Отговори на тема
 Аутбекът ми гасне в движение 
Автор Съобщение

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Описвам си проблема !
Моля за помощ или поне за мнения какво да се гледа.

Карам и минавам 400-500 км извънградско за няколко часа.
Прибирам се в София и от Цариградско ще се качвам на околовръстното.
Влизам в завоя с 30-40 км/ч. Пред мен имаше кола и пуснах газта и ... колата изгасна както си беше на "D". Веднага на N , че в завоя нищо не бачка, паля и продължавам. Стреснах се и след 1 мин поглеждам таблото ...

Светят и мигат : Cruise, Sport

Светят : ABS,ESP,Check Engine

Идеи ?!

Прикачени файлове:
E7 - 340.jpg
E7 - 340.jpg [ 74.82 KiB | Прегледано 1570 пъти ]
Нед Сеп 30, 2012 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карал си на газ нали ?
Дала е дългосрочно над 20% корекции. Отивай при газаджията да ти донастрои смесите. Според мен е това, може и да има някакъв друг проблем колата, но за мен е по-малко вероятно. Ако пак ще пътуваш и газаджията ти примерно е в Сф и няма къде да ти занулят компа от ляво в краката имаш едни пластмасови кори, връзваш двете зелени букси за самодиагностика и ще ти свети само чека, като така ще можеш да си ползваш круиза. Агента и Bad_Dog могат да ти ресетнат компа, не знам кой още може.

Пон Окт 01, 2012 7:03 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ходих при тъпите газаджии. 2 пъти по 30 лв за настройка давам и пак я усещам че не е съвсем у ред.
Иначе таблото се оправи след 18 часа почивка.
Поръчал съм си сега кабел за газта и ще си я настройвам сам. И мен ме съмняваше газта, ама викам че може да е от скоростите нещо, да не ги връща ...

Пон Окт 01, 2012 7:23 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
За Заволи съм чувал, че е много трудна работа с настройките, нямало кой в София да ги прави/разбира, иначе не били лоши уредби, но пък и са на цената на БРЦ, което според мен им убива пазара. Защо не пуснеш една хубава диагностика, не на газта, а на колата и да разбереш какво се случва? Агента може да ти прочете живи данни и да видите какво се случва и какви корекции дава в реално време на газ и на бензин. Като караш така в един момент дори да минеш на бензин, компютъра ще дава лоша смес и колата и на бензин и на газ няма да върви като хората, а и ще почне да ти гасне от време на време като пуснеш газта. Поне от живите данни ще видиш какво реално се случва, може примерно инжекторите да са по-малки или нещо друго да има.

Пон Окт 01, 2012 7:35 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Всичко е прекрасно, като ми дойде кабела това е първата работа.
Някой може ли да ме посъветва кой конкретен кабел да си поръчам от нета за ОБД буксата. Че ми е неудобно да занимавам колегите. 1-2 пъти ок, ама ще вземе да стане да се виждаме всеки ден, да вдигнат ръце и после ...

Пон Окт 01, 2012 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен проблема дойде от рязка смяна на октановото число на бензин и режима на каране - първо извънградско на 100ца а после градско на 95ца. Предполагам с донастройване на горивната карта на газта ще се оправи при теб. Ама това с гасненето малко притеснително, колата върви, изведнъж кофти смес и чак да угасне...

На бензин нямаш такива ядове?

Последна промяна jafaar на Пон Окт 01, 2012 4:09 pm, променена общо 2 пъти

Пон Окт 01, 2012 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
hitmn написа:
Всичко е прекрасно, като ми дойде кабела това е първата работа.
Някой може ли да ме посъветва кой конкретен кабел да си поръчам от нета за ОБД буксата. Че ми е неудобно да занимавам колегите. 1-2 пъти ок, ама ще вземе да стане да се виждаме всеки ден, да вдигнат ръце и после ...

Еми тя идеята е да се настрои като хората, а не след всеки дълъг път да свети чека, това значи че има проблем и този проблем все ща го има, просто ще триеш грешката, а няма да отстраниш причинителя.

Пон Окт 01, 2012 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мда, трябва да се направи настройката.

Иначе освен, че светка чека не е много здравословно и за железата по мотора и изпускателната система. Всеки знае, че не е добре да се кара на лоши смеси - били те бедни или богати.

Пон Окт 01, 2012 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За гасненето в движение може да е от неправилни настройки на "cut off" режима (принудителен празен ход) и от там може да гасне.Може и да гасне защото е свършила газта и налягането на автоматично превключване да не регулурано правилно. Светенето на чека след дълъг път е вследствие на неподходяща смес в повечето случаи бедна. Градско несветва защото често се пали на бензин и разстоянията на газ са малки и грешка за дълготрайна корекция извън 15%-20% не дава.

Вто Окт 02, 2012 7:55 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Днеска пак. София-Варна ...
Пристигам във Варна пускам газта по баира надолу преди първия светофар ... и почва да ми придърпва колата, все едно даваш и отнемаш рязко газта, и като стигна 20 км/ч и БАМ изгасна ...

ПС. Това което не мога да разбера, е защо не свтва само чек енджина ? Защо светва всичко ?!

Чет Окт 04, 2012 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
иди да ти изчистят дроселната клапа

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Окт 04, 2012 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
hitmn написа:

ПС. Това което не мога да разбера, е защо не свтва само чек енджина ? Защо светва всичко ?!

Най-вероятно щото гасне.

Чет Окт 04, 2012 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ей човек пожелавам най - скоро време да я оправиш, тая кола е специална и за мен ;)

Чет Окт 04, 2012 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
изчисти си клапата първо с обезмаслител,както е казал краси по-горе-два болта са само!

това ми прилича на богата смес и то адски богата!

аз го имах този проблем до като бях със огромните инжектори и софтуер за сааб(като намалям скороста да спирам на сфетофар или при ниска скорост в завой ми го бе направила няколко пъти!!!

имах много богата смес при празен ход(всичко се оправи с друг софт)

-ти във варна ли си в момента?аз в събота ще съм махмурлия ама следобед може да се видим и да погледнем поне смесите

Пет Окт 05, 2012 6:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
При мен също го има този проблем.
Аз пък ходих да ми обогатят сместта на ниски обороти,защото заради това ми светвал чека и оттогава започна да гасне по същия начин.Вероятно колегата,който казва,че сместта на ниски обороти е много богата е абсолютно прав.
Искам да помоля ако е удобно да обясните къде се намира тази дроселна клапа и как се чисти,защото май само това не съм направил.
Благодаря!

Пон Окт 08, 2012 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз го имах същият проблем!!! Колата придърпваше като луда и глупавият газачия каза че скоростите са тръгнали... .Обаче да обясня колата е Легаси 2005 с
H6 мотор.Газта е АГ СГИ Холандка .
Та проблема при мен беше следният казовите дюзи някой умник ги е свързал с утер клеми .Една от клемите беше опраля в едната глава и се бе почти стопила .От тук идваше целият проблем поне при мен. Резултата след гаснене и придърпване е ,че таблото съшо ми светеше като коледн елха.
майстора за газта ми каза ООО Не добре са си няма да ги пипаме щом нещо работи.... какво да каже вярно на ПС то нищо не показа по не докато бях там..

Вързах си кабелите и сложих термо шлаух на всички връзки.Сега е пушка

Сря Окт 17, 2012 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
notime дай малко инфо ...

update по моя въпрос :

Пристигна най-накрая кабела от UK. (забавил се е защото interlogistica, отговаряли за Royal Mail и както се сещате 2 седмици не могат да ме намерят, добре че аз ги намерих)

Пуснах програми, свързах еку към лаптопа и следното :

1. На бензин след изфорсиране до cut off
1.Slow trim : 0,5 % - 5%
2.Fast trim : 1% - 7%
2. Филмът е на ГАЗ
1. Slow trim - в нормите
2. Fast trim - Като пусна газта и започнат да падат оборотите отива във граници на "МИНУС -10%, -20%" и след 2,3 секунди се нормализира.

Именно от това ми се струва, че възлиза проблемът. :)

ПС. нито знам какво е бавен нито бърз "trim"

Сря Окт 17, 2012 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като пуснеш газта и ти показва тези -10% -20% означава, че в този режим сместа е богата и компа я обеднява. Това трим е корекция, когато е с плюс компа обогатява - тоест сместа на газ е бедна, и обратното когато е минус сместа на газ е богата и компа я обеднява. Бързия трим е моментната настройка, а бавния трим е някаква средна стойност.

Чет Окт 18, 2012 7:54 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Да, както и предполагахме - за настройка на газовата си.

Това е по-добрият вариант, поне знаеш, че всичко по мотора е наред:)

Чет Окт 18, 2012 8:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема