Отговори на тема
 Нов Форестър на хоризонта с питане за барабани на Форестър. 
Автор Съобщение

Постове: 23
Автомобил: Форестер 2,0 125к.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
от скоро съм собственик на Форестър 1999 г. 2л. 125 к.с. Радвам се че има обширен форум на български и въпреки че чета и немския форум за Форестър се радвам да пиша със сънародници на родния си език а и в България има особенности за които в Германията нямат отговор.
Сега все още съм с колата в Германия и на пролет ще я пребирам та до тогава и сменям каквото мога за да я стегна за път и условия в България. В България живеем със семейството в планината и през зимата въпреки че снегопочистването при нас е добро закъсвах редовно с предишната си кола въпреки че и слагах вериги, имаме много стръмни пътища и от там идва лошото. Комшията има Субару и се пребира без проблеми и в най големия сняг, аз последвах примера му и си купихме Субару в Германия. Сега го стягам за да го прибирам в България. От брат ми ще получа и 4 финландски гуми с шипове с които ще си направя резервен комплект зимни гуми за най тежките условия при нас през зимата. Вече смених няколко части и ми остава още да сменям в България ще си слагам и газов инжекцион за което ще пиша за съвет отделно.
Сега обаче имам проблеми при смяната на барабаните, купих си едни в Германия за 68 ЕВРО но при слагане установих че упират отзаде в тенекията на която е поставена спирачната система на колелото, опира горния ръб на улея който има барабана в ръбът на тенекията която изглежда като кръгла тава за баница. В последствие разбрах че барабана който съм купил е за кола без А БЕ ЕС а мойта е с такова. Сега нещо къде отворя страница за барабани все без АБЕЕС ми предлагат по модела на Форестъра ми и нещо не намирам. Ако някой има идея къде мога да си намеря ( в БГ или ГЕР ) за АБЕ ЕС спирачна система да ми пише, оригиналите са безбожно скъпи и не ги искам.
Поздрави на всички и благодаря за усърдното ви писане по всякакви теми.
Станислав

Нед Окт 07, 2012 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, колега и добре дошъл. Ако не се лъжа няма Форестър без ABS защото системата се слага серийно на модела и не се води екстра. В този смисъл не мисля, че си формулирал правилно проблема си. Предполагам, че си сигурен в монтажа и нищо не грешиш? Според моя проверка, която направих, оригиналният номер на спирачен барабан за модела е: B4230_26740FA000

Какъв е номерът на твоите, които си купил?

Що се отнася до купуването на нови, правилното място е:
viewtopic.php?f=10&t=3791&start=660

Успех!

Нед Окт 07, 2012 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Питах и във няколко фирми в Германия и се за модел без АБеЕс ми предлагат и казват че не били за коли с такъв. И аз не знам да има Форестер без АБеЕс, но на мойта спирачна система определено не стават, стария оригинален барабан си лепва от воле. З асега ще каарм със стария пък ще търся.

Вто Окт 09, 2012 8:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
36-0175 по Kager
2785-S по A.B.S
Това са номера по тези две фирми, те правят барабани за с АБС, разликата е във вътрешната височина при теб е 35мм, а без АБС е 43мм, за това гледай този параметър, някои фирми са писали, че техните отговарят на ориг номер, но не са като за него. Не намерих други производители, които да правят за с АБС. Тези барабани се слагат масово в Импреза 92-00 и за това повечето са за без АБС.

http://www.ebay.de/itm/Bremstrommel-KAG ... 35be446229
Това са твоите барабани, може и другаде да ги търсиш, ако ги има по-евтино.

Вто Окт 09, 2012 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
За това са хубави форумите, благодаря много за информацията Еди. Ще поръчам Когер.

Чет Окт 25, 2012 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Старите ти барабани защо ги сменяш...почистваш,нови накладки и караш,не вярвам да са толкова износени!?

Пет Окт 26, 2012 7:00 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вчера смених накладките и погледнах старите барабани още веднъж, да отвънка са ръждясали яко но вътре и ръб няма почти ( половин мм няма, колата е на 160 000 км ). Като махнах гумата от дясната страна погледнах тръбата за наливане на бензин ( прикрита е с една пластмаса ) и е доста изгнила страх ме е да я боцна серьозно че май ще я пробия. Трите болта които държат пластнасата ми се скъсаха в ръцете при развиване ( те направо си паднаха при първия допир с ключа ) та сега съм оставил барабаните и съм се концентрирал върху тази тръба искам да я видя дали е читава или ще сменям ( само дето не знам кой продава тази част ). Моя "Горски" е от Германия а там бая сол хвърлят зимата и задната част на колата от долу е доста пострадала от ръжда, имам големи глави на болтове дето представлявад само ръждиви пирамидки . Та за сега оригиналните барабани ги оставям докато оправя другите работи.

Съб Окт 27, 2012 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема