Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 ламбда сонда 
Автор Съобщение

Постове: 23
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здрасти Nick пътниците в колата се чувсваха комфортно при 190 , защото и тримата заспаха при тази скорост.Не виждам какъв е проблема на магистрала с три ленти да караш с 160 или 190.Все пак аз не карах най-бързо от всички , а и трафика не беше тежък.По магистралите в Германия и Италия се кара непрекъснато на заварка в Испания не съм бил.Вече в Гърция не карат като преди защото ги ограничиха отскоро драстично.Когато искам да карам бързо , а не с 190 се качвам на мотора си и карам наистина с големи скорости.Винаги карам разумно и ако на някой му е некомфортно от моето каране се съобразявам.Стига толкова спамене исках само да помогна за сравнение на разхода , ама нещо в българските форуми вечно има някой , който да те поучава...защо ли не е така по чуждите?Айде със здраве повече няма да пиша по този въпрос , само ще напиша за разхода на градско след последното засичане.
Re:didadodo
I'm cool
Are you happy? :wink:

Съб Май 12, 2007 12:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
вчера за 2-ри път ми светна CHECK ENGINE.първия път беше преди около 6-7 месеца.отидох в сервиза и ми казаха че няма нищо страшно,просто в даден момент не е изгоряло добре горивото и газовете се променят от което компютъра отчита грешка.казаха ми че не е страшно ,но ако пак почне да го прави да отида да го видят.ето че пак го направи.пак отидох и пак изтриха грешката.казаха че е нещо от ламбда сондата.няма разлика в поведението на колата.дали харчи повече незнам ,защото веднага отидох в сервиза.
някой има ли представа какво може да е ???

Вто Юни 26, 2007 10:54 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей tonizdravkov станало е точно това , което са ти казали ..."няма нищо страшно,просто в даден момент не е изгоряло добре горивото и газовете се променят от което компютъра отчита грешка".Дължи се на много фактори (гориво , моментно състояние на ДВГ , температура , колко си натиснал газта(педала)), ако се случва рядко и ако нямаш проблем с вървежа , разхода и т.н. не се притеснявай и не му обръщай внимание. :wink:
Поздрави

Чет Авг 09, 2007 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Легаси 2л. 93 година
Аз давам 17 разход градско с газта (газов инжекцион без да я натискам). Смених ламбдата, свещите и въздушния филтър ама пак ми дава толкова разход и почти не се промени поведението на колата. Може би малко към по-добре работата на празен ход.
Наблюдавам едно хълцане при по рязко набиране между 2000-3000 оборота. Се едно въздуха не му е достатъчно.
Кви идеи имате да правя още ремонти че да го смъкна до разхода на колегите с подобни двигатели ? Като съм на бензин работи съвсем различно (никви забележки) но разхода пак е толкова 16.5/100

Вто Дек 04, 2007 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 67
Автомобил: Legacy&Lancer Evolution
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ламбда сонда някой знае ли как може да се разбере дали работи :smt071 :smt072

Съб Яну 05, 2008 12:43 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз ходих да ми я гледа на комп и ми каза пича мудна е смени я трябва си. Е смених я, ама сега виждам че не е трябвало ... същия разход и маааааааааааааалко по добре вървене на газ като съм. С бензина никва разлика. Че смених и свещи за всеки случай. Пък да не говоря че при смяната пича я сменил ама не я включил та ходих и на друг майстор да дооправи работата ... ама случва се хора сме ;)

Пет Яну 11, 2008 12:15 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 67
Автомобил: Legacy&Lancer Evolution
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
и в крайна сметка като я включиха пак същата работа на бензин :?: :smt017

Пет Яну 11, 2008 12:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей аз съм с Легаси 94 2.2 имам обикновена газова STAR GAZ и преди коледа ми даде 18 градско ( Софииско ама на наи-яките задрътвания) аз малко се стреснах и ходих да я види майстора и да я намали иначе колата върви перфектно и съм много доволен :D

Нед Яну 13, 2008 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
d1dko написа:
и в крайна сметка като я включиха пак същата работа на бензин :?: :smt017

Ами сега се сещам, че може и да е нафърляло некви грешки докато е била изключена и компа да бачка в стария режим. Само предположение. Ще взема да ресетна компа и ще видя. И все пак ме съмнява да се оправи ама ... айде да видим.

Вто Яну 15, 2008 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Да не отварям нова тема,някой който знае руски,ако може да ми преведе.Дава ми код за грешка 42,което в ръководството е написано така:

Неправильньй сигнал переключения :( :( :(

Въобще не ми идва на ум що е това :-D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Съб Яну 19, 2008 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аааа, и къде е този датчик за детонации,че постоянно взе да ми свети грешка 22 :D

Бесен куриер в Спиди

Съб Яну 19, 2008 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zloto69 написа:
Аааа, и къде е този датчик за детонации,че постоянно взе да ми свети грешка 22 :D

Датчика за детонации се намира, като застанеш срещу ДВГ, от дясно зад тръбите на колекторите (мисля, че зад колектора на 4-ти цилиндър, ако не греша реда на цилиндрите) няма начин да не го видиш. Захваща се за корпуса на ДВГ с болт 12мм, самия сензор е облечен с гума, кръгъл е с диаметър колкото 1лв и висок около 1-1,5см болта минава през него, с други думи представиси шайба дебела 1-1,5см, облечена в гума. От него тръгва кабелче, което след 15см завършва с букса. Аз също имах проблем с въпросния сензор, даже Митко ми каза, че е за смяна 150лв. Както писах на други места във форума купих си контактен спрей и 2-3 пъти напръсках буксата, също свалих сензора и го почистих добре (беше клеясал и по него имаше накип, металната повърхност от долу, която контактува с ДВГ беше матова и окислена) напръсках и него, като буксата, след това го монтирах.
В резултат на извършените операции чека започна да ми светва по-рядко 2-3 пъти на ден само за по десетина секунди. Остана последно да премеря съпротивлението + на буксата - маса на ДВГ съпротивление под 700кОм, до 400кОм лош контакт в буксата или проблеми с кабелите, съпротивление под 400кОм - нов сензор. Съпротивление не съм мерил за щастие вече 5-ти ден Чека не ми е светил, надявам се да не светва повече. Със сигурност имаш сервизно ръководство там има повече инфо :D

Съб Яну 19, 2008 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за изчерпателния отговор :smt023

Бесен куриер в Спиди

Пон Яну 21, 2008 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
zloto69 написа:
Благодаря за изчерпателния отговор :smt023

Няма защо :D ,винаги съм готов да помогна с каквото мога. Пък нали и аз го бях налапал сополив, заради същия сензор, добре, че работата не опря до пари (поне засега). Пиши при тебе как се развиват нещата, дано да не ти се налага да купуваш нов.
Успех! :smt023

Пон Яну 21, 2008 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аз 150 лв. за един кирлив датчик едва ли ще дам,да си свети :-D :-D :-D

Нито на разхода ми се е отразил,нито на вървенето :D

Бесен куриер в Спиди

Вто Яну 22, 2008 6:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Пост 
zloto69 написа:

че закакво е тоя датчик тогава

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Яну 22, 2008 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
blatimir написа:
zloto69 написа:

че закакво е тоя датчик тогава

Не мисля, че е така. Този датчик изпраща информация до компютъра, ако горивната смес в цилиндрите не изгаря, а детонира. Компа следи, да няма детонации. Не бих могъл да твърдя дали влияе на разхода или не. Когато ти свети Чека поради една или друга причина (включително и заради този датчик) ти си в авариен режим, това може да повлияе върху разхода на гориво, върху работата на ДВГ (например, да не може да се развърти над 3000 об./мин) и т.н. Това ми го каза Митака, а също и моя майстор. Нямам идея как е при тебе, при мене не открих съществена разлика в работата на ДВГ, за разхода не съм на ясно защото карам колата от скоро :smt102

Вто Яну 22, 2008 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
А това другото-код 42,никой ли не знае какво е :shock:

Бесен куриер в Спиди

Сря Яну 23, 2008 6:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
zloto69 написа:
А това другото-код 42,никой ли не знае какво е :shock:

Нямам идея, братче! Мойте ръководства са за Легаси от 95 до 98, там откривам код 42 само, като грешка за АирБек системата. За грешка от сензори по ДВГ нямам вобще такъв код. Търсих инфо и в Аутодата, но в тази която имам в компа си има данни също за Легаси 95-98. Ще се разтършувам още и ще пиша!

Сря Яну 23, 2008 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Не намирам нищо, както писах при мене код 42 е за някаква грешка при пасажирския АирБек, но при тебе ако не се лъжа няма такъв. Трябва да си намериш сервизно ръководство за твоя модел (или ако имаш такова) да погледнеш за какво става дума.

Сря Яну 23, 2008 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >