Четохте ли за новия турбо мотор, който ще се слага на Legacy?
Starting Sep 4, Fuji Heavy Industries will launch sales of the Subaru Legacy Ring Wagon /B4 that is equipped with the 2.0GT DIT EyeSight, an additional advanced driving support system - link
Мдааа, определено им трябва нещо такова в моделната гама от двигатели. В това отношение Субару изостават малко от другите марки и е радостно да се разбере, че имат решение. Иска ми се и да доразвият и дизеловия боксер също, а защо не и да пуснат 6-цилиндров такъв?
Иска ми се и да доразвият и дизеловия боксер също, а защо не и да пуснат 6-цилиндров такъв
Явно наистина ще трябва да го доразвият,че като гледам какво става в раздела "Боксер дизел"..........направо е страшно.Дано колегите с проблеми ги разрешат по-скоро.
Да, мотора изглежда много прилично като характеристики, но специално при Легаси засега ще се куплира само с тролейската CVT кутия, което за мен е голям минус. Тя ще погуби целия кеф от колата и мотора.
Хибридните Лексъси, които са сумарно над 340 к.с. и не помня точно , но доста нютона също са с CVT.Ня вярвам Субару да не са я изчислили. Проблема е по-скоро в усещането като караш с такава кутия. За градско става и си е почти като автомат. За магистрала също. За нормален път обаче е много странна работа. Вярно аз имам опит с 2.0 мотор 150 к.с. и 196 нМ. Двойна мощност и въртящ момент, какъвто има 2.0 DIT предполагам ще е много по-различно като усещане за същото иначе купе, но все пак кутията си е малко особена.
Между другото, при двигател с такива показатели, ми е чудно как са решили проблема с наслояването на всмукателните клапани, което се явява един от проблемите при директното впръскване? При тойотската ситема за впръскване, която ползват при БРЗ/ 86 директното впръскване е комбинирано с мултипоинт, за да може горивовъздушната смес да обмива клапаните от нагар.
Съб Сеп 29, 2012 8:47 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 891 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383