Абсолютно си прав, само се закачам. А и исках нагледно да покажа, че в дадени ситуации не модела и вариациите на даден автомобил са крайно определящи, а и другите фактори не са за подценяване.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
Чет Ное 08, 2012 7:16 pm
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
90/10 са автоматиците, като се изменя до 50/50. При това 4-сепенните автоматици. Те нямат среден диф. 5-степенните си имат всичко - ВТД, ВДЦ, ЛСД и тн. Гумите обаче си остават най-важния фактор в дълбок сняг.
Това за процентите и автоматиците не е съвсем вярно,има различни вариации...
На мене ми е много полезен бутона HOLD на автомата,на дълбок сняг много помага да не се окопаеш,просто предава мощността много по плавно,предната ми кола беше витара и с нея се окопавах много по лесно,въпреки че геометрията и е по офроуд. Та от тази гледна точка мисля че автомата е дори по добър на сняг. Разбира се и гумите имат огромно значение.
Абсолютно си прав, само се закачам. А и исках нагледно да покажа, че в дадени ситуации не модела и вариациите на даден автомобил са крайно определящи, а и другите фактори не са за подценяване.
И аз това казах по-нагоре. Най-важния фактор според мен са гумите.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
Какви вариации има? Аз доколкото съм чел и слушал и гледал, 4-степ. автомати са 90/10-50/50, а 5-степ. 45/55-50/50. Какви други вариации има?
Има и 4-АТ с VTD, т.е. 45/55 до 50/50 и то на доста модели през годините. Степените не определят задвижването. Сега вече сложиха VTD и на коли с CVT кутия.
Пет Ное 09, 2012 8:33 am
Soflab
Регистриран на: Сря Авг 03, 2011 8:26 am Постове: 599 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
http://www.youtube.com/watch?v=Bfpr6vYZ_U0 дърпат се в 12:56
Ти си намерил клипче на форестър дето малко са като него - с 6МТ от СТИ и 500 к.с. мощност. тук в нашия форин корнер може да изгледаш бая клипове с тоя форестър. Понеже само СТИ е с блокаж и на 3-те дифа, т.е. с една гума качва наклон, другата ти опция е с ВДЦ на турбо автомат. тогава пак минаваш с една гума щото АБС-а ти блокира предния мост и така предната гума със сцепление те вади. За бързи/бавни нямам мнение щото не съм карал или някой покрай мен да е карал, автомат турбо си има ХОЛД режим на кутията, което съвсем по друг начин предава момента на колелата. Така че според мен, ако не е от значение клиренса, т.е. няма да има офроуд, класацията за която питаш изглежда така: 1. СТИ, 2. турбо автоматик с ВДЦ/ВТД и т.н. Всичко това при положение, че си купуваш хубави зимни гуми.
Какви вариации има? Аз доколкото съм чел и слушал и гледал, 4-степ. автомати са 90/10-50/50, а 5-степ. 45/55-50/50. Какви други вариации има?
4ЕАТ турбо е 36/64 предно/задно до 50/50. това е моята кола. 5ЕАТ 50/50. това е трибеката на колегата ми. има си и ВДЦ. 4ЕАТ атмосферен - 90/10 до 50/50 5ЕАТ турбо - незнам.
Ако искаш, може да тестваме автомата срещу ръчката в каквато ситуация кажеш.
Аз ти казвам какво предпочитам, ти си тествай квото си искаш . all wheel drive, пише отзад на колата, а не front wheel drive and then all wheel drive . Електрониката за мен не е критерий, въпреки че е много полезна.
Според моя скромен опит върху АТ, за мен АТ е по-проходима от МТ с бавни (говоря специално за SUBARU а на за някакви японски луноходи). Аз лично карам с МТ но на мен са ми други приоритетите, предпочитам по динамична кола на сух асфалт отколкото по проходим автомат в дълбок сняг.