Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
deadman
|
|
Малко със закъснение, но си кажа и аз.
Между 6 и 9 септември бях в Банско. Когато си тръгвах трябваше да зареждам и минах през Еко в Банско да напълня коремчето на дзвера. Застанах си на колонката и си сипах 100 октана. Бях заредил и карта на колата за такъв бензин.
Резултатът от зареждането беше димна завеса и половин резервоар (към 30 литра) до София. Колата пушеше като дизел и решах ли да изпреваря зад мен нищо не се виждаше. В София допълних на Лукойл и нещата и пушенето намаля драстично. След като издухах целия резервоар вече нямаше пушек.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Окт 02, 2012 8:53 am |
|
|
|
wizzow
Регистриран на: Сря Мар 18, 2009 12:15 pm Постове: 159 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
|
|
И аз нещо напоследък не съм доволен от качеството на 95 на Еко. Забелязвам, че колата не реагира така, както преди. Два, три пъти ми се случи дори да не запали от първия път. Че и карта за отстъпка си извадих наскоро. Май гърците ги удари кризата... За сега от Ромпетрол, и май ще пробвам и Петролския да видя има ли разлика.
|
|
|
|
| Вто Окт 02, 2012 6:34 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Eco от край време си пълнят цистерните от Лукоил!
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Вто Окт 02, 2012 9:31 pm |
|
|
|
hijacker
Пресен - пресен
Автомобил: Mercedes-Benz 190E 1.8
Рейтинг: 0
|

patko написа: Нека да кажа и аз. Лукойл изнася горива за къде ли не. Постоянно товарят танкери на бургаското пристанище. Така че едва ли са зле технологично. Проблемът според мен е в прехода от завода до колонката. И за незнайните хамури, които се правят. Преди около 6 години ми попадна бензин директно от цистерна, зареждаща ОМВ. Дайхацуто летеше, а от бензиностанцията - нищо общо. Пак казвам проблемът е по пътя между нефтозавода и бензиностанцията. А внос са горивата и на Петрол. В Бургас на прословутото корабно място 20А разтоварват кораби с горива за ПЕТРОЛ. Здрасти колега, това, което казваш в последния абзац е доста интересно и ме накара да проверя в търсачката. В интерес на истината намерих доста материали из интернет, които потвърждават думите ти. В началото на годината си взех карта 80 години Петрол за зареждане с отстъпки. От тогава зареждам обикновен бензин А95 на Петрол и за сега съм доволен! Неприятното е това, че отстъпката с картата не важи на франчайз обектите, но пък поне вече имам актуален списък с бензиностанциите, където може да се зарежда винаги с отстъпка на .pdf файл, ако някой се интересува: http://www.oldum.net/~hijacker/mb/docs/ ... 80g/TO.pdfКато протестирахме срещу високите цени на горивата миналата година се зарекох, че ще спра да зареждам на бензиностанции с марката Лукоил и така и правя до сега. Много исках да зареждам вносно гориво и дори бях склонен да слагам премиум горивата по различните вериги, стига да можеше да се докаже, че са внос. За това, сега съм много доволен от Петрол! Евала щом успяват да излязат на крайна цена равна на тази по веригите на рафинерията ни от Бургас..., че даже и да дават отстъпка! Поздрави! Иначе колата е Мерцедес, днес се регистрирах и при вас само за да споделя горните редове, тъй като темата е доста активна... -Николай
|
|
|
|
| Пон Окт 08, 2012 3:52 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Петрол внасят от 2004 или 2005, тогава приключи един прословут договор с Лукойл. Само 98 е от Лукойл. Внасят и ОМВ и Ромпетрол. Често горивото е от една тръба била тя от Бургас или Варна. Разликата е в добавките по бензиностанциите.
|
|
|
|
| Пон Окт 08, 2012 6:01 pm |
|
|
|
Гената
Регистриран на: Чет Дек 17, 2009 6:08 pm Постове: 338 Местоположение: Гр.Плевен
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
|
Има разлика в качеството от различните бензиностанции,независимо дали са на едни и същи компании.Това,което зареждам в Плевен на Лукойл няма нищо общо с Бургаския Лукойл.В Бургас колата си подскача добре и без много натискане на газта,а като заредя в Плевен става по-мудна и вдига разхода с над половин литър 
|
|
|
|
| Чет Окт 11, 2012 5:47 am |
|
|
|
neno_11
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 12:02 am Постове: 748 Местоположение: Добрич
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84 
|
|
Относно Петрол ми прави впечетление че когато зареждат,пистолета винаги изключва и се налага да го държат постоянно докато я заредят с нужното количество.Това се случва на няколко места и не само в моя град и по други места.Дали си въобразявам но мисля че гори повече или по-малко ми сипват.Другото което е че отначало отстъпката беше 8 ст.за всеки ден а сега са го променили само в почивните дни.
|
|
|
|
| Чет Окт 11, 2012 8:22 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
neno_11 написа: Относно Петрол ми прави впечетление че когато зареждат,пистолета винаги изключва и се налага да го държат постоянно докато я заредят с нужното количество.Това се случва на няколко места и не само в моя град и по други места.Дали си въобразявам но мисля че гори повече или по-малко ми сипват.Другото което е че отначало отстъпката беше 8 ст.за всеки ден а сега са го променили само в почивните дни. Мда, и аз съм срещал такива пистолети смотани по петролските станции. А отстъпката 8ст си пишеше в листовките лятото, че ще е 8ст само за еди какъв си период, пък после условията се променят.
|
|
|
|
| Чет Окт 11, 2012 8:26 am |
|
|
|
subuntu
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2008 1:51 pm Постове: 262 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT
Рейтинг: 10
|
|
И аз имах неприятности със 100 октановия на ЕКО. Зареждах два пъти до горе от ЕКО-то на ул. Царица Йоана, в Люлин, Сф. Вторият път вече бях захапал магистралата и като почна да прекъсва, една такава неравномерна работа на мотора. Изпаднах в ужас! Спрях на една бензиностанция, поработи на място колата. В ниските обороти беше ОК. След около 10 минути тръгнах и беше ОК. Като се прибрах проверих свещите - едната беше зацапана. И сега там вече избягвам да зареждам.
От 96 на Петрол съм доволен, ама хвръкна вече цената много. А най-съм доволен от 95 на Ромпетрол в Ловеч. Дава ми близо литър разлика за разстоянието Сф-Ловеч, а и върви по-добре колата!
_________________ Keep your fears to yourself, but share your inspiration with others.
|
|
|
|
| Чет Окт 11, 2012 2:30 pm |
|
|
|
rado89
|
|
На ЕКО развалиха и газта...от известно време сипвам газ на Ромпетрол и съм доволен за сега.
|
|
|
|
| Чет Окт 11, 2012 8:01 pm |
|
|
|
paragraf22
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 10:42 pm Постове: 72 Местоположение: Димитровград
Автомобил: Forester 2.0X MT
Телефон: +359877313212
Рейтинг: 130  
|
Тази седмица на излизане от града ми светна лампата на резервата.На "ЗАРАТА" заредих 30лв.-11.3литра 95.До Пловдив с 115-120 на автомат,около 15-17 градско и на връщане пак със същата скорост на изминати 165км.светна резервата.Ще направя още един опит на същата бензиноколонка и ако даде същия разход на "ТОРАНАГАТА"ще им ставам фен 
|
|
|
|
| Пет Окт 12, 2012 10:35 pm |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
|
Rompetrol и Shell зареждат с една газ, от 1 година зареждам само там и нямам никакви проблеми (бензин само от Rompetrol), а почти с всички други съм имал проблем в даден момент, когато дам газ повече и компютъра минава на бензин поради бедна смес...
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Вто Окт 23, 2012 3:21 pm |
|
|
|
harrryb
Регистриран на: Пон Май 21, 2012 8:02 pm Постове: 90 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 2008
Рейтинг: 6
|
|
Аз зареждам газ в Ромпетрол и съм доволен. Преди зареждах газ в еко и нямах оплаквания, но усещах някво прекъсване при определени обороти, което при ромпетрол го няма.
|
|
|
|
| Вто Окт 23, 2012 5:08 pm |
|
|
|
krismarg
|
jafaar написа: neno_11 написа: Относно Петрол ми прави впечетление че когато зареждат,пистолета винаги изключва и се налага да го държат постоянно докато я заредят с нужното количество.Това се случва на няколко места и не само в моя град и по други места.Дали си въобразявам но мисля че гори повече или по-малко ми сипват.Другото което е че отначало отстъпката беше 8 ст.за всеки ден а сега са го променили само в почивните дни. Мда, и аз съм срещал такива пистолети смотани по петролските станции. А отстъпката 8ст си пишеше в листовките лятото, че ще е 8ст само за еди какъв си период, пък после условията се променят. Проблема не е в пистолетите, ами в операторите. Няма кой да им обясни че има две системи за самоизключване - при препълване и наклон. На някой коли отвътре на капачката даже има лепенка как да се постави пистолета за да не се самоизключва по наклон. Не че няма и повредени пистолети, ама като не си викат техниците...
|
|
|
|
| Вто Окт 23, 2012 9:29 pm |
|
|
|
miirro
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 6:51 pm Постове: 153 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
|
|
Здравейте, някой зареждал ли е газ от станции на Топливо, защото до нас в Младост има такава и цената винаги е с 2-3 ст. по-ниска?
|
|
|
|
| Пет Окт 26, 2012 12:08 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
miirro написа: Здравейте, някой зареждал ли е газ от станции на Топливо, защото до нас в Младост има такава и цената винаги е с 2-3 ст. по-ниска? Моя съвет е, на топливо никога.Преди няколко години заредих бутилка за газов котлон. В бутилката имаше поне 25-30% газ, когато спря да гори. Развиваш кранчето и започва да изпуска газ а като и подадеш огън и не се възпламеняваше.
|
|
|
|
| Пет Окт 26, 2012 4:25 pm |
|
|
|
hijacker
Пресен - пресен
Автомобил: Mercedes-Benz 190E 1.8
Рейтинг: 0
|
Колеги, ето какво става след няколко месеца зареждане при Петрол (основно обекта във Варна на Палах център - франчайз) ... http://www.youtube.com/watch?v=nWHipjknitcмисля, че е доста показателно и сега разбирам какво е имал в предвид колегата от мерцедес форума, който писа че А-класата му сутрин рано прекъсва първите няколко секунди. За мое съжаление приключих и с Петрол, повече не ... може би предлагаха добро гориво докато зарибяваха с промоционалните карти, но в последно време - месец-два ... клипчето горе говори повече и от 1000 думи! Поздрави! -Николай
|
|
|
|
| Вто Ное 20, 2012 10:51 pm |
|
|
|
krismarg
|
|
На мен това на клипа ми прилича на "нерегулиран смукач", или при по модерните автомобили - замърсен температурен датчик или дебитомер, или дроселна клапа, щом го прави само сутрин като е студена.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 8:48 am |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
Аз пък си мислех че на Петрол бензина е малко по добър от останалите,и затова е малко по скъп.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 12:08 pm |
|
|
|
RASHEV
Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm Постове: 420 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755