Отговори на тема
 Колеги дайте съвет за боя 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

форко ще ходи отново на бояджия, този път за да съм доволен, искам аз да си избера боята а не с каквато работи майстора, защото черното на субару, както и на повечето японки е с много фини и пъстри перли и на по-смотаните бои почти не личат.

в същност някой проклетник е драснал с ключ предния капак и единия калник но на места драскотините са до метала, та ако е вариант и ако някой знае къде пълнят или продават готов цвят на фулмастер за драскотини също ще ми бъде от полза

Вто Окт 09, 2012 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж си първо точния код на цвят, би трябвало да е 32J твоя, но за всеки случай провери на табелката с VINa и другите неща (09 Форко би трябвало да е като моя т.е. като отвориш шофьорската врата и изниква там). За другото ъкъли всекакви - едните бой ставали "дебели", а по принцип на Форко била "тънка" и т.н. Знам, че xektoр се занимава и с такива неща, може да го подпиташ коя боя става добре ...

Вто Окт 09, 2012 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз лично ти препоръчвам американската боя PPG с Ceramiclear лак( този лак е устоичив на надрасквания и се слага фабрично на GL и Поршета. Аз миналата година пръсках врати и калници (козметични забележки по КАСКО) с тази комбинация на моя Форко 2010 в един варненски сервиз , обучен да работи с този лак. Нямам никакви забележки- нито остават следи от кърпите на автомивките, нито остават драскотини от треви и малки клони

Вто Окт 09, 2012 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За драскотини съм си поръчвал от: http://www.chipex.co.uk/
Скъпичко е, но върши работа ;)

Вто Окт 09, 2012 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
тези PPG изглеждат много сериозни, ако това наистина е лака който слагат на МБ и на Волво то са върха. за съжаление чертите са много дълбоки и маркер няма да свърши работа и отиваме на боядисване, застрахожателя вече плати пари така , че остава да избера кой.

Вто Окт 09, 2012 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В Двигателния отсек имаш номер на боята.
miroslavkm написа:
Като застанеш пред колата с отворен капак, над амортисьора в дясно има една табелка. На нея пише : Color code:.........
Там са и двата цвята в един номер.
Успех.

Вто Окт 09, 2012 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valqk написа:
В Двигателния отсек имаш номер на боята.
miroslavkm написа:
Като застанеш пред колата с отворен капак, над амортисьора в дясно има една табелка. На нея пише : Color code:.........
Там са и двата цвята в един номер.
Успех.

Колега благодаря, но това го знам. Интересува ме марка боя като тази която ми предложи mirovarna. То цветът е ясен но има бои и бои

Сря Окт 10, 2012 10:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: VW Passat
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Можеш ли да дадеш координати на сервиза, който работи с тази PPG боя и лак във Варна.Благодаря предварително!

Сря Окт 10, 2012 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
svetvet написа:
Можеш ли да дадеш координати на сервиза, който работи с тази PPG боя и лак във Варна.Благодаря предварително!

088 9631443 Жоро , управител . Това е довереният сервиз на ДЗИ , но искай бояджията , който е минал курса за този лак да ти я пръска. Има технологични изисквания , които при другите лакове ги няма! Примерно лака може да се пастира до 1 час след нанасяне със специална PPG полировка. След това става камък

Сря Окт 10, 2012 11:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
много странно, тази боя си върви с обучение, не може просто да я вземе и да я изпръска човек

Сря Окт 10, 2012 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не боята , а лака щото е с някакви нано-гъзарии и бояджията са го пращали в Гърция на обучение. Ако си от Варна ела да тестваш моя Форю. Аз другата седмица влизам в бокса за преден капак , щото имам три петна от чайки, от които оригиналния лак матира и се появиха микро-напуквания.

Сря Окт 10, 2012 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За съжаление съм в София, но за щастие намерих едни които боядисват с тази боя и са подразделение на вносителя. Взимат по 200 лева на елемент за това ще пробвам с мой познат бояджия като ще си купя само боя от тях. По телефона ми дадоха цена за 32J, за 200 милилитра 45 лева със всичките компоненти. Оригиналната боя на моето суби наистина е много мека (говоря конкретно за черния металик), хваща драскотини от некви клонки и темподобни неабразивни неща. За това смятам полека-лека да я мина цялата без кабината и задната врата с този лак. Между другото прочетох някъде че няма друго такова съвпадение на цвета с оригинала и може да боядисваш от ръб доръб в самия елемент без да хванеш разлика. Ами аз спирам до тук защото не ми плащат за реклама:). Благодаря ти mirovarna!

Чет Окт 11, 2012 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Накарай ги да ти боядисат капака вертикално, свален от колата! Така не хваща боклуци . Аз също ще боядисам цялата постепенно с този лак- много му се кефя. Ще постна снимки тук в края на другата седмица

Чет Окт 11, 2012 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 9
Автомобил: Subaru Tribeca
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега mitoo, изпрати координати на серевиза на ЛС ако можеш, че и аз съм за боички...
Мерси!

Пон Ное 05, 2012 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема