Отговори на тема
 Леко притеснително притрисане при завой 
Автор Съобщение

Постове: 85
Автомобил: Legasi 2.0
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
От около седмица при по интензивно завиване с малка скорост се усеща леко притрисане в кормилото и малко притеснително виене на малките предавки(1-ва и 2-ра) при завиване.Всичко се оправя или поне намалява на по високите предавки и при по висока скорост или при движение направо.Все пак лекото виене при потегляне на 1-ва си го има и дори да не завивам.Не съм сигурен , но мисля че гореопоменатите проблеми при завиване с малка скорост ги няма ако колата не е на скорост ами се маневрира на свободна.Утре ще пробвам и това.Дали го има виенето и притрисането при завиване ако съм на свободна.Къде да търся проблема.

Пон Окт 29, 2012 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Има доста писано по въпроса, пробвай тук!
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12223&hilit=%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82+%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD

Пон Окт 29, 2012 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Разбрах че проблема ми е същият като на колегите , само дето моята кола не е автомат.Не ми стана ясно само с тези предпазители които махат и слагат.Какви са предпазителите , къде се намират и какво точно се получава когато се махне предпазителят.И остана отворен въпроса с виенето на завой.

Пон Окт 29, 2012 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами при теб няма бушон - бушон има при автоматиците.
По-лошото е, че при теб го няма и този многодисков съединител, който е относително евтин за ремонт и подмяна. Има една касета , чиято цена никак няма да ти хареса. Посети някой сервиз за консултация най-добре.

Ето и една тема:
viewtopic.php?f=7&t=9584&p=117834&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B0#p117818

Пон Окт 29, 2012 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
А това с виенето от тази кутия ли е или и кормилната ми рейка с помпата имат проблем.Къде се намира въпросната кутия от която ми идва проблема.

Чет Ное 01, 2012 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Откъде се чува миенето? Ако е от двигателния отсек, не е от касетата. На място вие ли или само в движение? Като въртиш волана променя ли се звука? Може да е помпа, а може и друго - ролка, алтернатор и тн.

Чет Ное 01, 2012 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да на място се чува виенето и като се върти волана звука се променя.

Чет Ное 01, 2012 10:58 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Звука на виенето се променя и като форсирам мотора на място без да връткам кормилото.Самото виене го няма постоянно.Появява се на първото по интензивно завиване.След това когато колата постои на място известно време изгасена всичко се оправя.Палиш , тръгваш и всичко е наред виенето го няма , но се появява пак при следващото по интензивно завиване.

Пет Ное 02, 2012 2:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нещо като въздух в хидравликата? Някъде течове имаш ли - по рейка, маркучи? ечност губи ли се? Като почне да вие, вдигни капака и слушай - ако е помпата, лесно ще се ориентираш.

Пет Ное 02, 2012 2:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
при мен беше същото след сваляне на мотора и връщането му. всички скоби по маркучите на хидравликата трябва да ги пристегнеш или подмениш и си готов. на първия завой, като започне да работи хидравликата и се налапва с въздух от някоя скоба. най-вероятно е да тази най-отпред при самата помпа. но може и тези на разширителното съдче. докато вие, ако отвориш капачката на съдчето и погледнеш ще видиш, ако е много въздуха, че течността е газирана. като смениш една две скоби си нагласи нивото на течността при работещ двигател и обезвъздушена система, на максимум. системата се обезвъздушава като запалиш и почваш да въртиш пълен ляв/ пълен десен на място като леко подаваш газ да вдигне оборотите на помпата.

Пет Ное 02, 2012 7:08 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Какво масло трябва да се сипва или по точно долива , понеже ми се струва , че като го отварях да погледна преди няколко дена има ли изобщо , ми се видя че е малко маслото в разширителният съд.Пък и ако се наложи да се сменя скоба по маркуч , най вероятно ще изтече още и неминуемо ще се наложи да се долее.Така като не знам какво е маслото вътре , има ли проблем да се долее някакво или трябва да се източи това и да се сипе нацяло еднакво и колко евентуално събира цялата система.

Съб Ное 03, 2012 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако ще сменяш маркучи и тн, най-добре смени и маслото. Около 1.2-1.5 лт събира. Сипваш декстрон 2 и си ти. Аз имах такъв проблем от о-пръстена на входния маркуч на помпата, можеш да го провериш, ако е станал на кокал и е смолян за нещо, може от него да е. Като започне да вие, става ли на пяна в казанчето?
П.С. за мойта дават декстрон 6600 или нещо подобно - 39 лв ми беше литъра, не знам дали и твоята не е такава, но мисля, че и 2/3 ще свърши работа.

Съб Ное 03, 2012 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Днес след като вхърлих едно око на помпата на хидравликата всичко се изясни.Тече си масло от горната , или от задната и част че пушак се вдига.Най хибавото от цялата ситуация е че ми подариха хидравлично масло за да долея.Та обезмаслих , измих , позабърсах и подсуших за да се види точно откъде пуска.Разговарях с колега , който си е имал разправии с такива помпи и той ми каза че проблема е или от семеринга от предната страна на помпата от към шайбата за ремъка , или от задната страна където имало о-пръстен.Най хубавото от всичко е че всичко се оправи след като долях малото откъм шумове.Даже ми се струва че изчезна и лекото притрисане в предницата.Взех да си мисля дали това притрисане не е било в следствие на движението на хидравличната рейка на сухо.

Пон Ное 05, 2012 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Браво, дано се оправи с минимални средства и усилия. Надявам се само под хидравлично масло да имаш в предвид масло за автоматични скоростни кутии - ATF.

Пон Ное 05, 2012 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема