|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Размисли относно Impreza. 2.0R vs WRX
| Автор |
Съобщение |
|
Onyx
|

Здравейте, това, което ме интересува е следното. Търся #impreza поради много лични причини. Единственото, което не мога да преценя е кой двигател да избера. Тъй, като това ще ми е първо #subaru, некомпетентността ми е позволена. Съвсем нормално е при наличието на такива терзания да се допитам до специализиран форум. Нека ви запозная първо с потребноста ми и какво съм карал до момента, за да бъде преценката по-обективна и прецизна. Изминавам доста километри, като имате предвид, че работя в столицата, която е на 100км~ от мен. Съотношението на извънградско къмту градско е, както следва, 2 към 1. Сами се сещате, че фактори като цени на гориво, разход и прочие ме вълнуват. До сега съм карал #bmw330dE46 2002г:  Сега следва същинския въпрос. Какво е моята #impreza? Единствените сигурни детайли до тук са, че няма да е сива, ще има газов инжекцион и ще се гледа, както всяка моя кола. Търся от около 2 седмици, като до сега търсих #hawkeye от 06-07г 2.0R 160кс. До тука греда. Не намирам по интернет това, което търся. Освен цвета (да не е сив) и модификацията (да не е комби), може да се каже, че нямам други претенции, но уви. Не намирам нищо, което да ми хареса и да си заслужава цената. Единствените читави егземпляри, и то на снимки, са в Испания. Докарването от там ми е непонятно, разстоянието е голямо, не съм запознат... Другите известни дестинации, в които мога да пратя човек да ми докара колата са Германия; Швейцария, където в тяхните сайтове, от около 120 #impreza-и 90% са сиви комбита; Италия и Англия, което ражда друг въпрос. Обратна дирекция? Що е то и има ли то почва у нас? Имайки в предвид пътуванията ми, не ми се вижда рентабилно да управлявам кола с дясна дирекция, но как стои въпроса с обръщането на волана и всичко свързано с дирекцията? Това е съществуващ вариант, защото в Англия има добри коли на добри цени. И тъй, като съм на прага на лирическото отчаяние ми се прокрадва друга коварна идея в главата. #wrx за мен ли е??? Това е въпроса, който ми седи на другото рамо, като на опозитното седи въпроса на здравия разум. И така... #2.0r vs #wrx! Но... #wrx може ли да бъде кола за ежедневна употреба? Може ли да изминава 3000км месечно и да се разчита на него? Какъв му е разхода при нормално каране (разбирайте 90-120км/ч)? Газов инжекцион на #wrx? Разход на гориво? Ако все пак ми подскажете, че #wrx мога да обслужвам и поддържам, то значи ще падна на 2005г, което не е болка за умиране и това ще бъде новото ми търсене. Ако следствието на казуса вдигне ръката на #2.0r, то ще седя на дирника си и ще следя редовно обявите. Ако можете да ми предложите сайтове за #used cars, ще ми бъдат полезни. Искам да благодаря предварително, като се надявам, че в новия за мен форум ще намеря топло и уютно място. Поздрави.
|
|
|
|
| Сря Сеп 12, 2012 7:03 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Здравей колега,отностно комби или не,е хубаво да знаеш,че комбито е с бързи бавни за скоростите,докато седана няма такава ръчка.Отностно сивия цвят,просто си в грешка и заблуда можеби.....- носи на мръсотия след добра полировка,дори и при дъждовно време имам случаи да остава чиста.Отностно комбито като стабилност при модела ,нямат съществени разлики освен разположението на тежеста,което аз лично комперсирам с настройки по ъгълът на сходимост за модела,излязох извън стандартния ъгъл на сходимост,не ми яде гуми и е адски стабилна в момента. ........................................................................................................................................... Късмет с покупката и размислите.Поздрави от все още от слънчев Бургас. 
