 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Автомобил: subaru legacy 2.5/2010г.
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
колега и при мен имаше същия проблем, ходих на диагностика и се оказа детонационнен датчик.0
Взех нов, цената е 160 лв.
и от тогава нямам ядове.

Вто Юни 05, 2012 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Засега без диагностика като се разрових да го намеря туй чудо knock sensor-a къде е, май е сцепен или поне има пукнатина от едната страна. Това що годе обяснява нещата :)

Чет Юни 07, 2012 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: subaru legasi 1997 2.2
Нов фен
Отговори с цитат
Мъка, и мойта лампа ,,чек инжен,, светна и не гасне :( ,погледнах под кората над педала на съединителя, но на първо гледане не видях черните и зелени букси,но на кората има едно капаче и под него има букса за чекване ,в нея влизат 5-6 кабела , как мога да се справя с тази голяма и продълговата букса която твърдо е закрепена на кората?Субару 1997г. 2.2 как да прочета грешката и коя табличка е за моята кола с кодовете?Предварително благодаря!

Сря Юни 27, 2012 2:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
довечера ще си направя една диагностика да видя , но при мен светва чека и свети ако карам с равна газ дам ли му малко повече газ и спира да сети (с газова съм) За 1000км светна 1 път при доста дълго каране с равна газ в ниски обороти. :beer: иначе кnock sensor ми даваше грешка откакто съм я взел и 20к км на бензин не е светвал и са на газ от време на време.

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пон Юли 02, 2012 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
п.п. Само да споделя, колегите като мен с '99 да не се чудят. Нашите ОБД букси са като на ОБД2, но се водят 1.5 или нещо подобно и Торк (програмка за диагностика на андроид се пуска) не успява да се върже към еку-то (пу, немога да разбера дали имам детонации!).

Вто Сеп 04, 2012 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Привет колеги,искал и аз да попитам нещо.
При мен въпросната лампа си светва периодично на има няма 500-1000 км.
Ходя при газаджията да ми изчиства грешката,угасва и така до следващия път.
Искам да попитам има ли начин да я гася аз и какъв е ако има такъв,че ми омръзна да посещавам сервиза,а самата тя като свети доста ме дразни.Все едно нещо не е наред по колата и постоянно привлича погледа ми.
Благодаря!

Чет Сеп 06, 2012 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Привет колеги,искал и аз да попитам нещо.
При мен въпросната лампа си светва периодично на има няма 500-1000 км.
Ходя при газаджията да ми изчиства грешката,угасва и така до следващия път.
Искам да попитам има ли начин да я гася аз и какъв е ако има такъв,че ми омръзна да посещавам сервиза,а самата тя като свети доста ме дразни.Все едно нещо не е наред по колата и постоянно привлича погледа ми.
Благодаря!

Значи наистина не е наред нещо по колата :)
Според многото писания по форума обикновенно е кофти настройка на газовата. При мен на газ не светва.
Иначе най-лесно - махай лампата #-o
Или се откача акум. за 2-3мин да изчисти грешките.

Пет Сеп 07, 2012 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 3
Автомобил: Legacy EJ25
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Или се откача акум. за 2-3мин да изчисти грешките.

Това не е решение ако, проблема не е решен грешката пак ще светне след известно време.

Пет Сеп 07, 2012 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Да,но за колкото и време да откача каумулатора лампичката продължава да си свети.
Сменил съм свещи,кабели,филтри,чистиха ми стъпковото моторче,направих всичко необходимо за да е в ред всичко,но...уви пак светва.
Сега газаджията каза,че ще сложат някакъв "лъжец"на компа на газта,който щял да чисти грешката след като се появи стещу още 250-300 лева.
Така е с газаджиите,след като ти поставят АГУ са необходими още около половината от стойността на автомобила за да станат евентуално нещата.
Според този газаджия на четвърти цилиндън компресията на двигателя била по-слаба и оттам се получавала детонация в него и заради това светвала лампичката.Едва ли не е необходим основен ремонт на двигатела за да се убеди,че и от това не е проблема.

Съб Сеп 08, 2012 11:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Ако искаш сам да си четеш и изтриваш грешки, то ти трябва ОБД2 адаптор и примерно програмка Торк за телефона.

Съб Сеп 08, 2012 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
;)

Съб Сеп 08, 2012 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Да,но за колкото и време да откача каумулатора лампичката продължава да си свети.
Сменил съм свещи,кабели,филтри,чистиха ми стъпковото моторче,направих всичко необходимо за да е в ред всичко,но...уви пак светва.
Сега газаджията каза,че ще сложат някакъв "лъжец"на компа на газта,който щял да чисти грешката след като се появи стещу още 250-300 лева.
Така е с газаджиите,след като ти поставят АГУ са необходими още около половината от стойността на автомобила за да станат евентуално нещата.
Според този газаджия на четвърти цилиндън компресията на двигателя била по-слаба и оттам се получавала детонация в него и заради това светвала лампичката.Едва ли не е необходим основен ремонт на двигатела за да се убеди,че и от това не е проблема.

А каква всъщност е грешката която се записва? На бензин записва ли я или само на газ? Може ли газаджията да обясни по-подробно как по-ниска компесия ще предизвиква детонация и съответно записване на грешка?

Съб Сеп 08, 2012 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Според неговия уред грешката е детонация в четвърти цилиндър и понеже на газ била по чувствителна,затова светва лампичката.Само на газ светва въпросната лампичка!
Карах на бензин хиляди километри,но там проблема го няма.

Съб Сеп 08, 2012 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ако действително е казал детонация е време за смяна на газаджията. Това нещо дето да чисти грешка срещу 250-300 лв звучи крайно съмнително също. Доста по-евтино има джаджи да си четеш данните, диагностика и т.н. viewtopic.php?f=1&t=8551#p106662

Най-вероятно става въпрос за misfire, пропуск в запалването на този цилиндър. Трябва си добра диагностика да се види причината.

Нед Сеп 09, 2012 8:36 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за отзивчивостта на всички!
То,че газаджията е за смяна е за смяна,но и до това води цена на бензина близо три лева за литър при мизерни заплати.
И въпреки това за сетен път се уверявам,че на газ излиза по-скъпичко отколкото на бензин,а и си създадох доста главоболия.

Нед Сеп 09, 2012 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >