| Автор |
Съобщение |
|
radi_ivanovich
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 4:23 pm Постове: 21 Местоположение: Смолян/Банско/Слънчев бряг
Автомобил: Subaru Outback 2,5 AT 2000г.
Телефон: 0879141444
Рейтинг: 0
|

Здравейте на всички. Радвам се, че най-накрая мога да пиша тук и много скоро да бъда част от Субару обществото в България  Спрял съм се на Субару Аутбек от 1999 до 2002г. като искам да е автомат задължително с 2,5 литровия мотор 156к.с. Изчел съм може би почти всичко тук и избора ми на 100% е този автомобил. Та въпроса ми към вас е струва ли си да се докара кола от Германия, тъй като имам човек който вкарва от там? И по специално за една обява: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/subaru-outback-outback-2-5-4wd-automatik-gasanlage :::поставете го в Google и излиза обявата!!!! Какво ще кажете за километрите и за това, че е на газ? Чувал съм, че някои коли вкарани отвън с поставени там газови имат различни проблеми тук при нас. След много гледане в Германия се оказва, че колите им не са никак евтини и всичко под 200 000км. си струва добри парички и по скъпо от тук. И последно с моя бюджет от 6000 до 7000лв. за подобен тип кола кажете какво да направя? И тук има няколко бройки до този бюджет, но нямам никакво доверие на нашите ,,играчи" в този бизнес:) Благодаря предварително на всички отзовали се!!!!
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 9:03 am |
|
|
|
bat bubi
|
Ради, добре си се насочил, но бюджета и твърде далеч от това да си докараш (докарат) от Германия Аутбек, дори и в "само добро " състояние 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 10:22 am |
|
|
|
plaskom
|
Щом имаш човек на който можеш да се довериш да ти докара кола от Германия, това може би е по-добрия вариант. Лично аз съм купувал точно този модел на Аутбек (но без газова у-ба) от там преди 8 години по същия начин и го карах 60 хил. км. без проблеми. Успех 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 12:49 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Колега,ако имаш възможност си вземи кола без газова уредба и си сложи ти след това,щом искаш да караш на газ,но кола на газ вкарана от чужбина си е риск.Обикновенно са на доста км. и след като започнеш да е караш започват да изскачат жокерите с газовта у-ба.,а като отидеш на майстор се оказва,че тази уредба не се обслужва тука в БГ или трябва да се поръча нещо за нея но в момента го няма,или някаква подобна простотия.Да не говорим,че някой път газовите у-би с които идват колите са абсолютна екзотика за БГ и въобще не се поставят такива тук.Тези неща които ти написах не е задължително да се случат,но доста голям процент от колите,които се вкарват и са на газ са такива.Разбира се,съществува и обратния вариант-да си намериш читава машина,която да те устройва и да си я караш дълго(което и ти пожелавам).Просто имай едно на ум с кола на газ от чужбина.Успех 
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 2:43 pm |
|
|
|
radi_ivanovich
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 4:23 pm Постове: 21 Местоположение: Смолян/Банско/Слънчев бряг
|
|
Много благодаря за бързите отговори:) Ок да речем, че поръчам от Германия трябва ли да ме притесняват тези 200 000 и нагоре км. на който са повечето коли и какви проблеми и какво е дошло за смяна на тези километри? Разбирасе да се надяваме, че поне там са наистина толкова а не по на половин милион:)
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 3:41 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|

Освен обичайните неща: На 60 000 се сменя маслото на автоматика, на 200 000 трябва да е сменил ангренажен комплект - ремъци и ролки, те се сменят на 100 000. Тогава трябва и да са му настроили клапаните, ама с това газово трябва да се прави два пъти по-често - дали го е правил - не се знае. За това аз лично газифицирана кола не бих взел. Всичките ми бензинови коли са били на газ и винаги сам съм си поръчвал слагането на газовото за да съм сигурен как е сложено и как е екслоатирана колата на газ. На много от тези 2,5 литрови двигатели около 160-180 000 км им се случва да им протече гарнитурата на главата - обикновено се случва при четвърти цилиндър и обикновено е антифриз - навън (това е фабричен дефект). Ако се хване на време и няма поражения и се направи както трябва не се повтаря. От Субару навремето за това са удължили гаранцията на тези коли. Понякога протичат гарнитурките на свещите и то много по-рано от 230 000 км. Също така пак след 160-200 000 на някои от тези мотори се появява т.нар. "piston slap". Не е проблем, но по пистън слап-а може да се ориентираш за километрите. За него има писано във форума. След деветата-десетата година на колата си заминава детонационния датчик и е хубаво да се смени.
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 4:07 pm |
|
|
|
Voith
Пресен - пресен
|
|
И аз да използвам темата на колегата. Кажете нещо повече за H6 3.0 2002-ра. Сложно и трудноемнко ли е напасването на клапаните и смяната на свещите? Дайте ако обичате актуална ценова листа за такива леки ремонти. Както и добър специалист от Пловдив. Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Пон Окт 22, 2012 8:33 pm |
|
|
|
bat bubi
|
|
Да, вече за кола над 200 000 може и да ти стигнат донякъде и ако автомобила си е с TUV и всички сертификати и се проучи добре, не би трябвало да имаш проблеми, НО не забравяй, че все пак колата си води със себе си износването по интериора, както и някой други възли ....все пак имат над 200 000 зад себе си ......отделно и ръждичката при такъв автомобил, който ще е минал доста зими също ще си я има....но като цяло ако си е сертифициран и поддържан добре, би трябвало да ти служи и на теб добре...всичкото е въпрос на проучване
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Окт 23, 2012 7:34 am |
|
|
|
radi_ivanovich
|
|
Здравйте колеги, Блгаодаря отново на всички включили се:) Така колата която съм харесал е с Tuv и актуален преглед за Германия до 06.2013г. което малко или много значи, че е що годе в час. Днес ще видим колко от обявената цена може да се свали и вече на място там моя приятел ще прецени като е види стрували си. Надявам се до 1-2 седмици и аз да се похваля и да бъда вече част от вас не само писменно:) Още нещо някой от вас чувал ли е или познава ли този човек от София с тази обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11293712067928949&f1=details&slink=7vd066 и какво мислите за тази кола?
|
|
|
|
| Вто Окт 23, 2012 11:53 am |
|
|
|