Отговори на тема стр <  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 104  >
 Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари? 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy OUTBACK
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ok Благодаря за отзивчивоста

Съб Окт 27, 2012 11:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 122
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мнение за тази колица:
http://www.cars.bg/u838185

Напоследък гледам форита и чета доста из форума, но всяко мнение от хора с повече опит ще ми е полезен :)

Пон Окт 29, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мене ми харесва,ама пак трябва да се прегледа.Само не знам къде му го видяха ESP-то на това субару.
Иначе на снимка хваща око колицата.

Пон Окт 29, 2012 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
Много кефи така представена: на 11 години и 200 хиляди - "като нова", като да е седяла във витрина и километража превъртян напред... :-~

Пон Окт 29, 2012 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Звъннах днес, ама е продадена :)
Честито на новия собственик, може да е от форума , наистина изглеждаше добре колицата.

Аз ще чакам следваща :))

Вто Окт 30, 2012 9:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, от известно време си търся Форестър и попаднах на форума, откъдето намерих много полезно инфо за това возило. Прецених съм че това ще идеален за моето семейство автомобил и ми е нужна малко помощ от по-компетентни в областта лица.
Та по темата някой случайно да е минавал през Горубляне наскоро и да е обърнал малко внимание на този екземпляр:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=14mh59

Обмислям уикенда да го видя и ако някой вече е свършил това, ще съм благодарен за малко инфо, което в общият случай продавача си спестява.

П.С: технически съм неграмотен и ще оценя дори и мнения само от снимките.
Поздрави от 1 бъдещ ваш колега.

Вто Ное 06, 2012 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Аз като чуя Горубляне и ми става едно хубавоооо,та на въпроса.
Този форестър на обявата е обявен 12.2001 год.а на стъклото му са написали 08.2001год.Но той не е 2001 год.почти съм сигурен че не е и 2000 год.Бъди сигурен че не е на 122000км. а най вероятно не е и222000км.Те там километрите и годините се пишат на око.
Иначе има и положителни неща ,Греди на покрива,газов инж.,джанти,този модел много ми харесва.
Общо казано на мене ми изглежда много уморена тази кола.
Успех колега. :beer:

Вто Ное 06, 2012 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Като я гледам с този изтрития скоростен лост е таман на 122000 км :giggle: но както и да е . Кола на старо само по снимки не се купува, отиваш, гледаш, пробваш и ако може в доверен сервиз ще е най-добре и ако ти хареса вземаш. Това че колата се продава в горублянски автосалон не е кои знае какъв критерии за състоянието на колата. Моята е също от там и ако не греша е от същия салон и за 2 г. и няколко смени на масло никакви ядове. С тази разлика че аз като я взех беше на 121000 км. а не като при тази на 122000 (явно 10-12 г. коли ги докарват някъде на около тези километри).Другото което ми прави впечатление е че и мен ме излъгаха с годината на производство(трябваше по подробно да прочета форума преди да прибегна до покупка, ако бях го прочел щях да знам как да я проверя по вин и да разбера че е с 1.5г. по стара) но не съжалявам, аз съм си много доволен от автомобила.

Вто Ное 06, 2012 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Този автомобил не може да е на 122 к. км., колкото и да са го лъснали на снимката се вижда колко е изтъркан скоростния лост. Това се получава след изминаване на много, много хиляди километри. Не се занимавай с джамбазите от Горубляне. На тях това им е бизнеса, да намерят колкото се може по-евтина (изтормозена, удряна кола), да я лъснат и продадат с възможно най-голяма печалба.

Вто Ное 06, 2012 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rado25 написа:
...ако бях го прочел щях да знам как да я проверя по вин и да разбера че е с 1.5г. по стара)....

Ако гледаш само 10-тата цифра на VIN-a, пак не е гаранция кога е произведен автомобила. Това е годината на модела, трябва да вкараш целия VIN в някой от споменатите в този форум сайтове за да ти даде точния месец и година на производство.

Вто Ное 06, 2012 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Телефон: 0898798624
Нов фен
Отговори с цитат
122 000 км друг път. Вижда се че е карана колкото и да я намацат, иначе ако е здрава си заслужава, само газовото ти е 1000+ лв.

Сря Ное 07, 2012 7:02 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отзивите, уикенда най-вероятно ще го отскоча да го видя и ако ми хареса на външен вид и на бръмчене ще говоря за сервиз.
Чувал съм и аз за горублянските коли и техния пробег от около 70, 120 и 200 К (за много възрастните) пробег, така че на това немога да вярвам.
М/у другото ако сте попадали на някой позапазен модел до към 6К и се продава свиркайте. Не е е задължително да е с турбо.

Сря Ное 07, 2012 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Много е некоректно да се съди по тези фактори относно километрите на една кола. Има различни хора, аз примерно много бързо унищожаваме волани - потят ми се ръцете и боята си отива. Алиса ми е на 52 к км и е почти готов волана. А от тия 50 половината ги е навъртяла жена ми. Отделно сега на аутбека на една автомивка ми унищожиха волана с някакъв препарат - волана беше изтъркан, но след намесата на препарата е вече скъсан.

Сря Ное 07, 2012 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз за ~50k си късам кожените скоростни лостове ;)

Не че защитавам Горублянци, 100% не е на 122к тази кола, но някой да ми твърди как кола на 12+ години, с 122к километра ще и е нов кожения скоростен лост ми се вижда несериозно :)

TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)

Сря Ное 07, 2012 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Именно и аз това имах в предвид.

Сря Ное 07, 2012 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 74
Автомобил: Legacy Royal 2,2
Нов фен
Отговори с цитат
В Горубляне има едни автотапицери работещи по някаква нова :-~ система не претапицират нещата а само ги пребоядисват, вьзстановяват и обикновенни волани. Ако снимките на сайта им са верни всяко старо раздърпано прокъсано и изтъркано нещо става като ново... :facepalm:

Сря Ное 07, 2012 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Overlorda написа:
В Горубляне има едни автотапицери работещи по някаква нова :-~ система не претапицират нещата а само ги пребоядисват, вьзстановяват и обикновенни волани. Ако снимките на сайта им са верни всяко старо раздърпано прокъсано и изтъркано нещо става като ново... :facepalm:

Не точно. Скъсано и раздърпано не могат да оправят, а само паднала боя. Става много добре, но винаги си личи.

Сря Ное 07, 2012 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че изключително внимателно трябва да се подходи при огледа на тази кола, защото:
1. Търговецът е дал невярна информация в обявата си- дата на производство, пробег- виж по-горните коментари.
2. Ето и някои, от пръв поглед, съмнителни за мен неща:
а/ Колата не е с оригиналните стоманени джанти;
б/ Патронът на бравата на дясната врата е неестествено хлътнал;
в/ Решетките на фаровете за мъгла липсват;
г/ Липсва превключвателя за размразяване на предните чистачки. На неговото и на съседното място са поставени някак си неугледно ключът и лампите за контрол на газовата уредба.
д/ Има допълнителна намеса около лоста за скоростите: оригиналния гумен чохъл е заменен с кожен, като е монтирана допълнително метална планка.
е/ До лоста за ръчната спирачка не се виждат превключвателите за отопление на седалките, които мисля че са задължителни за модела.
ж/ По пласмасите на багажника има следи от товаро-разтоварни дейности, което поражда съмнения за уморени пружини, ако амортисьорите са здрави. За проверка е нужно да се измери разстоянието от оста на въртене на гумата до най-високата точка от „веждата” на калника. За предните гуми това разстояние е 432 мм (+12/-24мм), а за задните 435 мм (+12/-24мм).
3. Поради гореописаното, мисля че е задължителен прегледът в независм от търговеца сервиз. Успех!

Сря Ное 07, 2012 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Nikolov написа:
Мисля, че изключително внимателно трябва да се подходи при огледа на тази кола, защото:
1. Търговецът е дал невярна информация в обявата си- дата на производство, пробег- виж по-горните коментари.
2. Ето и някои, от пръв поглед, съмнителни за мен неща:
а/ Колата не е с оригиналните стоманени джанти;
б/ Патронът на бравата на дясната врата е неестествено хлътнал;
в/ Решетките на фаровете за мъгла липсват;
г/ Липсва превключвателя за размразяване на предните чистачки. На неговото и на съседното място са поставени някак си неугледно ключът и лампите за контрол на газовата уредба.
д/ Има допълнителна намеса около лоста за скоростите: оригиналния гумен чохъл е заменен с кожен, като е монтирана допълнително метална планка.
е/ До лоста за ръчната спирачка не се виждат превключвателите за отопление на седалките, които мисля че са задължителни за модела.
ж/ По пласмасите на багажника има следи от товаро-разтоварни дейности, което поражда съмнения за уморени пружини, ако амортисьорите са здрави. За проверка е нужно да се измери разстоянието от оста на въртене на гумата до най-високата точка от „веждата” на калника. За предните гуми това разстояние е 432 мм (+12/-24мм), а за задните 435 мм (+12/-24мм).
3. Поради гореописаното, мисля че е задължителен прегледът в независм от търговеца сервиз. Успех!

Колега,нямам нищо общо с въпросния търговец и за всички е ясно,че автомобила не е на тези километри,но:-колата е с оригиналните джанти за модела,някои фарове за мъгла са без решетки,ако колата няма"зимен пакет"е без подгряване на предното стъкло и на седалките.Поздрави!

Сря Ное 07, 2012 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И като допълнение да кажем и да си спомним, че колата е на 12 години и никой не я е пазил за да я купи някой в перфектно състояние за 10% от първоначалната и стойност. Хората си купуват нови коли за да ги карат и да им вършат работа, а не за да ги пазят за да ги продадат на нас след 10 години в безупречен вид и с пълен резервоар 100-октанов... Покупкатата на кола втора употреба крие рискове и изисква компромиси....

Сря Ное 07, 2012 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 104  >