| Автор |
Съобщение |
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|

Здравейте на всички във Форума.
Завчера ми се сбъдна една от малкото ми мечти. Придобих / то направо си го купих  / Outback 2.5, 2000 г., докарано от US през Ноември 2006 г.
Субаркото е Хамериканско, което толкова ме радва, че чак не смея да се похваля
Изобщо не съм го карал на какъвто и да е спец да я погледне. Ей така - платих я и вече е моя. Късмет  Втори ден джиткам и не ми се слиза  .
Разбира се извърших и едно преобуване - Yokohama 215/16/60, както и купих необходимите: чистачки, пожарогасител, жилетка. Намазах уплътненията против замръзване.
Не слезнах от Субито до към 01:30 ч. /нощта/. Разходих се до кв. Симеоново - нищо предизвикателно. В Драгалевци поех нагоре към Алеко, но се отказах мнооого бързо, защото пътя беше почти "излизан" от снегопочиствачите  . Обърнах към София и за моя радост видях вляво една отбивка. Завих към нея. Нормален път с нормални снежни коловози. Стигнах до един баир обаче, а отдолу - лед. Мой приятел от детството беше с мен и каза: "Братче тука, ако спреш - няма тръгване. Ще трябва назад да се върнеш". Той караше един Форестър навремето през 99-та. Разбира се задължително спрях  . Пуснах спирачката - аутбечето не мръдва. Леко дадох газ и .... потеглих безгрижно. Щастие за мен и за него
Имам възможността да карам добри коли от време на време - 4х4, мощни /не са мои разбира се/. И смея да заявя, пред който желае, че за стабилност на сняг и киша Субарцето ги сложи всички в задния си Джоб. Да се отбележи, че мнението ми е най-субективно от субективните в полза на Субару няма да бъде излишно
Мога да споделям още три дни за преживяното, но навярно няма да ви кажа нищо по-различно от това, което вие сте преживявали и то не еднократно.
Преди да купя Суби ми мина една мисъл през празната ми кратуна, която даже успях да я хвана  - ами части? Казвах си - ще се намери всичко. Който търси - намира
Та сега дойде момента да се запозная с някой, който чатка Американскии Субарута и най - вече да получа каквото и да е инфо за всъдеходчето от тип ""за женени с деца - комби, желаещи мноого повече от един "пасат" комби"". А и не вярвам разликите между американските и европейските субарковци от горния тип, доколото ги има, да са драстични.
Субито го купих от човек, кой леко я е занемарил. При смяната на гумите забелязах, че я е карал с различни зимни гуми - две по две предни и задни. За мен това е непростимо. С това шега не бива. Но нейсе. При огледа при застрахователя се видя, че колата е удряна от градушка. Нейсе - да съм гледал, а и човека си каза, че има забележки по външния вид. Но все пак градушката си е градушка. А и явно си е по-така да вземеш пари от каското и да не си оправиш колата, а да я продадеш. Както и да е - хора всякакви. Привечер видимо забелязах, че при преминаване през технологичните отвори на пътната мрежа (да се чете "дупките"  ) светлинките ми подскачат. Демек фарчетата на милото ми Суби не за закрепени като хората. Но нейсе - "сляпа неделя" явно важи навсякъде  . Поне продавача си призна, че имал удар отляво. То на днешно време коя ли кола не е удряна поне един път.
Ходих насам натам из интернет за разни мануали (Упътвания на "шафьора" и ползвателя), но сички пари сакат  А аз имам само дупе в случая
А и не ги знам, ако им платя - дали не е някакво мошеничество.
И да споделя последната си радост - Регистрирах се във ФОРУМА.
Ще се радвам на всеки отговор.
Бъдете здрави.
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 3:10 am |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Без да искам да ти развалям радоста бих ти казал че между американски и европейски модел наситина има драстична разлика
хубаво е винаги човек преди да купи кола да влезе първо във форума на марката и да научи всичко за нея  или да пита майстор или някои които е много в час с тоя тип кола
пусни снимки на колата от вътре и от вън да видим за кво става въпрос
и най-накрая да ти пожелая да ти е на късмет и да си я караш със здраве и да и се кефиш  честито 
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 10:47 am |
|
|
|
kingalex
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 12:25 pm Постове: 313 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Рейтинг: 0
|
Много време се забави с покупката на тва Злобару  Важното е че Пежото нема и да го погледнеш вече 
_________________ Legacy III 2.5
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 12:04 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
Лека и безаварийна, честито и много приятни мигове във форума. Не си само ти със субективно мнеие и аз съм така, но това е на базата на впечетленията които имаш, и на тези, които тепърва ще имаш. И аз си карам новото Легаси вече 5 дена и ставам все по-субективен (преди карах Тойота 4WD). Преди 6-7год се разболях  много сериозно..............
на тема Субару, а по коледа (нали стават чудеса) се намери лек за болестта ми - купих си Субару  . Карай си колата, бате, и не му мисли много, защото живота си минава и един ден като се обърнеш назад ще видиш, че не си карал любимата ти кола, не си спал ....,примерно, с Клаудия Шлифер и т. н. или с други думи живота си е изтекъл, а твоето време да правиш лудории също 
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 2:22 pm |
|
|
|
Vmax
|
Ами честито за всъдехода
И аз така от мерак се сдобих преди 2 седмици с американско суби 2002г импреза аутбек 2500 автомат. Преди това имах 500 000км на други бракми и си мислех че съм карал коли
Та:
Сервиз - Митака - по пътя за Банкя - ако те не могат, няма кой друг - като отидеш щи разбереш
Части - добре дошъл в 21 век - интернет и т.н, ако там го няма - отиваш при Митака - ще го намерят.
Честито 
|
|
|
|
| Пон Яну 07, 2008 8:50 pm |
|
|
|
Vmax
|
Ами честито за всъдехода
И аз така от мерак се сдобих преди 2 седмици с американско суби 2002г импреза аутбек 2500 автомат. Преди това имах 500 000км на други бракми и си мислех че съм карал коли
Та:
Сервиз - Митака - по пътя за Банкя - ако те не могат, няма кой друг - като отидеш щи разбереш
Части - добре дошъл в 21 век - интернет и т.н, ако там го няма - отиваш при Митака - ще го намерят.
Честито 
|
|
|
|
| Пон Яну 07, 2008 8:55 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
има части бе - и за хамериканските няма проблем, но се чака повече доставката.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Яну 07, 2008 9:47 pm |
|
|
|
socrat_bg
|
ORTIZ написа: Без да искам да ти развалям радоста бих ти казал че между американски и европейски модел наситина има драстична разлика хубаво е винаги човек преди да купи кола да влезе първо във форума на марката и да научи всичко за нея  или да пита майстор или някои които е много в час с тоя тип кола пусни снимки на колата от вътре и от вън да видим за кво става въпрос и най-накрая да ти пожелая да ти е на късмет и да си я караш със здраве и да и се кефиш  честито 
И аз имам американка ,би ли казал каква е разликата
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2008 7:57 am |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|

Смених масло на двигателя + свещи. Удивен съм от работата на мотора. Явно е така при всички "звездички". Остава маслото на скоростната кутия и диференциалите. Да е жив и здрав Митенцето и да помага с двете си ръце и екипа си
Такааааа. Имало една реклама: "С тази кола мацките няма да ви заглеждат по светофарите, но вие си знаете защо я карате." Аз не я бях чувал, а и не помня кой ми я каза. НО. Разбрах защо не ме заглеждат мацките по светофарите. Ами защото докато ме загледат и аз съм вече на следващия светофар.
Друго мое интересно наблюдение е, че много хора с други превозни средства (избягвам думата автомобили по прекалено ясни за всички във форума причини  ) ме гледат някак си с лееека завист. Ми да си купят бе. Аз рискувах и не смятам, че сбърках, въпреки че има какво се пипне по колата. Живи и здрави ще ги отстраним тези "пропуски на предишния собственик", да не се изразявам нецензурно
Трето мое още по - забележително наблюдение - колата не мърда. Няма завой, няма "лъзгав път", няма сняг. Все едно си на сухо. И което най ме кефи - настъпваш газта и за другите си само червени светлинки. Натискаш спирачката и спираш. Това автоматика е голям кеф. Отначало малко ми беше така сговнено, че нямам копчето "Power", ноооо като свикнеш с дясното краченце и му хванеш режимчетата и си готов за подвизи. Говоря само за мене  Децата да се консултират с детски психолог, педиатър и лекар по вътрешни болести преди да предприемат това в къщи. За големите деца е ясна работата - газ до ламарината  И после - Шосе Банкя и т.н.  Защото гъзарията се плащааа. По 3 лева килото
Четвърто: Нямам проблем с паркирането. Kingalex ми знае предишното Пежо 605. Само 3 пъти му пуках картерчето на миличкото ми лъвче, за което щерката от време на време още проронва по някоя и друга сълзичка, защото е нейната зодия лъв  Но сдаде двигателя си на Господ
Надявам се, като ми дойде ред на автомивката, че то се завъдиха едни опашки и едно чакане, да публикувам някоя и друга снимчица  Нещо май сложих повече запетайки в предното изречение, ама няма как. Граматика разбийш, както казват из ямболско
Та това мога да споделя за сега. И така, както си чета постинга направо се чудя що ли не стана един писател. Баси талантите и запетайките дето валят от мен
Към Ortiz => Моля да споделиш какви са разликите между европейските и американските изпълнения на Аутбак, ако намериш време за това разбира се.
Благодаря на всички, които пишете в темата и които четете съответно 
|
|
|
|
| Пет Яну 18, 2008 11:55 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
|
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2008 8:16 am |
|
|
|
kingalex
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 12:25 pm Постове: 313 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Рейтинг: 0
|
zodias написа: Към Ortiz => Моля да споделиш какви са разликите между европейските и американските изпълнения на Аутбак, ако намериш време за това разбира се.
И Американските и Европейските са по-добри от "Пежо" 
_________________ Legacy III 2.5
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2008 11:56 am |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
Да започна с установените от мен разлики:
1. Нямам копче Power и Hold.
2. Има една табела Shift Lock.
3. На таблото ми пише от коя страна е капачката на резервоара. Fuel Door ->
4. Имам "пешеходни светлини" или казано другояче - запалиш ли - свети. Голям кеф.
Сега обаче възникват въпросите:
1. Това че нямам копче Power какво точно означава? Нямам Power режим? или го включвам чрез Kick down-а. А на сняг? Всичко сама ли прави или трябва 1-ва скорост? Четох руския сайт за режим на автоматика, но там е за европейските.
2. Що за чудо е Shift Lock?
3 и 4 е ясно за всички.
Питам се имам ли VDC? Вече ме питаха, дали имам такава лампа на таблото. Ами не съм забелязал да свети нещо подобно.
И последно какъв CD Changer се слага на Субару? Касетофона има копче за CD.
Щесе радвам, ако "вещите лица" отговорят 
|
|
|
|
| Пет Фев 15, 2008 10:25 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Да нямаш VDC  нямаш копче power/hold , има разлики външно макар и дребни  най-гадното че грешките които светват на таблото се изгасят само в Субару сервиз (европейките може да си ги изгасиш сам) повечето щатски модели са с климатик  имат система за вредни емисиии на майка им гъза , имат огромен проблем с ламбда сондите които когато се появят те изкарват извън нерви чак и Митко се вижда в чудо докато ги оправи , даже някои път не се оправят
и т.н мързи ме да пиша 
|
|
|
|
| Съб Фев 16, 2008 12:13 am |
|
|
|
Vmax
|
Досега само веднъж ми е светвал чек енджин заради бедна смес (като карам докато ми свърши газта - умно нали  - отивам на доктор Митко притеснен като ученик с протекла п.шка, а той за 20 сек хоп-троп и готово  .
Ако колата е читава е все тая - чаркове се намират, макар и по трудно за американките - 2 седмици търпение за доставка
Ортиз е прав че американците имат разни простотии за емишън контрол и т.н ама те са май основно за Калифорния и са "ад-онс", т.е допълнително поставени и могат да се махат лесно ако не греша
Безаварийно и безпроблемно каране 
|
|
|
|
| Вто Фев 19, 2008 11:24 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
Благодаря за отговорите.
И аз ще ходя при доктор Митко за смяна масло на трансмисията и евентуално за нещо по предницата, защото при завой на павета нещо потраква. Иначе при завой на нормална настилка го няма този проблем.
А това, че нямам копче Power и Hold досега не ми е пречило. Но така и не ми стана ясно с какво се различава Kick Down от Power режим. И какво означава ShiftLock? 
|
|
|
|
| Сря Фев 20, 2008 12:08 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
|
Лентов кабел.
Преди време спря клаксона, свети еърбега и няма Крюз контрол. Не спря изведнъж. Преди това се нагледах малко на тука има - тука няма.
Диагнозата е прекъснат лентов кабел. Поставена е от доктор, на когото му вярвам 100 %.
Някой има ли схема на това чудо. Не ми се дават бесни цифри пари за три медни проводника, обвити с найлон. Все си мисля, че един отдел "Хардуер" в компютърна фирма ще ми направи тоя кабел за много по-народна цена.
Благодаря.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Сря Мар 05, 2008 11:25 pm |
|
|
|
doctorm5
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 6:14 pm Постове: 73 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
|
Някъде четох, че има драстична разлика в качеството на материалите и изработката на интериора (по-лоша) на американските версии. Никога не сам имал възможност да сравня две коли една до друга едната американско изпълнение, а другата правена за европа. За екстериора съм сигурен-(европейската е много по изваяна)
_________________ Subaru Outback 2,5 MT '07
It can be very unkind - SUBARU
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2008 10:22 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Ако си търсех Аутбек за България бих си търсил точно Американската версия.Такива са ми наблюденията.Мисля,че Американската версия е по-опростена и сътветно по надеждно изработена.Това си е лично мое мнение.За европейските коли какви ли не дефекти са описани по форумите докато за американската версия няма никакви хронични оплаквания.И това при положение,че в САЩ има няколко пъти повече Аутбека от колкото в цяла Европа накуп.Аутебек и легаси се правят в същия завод,където правят и модела Камри на Тойота и не съм чувал за някакви слабости или некачествени детайли.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пон Мар 31, 2008 5:07 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
|
Вчера ми отстраниха поредната кирилизация.
Бензиновата сонда е била със счупена пластамсова част. Предния собственик се е опитал да я залепи и успял..., ама временно. Протече.
Наложи се аз да я сменя.
На снимката се вижда една струйка бензин.
От цялата операция ми стана ясно, че американските коли нямат бензинови филтри. Представете си колко им е качествен бензина.
Но тъй като новата сонда е от европейска кола, мога да се похваля, че вече имам бензинов филтър.
Прикачени файлове:
Коментар на файл: Теч на бензин
IMG109.2.jpg [ 97.83 KiB | Прегледано 2051 пъти ]
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Вто Юли 08, 2008 10:41 pm |
|
|
|
Outback 2000
Регистриран на: Сря Юли 23, 2008 11:45 am Постове: 1 Местоположение: Pazardjik Рейтинг: 0
|
|
| Пон Юли 28, 2008 1:59 pm |
|
|
|