Отговори на тема стр 1, 2  >
 Изпускателна система? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 577
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 355
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет!
Така и не се появиха добри оферти за крайно гърне, та май се насочвам към цялостна подмяна на кюнците на семейното комби.
От зяпането из ebay се спрях на това. Ровейки из форума видях, че подобен комплект е купуван тук и се надявах на отзиви.
Ако някой има идея за други аналогични оферти - нека помага.:)

Изискванията са:
- Нормален шум без "Елате ме вижте", особено на дълъг път.
- Никакъв овърбууст (нещо, което се получи при смяна на задното гърне).
- Читава изработа (не ми се правят промени през месец-два).

Автомобила е Wrx, комби, 1999.г., EJ20 (218к.с.), с бууст контролер на 1,2.

Благодаря на всички отзовали се.

Вто Окт 23, 2012 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Защо не се обърнеш към Fido Dido (viewtopic.php?f=10&t=7868) или Екстрийм Тунинг (viewtopic.php?f=31&t=12467)?

Вто Окт 23, 2012 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вчера бях при Дидо, но за съжаление ще се впуснем в голямо приключение.
Ще трябва да забодем ново средно гърне (в момента е с права тръба и задно), ново задно гърне, да се направят нови тръби, а какъв ще е резултата ще разберем, чак когато всичко е завършено. Ако има проблеми (нещо, от което не сме застраховани) ще е късно за промяна.
След тичането насам натам реших, че ще заложа на нещо plug & play за да си спестя чакането и експериментите. :)

Вто Окт 23, 2012 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А каква е причината за подмяната?

Това, което си избрал вероятно ще шуми доста.

3" не ти трябва за конете, които си - 2.5" ти стига предостатъчно.

По принцип можеш да сложиш с много малко преправяне ауспуси от STi 2001-2007. Може да погледнеш и за някое запазено STi Genome. Има варианти.

Вто Окт 23, 2012 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да ти кажа честно, не съм на "ти" с възможните модификации по ауспусите и затова се допитвам до Вас.
Преди време направих експеримент и смених само задното гърне. Резултата беше поразителен - освен вдигането на всички аларми във въздуха, автомобила правеше пикове до 1.5.
Задното гърне (оригиналното) е за смяна, след като една Омега спря в автомобила ми. Щетите са минало, но от него се чуват отвратителни шумове като на отлепени елементи, а и автомобила не се държи както обикновено - има спадове във вървенето, последвани от нормално такова.
Кюнците от линка, който дадох в първия пост ми се струват приемливи, защото не е само права тръба и отпушено задно гърне (което ще е ужасен шум), цената е що-годе поносима, и ще бъдат тук до десетина дни.
Все пак все още очакват съвети за нещо по-добро, по-бързо като доставка или по-сполучливо за моят автомобил.

Вто Окт 23, 2012 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иван Шопов написа:
Да ти кажа честно, не съм на "ти" с възможните модификации по ауспусите и затова се допитвам до Вас.
Преди време направих експеримент и смених само задното гърне. Резултата беше поразителен - освен вдигането на всички аларми във въздуха, автомобила правеше пикове до 1.5.
Задното гърне (оригиналното) е за смяна, след като една Омега спря в автомобила ми. Щетите са минало, но от него се чуват отвратителни шумове като на отлепени елементи, а и автомобила не се държи както обикновено - има спадове във вървенето, последвани от нормално такова.
Кюнците от линка, който дадох в първия пост ми се струват приемливи, защото не е само права тръба и отпушено задно гърне (което ще е ужасен шум), цената е що-годе поносима, и ще бъдат тук до десетина дни.
Все пак все още очакват съвети за нещо по-добро, по-бързо като доставка или по-сполучливо за моят автомобил.

Аз навремето пробвах с подобни "китайски" гърнета - според мен не стават.
След това пробвах с Apexi - страхотна изработка и ужасен грохот.
Сега съм с Милтек - приемлива изработна и приятен звук. Бих казал, че дори е тихо за 3".

Иначе според мен си намери гърне от STi. (средна и задна част). Ще иска сравнително малко преправяне, за да стане.

Нещо като това:
http://www.ebay.co.uk/itm/SUBARU-IMPREZA-STI-REAR-EXHAUST-BOX-/120990675198?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Cars+Type%3A2.0+WRX+STi&hash=item1c2b9b30fe

Вто Окт 23, 2012 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
днес монтирах на ВРх 2001г едно AVO - от турбото назад докрая, със спортен катализатор. AVO e от най-качествените тайвански изпускателни системи, и е неръждавейка. перфектна изработка, болт-он - не се наложи никакво преправяне. освен това е изненадващо тихо, съвсем малко по-шумно от оригиналната система! генерацията е с един спортен катализатор, проходен резонатор, и крайно гърне. имам още един комплект, чисто нов - струва 1000лв.

тези които си гледал за 100 паунда - няма никакъв шанс да са хубави. качествено изработена генерация, дори да не е от неръждавейка - е доста по-скъпа.

освен това клиента си продава неговата генерация, оригиналната - тя е в много добро състояние. свалихме я защото има планове на да надуем колата.

проблемът с пренадуването ти е последна грижа - оправя се съвсем лесно. просто трябва да се разпробие оригиналният жигльор с 0.1-0.2мм по-голяма бургийка. каквато и изпускателна система да сложиш - ако е по-отворена от оригиналмната, ще пренадува.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Окт 23, 2012 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Още по-лесно е (вместо да се разпробива) да се вземат няколко "лещи" от телоподаващо и да се пробва с коя надува най-бързо без да пренадуе.

Вто Окт 23, 2012 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за идеята agent dust.
1000лв в момента са ми трудноотделяеми за генерация. Тази, която посочих в линка принципно се продава на 192 паунда buy now, а това е търг за същата. :)
Съмнявам се, че ще се спогодим с клиента ти - човека вероятно иска да я продаде цялата и е съвсем нормално, а аз имам нужда от "back box". Стигне ли се до смяна на цялата генерация - по-скоро бих "поотпушил" колата при сходни цени.
bad dog, относно надуването и пренадуването - с радост ще приема помощ (в момента ме дразни лекия лаг, който има при превключване на скоростите, а той ще стане още по-неприемлив).
Ето един продрайвски вариант, който ме притеснява, че ще бъде доста шумен. Иначе мисля, че е нелошо решение.
Отделно се продава и само задния кюнец (ето тук).
Общо взето бих отделил до 500-550лв за генерация и търся максимума за тези пари.

Вто Окт 23, 2012 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
На картинката се вижда схемата на бууст контрола.

Тъй като Субару ползва скапани соленоиди им слага рестриктор, за да вдига бууста по-бързо. Съответно, ако се отпуши ауспуха (махане на катализатор, по-голям диаметър и т.н.) започва да пренадува. Съответно, за да се излекува, се слага рестрикторче с малко по-голям диаметър. Стандартни знам, че има на 0.8мм, 0.9мм, 1мм, 1.1мм - според двигател, турбина и т.н. Може и да се махне изцяло, но колата става доста лагава.

На по-новите (2001+) може да се смени соленоида и да се ремапне, но на старите не става. Иначе вариантът с бууст контролер е най-удачен, ако на човек му се играе - аз бих сложил едно Greddy като най-лесно за настройване.

П.П. Продрайв не се славят като шумни, но нямам опит от първа ръка.

Прикачени файлове:
Boost_Controlsetup3port.jpg
Boost_Controlsetup3port.jpg [ 31.1 KiB | Прегледано 1735 пъти ]

Вто Окт 23, 2012 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
bad_dog написа:

Иначе вариантът с бууст контролер е най-удачен, ако на човек му се играе - аз бих сложил едно Greddy като най-лесно за настройване.

+1

много народ подценява електронните буст контролери... моят човек си е напазарувал евтин буст контролер - който се връзва към оригиналният соленоид, в комплекта няма соленоид. сега събира пари за соленоида - защото му обясних каква е разликата и защо няма смисъл да го слагам и да го връзвам към оригиналният. има причина хубавите буст контролери да са скъпи - с тях резултата е много по-добър.

турбо субару много добре възприема качествената изпускателна система. но много народ подценява периферията около нея - и прави грешка. импреската която даде 12.4 на кондофрей - беше точно с електронен буст контролер, на който беше вързан и скрамбъл бутона за максимален буст - на 3та просто натискаше и бутона. става дума за почти сток ВРх, който с много малко модификации направо лети. 12.4 на 400м е ужасно добро време за кола 4х4 около 300кс, без никакво олекотяване

0899 612 719 - Венци

Вто Окт 23, 2012 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ще ме вкарате Вие във филма, от който толкова се пазех. :pardon:
Дайте ориентир за читав бууст контролер моля Ви.
Като гледам забавлението върви в реда - кюнците от продрайв (за десетина дни тук), нов бууст конкролер евентуално (очаквам цифри и адрес на майката на производителя) и кой от Вас двата по желание ще отдели цели 5 минути за да настрои нещата? :D
Зимата идва, надявам се синоптиците да предвещаят тотален нелагеж и повечко сняг. :-P

Вто Окт 23, 2012 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
буст контролерите ги настройва бат асен. аз съм по железата :)

първо си сложи читава изпускателна система. чак после идва ред на буст контролера. трябва да си избереш дали да е тиха - или да да е в японски стил с крайно гърне на 100мм. една от нашите импреси е с титаниево гърне на 100мм - грохота е ужасяващ :D

това с буст контролера и соленоида е много важно. само така можеш да постигнеш мощен и стабилен буст дори на ниските предавки. без него колата прави пълният си буст чак на 4та предавка - чак тогава оригиналният соленоид смогва да контролира налягането на турбото, работната му честота е много ниска. преди това прави само пикове - т.е. ако караш на 1.5 бара, ги получаваш чак на 4та. на 1,2,3та - само пиква до 1.5 и после пада на холд буст 1 бар. а и така колата е лагава - с читав буст контролер и соленоид буста се покачва много агресивно на всички предавки, а холд буста е стабилен - и лагът се свежда до минимум. т.е. много често лагването на турбото идва от управлението му. оригиналната електроника на субару след 1бар започва да се бъгва, не е предвидена да работи с налягания след 1 бар - трябва да се подмени поне соленоида с по-бърз и с по-лека котвичка на бобинката.

0899 612 719 - Венци

Последна промяна agent dust на Вто Окт 23, 2012 8:30 pm, променена общо 3 пъти

Вто Окт 23, 2012 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Май вече си избрах продрайвския вариант, като се надявам това кюмбе в края да не бучи така, както изглежда. :-~
Давай нататък, че докато са ми омекнали капачките на коленете ще ми е по-лесно да падна. :bow:

В този ред на мисли за това ли си говорим?

Вто Окт 23, 2012 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Според мен GREDDY PROFEC B SPEC 2, защото :
- от време на време излиза на добра цена;
- много е лесно за настройка;

П.П. - дебни за някой втора употреба.

http://www.ebay.co.uk/itm/GREDDY-PROFEC-B-SPEC-2-ELECTRONIC-BOOST-CONTROLLER-BLK-/290374894111?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item439bb1421f

Вто Окт 23, 2012 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
bad_dog написа:
- от време на време излиза на добра цена;

към 400лв :)

0899 612 719 - Венци

Вто Окт 23, 2012 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря и на двамата.
Сагата започва с кюнците, пък ще дебна за нещо смислено по някое време.

P.S. Bad dog, пича от твоя линк в ибей е финансово невъзпитан! :beer:

Вто Окт 23, 2012 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
клиничната пътека е една за всички, които са започнали да бърникат турбото на субару :)

0899 612 719 - Венци

Вто Окт 23, 2012 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Още пия антибиотици от атмосферната болест, не ми се почват и турбо-антидепресанти. :)
Писах на англичаните с продрайва благодаря и на колегата, който спомени личните си впечатления от такъв кюнец.
А ти агенте се готви за помощ ако се наложи с новите железа. Бууст контролера ще чака по-добри времена за съжаление.
Като го бодна ще последва тест и ако има проблеми се надявам да ги решим бързо. Бързи настройки (на газчица и не ме псувайте на ум), а после - дай Боже повечко сняг. Гумите чакат, а мерака не устисква.:)

Вто Окт 23, 2012 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Продрайвския вариантт е платен и тръгва на път.
Мислете му като дойде.:)

Сря Окт 24, 2012 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >