Особености на Субару Импреса I (1992 - 2000)
| Автор |
Съобщение |
|
1040
|
|
Важно е да покараш колата и да чуеш и усетиш скоростите как влизат. Огледай за течове от масло по турбо пътищата също и отзад в ауспуха. Ако можеш я вдигни в някой сервиз на подемник и виж състоянието на окачването, защото ако не е поддържана колата можеш да оставиш една добра сума за ремонт след това. Прегледай за всякакви модификации правени по колата включително вдигни мокета на пасажерското място и виж дали екуто не шава по пода от излишни манипулации по него. По принцип GF8 имат доста здрава ходова част като цяло. Имат точки ръжди по задните вежди обикновено. Вдигни пластмасовите капачета на задните макферсони за да видиш за ръжди по бумбетата. Цената на колата е доста добра като се има в предвид , че атмосферни в БГ вървят по толкова пари. Ако ти е наистина мерак колата чуй се с човека разберете се отиди и я виж и я покарай. Направи снимки подробни на салона и коша както и ако я вдигнете отдолу.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Съб Юни 19, 2010 10:16 pm |
|
|
|
markup
Автомобил: Peugeot 206 1.9 Diesel
Рейтинг: 0
|
Здравейте и от мен След прочетеното в темата, форума и интернет като цяло и т.н. .. бля бля бля добавих и субарУ в листа за коли (предстои ми до 1-2 месеца покупка), но имам проблем с избора на модел. Спрял съм се на 2.0 атмосферен 125 к.с. (ако има някакви 101 модификации - не ги зная), но проблема е, че не мога да реша - седан или комби. Положителното за мене при седана е дизайна (за вървеж и др. не мога да говоря - не съм карал), но комбито виждам, че има бързи/бавни, а това е супер .. пак за мене - ходя по планини през всякакви сезони, а и багажника е бонус. Та можете ли да ми споделите някое друго мнение, защото не мога да преценя кое от двете да добавя към въпросния лист (а той не е много голям). До колкото разбирам и двата модела са здрави (преди имахме нисан и не мога да кажа лошо за изработката). Мерси  П.С. забравих най-важното - годините между 95 и 99 ми се въртят, а за цената - разумна за възрастта и състоянието.
|
|
|
|
| Нед Юли 11, 2010 2:29 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|

markup написа: Здравейте и от мен След прочетеното в темата, форума и интернет като цяло и т.н. .. бля бля бля добавих и субаро в листа за коли (предстои ми до 1-2 месеца покупка), но имам проблем с избора на модел. Спрял съм се на 2.0 атмосферен 125 к.с. (ако има някакви 101 модификации - не ги зная), но проблема е, че не мога да реша - седан или комби. Положителното за мене при седана е дизайна (за вървеж и др. не мога да говоря - не съм карал), но комбито виждам, че има бързи/бавни, а това е супер .. пак за мене - ходя по планини през всякакви сезони, а и багажника е бонус. Та можете ли да ми споделите някое друго мнение, защото не мога да преценя кое от двете да добавя към въпросния лист (а той не е много голям). До колкото разбирам и двата модела са здрави (преди имахме нисан и не мога да кажа лошо за изработката). Мерси  П.С. забравих най-важното - годините между 95 и 99 ми се въртят, а за цената - разумна за възрастта и състоянието. Tо и аз се чудех супер мн между комби и седан и взех комбито, коет си е чист хеч бек за мен. Карам го вече година и малко и съм мега доволен. Няма такава кола! Фърляш отзад сакове, раници, слагаш на гредите на тавана останалото и пак стой на пътя адски стабилно. газ накъдет ти видят очите!  Мисля че и седани има с бързи/бавни , коет е задължително. Няма начин да не се закопаш някъде с тая кола  ама после си излиза самичка де  .
|
|
|
|
| Вто Юли 13, 2010 10:32 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
125 коня двигателя се слага след юли 1998 . За тези години, които си описал, комбитата (хечбеците) се срещат значително по-често, така че статистичеки най-вероятно ще видиш повече комбита. От към багажник комбитата са по-практични, особено с тази щора е много удобно. Разход, вървене и т.н ако има разлики ще са незначителни в полза на седана. Kenshin написа: Мисля че и седани има с бързи/бавни , коет е задължително. Няма начин да не се закопаш някъде с тая кола  ама после си излиза самичка де  . Седаните за годините 1995-1999, мисля че нямат бързи/бавни, а си трябват. За закопаването явно не си опитвал достатъчно усърдно, щом ти излиза сама, аз миналата зима строших два пъти дръжката (дървена) на шанцовия си инструмент, за следващатата година се готвя да ми сложат метлна дръжка.
|
|
|
|
| Сря Юли 14, 2010 8:27 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
под сама имам впредвид с бутане, не с теглене. Пък на паша дере ако завали дъжд и си там питай едни момчета с една джипка къде вадят коли от долу за импрезата  Къде ми обясняваха че тая кола от там не можела да излезе (за пътя през гората). Ти даже тоа път ще го минеш по лесно според мен, просто чакаш реките да поспрът, пълниш вадите с клони и си горе 
|
|
|
|
| Сря Юли 14, 2010 10:16 am |
|
|
|
markup
Автомобил: Peugeot 206 1.9 Diesel
|
|
Така ли да разибрам, че комбито(хетчбег) се оказва по-сполучлив модел ? вървене, разход (както някой каза - ако има разлика тя ще бъде незначителна, но в полза на комбито). От към честота на срещане - субару не е популярна марка (поне не ги виждам често), но комбито си е значително по-често (съдя по обявите за продажба). Това може ли да означава, че като цяло е по-здрава кола. Не обичам да ходя по сервизи, а съм на принципа - 1 път в годината при майстора да я види за някакви проблеми (обикновено преди зимата) и после ако нещо се счупи, разтрака, раздразни и т.н. тогава се ходи, а бе с две думи - не съм маниак на тема потдръжка.
|
|
|
|
| Сря Юли 14, 2010 1:24 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
По-сполучлив не е комби модела, то разликата е единия демултипликатор в кутията. Еднакво здрави са. @Алекс, с MPS какво стана ?
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Юли 14, 2010 7:01 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Човека пита за 1995-1999, като му говорите за модел 2003 най много да го объркате. Купето е различно, формите, всичко. Двете коли (комби и седан - 1995-1999) са еднакви като здравина, но според мен, разхода и вървенето ще са в полза на седана, защотото е с по-добра аеродинамика. Но разликата ще е наистина незначителна, до там незначителна, че разликата в разход и вървене от това да сложиш различен размер гуми (примерно) да е по-голяма. Голямата разлика е в наличието на демултипликатор (бързи/бавни) при комбито. Щом си харесал модела - каквото ти излезе по-запазена и на по-малко километри - това вземай.
|
|
|
|
| Чет Юли 15, 2010 9:44 am |
|
|
|
lgss
Регистриран на: Вто Апр 12, 2011 4:54 pm Постове: 7 Местоположение: чепеларе
Автомобил: субару импреза
|
|
здравеите колеги. преди два месеца си купих субару импреза 1,8кб 96г. какво щеме посъветвате за този модел. защото като чета от по стари фороми малкомуе слабичък двигатела апък и цената за коятоя купих също малкоме питеснява-2000лв
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 3:19 pm |
|
|
|
martin_
Регистриран на: Сря Май 04, 2011 7:51 pm Постове: 15 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza
|
Здравейте хубави хора и аз си взех Impreza много бих се радвал ако някой качи наръчниците отново, да се информирам малко линка по горе дава: Torrent not found... Благодаря предварително 
|
|
|
|
| Съб Май 14, 2011 3:23 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пон Май 16, 2011 8:53 am |
|
|
|
nuHokuo
Автомобил: -
Телефон: ZTE BLADE
|
Здравейте, колко горе долу излиза прехвърлянето от дясна на лява дирекция? Говоря за този/или автомобил от неговият ранг http://www.cars.bg/u798145
|
|
|
|
| Пон Сеп 17, 2012 4:30 pm |
|
|
|
icakaaa
Пресен - пресен
|
Здравейте  аз съм нов в форума и търся мнението на компетентни хора и такива който имат опит със Субару....та харесал съм едно Subaru Impresa 1.6i с климатик от 2000 година е...има 4x4...има бързи и бавни....много запазена комби. Ето и обявата - http://www.cars.bg/u657942 та искам да знам.....струва ли си парите,колко харчат горе доло,как им е поддръжката и въобще добър избор ли е  на отзовалите се благодаря предварително 
|
|
|
|
| Съб Сеп 22, 2012 10:04 am |
|
|
|
cichlidi
Регистриран на: Вто Юли 12, 2011 11:22 pm Постове: 338 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza WRX 2000
Телефон: 0886 00 95 82
Рейтинг: 47 
|
Здравейте колеги, имам едни гуми зимни, що годе ставащи, но са 15-ки! Дали някой знае джанти 15-ки дали стават на двубутални апарати на субару. Импрезата ми и ВРХ 2000 година. Благодаря предварително. 
_________________ http://ns-parts.com/ https://www.facebook.com/NsCustomParts
|
|
|
|
| Вто Окт 30, 2012 9:14 am |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
cichlidi написа: Здравейте колеги, имам едни гуми зимни, що годе ставащи, но са 15-ки! Дали някой знае джанти 15-ки дали стават на двубутални апарати на субару. Импрезата ми и ВРХ 2000 година. Благодаря предварително.  На дву-бутални стават... на 4-ри бутални НЕ  ) Написах и за 4-ри бутални, защото ВРХ-овете, 2000г излизат с такива ... Провери си пак 
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Вто Окт 30, 2012 9:35 am |
|
|
|
cichlidi
|
|
Оп грешка 4-бутални, по инерция съм написал дву.... Значиии кофти...
|
|
|
|
| Вто Окт 30, 2012 9:46 am |
|
|
|
nhadjinikolov
Автомобил: Subaru Impreza GL
|
Здравейте, Предстои смяна на картер и мисля да го съчетая с масло и филтри, за да не сменям масло втори път. В пазара има от WRX 96та година картер, но моята не е WRX, а атмосферен EJ20, 2000 кубика. Ще стане ли картера за мен? На вид от снимки и чертежи по сервизни ръководства отвън си приличат, но все пак това не пречи, вътре да има разлики 
|
|
|
|
| Вто Окт 30, 2012 12:28 pm |
|
|
|
cichlidi
|
|
А оригинални метални 16-ки джанти дали ще паснат?
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 11:46 pm |
|
|
|
emoangeliyn
Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 5:47 pm Постове: 17 Местоположение: Белоградчик/София
Автомобил: Vectra C20NE
|
Здравейте, намислил съм да се сдобия с едно Суби към лятото, но за съжаление  явно няма да е такова каквото искам  . Основният ми проблем е бюджета, та съм се насочил към Импреса 96-00 година, и понеже няма да е турбо, затова мисля да заложа на ниския данък /в смисъл ако ще е, да е, ако не, поне да е евтино/. Никога не съм карал "японец", но това което ме тегли към Субару е прословутата здравина и 4х4. Та искам да събера малко плюсове и минуси специално за този модел, с този мотор. Проблема, е че не искам комби, все към седана ме влече. Та имам време да мисля, но всички мнения ще са ми от полза. Благодаря.
|
|
|
|
| Чет Фев 07, 2013 12:02 pm |
|
|
|
VFTI
Автомобил: 2.5 V6 BUSSO from Italy
|

Здравейте. Имам 2-3 въпросче за импреза 1 комби. Някой би ли ми споделил как е обезшумяването на купето на Импреза 1 фейслифт... Едва ли ще има голяма разлика от преди фейслифта, но ще е по-новичка, а уплатненията си стареят, още повече че няма рамки на вратите тааа си е интересно. Интересуваме какво се чува в купето при 120-140-160км...Някой би ли я сравнил с немски,френски и т.н. автомобили. Достатъчно тиха и комфортна ли е колата. Има ли паразитни шумове в купето при градско каране,павета и т.н. Още едно въпросче. Дали някой колега може да сравни държанието на автомобила с ръчка и с автоматична скоростна кутия. Питам за 2.0 115к.с. Автомата достатъчно отзивчив ли е при изпреварване, мощността на колата и комбинацията и с автомата добри ли са за градско каране. Замисляне, бавно потегляне и т.н. Колата пъргава ли е? Как се представя автомата при изпреварване извънградско, при магистрално каране с 140-60км ? И още нещо. Каква е разликата в харча на гориво. Колеги с автоматик биха ли споделили извънградски разход, при каране според ЗЗДП. Предварително благодаря. 
|
|
|
|
| Съб Мар 30, 2013 7:22 pm |
|
|
|