| Автор |
Съобщение |
|
Liv
Регистриран на: Пон Мар 12, 2012 2:22 pm Постове: 148 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60 
|
Момци Редовно карам на къси разстояния, и то градско.. та ми се струва, че тази сутрин акумулатора се поослуша - развъртя за 3 секунди, вместо дежурната.. да кажем 1. Знам, че има писано из форума за акумулатори. Признавам обаче, че не рових достатъчно - какви са спецификациите на стандартния акумулатор (гледам пише Panasonic на кутията) за Форестър от това поколение (2008+) т.е. Ah, пусков ток? Гледах на сайта на Varta, че точно за тази генерация Фори, те препоръчват някакъв си техен модел Blue dynamic: Battery Capacity [Ah]: 60 Cold Cranking Amps (CCA): 540 Гледах също, че има min и max за електролита във акумулатора, ама се скъсах от клатене  на предницата и пак не можах да разбера докъде стига.. някаква идея..? или да отвъртя капачката на някоя клетка и да надзърна ...? Признавам си, че съм лаик на тема акумулатори 
|
|
|
|
| Пет Ное 09, 2012 2:28 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Ходи някъде да го премерят и евентуално дозаредят. Оригиналния си е доста добър. 60 Ач върши работа, оригиналният е по-малко. Varta Blue недей, Silver може 
|
|
|
|
| Пет Ное 09, 2012 2:32 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Отвори капачката и виж какво е положението, може да е сух. А какво и е на вартата, аз карам със синя варта, не ми се струва да и има нещо. За Варта имам отстъпка, Лало, ако се спреш на нея мога да ти я предоставя.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Пет Ное 09, 2012 9:37 pm |
|
|
|
taipan
|
Колега според мен го смени при първа възможност. До сега 3-ма сме имали проблеми, дори има случаи на заменен гаранционно - става въпрос за серия Панасоник от около 2008-2009. Аз взех модел на Бош, който се препоръчваше за модела и одобрен от Пацоне4х4, и няма проблеми 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 2:33 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Да и аз направих същото. За няма и 2 години оригиналния умря, сложиха ми пак такъв гаранционен и на първата зима след 3 дни стоене на колата, айде с кабелите. Сложих Бош.
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 1:58 pm |
|
|
|
Liv
Регистриран на: Пон Мар 12, 2012 2:22 pm Постове: 148 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60 
|
Брех, звучи страшно - гаранционни/негаранционни .. боклуци ще излезнат тези Панасоници ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Ще се поогледам за някой по-нормален тогаз... Някаква особеност има ли при смяната - бордовия компютър, т.н. ? Предполагам, че не, ама ако имате идея ..? Другото е да слизам пред блока да припалвам .. хем да не забравям някои спомени от моето детство, и от заника на руското автомобилостроене 
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 2:25 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Няма проблем с борд компа, моята е оставала без акумулатор безброй пъти и после просто палиш и тръгваш.
|
|
|
|
| Вто Ное 13, 2012 3:03 pm |
|
|
|
wesel
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 5:14 pm Постове: 112 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
|
|
Да споделя и аз моят опит с акумулаторите на Панасоник - на бензинов Форестър 2008г, след 2.5 години умря. Беше зимата, вечерта я оставих и на сутринта нищо. Всички ел. консуматори работиха нормално - фарове, радио, подгряване. Но при опит да запаля се чуваше само цък-цък. Отидох и си купих Бош, не си спомням модела. Там премериха стария който показваше 7волта.
След смяната имаше известно време през което оборотите играеха. Като ми писна, че не се оправи за 2-3 седмици, отидох в сервиза и след това нямах грижи.
Поздрави.
|
|
|
|
| Вто Ное 27, 2012 9:14 am |
|
|
|
toniam
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 11:05 am Постове: 49 Местоположение: Burgas
Автомобил: Forester 2.0 AT
Рейтинг: 0
|
|
не пи6ете глупости за Panasonic,моиа е на 12 години оригинален и работи
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 1:04 pm |
|
|
|
plaskom
|
toniam написа: не пи6ете глупости за Panasonic,моиа е на 12 години оригинален и работи Ако прочетеш внимателно ще разбереш че колегите пишат за акумулатори Панасоник монтирани на Форестър 2008-2009 година, а явно твоя не е от това време 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 2:42 pm |
|
|
|
Sufo
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 5:01 pm Постове: 154 Местоположение: софия
Автомобил: форестър
Рейтинг: 0
|
Пробвай с български акумулатор с висок стартов ток. Само избягвай Монбат.
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 11:00 pm |
|
|
|