Здрасти колега. Интересни снимки и истории има в темата,но ще ми е интересно да видя таксита и учебни коли с марка subaru
И на мен ще ми е интересно, но в Корея 95 - 98% от МПС-тата са корейски, мотори, коли, бусове, камиони, рейсове, почти всичко е Корейско. Мноооого рядко в големите градове може да се види нещо Японско или Европейско, имането не е като нямането.
Прикачени файлове:
IMG_1110ddd.jpg [ 302.49 KiB | Прегледано 2353 пъти ]
И така, вече съм на път за ей това място, започва да става студено и ще мигрирам на юг като птиците. Мисля че трябва да се учим от тях, кило и триста грама мозък имаме и не би трябвало да сме по-тъпи.
И така, младежи и девойки, моето гостуване в Южна Корея е към края си. Остават още 2 дни в Сеул. Навършиха се 1 година и 3 месеца от старта на моето Азиатско пътешествие или иначе казано 458 дни или 10,992 часа или 659,520 минути или 39,571,200 секунди. Поздрави от Сеул, следваща спирка Тайпе, Тайван. ))
Жив и здрав да си колега! Кога планираш да си в БГ? Интересно ще ми е да се видим и да разкажеш преживяното ако имаш желание и възможност. Бири/ракии/уискита и т.н. са от мен.
Благодаря, няма точен план, ще ми се след Тайван евентуално да посетя Индия и Непал, но още е рано да се каже. Всеки ден е нов ден, нов късмет, нови хора, нова информация, нови възможности. Ще се прибирам но не знам точно кога и през къде, не съм тръгнал със цел гурбет или да се установявам някъде до живот. Просто се кефя на азиатски неща от малък и реших че животът е кратък, и искам да видя Азия със моите очи. Просто следвам мечтите си, знам че никой друг няма да го направи вместо мен. Вече дори не ми мигва окото като пристигна в нова страна, имам чувството че мога да се установя във всяко едно село или град в коя да е държава по света.
Карам на принципа "Use no way as a way, No limitation as a limitation."...Bruce Lee и бих добавил "No plan as plan"
"A good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving." Lao Tzu
ПС: Дори леко започвам да се притеснявам че ако спра да пътешествам, ще ми стане тъпо за няколко месеца и пак ще искам да ходя, чудя се дали да спирам пътешествията въобще. Познавам хора които обикалят от много години и са били във 40-50 държави. Аз за сега само в 20 страни съм бил в някой съвсем за кратко, престой на летище или нещо подобно. Имам един приятел 24 годишен руснак който е пропътувал 2 пъти на длъж и на шир Индия на автостоп, срещнах го във Бангкок. Също един 29 годишен японец който е обикалял 7 години от които 1 година на палатка в Австралия. Едни други леко възрастни хора мъж и жена му, музиканти, пътешестват от 1970 година насам. Всяка година в Индия задължително ходят, живот и здраве имаме среща в там на пролет. ))
Поздрави от Тайпе, Тайван. Първите ми впечатления са че има страшно много скутери, пълно в буквалния смисъл. Автопарка е много смесен има всичко и европейски, американски, индийски, китайски, корейски и японски коли. Японските преобладават, повечето са Тойота, Субару има от всички модели, тук има много планини. Вчера дори бях шокиран, сефте виждам Джъсти седан. Оказа се че е специална версия за Тайван, казва се Тутто. ДВГ-то е 1.2 към 80-85 коня. Времето е чудесно +25, хората са по-различни, но още не знам много. По нататък пак ще пиша.
Прикачени файлове:
subaru-tutto-04.jpg [ 146.45 KiB | Прегледано 2043 пъти ]
Прикачени файлове:
4222680040_large.jpg [ 32.95 KiB | Прегледано 2043 пъти ]
Прикачени файлове:
SUBARU_TUTTO_02.JPG [ 322.56 KiB | Прегледано 2043 пъти ]
Прикачени файлове:
subaru-tutto.jpg [ 42.17 KiB | Прегледано 2043 пъти ]
Прикачени файлове:
subaru-tutto-1.jpg [ 45.53 KiB | Прегледано 2043 пъти ]
Много хубава тема , чета я отдавна и благородно ти завиждам че можеш да си го позволиш . Винаги съм мечтал и аз да тръгна нанякъде и да не се върна с години точно като теб . Много ми се пътува , но все не се получава . Затова обикаляй и виж колкото може повече неща по света , защото има какво да се види . Поздрави !
Иначе общо взето е скъпо да се пътува, карам по най-икономичния възможен начин. Ползвам Couchsurfing, нощувам у разни хора безплатно или ходя на разни места където бачкам като доброволец срещу храна и легло, понякога в евтини хостели. Транспорта също винаги най-евтиното възможно, къде на стоп, къде с евтин автобус или влак. В Тайланд и Китай пътувах няколко пъти по 16- 27 часа, спах седнал на седалката, спалните са скъпи. В Япония пътувах над 400 км с колело със 30 кг багаж отзад и 15 кг отпред, много е хард за ръцете с толкова багаж, на всеки 10 км съм спирал да почивам, изтръпваха ми ръцете от стискане на кормилото, трудно е с толкова багаж. Пътувах 5 дни и половина, рекорда ми е 91 км за един ден, като се има в предвид че постоянно нагоре надолу, ако е равно е лесно. Спах на палатка, хамак или на някоя малка гара. И така понякога бачкам нещо временно да събера ресурс за пътуване, на остров Джеджу бачках в едно село, рязах дърва, садих лук, ряпа и зеле, въобще квото изпадне. Много е важно също да се харчи много прецизно, всеки излишен разход съкръщава пътешестването. Изисква се друг начин на мислене, не като консуматор а като инвеститор, всяка покупка се гледа като инвестиция.
Днес видях Микра седан, пак ме изненадаха Тайванците.
Прикачени файлове:
IMG_1453.JPG [ 189.96 KiB | Прегледано 2006 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1452.JPG [ 220.87 KiB | Прегледано 2006 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1450.JPG [ 209.25 KiB | Прегледано 2006 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1451.JPG [ 212.42 KiB | Прегледано 2006 пъти ]
Прекрасен плаж. На живо е още по-интересно и....странно. Поне аз така мога да опиша моето впечатление когато попаднах на плаж с цвят на пясъка, различен от този който бях свикнал да гледам. Само че черния плаж на който бях аз беше в Бали, а не в Южна Корея. Много се радвам че има хора като теб, които пътешестват по света. Ако някога ти се отвори възможност пожелавам ти да отскочиш и до зеления плаж Папаколея Бийч, който се намира в Саут Пойнт в провинция Кау на остров Хавай, а после и на Уайтхевън бийч (Whitehaven Beach), Австралия. Също така на Санторини има Papakolea beach, който е с червен пясък. Не знам дали някога ще имам възможност да посетя тези места, но ти пожелавам да отидеш и да после да разказваш впечатления.
.... ще ми е интересно да видя таксита и учебни коли с марка subaru
Снощи видях Импреза такси точно пред метростанция Beitou, северната част на Тайпе. В Тайван имам чувството че може да се види всякаква марка и модел такси, по центъра е пълно със последния модел Тойота Камри хибрид.
Прикачени файлове:
IMG_1690.JPG [ 144.71 KiB | Прегледано 1832 пъти ]
.... ще ми е интересно да видя таксита и учебни коли с марка subaru
Снощи видях Импреза такси точно пред метростанция Beitou, северната част на Тайпе. В Тайван имам чувството че може да се види всякаква марка и модел такси, по центъра е пълно със последния модел Тойота Камри хибрид.
Прикачени файлове:
IMG_1690.JPG
Е видях Учебен и вече и Таксиметров автомобил с марка субару дано и да има спешен автомобил с марката(все пак е бърз и проходим за разлика от други марки)