|
|
|
|
| Сря Сеп 12, 2012 8:39 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Обяви: Код: http://www.autoscout24.eu/ http://www.auto-online.ch/en/ http://kopen.marktplaats.nl/auto-s/c91.html http://www.gaspedaal.nl/ http://www.schadeautos.nl/schadeauto-zoeker/ http://www.emilfrey.ch/ http://auto.ricardo.ch/ http://www.blocket.se/uppsala/bilar?ca=10&s=1&w=2&cg=1020&cb=37 http://auto.plius.lt/ VIN: Код: http://www.subaru-sale.ru/vin/ http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2.mycat http://epc.japancars.ru/subaru/
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Сря Сеп 12, 2012 8:59 pm |
|
|
|
zvezdelin
|

Привет, Карал съм Impreza 2.0R, автоматик (2007) - мога да кажа само хубави неща за колата, но имай предвид следното: - ще ти се стори доста тромава след досегашната ти кола, дори ако вземеш такава с ръчни скорости. - разходът на гориво е относително голям - градско, през зимата 17-18. Междуградско - 8-9. - багажникът е относително малък. - вътре ще ти се стори доста спартанска обстановката - кой знае какви екстри няма, борд компютър (разходи на гориво, оставащи километри) липсва. фабричното радиио/CD е доста ограничено. - автоматът реагира мудно спрямо по-новото поколение, само 4 скорости са, но са добре оразмерени. Има една особеност, че при движение на магистрала с около 120км/ч ако ти трябва малко доускоряване при изпреварване му се налага да превключи на по-ниска предавка, което съчетано със забавянето на самото превключване леко дразни. - максималната скорост при автомат е 190км/ч, при ръчни мисля, че са 205. Иначе - никакви проблеми в продължение на 4 години и около 50К километри. Зимно време шофирането е невероятен кеф! За WRX - не съм карал точно това, но от опита ми да ползвам спортна кола като ежедневна преди години си мисля следното - разходите при експлоатацията ще са ти доста по-големи, не на последно място и заради изкушението да се впуснеш в тунинги и прочие допълнителни инвестиции.  Катаджиите много обичат профилактично да спират хора с интересни коли, така че ако оптично си атрактивен - включи перо по тази линия в месечния си бюджет. WRX-а по принцип е здрава машина, проблем с ремонти ще дойде не заради самата кола, ами заради възможността за неразумни изпълнения. В резюме - ако с тази кола ще пътуваш по работа - обикновената Импреза е по-малко рискова и е по-вероятно да можеш винаги да разчиташ на нея. При всички случаи - късмет с колата и само безаварийни километри!
|
|
1
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 8:32 am |
|
|
|
Onyx
|

Така изложени фактите, изглежда се насочвам към 2.0R, което беше и първоначалния план. За съжаление ровя редовно и "нощно" из интернет да намеря и не успявам за момента. Ако ми изпадне #wrx, който да ме устройва бих се замислил да го взема, но ще се придържам към установения план. Решил съм колата да е с ръчни скорости и категорично отричам комбито. Липсата на борд компютър не ме притеснява. Писнало ми е да следя колко харчи, колко ще мога да мина и да гледам постоянно проклетия моментен разход. При наличието на такива екстри, те те обсебват и завладяват вниманието ти. Екстрите сам ще си ги създам. Един #dvd плеър, качествена музика и всичко заспива. На почти 24 години съм, не съм на 40 да търся луксозна кола. Общо взето от #bmw-то нищо няма да ми липсва, освен може би ускорението и балансирания разход. Спокойно с един резервоар изминавах в някои случаи и над 1200км. И така... на изходно положение сме и продължаваме да търсим първата ми #impreza  ПП: Колко може да направи максимална скорост 2.0R? Някой тествал?
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 12:08 pm |
|
|
|
zvezdelin
|
|
2.0R - максималната скорост при автомат е 190км/ч и ги прави, при ръчни мисля, че са 205 и вероятно пак ще ги направи. Да, друг ефект на Импреза-та е, че резервоарът (61л) идва малък при този разход, съответно по-често зареждаш. Това, дето споменаваш за 1200км с един резервоар си е за завиждане, браво на дизела!
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 12:51 pm |
|
|
|
zvezdelin
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 12:54 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
zvezdelin написа: Можеш да поглеждаш дали няма да се появи нещо интересно тук: http://subaru.bg/used-cars.php - макар цените да са височки - преговорите са възможни. Искат си обявената цена и слабо се вълнуват от това дали плащаш в брой или ще искаш лизинг. Пролетта паркирах старата импреза (2008) пред витрината и казах дайте новата - сега нямаме, тестдрайв също не можем да направим, имаме едно легаси на малко километри (на баснословна цена) блабла, ново XV имаме (беше на добри пари бтв)... някак си ялови ми се сториха.
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 1:04 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
Какво толкова имаш против комбито ? Споредмен много се вманиачаваш, комби или седан каквото изпадне това 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 1:16 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
|
Според мен WRX-а ще ти хареса повече, а карах преди 525Д и турбо ефекта е уникален, след турбо кола, някак си атмосферката ти се вижда друга. С тия 160 к.с ще ти е по-трудно предвижването по м-уградските пътища, доускорението ще е доста по-слабо, особено ако го сравняваш с 3.0Д и да е бил 204к.с. При тръгване и тн 4х4 е супер предимство, но нагоре почва да тежи на колата и кола с 4х4 и 160 к.с във високите скорости е като кола 130-140к.с с 2х4. Предаването на 2.0R не знам също дали е същото като на WRX там LSD-та и тн. Интериора на WRX също е по-различен. Демек ако искаш динамика и по-младежки дух според мен твоята кола е WRX, която ако не я караш в турбо режими на дълго сигурно ще харчи малко повече от 2.0R, но когато ти трябват ще имаш +70 к.с.
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 4:24 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Най-общо казано: WRX-а има шпер диференциал отзад. 2.0R е с два отворени диференциала отпред и отзад. Това със карането в атмосферен режим не знам някой дали е успял да го постигне  Във форума се носи мълва, че трудно се устисква да караш WRX сток без да почнеш с доработките, камо ли само в ниски обороти 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 5:00 pm |
|
|
|
stancho
Автомобил: Impreza WRX 2001
|
Като минимален извънградски разход на WRX мога да дам 7.7л/100км без климатик и 8.5л/100км с климатик, като и двата разхода са засичани по магистралата София-Ямбол, със скорост 120 км/ч и бензин ЕКО 100 октана. От време на време 110, при изпреварване и някой бързозастигащ в огледалото 130, но рядко... Това според мен е наистина минимален разход и си е мъчение п.п. с 5 човека, даване на газ и планински завои - 13л/100км с бензин OMV Супер-дупер (там най-скъпия)
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 6:17 pm |
|
|
|
Onyx
|
stancho написа: Като минимален извънградски разход на WRX мога да дам 7.7л/100км без климатик и 8.5л/100км с климатик, като и двата разхода са засичани по магистралата София-Ямбол, със скорост 120 км/ч и бензин ЕКО 100 октана. От време на време 110, при изпреварване и някой бързозастигащ в огледалото 130, но рядко... Това според мен е наистина минимален разход и си е мъчение п.п. с 5 човека, даване на газ и планински завои - 13л/100км с бензин OMV Супер-дупер (там най-скъпия) Впечатляващ разход. Смятам, че доста по-слаби коли не могат да го постигнат.
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 6:38 pm |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
Колата наистина е предразполагаща и минималните разходи не ги повтаряш никога 
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 8:10 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Това с 7.7 ще се направя че не съм го чул  моя рекорд е 9
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 10:10 pm |
|
|
|
ipantov
Регистриран на: Съб Дек 11, 2010 4:56 pm Постове: 149 Местоположение: stara zagora Рейтинг: 23
|
Според мен и кутията е важна!Ако на 5-та с 3 оборота сте с 125 км/ч е напълно възможно да гори под 8л!И аз успявам да сваля под 8 л ! п.п.Но си е наказание !!!
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2012 10:58 pm |
|
|
|
stancho
Автомобил: Impreza WRX 2001
|
То явно в тоя форум квото и да напишеш, винаги "лъжеш"...
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2012 10:55 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
stancho написа: :spam: То явно в тоя форум квото и да напишеш, винаги "лъжеш"... Аз лично съм я свалял един единствен път на 7,32/100 Газ но нервите вече няма как да ми издържат да карам на магистралата с 90-110 Тъй че,абсолютно те подкрепям,просто много трудно се постига с турбо такъв резултат, все ти идва да я сръчкаш  п.с. Сори за Спама,ама то май в нашия форум е така,няма шанс една тема да започне и да завърши по същество 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2012 2:26 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
Където има малко истина има и малко лъжа 
|
|
|
|
| Съб Сеп 15, 2012 7:02 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
stancho написа: :spam: То явно в тоя форум квото и да напишеш, винаги "лъжеш"... Аз мисля,че резултатите ти са леко украсени. Постижими-може би ,но не и средни! ПП-Да уточним! ВРХ е по бърз от М3 и по икономичен 330д
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Съб Сеп 15, 2012 7:04 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|