| Автор |
Съобщение |
|
Noonelololo
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 11:01 am Постове: 265 Местоположение: Кърджали
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164   
|
Здравейте колеги. Днес закупих и си докарах от Карлово до Кърджали ето тази импреза http://www.cars.bg/u795874. Пътят от там до нас беше 213км. Забелязах два проблема. Когато вдигна 100-110км/час и натисна спирачката да намаля се тресе цялата кола, това става само ако е на скорост, като е на свободна няма този проблем. Другото което забеелязах беше че когато увеличавам плавно скоростта всичко е наред, но ако дам педалът на газта до дупка след малко нещо започва да мирише на изгоряло от двигателя някъде, не можах да установя какво точно е. Ако някой има идея какво може да е това ще съм благодарен на всяка помощ. Иначе количката си вървеше перфектно а двигателят бръмчеше супер, без никакви колебания в оборотите, на празен ход изобщо не се чува, а разходът ми беше 7.7/100 което мисля че е идеално.
|
|
|
|
| Нед Сеп 16, 2012 10:59 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
Честито за колата, колега, със здраве да си я караш и много безаварийни километри! Относно проблемите ти: 1 - по всяка вероятност дисковете ти са криви, щом тресе така при спиране от висока скорост, като най-лесното решение е да ги смениш. И 2: имай предвид че колата стои за продан от доста време и не се знае от кога не е обслужвана. Ако след сервиза (няма да е зле да се сменят и свещи и кабели) продължи може да започнеш да го нищиш.
|
|
|
|
| Пон Сеп 17, 2012 7:15 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
Ако са криви дисковете ще тресе при спиране и на скорост и на свободна.
|
|
|
|
| Пон Сеп 17, 2012 8:55 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
От доста време ли стои обявата колега, аз си мислех че е само от няколко дни, явно нещо съм се заблудил.
Спирачните дискове да видя значи казвате, добре. А някаква идея за мириса на изгоряло който е само при форсиране?
|
|
|
|
| Пон Сеп 17, 2012 9:31 pm |
|
|
|
Valio
|
|
Евентуален теч на масло,което попада върху изпускателните колектори..може лесно да се констатира..
|
|
|
|
| Пон Сеп 17, 2012 9:55 pm |
|
|
|
nuHokuo
Автомобил: -
Телефон: ZTE BLADE
Рейтинг: 0
|
|
Предложение за миризмата: катализатор? Въпреки, че той по скоро мирише малко на фтасали яйчица. Поне при мен от там идваше миризмата като я по изпържа, след като го махнах нямаше проблеми.
|
|
|
|
| Вто Сеп 18, 2012 12:20 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Приемам всякакви предложения колега. От Кърджали съм и тук със сигурност няма сервиз за Субару а до Пловдив близките седмици едва ли ще мога да отида така че дотогава остава да разчитам на нашите майстори тук освен ако няма сервиз в Хасково но не ми се вярва.
|
|
|
|
| Вто Сеп 18, 2012 1:17 pm |
|
|
|
nuHokuo
Автомобил: -
Телефон: ZTE BLADE
Рейтинг: 0
|
Ако мирише на развалени яйца/сяра, натрапчива миризма това е катализатор. Не знам как седят нещата с премахването му при субаруту, не знам къде е сондата. Направо при някой "дедектив" да го сваля и да ти слага 1 резунатор, пък ако остане и някой лев ще вземеш и от смръднята ще се оттървеш 
|
|
|
|
| Вто Сеп 18, 2012 3:05 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Благодаря колега, сега поне ще зная за какво да гледам. А за проблемът със спирачките когато се разтриса колата ако е на скорост, един познат ми каза че това било характерно нещо поради това че е 4x4 и затова го прави, някой може ли да потвърди дали това е така.
|
|
|
|
| Вто Сеп 18, 2012 6:45 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
Noonelololo написа: Благодаря колега, сега поне ще зная за какво да гледам. А за проблемът със спирачките когато се разтриса колата ако е на скорост, един познат ми каза че това било характерно нещо поради това че е 4x4 и затова го прави, някой може ли да потвърди дали това е така. Я виж най напред дали колата ти е с 4 еднакви гуми, или има някоя с различен размер от другите ..
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Вто Сеп 18, 2012 9:35 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
С еднакви 14-ки е колега. Еднакви оригинални джанти на Субару и еднакви гуми които са еднакво напомпени. Собственикът изрично ми отбеляза че ако сменям гумите трябва да сложа 4 еднакви.
|
|
|
|
| Вто Сеп 18, 2012 9:42 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
|
А АБС-а дали работи коректно ? Кога изгасва лампата му ? И винаги ли тресе, или само при по сериозно натискане на педала ? Ако имаш под ръка канал или подемник, прегледай гривните на колелата, да няма някоя спукана или с някой оронен зъб .
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Сря Сеп 19, 2012 8:43 am |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Дали АБС-а работи коректно нямам идея, не виждам да свети някаква лампа. За тресенето най-добре се усеща когато на права отсечка намаля от 80км/ч на 40км/ч примерно, докато съм на скорост. Следващата седмица ще я закарам на сервиз да видя какво ще кажат там понеже аз нищо не разбирам и след това ще споделя отново тук ако друг има същите проблеми да знае от какво са. Лошото е че в Кърджали няма Субару сервиз а аз нямам време в момента да я карам към Пловдив или София и не се знае дали ще успеят да диагностицират проблемите.
|
|
|
|
| Чет Сеп 20, 2012 6:49 pm |
|
|
|
RADOb
Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 7:46 am Постове: 21 Местоположение: s.Banj Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,аз имам същият проблем с тресенето и още не съм разбрал какъв е проблема.Колата е импреза 1.6 "98.
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 8:08 pm |
|
|
|
7702ivo
Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 11:36 pm Постове: 159 Местоположение: BG Русе
Автомобил: Subaru Impreza ЕJ20
Телефон: 0889253617
Рейтинг: 30
|
|
Дискове и накладки видимо им няма нищо а тресе сменяш и караш.При мен беше същото.Благодарение на Колегите от Форума си реших проблема.Има и теми за този проблем виж в темата Импреза или помоли някой от колегите или модераторите krass или impreza94 да ти помогнат с търсенето
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 8:48 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
|
най вероятно е разбит висящия лагер на кардана от том може да тресе при спиране дрегото сигурно е катализатора
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 9:11 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
При мен се оказа че дисковете ми са криви както споменаха някои от колегите по-нагоре в темата. Понеже карам 99% от времето в града и там не вдигам високи скорости и не се усеща тресенето засега съм ги оставил така а след време майсторът ми каза че ще ги изшпили. Изобщо откак я взех смених ангренажен комплект, съединителен комплект, масло, оправих разните по-дребни проблеми като неработеща задна чистачка и подобни, оказа се че и амортисьорите ми са заминали и ще трябва и дисковете да се сменят или шпилят, ми аз като гледам като сменя всичко това сърце няма да ми даде да я продам след няколко години както мислех за да си взема по-нов модел като знам че всичко ще и е перфектно.  А за другия проблем с мириса ми се оказа съединителят и се наложи да сменя целият комплект.
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 9:58 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
Цитат: ...откак я взех смених ангренажен комплект, съединителен комплект, масло, оправих разните по-дребни проблеми като неработеща задна чистачка и подобни, оказа се че и амортисьорите ми са заминали и ще трябва и дисковете да се сменят или шпилят,...А за другия проблем с мириса ми се оказа съединителят и се наложи да сменя целият комплект. И колко ще струва всичко това? А в обявата пишеше: "ОТЛИЧНО ТЕХНИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ"!?!
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 10:29 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Ами явно е имано в предвид че ще бъде в отлично техническо състояние като сменя всичко.  Не знам колко ще ми излезе колега, няма да е малка сумата но като съм почнал няма да се отказвам по средата, така или иначе съм я взел вече и ще си я карам така че поне да я стегна. Но следващата ми кола обезателно ще бъде от познат или ще чакам докато някои от форума с добра репутация пусне нещо за продан.
|
|
|
|
| Сря Ное 14, 2012 7:27 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
Еми радвай че не си сменил двигател или скорости, че тогава щеше да видиш кон боб яде ли. То тва се има впредвид под отлично техническо състояние  . Тва коет си сменил ше те изкара 100 000 км. то принципно да си вземеш Субару и да го караш 30-40 000 км и да го продадеш не е оферта, тия са маратонци на големи разстояния 
|
|
|
|
| Сря Ное 14, 2012 10:37 am |
|
|
|