Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Препрограмиране на автоматична скоростна кутия 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 39
Автомобил: Legacy '05 седан H6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги,
На последната среща в София стана дума, че било възможно да се препрограмира автоматична скоростна кутия, да превключва "по-живо".
Мен основно ме дразни забавяне от около половин секунда при превключване в ръчен режим и "замислянето" при кик.

Някой ползва ли такова препрограмиране и има ли странични ефекти?

Вто Сеп 25, 2012 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bad_dog :)

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Сеп 25, 2012 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Реално не се пипа TCU-то, а ECU-то, а то от своя страна косвено влияе на кутията. Става само на DBW коли и то не на всички. Аз лично не мога да преценя доколко разликата е осезаема - питай Valadares най-добре.

Вто Сеп 25, 2012 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
На мойта ще стане ли?

Вто Сеп 25, 2012 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
bobo21 написа:
На мойта ще стане ли?

да

аз се возих на баджо в колата, сменяше предавки като роботизирана кутия. усещането за автоматик го няма, колата все едно е с догбокс.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Сеп 25, 2012 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
да ти кажа на мен ми се струва че се подобри работата в т.нар. "ръчен" режим,утре и вдруги ден съм в софия може да видиш как включва.асен ще свърши работа..

А в либърти форума(австралийския) има едни момчета от KIDO-Tunning,за които говорят и във легасиДЖиТи форума(само хубави неща) че правят чудеса с 5ЕАТ кутията-работи като ръчна и светкавични реакции(без да се пипа ВАЛБ бодито).,но на мен ми направиха лошо впечатление като единия тунер ми каза ,че ще ме мапне за едни пари(300$) :good: ,другия каза че ще ме мапне за други пари(400$) :shock: ,и получавам емейли и от двамата в порядъка от 30мин...

луда работа на кой да вярвам и след малко ми се извиниха и ми казаха че са направили недуразомение...

...и че много ме гложди от вътре да разбера какво пипат толкова ,че чак и чудеса правили :pardon:

ако имаш желание ще ти дам контакти и на двамата или поне на този с по-еВтината цена ROFL ,че да видим какво правят те :idea: което ще е ценно за всички

П.П. мен ме издразни това с различните цени и им теглих едни български...,иначе до сега да сме ги разконспирирали,ако бях ги ползвах...

Вто Сеп 25, 2012 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Макар и не много релевантно по темата - ето какво се прави на по старите кутии преди 1999 год. - т.нар quick change shift kit - това е
Елемнтарен
Паразитен модул който се закрепя към TCU-то и го кара да увеличава налягането по време на смяна на скоростите в кутията прогресивно - т.е. Колкото повече газ толкова по бързо се сменят предавките... На първо четене изглежда елемемтарно и афиф работа, но на практика ефекта е поразителен. Като ми остане време ще го опиша подробно в отделна тема за SVX-а.

Вто Сеп 25, 2012 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bobo21 написа:
На мойта ще стане ли?

Не знам дали ще стане - зависи от конкретната модификация на колата... Преди да видя и да пробвам няма как да кажа.

Сря Сеп 26, 2012 6:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Valadares ми спомена, че bad_dog ще му намаля времето за реакция. Аз имам въпроси обаче. Промяната на времето за превключване не натоварва ли допълнително съединителя? Не се ли товари помпата на кутията? Не се ли претоварват и предавките при ускорено превключване? Valadares по-бързо ли е превключването в спорт режим?

Съжалявам за лаишките въпроси!!!

Сря Сеп 26, 2012 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
deadman написа:
Valadares ми спомена, че bad_dog ще му намаля времето за реакция. Аз имам въпроси обаче. Промяната на времето за превключване не натоварва ли допълнително съединителя? Не се ли товари помпата на кутията? Не се ли претоварват и предавките при ускорено превключване? Valadares по-бързо ли е превключването в спорт режим?

Съжалявам за лаишките въпроси!!!

не натоварва допълнително,променя се както е написал погоре Асен работата на дроселовата клапа (DBW)
ето линк :

http://legacygt.com/forums/showthread.p ... 49282.html

Сря Сеп 26, 2012 8:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Звучи добре, може ли някой с тези пренастройки да сподели обективни впечатления.
Могат ли при проблем да се върнат оригиналните настройки?

Сря Сеп 26, 2012 9:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bobo21 написа:
Могат ли при проблем да се върнат оригиналните настройки?

Да

Сря Сеп 26, 2012 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема