Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Случайна или мечтана придобивка? 
Автор Съобщение

Постове: 62
Автомобил: legacy outback 00
Рейтинг: -17
Кофти...
Отговори с цитат
Колеги винаги съм си задавал въпроса ,дали случайно човек става собственик на субару или дълго чака момента да си купи мечтаната кола. Аз лично повече от 10 години си мечтах за аутбек и като минаха и станаха достъпни се здобих.Ако ви е интересно дайте мнения ,на мен ще ми е забавно да ги видя :cool:

Сря Окт 31, 2012 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хех, тука ще стане романтично :)

Аз като разцепих голфа, отидох при един търговец, от който бяхме купували друга кола и изглеждаше коректен. Предложи ми чисто ново субару с 30% по-евтино от цената на официалното представителство, а и тогава парите по дърветата растяха. Качих се вътре - спрямо голфа, естествено, изглеждаше като космически кораб, автомат, AWD, лампички и копчета и прочее... качих се, зарибих се моментално. Чак после се открехнах, че не е точно обикновена кола, има си минуси и плюсове, но някак си е много яко да не зависиш от атмосферните условия като отиваш на ски, на къмпинг или където и да е. Никога не съм се замислял дали ще ме закара, накъдето съм тръгнал.

Като го разцепих и това субару след 3 години каране, с кофти удар без дори една драскотина по мен и жена ми, хич не съм се и замислял каква да е следващата ми кола. Дреме ми че харчи литър повече от нормалните коли. Носи на газифициране , сигурна е и надеждна.

:beer:

Сря Окт 31, 2012 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Отговори с цитат
Аз преди Форестъра имах Алфа 33 4х4 комби.
Тъй, че си търсех съвсем целенасочено пак комби 4х4
Но Субару взех случайно - просто това имаше...
Не съжалявам изобщо за тази случайност.

Сря Окт 31, 2012 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 13
Автомобил: Subaru Outback 2,5 MT '99
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз някъде към 7-8г. съм си мечтал точно за аутбек. Най-много ми се искаше 3 литровия, но няма фабричен такъв модел на ръчни предавки, аз много исках ръчни и това доста ограничава търсенията за аутбека.

Сря Окт 31, 2012 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тази тема е мноооого подобна на ТАЗИ. Прочетете я. Всички мнения са интерсни, включително и моето. :D

Сря Окт 31, 2012 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tony е прав,много интересна тем а и е добре да се чете!!!

при мен стана случайно,отидох да си купувам БМВ М5, бяха го продали и си бзех бека,след като ми показоха и Ленд ДисководещIII 4.4 бензин

Сря Окт 31, 2012 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
има много истина в това, че който веднъж се сдобие със субару, много трудно се отказва от марката - има си уникален и неповторим чар.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Сря Окт 31, 2012 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
На времето имаше една странна дума АКЦИЗ , но след като падна веднага скочих ,ходил съм на всички ралита на Албена -Златни когато видях първото Субару настръхнах колко години са вече незнам.Купих си кола която са платили 15 700лв АКЦИЗ :facepalm:

Сря Окт 31, 2012 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Subaru Outback 2,5 limited
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При мен беше абсолютно случайно, но колегите са прави човек много трудно сменя марката после.....

Сря Окт 31, 2012 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 752
Автомобил: Subaru Outback 3.6, 2018
Телефон: 0889997071
Рейтинг: 88
Отговори с цитат
Е , аз от 98 година започнах с Леоне съвсем случайно и после Легаси, и пак Легаси , и Аутбек и сега след 10тина дни чакам следващия Аутбек Н6 :) .... и после пак Субару

Сря Окт 31, 2012 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
От както се помня баща ми говореше как Субару е автомобила. След 10 годинки гледах как Колин ги слагаше в задния си джоб със синята си четвъртита количка... и 555 все ми се върти из главата.... Когато баща ми ме пита преди 5-6 години що не си купя няква малка количка аз казах че колата ще е Субару друго не искам. Преди 3 години като се прибрах от планината то си ме чакаше там,някак скромно изглеждащо,на вид семеен седан с класически вид но като характеристики истински звяр! Без компромис! Честно, аз не открих минус в тази и кола и колкото повече я карам толкова повече съм сигурен че марката за мен е СУБАРУ!

п.п. Алфа Ромео за мен са най-грозните автомобили на света... лично мнение :)

Сря Окт 31, 2012 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Отидох за СИТРОЕН и се върнах със СУБАРУ,те така 1г.вече.Както казаха и др.колеги не съжалявам. :love: :love: :love:

Чет Ное 01, 2012 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък се зарибих 2002 - още нямах книжка ( :pardon: ) и на семинарията видях една синя СТИ-ка как се изстреля на мокро - докато стане от жълто на зелено вече беше след кръстовището (поне 30м).
Преди това бях заглеждал Макрей по ралитата и не вярвах, че стокова кола може такива неща (все едно да си вземеш ситро - защото спечелило ралито и да очакваш същото от твоя) :)
Бях го позабравил това, но 2009 като се разбра, че ще се разделям с астролета почнах да се оглеждам и да се чудя какво.
За щастие, един колега (сега кара Рено) се чудеше дали да не си вземе бек и почна да ме навива :)
За един ден успя да ме зариби - то не бяха клипчета и чудене, оглеждане и най-накрая скочих в бек '99 2.5 (сегашния) и то точно Януари!!!!
Направо не повярвах какво може това чудо :)
Сега - не знам, блазнят ме врх (ама не е за мене - дори и импреза комбитата са ми малко малки) и Н6, ама поне като на Владо (ака. charged) или леоне :)
Ако пуснат мини-ван няма да се замислям!
Ама няма откачане де, поне 1 субару в автопарка - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! :bow:

(въобще да не споменавам, колко светен и готин народ срещнах във форума!)

Чет Ное 01, 2012 9:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да сподела и аз как се сдобих с така ме4таната кола :subaru: Та бях ве4е сабрал пари за кола(по то4но ауди А3)тогава исках такава"кола"естествено като за моя ли4на парва кола се бях ваодошевил и споделях с колеги приятели 4е ще ходя да си купувам,всеки Браво Супер и тн..
един колега оба4е като 4у за Аудито....какво ти луд ли си за какво ти е това и само проблеми скапи за подржка и тн..питаме карал ли си :subaru: аз му викам НЕ...искаш ли да покараш ми добре дай да видя какво пак толкова ми го хвалиш това :subaru: (тои не спря да го хвали има ЛЕГАСИ"98")ако искайте вярвайте ама само тогава го карах това :subaru: и край нещо ми стана някак си нз колата ме погална изцяло,голям кеф.веднага по4нах да го разпитвам колко варвят като цени ще ми стигнат ли парите които имам,да трагваме веднага(да си купувам)4е и аз искам ве4е :subaru:.Та от тогава(2г ве4е)си карам с голямо удоволствие :subaru: :turbo: форестер,не искам и да 4увам ве4е за други Марки коли,това ще е от тук до край света ще карам само СУБАРАТА :bow:
Поздрави на вси4ки фенове на любимата ни Марка :beer:

Чет Ное 01, 2012 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
И правописа ако си оправим, супер!
:facepalm:

Чет Ное 01, 2012 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: subaru
Телефон: legacy 2.0R 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Приятели,
Субару си е голяма зарибявка.
Научих се да карам на Ауди 80 на баща ми(истински автомобил е това между другото), след това мислих да си купувам някоя друга по-нова кола,по-модерна ,с пове4е екстри, но баща ми ме разобеди като ми казваше как по - новите са супер проблемни, димек боклуци са.И така си го карах доста години, през които само чаках да изкочи нещо добро и да го взема.В същото време съм покарал от време на време на баджанака ми някоя от колите , а той е човек с възможности и колите не са случайни.
Преди 2-3 г му изпадна от някъде на далавера една Субару Импреза, мисля че около 1996г модел, даже и клима няма и я купи за служебна, да я карат работниците.И покрай работниците и той взе да се качва на нея да ходи на обектите си в кал ,вода ужас терени.После започна да ходи по 2-3 пъти на сезон Пампорово с нея и просто беше изумен от тази машина при положение , че е карал коли и джипове от най - висок клас. И аз само го слушам и си викам тоз пък ко ми говори и я хвали таз стара кола. Аз съм му се чудил като казва, че тръгва на Пампорово, а по новините само говорят за ужасни снегове и затворени пътища, ама оня вика аз съм с Субаретка, не ми пука, заминавам. Няколко пъти ми е казвал, че се мъчи да я счупи, щот той малко състезател, но не може.И аз взех да се паля на тема Субару.
В края на миналата зима разбрах, че чакам бебе и ве4е ре6их , че 6те сменям Аудито само със Субару и нищо друго. Бях готов да взема Легаси до към 7-8 хил. лева, ама изпадне едно Легаси 2007 г с фабрична газ за доста повече пари и си викам така и така ще взимам поне да е добър съвременен автомобил, пък и вече се бях яко зарибил и го купих. Навъртял съм около 15000 км и имам чувството, че все още не мога да й свикна тази кола, но с всеки изминал км все повече започвам да я опознавам и да се привързвам към нея, да я чувствам като точната кола за мене.
И имам чувството, че след време няма да си помисля за друга марка, просто съм със съзнанието, че Субару винаги има още от своите достойнства да ти покаже, да те направи лоялен фен на марката да те зариби. Така, че дет се вика не бях чувал за Субару, но зарибявката си е изключителна и сега съм в клуба.

Пет Ное 02, 2012 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Подкрепям колегата по-горе за правописа с две ръце!
Аз също се "С"добих и "У"бедих с първото ми subaru преди повече от 17 години.
До този момент съм имал много други марки автомобили,но винаги и subaru!
Subaru според мен е нещо като наркотик или друг подобен опиат-вреди ти на джоба отвсякъде и пак го ползваш!
Не съм съгласен,че гори с литър повече от другите автомобили.
Гори поне 30% повече от другите марки автомобили,но все пак нали си е нашата марка.
Поздрави от мен!

Съб Ное 03, 2012 2:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tony написа:
Тази тема е мноооого подобна на ТАЗИ. Прочетете я. Всички мнения са интерсни, включително и моето. :D

Колегата е прав историите ни в тази тема са доста силни ,развълнувах се :love: Обичам колата си и в момента ми липсва :love: !

Съб Ное 03, 2012 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 65
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0R, 2006
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз пък винаги съм карал малки коли - започнах с Рено 5 - набор 85 :), след това Клио'93 и Клио 2001 - 1,6 - 107 коня. Честно много си харесвах колата и едва ли щях да я сменя скоро, но станах баща и вече се нуждаехме от по-голяма кола.
С приятели отидохме на сауна. Единият тъкмо си беше купил Легаси 2,5GT и реши да ни повози. Като слязох от колата вече знаех каква марка ще е новата ми кола. Не можах да спя няколко нощи. Тръгнах да търся Импреза, но след като пробвах ми се стори доста тясна. В крайна сметка се спрях на Аутбек. Изгледах доста клипчета, доста почетох. Това беше колата за мен - да е сравнително бърза, да ходи по черно и да се събираме цялото семейство.
Екземпляра с, който съм в момента си беше чиста случайност. Попаднах на обява в Швейцария и рискувах. Може би имах и късмет, но сега съм супер доволен и не си мисля за друг автомобил.

Съб Ное 03, 2012 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема