Отговори на тема стр <  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 104  >
 Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 53
Телефон: 0898798624
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
140 коня :)
Иначе го е измил само отвън, вътре като гледам не е пипано. Не е снимал салона. Заслужава да се види, има газова. Малко ме притеснява всякакъв тунинг по колите, даже и потъмнените стопове.

Сря Сеп 12, 2012 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
cabrone написа:

а това някой да го е гледал... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

пак турбо и т.н. :-?

Тази кола НЯМА:
• Автоматичен контрол на стабилността
• Ел. разпределяне на спирачното усилие
• Електронна програма за стабилизиране
• Система за динамична устойчивост
• Система за защита от пробуксуване

Освен това не е 2000 г., а е най-много 98-ма, по-скоро е 97-ма. Продавачът незнае как се пише "германиа"
От тук нататък всеки сам си прави преценка дали да се разходи до ВРАЦА.

Сря Сеп 12, 2012 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 6
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Я да питам и аз, случайно някой дали е гледал този Форестър: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
По снимките ми изглежда нещо поогъната под задната дясна врата...

Чет Сеп 13, 2012 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Аз гледах това:
http://carmax.cars.bg/u801520
Човека предварително се беше съгласил на бартер ако си сваля моите гуми и джанти и прехвърлянето на двете коли за негова сметка. Съзнавах че щом е много евтино има нещо. Та колата е удряна отпред и отзад, счупен мигач, счупен стоп, боядисана преди 10-ина дена, лошо напаснати пластмаси, неравномерни фуги. Въобще не исках да гледам вътре и под капака, просто не е моята. Продавача като видя че се отказвам предложи доплащане 1000 лв, но този Фори е само напудрен за продажба.

Нед Сеп 23, 2012 11:53 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички! Моля, ако някой колега е гледал това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details или това: http://www.cars.bg/u794132 да даде мнение!

Пон Окт 01, 2012 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
Поздрав на всички. За пръв път пиша тук. От няколко месеца преглеждам форума защото съм се насочил към "горската дружинка" :beer:
Форума е много як и това още повече ме навива. Няма простотии, изхвърляния и обиди. Явно най-готините хора харесваме субару :cool:
Желая да скоча в един горски 2.5 ХТ (2006-2008) но ми е много трудно поради безхаберност. Следя българските Интернет магазини и немското мобиле. Отчаяно се нуждая от съвет как да избера кола без да стана жертва на мошеници. До сега не съм купувал кола самостоятелно и имам нужда от обяснение като за първокласник.
Ето пример за неща които ми допадат:

mobile.de

е една от България:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11347351735246987&f1=details

Тази последната е от Нови Хан. Четох недобри отзиви за продавача тук във форума.

Струва ми се удачно да се отвори тема "Съвети при покупката на Форестър". Доста търсих из форума но намерих само откъслечни писания в различни теми. Мисля, че би била много полезна. Предварително се извинявам ако има такава тема и не съм я намерил.

Пет Окт 05, 2012 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съвети по въздуха никой не може да ти даде. Харесваш нещо и караш на сервиз за оглед (виж из форума, ако вече не си видял за подходящи). Малко общи приказки, като за първокласник, ако искаш, моля :D :D :
0) 2.5 т.н. XT-та хич не са често срещани в БГ.. Субару пазара тук не е голям, както сам се убедих преди половин година (това има и +, защото всеки е чувал за някого по нещо). В последно време се нароиха доста Субита, но от последните поколение (разбирай 2008+), което пак не ти върши работа. Т.е. зареди се с търпение.
1) Лично мое мнение е, че с автокъщи в БГ не трябва човек да се занимава. Много е говорено за това на какви цени се продава в БГ, респективно какви са цените на същата кола на Запад - а колите на автокъщите идват именно от там -т.н. нов внос., следователно на евтината кола и има нещо. Не е закон, но 99% би трябвало да са ти достатъчни.
2) Варианта за чужбина е добър - mobile.de и autoscout.ch ги тиражират най-много, стига да има кой доверен човек да я провери и да ти я докара.
Или пък се навиеш сам , но предвид това, че не си на "ти" с колите (както сам казваш) - ще ти трябва експертно лице - вече говорим и за други разходи. За чужбина винаги трябва да имаш план Б, Ц, т.н. - т.е. няколко коли за оглед на място (близки места) т.е. не е оправдано да отидеш да видиш една кола - ами ако не ти хареса ?
3) От частно лице в БГ - хубавото е, че може да го навиеш да идете до сервиз, а и самите частни лица са по склонни към преговори за цената, а и са ориентирани към бързо приключване на сделката (автокъщите не разчитат да продадат точно еди коя си кола, за да им оживее бизнеса.. те си чакат).
Тук във форума има много добри екземпляри, които се продават, но 2.5 не съм сигурен, че има в момента налично за продан..
4) Трябва да прецениш дали това е колата за теб - бъдещи разходи по техническо обслужване, каскота, гуми (нови хубави гуми за тоз звяр са ти хилядарка например) и какво ли още не.. А перото бензин при тази кола също не е маловажно ( Fuel consumption (urban): 14.7 l/100 km, сложи го 16 :D ). Изобщо може да очакваш повече разходи от съответните на семейна кола от средния клас (говорим за същата възраст)

Поздрави :beer:

Пет Окт 05, 2012 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Първо благодаря ти Лив, че си отделил време и усилие да ми отговориш.
Прав си, че 2,5 ХТ са рядкост у нас. Също така и аз имам неприазън към купуване на кола от БГ търговци. Струват ми се "нечистоплътни". Работата е там, че както ти казваш тук мога да го хвана за ушите и право в сервиза (не че знам кой сервиз, но това лесно ще разбера тук от форума :) )
За търговеца от Нови Хан някой бе писал, че не бил съгласен да води колите си при "Митко Субарото". Явно този Митак ги е наплашил търговците :fire:
ето връзка >>>
http://www.google.bg/search?hl=bg&outpu ... tAaIroCIAw
излиза като първи резултат в гуглето. Отговора е на pike76
Даже да се взима от чужбина колата, струва ми се мнението на опитен експерт не е достатъчно за решение за покупка. Тоест и там трябва да се види в сервиз. Мислех си, ако някой тук във форума е минал по този път да сподели колко сол е изял ...
За това, че разходите са малко по-големи знам, но също знам, че това е една от най-надеждните коли изобщо. А и не на последно място пъргавоста, управляемоста и радоста която доставя колата не са за подценяване. За практичността изобщо не отварям дума. Относно по-високия разход на гориво съм решил да сложа газова уредба. Карам 90% в града и всяка седмица до вилата (10%) по разбит път/кратка отсечка чукари/стръмни наклони а през зимата понякога заледено/заснежено/окаляно.
Форестъра, който е тук в БГ, Нови Хан изглежда много добре "на хартия" но ако искам да съм сигурен, че няма да има изненади къде трябва да искам да го проверя? За сградата на официалния представител в София разбрах, че се обитава от тролове и таласъми ... може би този Митак ще помогне?
Не ме разбирай грешно, наистина не ми се иска да взимам кола от БГ, но цялата одисея с това да отида в чужбина и да взема кола малко ме плаши. Един път похарчиш ли 1000+ лева за път/храна/спане и пр. не може да се върнеш с празни ръце. Ако удариш греди с първите 2-3 коли ставаш "агне за клане" или по-точно пътуващ клоун :kid: . Има да си висиш по немските/швейцарски Интернет кафета и да цъкаш и да се почесваш дълбокомислено. Затова си мислех, че някой който е ходил и купувал ще каже най-добре като как се дере котка ;)
Лошото е, че тази част на форума не е много активна. Може би малко хора използват RSS за следене на всички нови мнения/отговори който форума предоставя та затова е тъй. Ще бъде ли възприето като нахалство и невъзпитано ако замърся "оживените улици" с писания "извън темата" и помоля за помощ? Как да издиря някой "гърмян заек" ? Посъветвай нещо.

Пон Окт 08, 2012 2:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Сервизи за проверка виж из форума. Да даваш зор на хората де отговарят - няма смисъл, все пак си имат и друга работа ;) И друго - търсиш кола без газова и ти си я слагаш като си мераклия. Никой газаджия няма да е щастлив като му се веснеш с някоя газова слагана в гараж т.е. ще ви е по-трудно и на двамата, а на единия и по-скъпо ще му излезне ...

Пон Окт 08, 2012 9:07 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Сервизите са бял кахър. За ГУ аз също предпочитам сам да я сложа. На такъв хубав двигател ще бъде гавра ако не му се сложи подобаваща ГУ. Чел съм в темата за ГУ и мисля, че това няма да е толкова трудна задача.
Относно "даването на зор" на хората за помощ се опасявам, че грешно си ме разбрал. Нямах предвид да вляза ли с кални обувки в хола или не. А само да намеря начин поне да се знае, че някой търси помощ. Аз просто си мисля, че темата в която сега двамата пишем не е интересна за останалите участници във форума които не търсят да купят нов горски. Затова и не я отварят.
Когато се чете форума се вижда ясно, че хората са много отзивчиви. Но ако не знаят, че някой има нужда от помощ за да влезе в "сектата" как да помогнат?
Ако ти беше на мое място как би постъпил? Нямам предвид точно търсенето на помощ тук във форума а изобщо.
Търсиш 2,5 ХТ 2006-2008 за семейна кола, какво правиш? :idea: :sos:

Пон Окт 08, 2012 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако търсиш колата само в БГ :
1) Чакам много - месеци (4, 5, 6, ... , което понякога не е опция)
2) Търся друг модел от марката, или ако също не е опция -> друга марка..
За чужбина :
Със сухи гащи риба не се лови, но и мокрите не са гаранция ...

Пон Окт 08, 2012 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има май двама колеги (поне за двама се сещам), които внасят коли и по заявка и имаше добри отзиви за тях от колеги във форума.
Предполагам, че може да ти свършат работа.
Надявам се да се включат в темата, ако не ще потърся как са регистрирани, че не се сещам в момента.

Пон Окт 08, 2012 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ivodanov написа:
Има май двама колеги (поне за двама се сещам), които внасят коли и по заявка и имаше добри отзиви за тях от колеги във форума.
Предполагам, че може да ти свършат работа.
Надявам се да се включат в темата, ако не ще потърся как са регистрирани, че не се сещам в момента.

Единия който внася коли е bat bubi

Пон Окт 08, 2012 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз пак не сам съгласен с това мнение на колегата puke76 да не се купува от вапросния човек(на име иво от нови хан)от него си купих чудесен Форестер "99"турбо миналата година през март.Ами да ви кажа за периода от 1год и 7мес и изминати 25 000км не че много много,сам сипвал само бензинче =D> .мой приятел му купи H6–та и тои мн.доволен :good: ....така че колега христов грабваи някои които разбира от субару и тичаи кам нови хан. ;) ако колата ти харесва визуално УСПЕХ

Пон Окт 08, 2012 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Лив, поне от 6 месеца гледам из мрежата за да се ориентирам в цените и това какво излиза. Още от самото начало подходих както ти каза - с търпение. Колата не ми е чак затупала и не искам да правя компромис. Относно друг модел/друга марка засега не съм склонен да мисля. Това ми е паднало на сърце и на разум :-~ А бе сектантска му работа :bow:
Поговорката относно покупката от чужбина добре си я нацелил :)
Иво, благодаря, че си се включил в дружинката дето избутва моя мерак от калта :)
Като намерим кои са колегите дето носят коли от чужбина на ЛС ли да им пиша?
Радо, благодаря и на теб. На "бат буби" да му драсна ли едно ЛС?

И накрая момчета, някой погледна ли този горски >>>
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

въпреки, че е в началото на 2006 може и да ми хареса ако го види някой "разбирач" и каже че е в добро състояние. Само цената е висока но мисля, че търговеца ще отстъпи.

Пон Окт 08, 2012 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Според мен човека е разбран и е напално вазможно да отстапи ;) а цената според мен е добра(според снимките де)при мен отстапи с 500лв,като тогава(03 2011г)турбо форковците варираха около 6500 а аз го купих за 5000лв.незнам защто ми го даде за толкова пари но до момента нямам никакви проблеми с колата.така че ако ти харесва колата не ти прачи да скокнеш до нови хан и да го видиш....пак ти пожелавам УСПЕХ =D> :)

Пон Окт 08, 2012 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Като се отиде на място какво трябва да питам и да се интересувам? Някъде из форума мернах препоръки в тази насока но за по-стар модел горски. Беше доста обширно и полезно писание. Сервизни книжки, серийни номера които показват къде и за къде е произведено возилото и т.н. ...
Достатъчно ли е да го заведа в сервиза и ако от там имам добро само пазарлъка да остане за мен?
Освен това ако някой има телефона и адреса на този "Митко Субарото" ще бъда благодарен да го сподели.
Не споменах, че съм от Варна. Така че ако реша да ходя до Нови Хан ще бъде нещо като ГСП :D

Вто Окт 09, 2012 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy OUTBACK
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Отскоро се замислям да влезна в гилдията на притежателите на fori искам да попитам за една обява дали имате информация за този автомобил благодаря предварително http://www.carmarket.bg/subaru-forester ... zin-235338

Вто Окт 23, 2012 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Като гледам къде са правени снимките - Горубленска класика, 98а година, на съвсем реални 145000км, може и по-малко да са всъщност :D Лъскали са я яко, така, че само в сервиз може да ти кажат какво и е състоянието ... Може би по-добре е да не се занимаваш с тамошните катили, ами да потърсиш някоя частна оферта/из форума/т.н.

Сря Окт 24, 2012 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Предлагането на Форестери е много малко, като цяло си е екзотика. Аз гледах няколко при джамбазите, напудрени за продажба само. Като пипнеш някоя броня ще падне, излизали двигателите и намацали вътре с тези мазните препарати за табло. Като я видиш от няколко метра е ок, като пипнеш вече е друго.

Сря Окт 24, 2012 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 104  >