Отговори на тема
 Трудно палене на студено при Н6-ца 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 0876 868093
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, моля за препоръка - моята Н6-ца, която имам съвсем отскоро, иска доста въртене (10-15 сек.), докато запали сутрин. Това ми се струва доста. Иначе като запали работи добре, вдига оборотите и т.н. Когато е позагряла е чакмак :) - запалва от едно врътване. Мислех, че проблемът е в някоя(-и) свещ (не дава добра искра, когато е студена) и ги смених - и без това се оказа, че има нужда. Сложих оригинални. Но този проблем не се повлия особено. Каква може да е причината? :-? Притеснявам се, че като застуди по-сериозно, ще ми прави проблем с акумулатора. Тормозя и стартера излишно. Дали трябва някакви настройки? Моля за компетентно мнение! :good:

Сря Окт 03, 2012 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 79
Автомобил: subaru outback 2008
Рейтинг: 101
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е карана много километри на газ е възможно вече да са ти потънали клапаните и да губиш компресия.

Сря Окт 03, 2012 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Окуражително :( Aко е от клапани не следва ли на студено да пали лесно и да прави проблеми при следващи паления. Кабелите?

Сря Окт 03, 2012 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
julius написа:
......Притеснявам се, че като застуди по-сериозно, ще ми прави проблем с акумулатора. .....

Мисля, че проблема го имаш още от сега :idea:
Аналогични симптоми ги излекувах с нов акумулатор.

Сря Окт 03, 2012 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subidoo написа:
Ако е карана много километри на газ е възможно вече да са ти потънали клапаните и да губиш компресия.

Тука са шест броя бабини - кабели не играят. Хлабини на клапани гледани ли са? Върти ли като хората стартера? Пробвай докато е по-топло навън да запалиш директно на газ и виж дали е същото положението.

Чет Окт 04, 2012 12:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Клапан за налягане на горивото,температурен датчик...причини бол,диагностика си трябва ;)

Чет Окт 04, 2012 6:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен първият отговор е верният, центровка на клапани. Преди години карах един пистов мотор и точно това стана, сваляне на глава, припасване на клапани и нови пулове и почна да пали сутрин като часовник, иначе преди това точно така правеше, като преседи по-дълго време нямаше палене или палеше много трудно, както го запалиш и след това палеше като часовник, до момента в който не го оставиш за по-дълго време да изстине, тогава пак нямаше палене.

Чет Окт 04, 2012 8:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хм, смених акумулатора. Старият се оказа някаква плюнка 45 Amh. :shock:, неизвестно на колко години. Сложих нов Бош 60 Amh, пак завърта десетина пъти, но запалва без грешка. Като затопли няма проблем.

Вто Окт 16, 2012 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Отговори с цитат
Понякога и глупавите предположения са правилни - да не се опитваш да палиш на газ? :)

Вто Окт 16, 2012 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Въпросът не е глупав! =D>
Газовата ми е напълно автоматична - пали си на бензин, след което включва на газ при достигане на определена температура. Но .... направи ми впечатление, че сутрин на студено се опитва да запали директно на газ - светва индикаторът за включена газова. Малко съм объркан. :-~ Ще направя експеримент - ще изключа газовата ръчно, за да съм сигурен, че запалва на бензин. Ще докладвам резултата! :)

Чет Окт 18, 2012 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
клапани на 99%
колко км са минал на газ?
на мен преди на H6-цата ми предлагаха специално да се направят легла на клапаните за газ и нямало да има никога проблеми.

Пет Окт 19, 2012 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
julius написа:
Но .... направи ми впечатление, че сутрин на студено се опитва да запали директно на газ - светва индикаторът за включена газова. Малко съм объркан. :-~ Ще направя експеримент - ще изключа газовата ръчно, за да съм сигурен, че запалва на бензин. Ще докладвам резултата! :)
При мен също светват индикаторите на газовата, но само показват, че газовата е stand-by и очаква да се достигнат работните температури и останалите условия, за да прехвъли на газ. Демек това, че светят разни неща, не значи, че колата пали на газ. Виж, ако индикатора за работа на газ показва че колата в момента на палене е на газ, тогава вече трябва да се види защо - хардуерен проблем или пък зададено в настройките на газовата да не пипа бензина и да работи само на газ. При мен тази опция се казва "monofuel". Когато е активна, изобщо не ползва бензин, независимо от условията. Може би за арабските страни върши работа, но там пък кой кара на газ :)

Пет Окт 19, 2012 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хм, хептен ме замисли! Уредбата ми е AG SGI. Не мога да намеря описание на тази уредба. Някой не може ли да помогне с инфо?

Пет Окт 19, 2012 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
julius написа:
Хм, хептен ме замисли! Уредбата ми е AG SGI. Не мога да намеря описание на тази уредба. Някой не може ли да помогне с инфо?

Прегледай ТАЗИ ТЕМА.

Пет Окт 19, 2012 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Малко вероятно е моята хипотеза да е вярна - да се пробва коалта да пали на газ. Но все пак провери.

Обичайно уредбите имат сходна сигнализация. Като дадеш контакт, светват лампите, които показват нивото на газта. Oсвен тях обикновено има още две - зелена за газта и жълта за бензина. Зелената мига, когато се очаква колата да стопли - уредбата е готова и чака. През това време жълтата - бензин - свети постоянно. Щом прехвърли на газ, жълтата изгасва, зелената от мигане минава на постоянно светене.

Пет Окт 19, 2012 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема