|
Страница 1 от 1
|
|
Моля за помощ-Висок разход на гориво при светещ Check Engine
| Автор |
Съобщение |
|
k_zhekov
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2004
Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги ! Още едно Легаси по българските пътища и в частност Сливен  Субито е супер стегнато ,движи се прекрасно и возията е идеална. Има обаче един проблем ,който надявам се да успеем да разрешим заедно. Автомобилът е от Италия ,двигател 2.0 138 к.с. произведен 11 месец 2004-а . Там му е инсталиран газов инжекцион BRC последно поколение(саморегулиращо се и т.н.) Когато превключи на газ ,светва лампата за двигателя(check engine) ,мощността пада (да не кажа ,че изобщо изчезва) и колата започва да гори около 30/100 л. градско и около 24/100 л. извънградско ( засякох я както си трябва-пълня до горе ,карам 100 км. и пак пълня до горе)  Закачиха я на компютър и показа ,че има проблем с детонационния датчик,само че като се превключи на бензин след 15-20 км. лампата угасва и колата започва да си върви нормално на бензин... Поразрових се из темите тук и видях,че е възможно от това ,че двигателят влиза в авариен режим на работа,да започне да гори повече . Утре отивам до един газаджия,който сервизира единствено BRC ,да я закачи и да видим дали всичко по газовото е наред . От там нататък... Ако някой се сети нещо и може да ме посъветва ,ще съм много благодарен п.с. Има и един свирещ звук на ниските обороти (най-вече при тръгване от място). Смениха ми всички ролки и ремъци .Само водната помпа я оставиха,тъй като уж не била за смяна. Това е второстепенен проблем,на първо място съм най-загрижен за разхода на газ 
|
|
|
|
| Съб Окт 20, 2012 8:16 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
k_zhekov написа: Поразрових се из темите тук и видях,че е възможно от това ,че двигателят влиза в авариен режим на работа,да започне да гори повече . Не мисля, че в авариен режим харчи повече. Просто изключва глезотиите и остава на предно. k_zhekov написа: Утре отивам до един газаджия,който сервизира единствено BRC ,да я закачи и да видим дали всичко по газовото е наред . От там нататък... Ако някой се сети нещо и може да ме посъветва ,ще съм много благодарен Супер криви настройки на горивната карта на газта / нялягането на изпарителя или и двете заедно = скапана горивна смес = Check engine, ама чак с такъв огромен разход... може да има и повреда някаква в газовата инсталация, щом на бензин нямаш подобни ядове. При всяко положение газаджията ще види какво се случва.
|
|
|
|
| Съб Окт 20, 2012 10:19 pm |
|
|
|
k_zhekov
|
Благодаря за бързия отговор jafaar ! Утре след като мина през компютъра на газаджията и неговата мъдрост,ще пиша отново 
|
|
|
|
| Съб Окт 20, 2012 10:31 pm |
|
|
|
k_zhekov
|
|
Минахме през теста на газовата уредба . Категоричното мнение на инженера ,който сервизира единствено и само BRC ,e че газовото си е напълно изрядно и всичко е в нормите . Пробвахме я с различни скорости на летището (до 200 км/ч) като междувременно беше включена към компютъра .Показателите са идеални . Сега като че ли върви по-добре на газ,но ще я тествам още веднъж. Лампата Chech Engine обаче продължава да свети ... Единственото ,което даде човека като препоръка, е смяна на свещи,което обаче така или иначе нямало нищо общо с разхода . Днес ще я тествам още веднъж на една извънградска 50 км.отсечка и ще напълня пак до горе,та да видим... Ако някой е имал подобен проблем,моля да помогне ! Благодаря предварително !
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 12:22 pm |
|
|
|
balbeck
|
|
Не прочетохте ли каква точно е грешката?
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 12:45 pm |
|
|
|
jafaar
|
balbeck написа: Не прочетохте ли каква точно е грешката? Ако газавата е ОК, трябваше да видите каква е грешката, записана в бензиновия компютър. Но нали казваш, че на бензин всичко е наред? Значи проблемацията трябва да е в газовата или в токовете - кабели, свещи... Само че не съм чувал подобен разход да идва от лош ток... Наистина ако се види грешката в бензиновия комп може да ни просветне къде е проблема 
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 7:19 pm |
|
|
|
k_zhekov
|

Току що се прибирам вкъщи след последния тест  Субито върви прекрасно ,но да обясня точно какво се случи.(Само да поясня като откривах темата писах ,че грешката в копютъра е детонационен датчик,но сигурно между останалата информация не се забелязва  ) . Отидох при още един газаджия да ми премери налягането на изпарителя и като извади единия филтър ,каза че нещо клапана за газта не спира добре. Отви го,извади една метална джаджа отвътре(идея нямам каква) ,позабърса я с ръка и каза ,че всичко е чисто по него. Проверихме за всеки случай дали не изпуска от вентила за зареждането.И там всичко беше наред . Та си тръгнах по живо по здраво(дори и пари не ми взеха  (за колегите от Сливен,газаджията се казва Юри и сервиза му е в индустриалната зона) Тъкмо да навъртя още малко километри и лампата изгасна  Колата започна да върви доста по-добре и отидох бързо да заредя до горе бутилката . Разходих я 50 км. напред назад (да симулирам що годе смесен разход) и пак на същата колонка-резултата 5.4 л  Щастлив се прибрах вкъщи и се надявам от тук нататък всичко да е наред. Ще сменя и свещите за всеки случай и така  Благодаря много за отговорите на всички и за момента ВИ пожелавам една чудна зима ,пълна с приключения 
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 7:34 pm |
|
|
|
jafaar
|
k_zhekov написа: Току що се прибирам вкъщи след последния тест  Субито върви прекрасно ,но да обясня точно какво се случи.(Само да поясня като откривах темата писах ,че грешката в копютъра е детонационен датчик,но сигурно между останалата информация не се забелязва  ) . Отидох при още един газаджия да ми премери налягането на изпарителя и като извади единия филтър ,каза че нещо клапана за газта не спира добре. Отви го,извади една метална джаджа отвътре(идея нямам каква) ,позабърса я с ръка и каза ,че всичко е чисто по него. Проверихме за всеки случай дали не изпуска от вентила за зареждането.И там всичко беше наред . Та си тръгнах по живо по здраво(дори и пари не ми взеха  Ясно, лошо подаване на гориво заради клапана... Ами детонационния датчик къде се вписва в схемата?
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 7:37 pm |
|
|
|
k_zhekov
|
Това и аз не можах да разбера . Не съм бил на диагностиката .Бяхме дали колата на човек,който да я провери,така че не мога да съм сигурен дали на 100% е било това или просто така ми е казал ... Надявам се всичко от тук нататък да е наред и да се радваме на новата придобивка  А свещите да ги сменям ,нали така ? Поздрави ! 
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 8:28 pm |
|
|
|
balbeck
|
Всичко е добре, щом свършва добре. Не е лошо да смениш свещите. Дано от тук нататък само да и се радваш, пък и идва нашето време. 
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 8:37 pm |
|
|
|
k_zhekov
|