Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Subaru XV или Outback 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на субару.бг дават 22см за XV и 20см за аутбека. За по-пресечена местност наистина ще е по-добре импрезата, но пък сравнение по отношение на оффроуд възможности с дифендъра е немислимо според мен.

Нед Окт 14, 2012 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Аз гледах данните в cars101.com , но там може да е за американския Аутбек :beer:

Да най - вероятно. Те американските са някакви странни, аз доста съм сравнявал уж еднакви модели ама не са мн еднакви :).

ф-008 написа:
И на субару.бг дават 22см за XV и 20см за аутбека. За по-пресечена местност наистина ще е по-добре импрезата, но пък сравнение по отношение на оффроуд възможности с дифендъра е немислимо според мен.

XV не е на платформата на импреза, ново шаси е. ;). Инъче идеята на теста с дефендъра е друга. Просто само това не може да бие, те затва с него го сравняват. Победителя инъче е ясен .

Ето го филмчето :)

Нед Окт 14, 2012 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 0876 868093
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Днес гледах едно XV в представителството на Субару в Габрово, чисто ново, с найлоните даже и на джантите. Доста по-малко е, багажниникът е малък - колкото на Импреза-та Аутбек Спорт на жената. Аз карам Аутбек 3.0 от един месец - друго си вози и е широко и комфортно, пък и покъщнината от цяла къща пренесох с него напоследък :giggle:

Вто Окт 16, 2012 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Subaru XV 2.0l CVT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
yoo7 написа:
Здравей колега, не мога да дам съвет кое Суабру да си вземешм,просто искам да те питам проучвал ли си как става вноса от Дубай, понеже преди време имах колега който работеше в Дубай и искаше да си внеса колата и ти казвам,че филма беше многооо голям с внос на кола от арабския свят, и така или иначе след много главоболия се отказа.
Така,че проучи първо, за да не се налага после да го оставяш там
Жив и здрав :hello:

Ами гледах че има закон от 2008, който гласи че ако докажа, че живея офицялно в страната от която внасям колата и притежавам колата от поне една година, мога да я внеса в БГ като лична вещ без да плащам никакви данъци, ДДС, акцизи. Само регистрацията, но няма да имам право да я продавам за 24 месеца от вноса. Колата при това положение се води лична вещ, както мога да си пренеса собствените мебели и други лични вещи.
Надявам се този закон да се спазва и да не се усложнява твърде много.

Аз също клоня повече към аутбека. Направо се влюбих в таз кола, но както по-горе споменах разликата в горивото е доста сериозна: XV - 7л/100км; аутбек 10л/100км. Напрвих тест драйв на ексви-то и повече ме изкефи от РАВ-4 2012, което карам в момента, въпреки че рав-а е сравнително по голям = аутбек.

Сря Окт 17, 2012 8:28 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дам, ясна е работата. Дано да мога да разкарам следващата година Рав-4 и ще си взема аутбек а на жената Ексви-то :beer:

Туй клипче, дето го сравнява с дифендера ме убеди че XV-то не е просто градска кола.
Високо проходима, харчи малко, и лесна за паркиране кола. Е не е идеалната семейна кола но е идеално за втора кола.

до 2-3 седмици ще взема решение и ще пусна снимки ROFL

Сря Окт 17, 2012 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ratman написа:
Дам, ясна е работата. Дано да мога да разкарам следващата година Рав-4 и ще си взема аутбек а на жената Ексви-то :beer:
......

:good: =D> :good: Това е най-доброто решение :good:

Сря Окт 17, 2012 10:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аутбека със сигурност в реалността смесено не харчи цели 3 литра повече от XV-то, чак такава разлика да дава новия 2.0 мотор спрямо стария 2.5 при положение, че и двете са с CVT, не вярвам.

Сря Окт 17, 2012 11:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм скептичен по отношение разлика от 3 л на 100, но от друга страна XV освен, че е с по-малък мотор и размери е и по-лек от Аутбека.
Просто по-скромно Субару!
Височината (клиренс-а) е еднакъв 18.7" (за US моделите) = 22.1 см

Сря Окт 17, 2012 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ratman написа:

Туй клипче, дето го сравнява с дифендера ме убеди че XV-то не е просто градска кола.
Високо проходима, харчи малко, и лесна за паркиране кола. Е не е идеалната семейна кола но е идеално за втора кола.

Здравей, колега! Пред мен стои подобна дилема, но между Subaru XV 1.6 (АWD) и Mitsubishi ASX 1.6 (2WD). От една страна Mitsibishi-то е по къс (с около 15см), с по-голям багажник, по-икономичен и съответно по-евтин, а от друга Subaru е 4х4 и с по-голям просвет, въпреки че колата никога няма да се кара offroad, а най-много през зимата да отскочим до Банско.
Ще ти бъда изключително благодарен, ако драснеш някои впечатления от XV-то в случай, че се решиш да го вземеш! Благодаря ти предварително!

Вто Окт 23, 2012 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За мен 1.6 двигател си е куцо магаре и ще имаш проблеми с мощността. Взимай 2.0 цвт кутия и ще ти е по-икономична колата от 1.6

Вто Окт 23, 2012 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Малко ми е малка чергата за 2.0. Над 50к ми е скъпичко вече.
Направих тест на Митсубишито и останах доволен - вървеше добре и без да се затормозява. За XV-то ми обещаха, че след Нова година ще има възожност за тест-драйв, та тогава ще го пробвам.

Сря Окт 24, 2012 6:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valyo_pp написа:
Малко ми е малка чергата за 2.0. Над 50к ми е скъпичко вече.
Направих тест на Митсубишито и останах доволен - вървеше добре и без да се затормозява. За XV-то ми обещаха, че след Нова година ще има възожност за тест-драйв, та тогава ще го пробвам.

А XV-то ръчка ли е или СВТ кутия .Най добре покарай и прецени дали ти допада,а и 2.0скоро май няма да има,че не достигат .

Сря Окт 24, 2012 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
valyo_pp написа:
Ratman написа:

Здравей, колега! Пред мен стои подобна дилема, но между Subaru XV 1.6 (АWD) и Mitsubishi ASX 1.6 (2WD). От една страна Mitsibishi-то е по къс (с около 15см), с по-голям багажник, по-икономичен и съответно по-евтин, а от друга Subaru е 4х4 и с по-голям просвет, въпреки че колата никога няма да се кара offroad, а най-много през зимата да отскочим до Банско.
Ще ти бъда изключително благодарен, ако драснеш някои впечатления от XV-то в случай, че се решиш да го вземеш! Благодаря ти предварително!

Ако държиш на AWD най-добре е да вземеш Субаруто.Макар че за мен цената на всеки XV e неоснователно висока на този етап в БГ. В случай , че просто искаш малко повдигната лека кола с предно, огледай се и за други алернативи. Този ASX e средна работа за цената си. Аз бих ти препоръчал да изчакаш малко и да дебнеш за изгоден Форестър 2.0-да речем базова версия. Скоро ще излиза новият модел и вероятно ще има добри оферти за настоящия. Така на цената на XV 1,6 ще придобиеш доста по-сериозен автомобил.

Пет Окт 26, 2012 6:44 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Дааа, най-добре да изчакам. Ще събера още някой лев за по-добро :) Благодаря ви за отзивите!

Нед Окт 28, 2012 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дойде време да продължа темата :D

Ето я красавицата:

https://b1a8sq.blu.livefilestore.com/y1 ... jpg?psid=1

https://b1yhpq.blu.livefilestore.com/y1 ... jpg?psid=1

https://ptqsdq.blu.livefilestore.com/y1 ... jpg?psid=1

(Уф дано ми се виждат снимките).

Иначе да не ви минава и през ум да сравнявате Subaru XV 2.0l lineatronic CVT с Mitsubishi ASX 2.0l CVT.
карах митсубишито и то 4х4 модела с 2 литра двигате и изобщо не върви. Като натисна гаста малко по-силно и почва да бръмчи и да се тресе ама не и да набира (същото забелязах и при Паджерото). Субаруто направо лети с 2 литровия си боксер двигател. Просто няма база за сравнение. Освен това тук са една и съща цена при еднакви екстри.
За сравнение имам и RAV4 2.4l automatic и XV-то е доста по-стабилно и по-добре набира въпреки по-малкото кс.
Колата е уникална.
После още снимки и отвътре.

Пон Дек 31, 2012 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако неработят снимките пробвайте тук:
http://sdrv.ms/VmeSEO

Пон Дек 31, 2012 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Честито, колега! :good: Прекрасен подарък за Новата година! Много радост и безаварийни километри с новата придобивка ! =D>

Пон Дек 31, 2012 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Честито,колега!Явно писмото е стигнало до Дядо Коледа :) .Със здраве да си го караш.

Пон Дек 31, 2012 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:good:

Сря Яну 02, 2013 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито колега,

А аз защо си мисля, че салонът на новия форестер 2013 е същия като на XV? Дали XV не е късата база на новия 2013 форестер?

Пет Мар 15, 2013 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >