Здравейте колеги,
след известно лутане и умуване каква ще е следващата кола, по изисквания да е малко по-висока от сегашната ми (БМВ) и да е комби, плюс висока проходимост защото се преместих да живея на едно от тепетата, стигнах до избора на Форестър (отделно брат ми има Subaru Impreza WRX и имам някакви не лоши впечатления и мнение за субару).
След още известно време в търсене, четене на форума и избиране на правилната кола, от вчера съм собственик на тази колица:

Добре заварил!

От колата съм много доволен, има всички екстри който исках да има -> автопилот, бързи/бавни, подгряване на сдалки, климатик и даже панорамен прозорец като бонус

върви супер(като за атмосферен 2.0), има газов инжекцион.
Единствения проблем който засега забелязвам е не безизвестния (според симптомите) проблем с междуосовия диференциал.
Като си карам в града, няма проблеми, вероятно защото разстоянията са малко, но когато карам дълго извънградско и се прибера в града, при обратните(и остри ляв или десен) се усещат описаните симптоми с притупването.
Засега не смятам да предприемам нищо, защото проблема се получи само веднъж и както обясних, след дълго каране, след това от цялото разкарване вчера, КАТ и разходките вечерта(нали трябва да се покаже

), както и днес, проблеми няма - и все пак исках да попитам няколко неща:
1. какво следва ако се кара така, и колко време ?
2. освен смяната(цени?), четох че има колеги на който са го "оправили" със отваряне и гресиране(пак цени?) (някой такъв може да каже какъв е ефекта и за колко време)
Както казах, засега не мисля да предприемам нищо, но все пак е хубаво да имам инфо.
И едно запитване към колегите в Пловдив, кажете къде си обслужвате и ремонтирате субару-тата за някой читав сервиз от който сте доволни

Поздрави на всички, тука вече мирише на сняг

)