| Автор |
Съобщение |
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Кито, аз не съм искал да кажа нищо лошо за Ескорта. Карал съм и знам че е здрава машина с много добре напаснати скорости. Това усещане дето го има при Крайслера, малко го има и при Мегана. Возията е супер за такава кола. Следващите поколения въпреки "прогреса" возят като каруци но по-добре от С4. Иди на някоя сбирка, повози се, прецени. Аз бях със същата дилема и щях да взимам един форумен с ръчни скорости. Е взех автомат. Ако те интересуват цифрите: ръчна 5-та скорост - 0,871, автоматична 5-та скорост - 0,834,автоматична 4-та - 0,694, ръчна 6-та - 0,695, CVT - 0,558. Но си зависи и от крайното предаване.
Пък аз доколкото знам други купуват японски скоростни кутии. Аутбака май беше ли СУВ на годината 2010?
|
|
|
|
| Чет Окт 25, 2012 8:55 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|

Разбирасе че автоматика е по доброто решение, аз само за това съжелявам че го нямам. Извънградско 5 степенна ръчна кутия върви на доста по високи обороти от 4 степенен автоматик, за годините 98-2003-4 Но и след това мисля че и с Новия автомат пак е е същата история.
И колега, вместо да се обиждаш има много теми, попрочети малко повече има писано за абсолютно всичко. Аз следях непрекъснато форума доста време, виж кога съм се регистрирал, началото на 2011 си взех субаруто и не съжелявам за нито една стотинка която съм дал. Автомобил на които може да се разчита! Потдръжка, надали ще е по скъпа от на фордчето. Разхода незнам как си докарал 6.5, ама обърни го в пари, и сметни 10-12/100 газ (зависи къде и как караш) и си претцени кое те устроива. 3.0л мотор.... ако от фокус 1.6 ще минаваш на H6 мисля че нее вариянт, всичко ще е х6, 6 свещи, 6 кабела, повече масло, доста по-голям разход особенно градско, предполагам че и цифрата за спирачки също ще е нагоре, все пак над 200кс. трябва и да спират по дбре. Вземи си някои 2.5 покараи, пък ако не те кефи, на парзалката и скачаи в Н6
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пет Окт 26, 2012 1:31 pm |
|
|
|
plaskom
|
@кito Колега, със сигурност няма идеална кола или жена,която да отговаря на всички изисквания. Просто купи си Субару който модел ти прецениш, покарай го известно време и тогава пак сподели мнение за тази марка тук. Аз си купих първия автомобил преди 33 години, от тогава съм сменил 10 марки лични автомобили (включително и Форд), като всеки от тях съм го карал 2-4 години и за това време и като прибавим и служебните ми коли изминатите километри може и да наближават милион, а може и вече да съм го минал  (никога не съм ги смятал). Но откакто си качих на Субару вече 4 съм сменил и следващата пак ще е Субару. Не се хваля с по-горе написаното, просто искам да кажа че имам достатъчно опит за да преценя дали една кола си заслужава и за мен съм преценил че Субару напълно ме удовлетворява. Успех в търсенето на твоята кола BTW. Колегите в този форум са готини и винаги готови да ти помогнат 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пет Окт 26, 2012 3:58 pm |
|
|
|
boikobo2
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 3:53 pm Постове: 52 Местоположение: Пловдив
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2004 г.
Телефон: 0887644351
Рейтинг: 0
|
|
Да уточна,че мерцедеса за който говора е Е200 К.,комби и е 98 год.В момента още го продавам за 4600 лв.,предполатам че С200К 2008Г.е нормално да гори по малко и да върви повече.А скоростната кутия сигурно няма нищо общо с моята.
|
|
|
|
| Съб Окт 27, 2012 8:32 pm |
|
|
|
RaHzElChO
|
|
Колеги, моля за повече информация. Legacy 2005 година 3 литра автомат, с въздушно ли е? Също много важно за мен е разликата между Outback и Legacy през същата година. Изглеждат ми съвсем еднакви, но Outback е по-скъп. Каква е причината и кое си заслужава повече? Не на последно място искам съвет за сервиз, в който може да се закара колата за оглед и диагностика,
Благодаря!
|
|
|
|
| Нед Яну 19, 2014 5:01 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
Еми 2005 няма въздушно окачване . Аутбека ес по-голям просвет. Цената е относително нещо и как сравняваш. Повечето аутбеци са 3.0 и 2.5, а легасита има доста 2.0. Повисоката цена зависи от конкретният модел а за БГ просто се търси просвет. Има доста теми. Има теми за сервизи в градовете .... чети колега преди да питаш 
|
|
|
|
| Пон Яну 20, 2014 2:26 pm |
|
|
|
RaHzElChO
|
adddt написа: Еми 2005 няма въздушно окачване . Аутбека ес по-голям просвет. Цената е относително нещо и как сравняваш. Повечето аутбеци са 3.0 и 2.5, а легасита има доста 2.0. Повисоката цена зависи от конкретният модел а за БГ просто се търси просвет. Има доста теми. Има теми за сервизи в градовете .... чети колега преди да питаш  Говоря само за моделите 3.0 бензин 245 коня. Освен просвета, нещо по-специфично при Legacy? За сервизите се ориентирах вече. Окачване, скорости (само автомати гледам), поведение на пътя, детски болести? Има доста теми, но в много от тях има заяждане, разправии, спам като цяло. Исках кратко, точно и ясно, с няколко изречения, някой да ми даде отговор на въпросите. Благодаря!
|
|
|
|
| Пон Яну 20, 2014 5:10 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
Ами за 3.0 има доста теми за проблемите трябва да внимаваш с прегряването и да се почиства радиатора. Гарнитурите на главите също се правят ( 1000 +) малко по трудно. АКо ще газифицираш. И трябва да има все пак някакви грижи по колата и да се сервизира навреме. Тия с автоматите стигат до там да слагат кулер за кутията на маслото Иначе са близки ако изключим спек Б което е с различно окачване .... А и като разлика легасито 3.0 има по големи дискове отпред и спира по добре и харчи леко по малко. така че зависи по скоро какво ще си намериш или какво търсиш в колата.
|
|
|
|
| Чет Яну 23, 2014 11:28 am |
|
|
|