Отговори на тема
 Рециклиране на рейка ... 
Автор Съобщение

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Може ли малко инфо, защо точно не се получава !? Гледам насам натам се пишат разни работи, но какво толкова има вътре че не става ?!

Съб Сеп 15, 2012 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
на мен ми сълзи масълце от рейката,супер ме дразни и някой ден трябва д асе разглоби и да се прати да се рециклира

Съб Сеп 15, 2012 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
а чука ли като напънеш на макс в някоя посока ?!

Нед Сеп 16, 2012 1:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hitmn написа:

не,не чука

Нед Сеп 16, 2012 8:04 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hitmn написа:
Може ли малко инфо, защо точно не се получава !? Гледам насам натам се пишат разни работи, но какво толкова има вътре че не става ?!

Кое точно не се получава ? Вътре в една рейка има един червяк, гребен или както искаш го наречи, като му се изядат зъбите, не се получава или поне без да се навари нов, а не знам колко хора са склонни да карат с наварено кормилно управление. Ако пък тече, се продават дори и оригинални китове с втулки, о-пръстени и тн, а повечето дето рециклират рейки ги правят при стругари тия неща. В София има поне 10 места където правят рейки, като може би най-известните са в МЕИ-то и Жан на Окръжна б-ца. Чувал съм, че проблема е в затварянето на рейката, отварянето било лесно, не знам до колко това е истина.

Нед Сеп 16, 2012 9:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Автомобил: Outback 2.5 AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
hitmn написа:

При мен има едно чукане като навия на макс и дам газ да тръгвам. Дали може да е от рейката? Има го и в двете посоки

Нед Сеп 16, 2012 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ся не знам какво точно да кажа :
1. Знам че в Щатите ги рециклират.
2. Попаднах на няколко теми където, за да се справят с тропането слагат някакво допълнително охлаждане. Няма никаква логика за мен, но попага ....
3. В сервиза у Варнъ, споменаха че всички Аутбеци има ли таквиз проблеми. Като смеся и полученото от "subaruoutback.org" = слабото им място е рейката.

Нед Сеп 16, 2012 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 52
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
И мойта рейка тече леко и чука на пълен лев-десен.И аз съм заинтересован от темата.За сега съм се насочил към ремонтен комплект :-?

Нед Сеп 16, 2012 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И мойта просълзява съвсее-ее-м леко, но ужасно ме дразни и за това си взех едно немско "чудо" (което ако не се лъжа и колегите с Импрезите са го използвали) - Lec Wec и мисля, че дадох около 48 лв за 100 ml, но се сипва съвсем малко от него.....скоро ще го сипвам и ще пиша във времето.....но все пак нямам тракане, и това не е на добре :idea:

Пон Сеп 17, 2012 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хм да споделя горчив опит с рециклиране на рейката, прави го на Жан брат му известен в софия рециклатор , рейката течеше , майсторите я занесоха и той я рециклира срещу -250 лв +50 качан сваляне и 30 предница, след 6 м протече пак докато се наканя и 6 м гаранция при него изтече, поръчах от Марин от Варна ремонтен комплет за 120лв. в хоризонтална част с идеята да я оправи моя си майстор , разглобихме и ........................о майка му .............тъпак-а беше престъргал пръта за да си сложи собствените семеринги по-малки от оригиналните и................оригиналния ремонтен комплект вече хлопа...............и , купуване на рейка втора ръка от перник за 250 лв и ремонтен комплект за за 120 за продаване , става и за Аутбек 2,5 гаранция :D ако някой му трябва.
давам го сега за 90лв.
Та полека с рециклаторитееееееееее особено софийските!!!!!

Сря Дек 12, 2012 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята като я взех я карах 3години течаща и докато не се разхлопа съвсем. Теча беше толкова, че за 3те години не забелязах да мръдне течноста в казанчето... но накрая се разхлопа и след 6м каране хлопаща я смених с втора ръка при Yamashita_Sport (колега от форума) :good: . Засега съм доволен.
Реших втора ръка пред рециклаж, точно поради горните причини - ОЛЕ МАЛЕ + 2-3ма приятели след 6м им протича.... а и да я наваряват - кой знае с какво я наваряват и кога пак ще се изяде и кога точно.

Сря Дек 12, 2012 11:41 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз съм доволен от масторите от МЕИ след като вече един път "уж" ми бяха рециклирали при друг майстор една рейка на тойота старлет отидох при тях и рециклираха пак и вече може би на д 2 години нямам проблеми

Сря Дек 12, 2012 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема