| Автор |
Съобщение |
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
Карай си колата и не се шашкай.Тая рохкава пръст или пясък ти е "захапвала гумите".Стяга ги като в менгеме и от там съединителя преплъзва и почва да пуши.Това съм го виждал доста пъти на Шкорпиловци  за такъв терен няма значение с какъв вид гуми си.като предимства е да са по-широки и понякога е добре да се поспаднат
_________________ Ако искаш да си щастлив един ден - напий се! Ако искаш да си щастлив един месец - ожени се! Ако искаш да си щастлив цял живот - карай Субару! http://betoteh.com/bg/index.html
|
|
|
|
| Нед Сеп 30, 2012 3:43 pm |
|
|
|
Thimotty
|
Колеги, възможно ли е в тази ситуация специално системата против боксуване да оказвала негативно влияние? Този модел имат ли включване и изключване, че нещо не можахме да му намерим копче 
|
|
|
|
| Нед Сеп 30, 2012 8:28 pm |
|
|
|
Noonelololo
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 11:01 am Постове: 265 Местоположение: Кърджали
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164   
|
|
И аз току що говорих с едни познати колега и те мислят че точно системата ESP която моята има е причината, системата усещала че гумите не могат да тръгнат и тотално ги спирала. Понеже в youtube има клипове на които субарута въртят гуми като са заседнали и така се измъкват, те мислят че системата при тях или отсъства или я изключват. Търсих някакво копче дали има за изключване да пробвам но няма, сега търся ръководството на импрезата, някой найстина да знае дали тази система може да пречи.
|
|
|
|
| Нед Сеп 30, 2012 8:37 pm |
|
|
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
|
Нямаш такава система.Просто гумите ти са били в капан.
_________________ Ако искаш да си щастлив един ден - напий се! Ако искаш да си щастлив един месец - ожени се! Ако искаш да си щастлив цял живот - карай Субару! http://betoteh.com/bg/index.html
|
|
|
|
| Нед Сеп 30, 2012 9:04 pm |
|
|
|
Thimotty
|
Няма ESP, но мисля че има някаква "Система за защита от пробуксуване". Може и да греша 
|
|
|
|
| Нед Сеп 30, 2012 9:57 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Тогава излиза че "малко" са ме поизмамили, защото това е обявата от която я купих. http://www.cars.bg/u795874Някой знае ли дали поне имам ABS че свалих ръководството но нещо не мога да намеря това което ме интересува вътре.
|
|
|
|
| Нед Сеп 30, 2012 10:29 pm |
|
|
|
Liv
Регистриран на: Пон Мар 12, 2012 2:22 pm Постове: 148 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60 
|
|
Нямаш нито ESP (викат му VDC по Субарувски = Vehicle Dynamic Control), нито ABS.
А да лъжат в обявите си е съвсем нормално за джамбазите (а да не им вярват е другото "нормално" т.е. за клиентите, ама нейсе на всеки се случва да бъде мамен ..). Радвай се на колата си и не се тормози със излишни мисли какво и що.. хем и обица ще си имаш.
|
|
|
|
| Нед Сеп 30, 2012 11:16 pm |
|
|
|
neno_11
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 12:02 am Постове: 748 Местоположение: Добрич
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84 
|
Погледнете по-добре на снимката на моторния отсег в ляво под тръбата където смуче въздух до филтъра.  На снимката се вижда АБС-а !
Прикачени файлове:
5756192o.jpg [ 132.22 KiB | Прегледано 939 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Окт 01, 2012 8:00 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Аbs има, ЕСП няма. На заминаващ си съединител прилича работата, направи теста с бордюра.
|
|
|
|
| Пон Окт 01, 2012 10:24 am |
|
|
|
Noonelololo
|

Сега обърнах внимание че като запаля колата ми светва една лампичка " ABS" за секунда-две, явно имам сигурно го тества нещо. Направих теста с бордюра но без бордюр само на ръчна. Резултатът - при включване на трета, вдигане на оборотите до 3000 и бавно отпускане на съединителя ( ама найстина много много бавно ) накрая колата си изгасна. При включване на втора и повтаряне на същите действия накрая колата започна съвсем бавно да се придвижва напред, придърпа и загасна. Това май би трябвало да значи че има още хляб в съединителят ми. Сега се сещам че като купих колата и идвах от Пловдив към Кърджали и при вдигане на 100-110км/ч и рязко подаване на газ пак започна да мирише по същия начин, възможно ли е това да се получава от някакво приплъзване на съединителя само при висока скорост защото от тогава карам само в града и около него и понеже не вдигам над 100 не съм забелязъл подобен мирис отново. Питах майстора на който я водих но той без да му замирише каза че не може да намери проблема а аз не можах да го пресъздам на място. Но мирисът беше мисля същият както сега, нещо подобно на изгоряла гума, както е сега при съединителя.
|
|
|
|
| Пон Окт 01, 2012 4:24 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
Определено съединитела ти е пътник, но това не значи че още утре трябва да бягаш в сервиза. Аз като си купих LEGACY-то и още на втория месец му запалих съединителя, докато вадих зимата брат ми от една канавка, при мен запалването беше толкова силно че чак запуши а миризмата на съединител се усещаше още 10-ина дни след това. Веднага след това ми беше ясно че тоя съединител няма да го бъде и просто почнах да го пазя. Докато няколко месеца по късно на дюните в Шкорпиловци го запалих отново, но и това не ме накара да го сменя. Накрая след около 40-50к к.м. от първото му запалване колата започна да потегля като автомат и чак тогава го смених.
|
|
|
|
| Пон Окт 01, 2012 8:06 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
И при мен излизаше пушек като отворих капака след като заседнах и пробвах с форсиране да излезна. Това беше в събота и днес още доста мирише. Явно и аз като теб колега доста съм го претоварил, но по принцип карам малко и засега тогава няма да го сменям защото си върви нормално, явно при по кризисни ситуации трябва да го пазя.
|
|
|
|
| Пон Окт 01, 2012 8:46 pm |
|
|
|
Thimotty
|
|
| Нед Окт 14, 2012 11:57 pm |
|
|
|
Valio
|
Хубаво копане..  .И аз като взех форито си мислех че се качвам на вседеход...да ама не.. Поучителното е че така се научава лимита на автомобила и би трябвало да ти послужи за урок...,на мен ми трябваха доста уроци. Следвашият път като влизате на пясък задължително изпуснете гумите,ама доста ги спаднете 
|
|
|
|
| Пон Окт 15, 2012 8:49 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
|
|
На колко атмосфери да ги спуснем,питам щото това лято точно това си мислех.Така и не набрах смелост да се разходя из плажа.Но ако имаш идея ще ми е полезно да знам за в бъдеще колко точно атмосфери да ги направя,преди да вляза в пясъка.
|
|
|
|
| Пон Окт 15, 2012 8:58 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Мда, научих си урока.  Отървах се с една скъсана стелка само, бях ги сложил пред гумите и са протрили едната. Повече никакъв пясък, поне не такъв, ситен, дребен и дълбок. Сега чакам вече да падне снега да видя там как ще е положението. Но приключих с пясъка, чукча разбрал.  Поне си пробвах съединителя, няма нищо общо с предния път, сега гумите си се въртяха яко а предния път даже не се помръдваха, вече поне количката знам че ми е наред и работи както трябва.
|
|
|
|
| Пон Окт 15, 2012 9:04 pm |
|
|
|
Valio
|
Anton Yankov написа: На колко атмосфери да ги спуснем,питам щото това лято точно това си мислех.Така и не набрах смелост да се разходя из плажа.Но ако имаш идея ще ми е полезно да знам за в бъдеще колко точно атмосфери да ги направя,преди да вляза в пясъка. Около 1,2 за да има максимален ефект,бях пробвал на 1,5-1,6 не беше добре,но на около 1атм. е идеално..  Естествено колкото са по широки гумите по добре ,аз съм на 205..
|
|
2
|
|
| Пон Окт 15, 2012 9:20 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Noonelololo написа: Мда, научих си урока.  Отървах се с една скъсана стелка само, бях ги сложил пред гумите и са протрили едната. Повече никакъв пясък, поне не такъв, ситен, дребен и дълбок. Сега чакам вече да падне снега да видя там как ще е положението. Но приключих с пясъка, чукча разбрал.  Поне си пробвах съединителя, няма нищо общо с предния път, сега гумите си се въртяха яко а предния път даже не се помръдваха, вече поне количката знам че ми е наред и работи както трябва. А за снега си вземи допълнително:Лопата за сняг(широка),вериги,спрей (течни вериги),Много хубави зимни гуми,ръкавици,ски екип,шапка,телефонен номер на някой с трактор и не ходи там дето няма обхват 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Окт 16, 2012 12:26 am |
|
|
|