Отговори на тема стр 1, 2  >
 Нормално ли е контактния контактния ключ да няма защита. 
Автор Съобщение

Постове: 52
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2004 г.
Телефон: 0887644351
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Понеже не съм карал Субару преди искам да попитал някои неща:
1.Нормално ли е да няма защита на стартерния ключ и при запалена кола да може да върти стартера.
2.Нормално ли е при АТ да може да движиш скоростния лост без контактен ключ и без спирачка,само дърпаш лоста назад.Интерестното е че можеш да изключиш от паркинг но после да върнеш лоста обратно на паркинг неможе без контакт.Карал съм автоматик преди без спирачка и без ключ не мърдаше.
Колата е Аутбек 2004, 2,5, АТ.

Пон Ное 12, 2012 9:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега,мойто суби е същото-за стартера не съм пробвал,на за скоростите и при мен е така както описваш.А аз също преди съм карал гранд чероки 2004 с мерцедесова кутия и без ключ и натисната спирачка не можеше да се превключва.Явно на субару е така ,но и аз не мога да си обясня защо след като си дал на N, не може да върнеш на P.Също на черокито докато не си на P не можеш да извадиш контактния ключ, а при субито се вади. Заради това ,че веднъж като паркирах съм я оставил на D,при следващото качване въртя ключа и няма никой-в такъв филм се вкарах,че няма тоци и не пали,че не е за разправяне и като дадох на P и си запали-та да имаш и това в предвид.

Пон Ное 12, 2012 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега.
Това за стартера не е нужно да пробваш на запален двигател.Пробата може и при угасен двигател дали можеж да завъртиш втори път без да върнеш ключа на цяло.
За пореден път се обеждавам че тия Японци са тъпаци.Дано поне да е здрава колата и да не ми създава дертове защото взех да се разочаровам с тия недоизкусорени неща особено в вътре в купето.
За 2004 г. кола и за 15000 лв.смятам че не получаваш достатъчно.

Пон Ное 12, 2012 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не са тъпаци японците, а подобни екстри се слагат в американските модели. Познай защо.

Пон Ное 12, 2012 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Сигурно щото са по тъпи незнам обаче според мен трябва да ги има.Утре детето ще бутне лоста на скоростите на запалена кола и ще има изненада.Трябва за да мръднеш лоста да натиснеш спирачката и като завъртиш веднъш ключа докато не го върнеш да не можеш да го въртиш пак.90 % от колите ги имат тези неща и то много по старите.

Пон Ное 12, 2012 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами различна целева група шофьори се целят тук. Или си шофьор или имаш шофьор.
Защита, която да те пази от теб самия не ми я хвали...

Пон Ное 12, 2012 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята АТ не можеше да се движи лоста без натисната спирачка. Мисля, че и на угасен мотор не ставаше също, но не съм сигурен.

И да, можеше на запален мотор да завъртиш ключа за стартер, което е малко странно ама се преживява.

Сегашната ръчка също може да се върти ключа на стартер при запален мотор - веднъж се опитах да я запаля, щото си мислех че при спирането съм я загасил... ама не бях :)

Като цяло субару не наблягат на глезните, според мен не за друго, ами чисто икономически сметката няма да им излезне - защото колите им биха станали труднопродаваеми - и без това имат задължителното оскъпяване от AWDто и недостатъчно крупно производство, съпоставени с конкурентите си.

Обаче пък си е made in Japan, което е основен плюс.

Пон Ное 12, 2012 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз като имах 3.0 2004 Аутбек, понеже работеже ужасно тихо, много пъти слизам от колата без да я гася и после като се кача въртя яко стартера и разбирах че е запалена :) ...обаче му сложих спортните гърнета и проблема изчезна :)

Пон Ное 12, 2012 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хонда Акорд 2007 ма дизел също съм я палил 2-3 пъти докато работи.Направо настръхнах.
На моята клча не се вади ако не е на "Р"

Пон Ное 12, 2012 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Greg4o написа:
Хонда Акорд 2007 ма дизел също съм я палил 2-3 пъти докато работи.Направо настръхнах.
Той за вадене не се вади, ама при мен можеше да се завърти на стартер :)

Пон Ное 12, 2012 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jafaar написа:
Greg4o написа:
Той за вадене не се вади, ама при мен можеше да се завърти на стартер :)

Е да де ;)

Пон Ное 12, 2012 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги,
Провокиран от колегата отдавна се каня да напиша за "неща" които ме дразнят в моето Субару респективно във вашето.Дребни но дразнещи и бихте искали да ги има или няма.
Моята е Легаси 2004.но ме дразнят следните неща:
-Страничните огледала не се прибират автоматично
-Всички ел.стъкла без шофьорското нямат автоматично сваляне и вдигане
-Няма датчик за дъжд
-Музиката не "чете" МП3

За тези се сещам.
Може да допълвате ако желаете.

Пон Ное 12, 2012 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Отговори с цитат
Извинявай колега, но това са последните неща, които се очакват от едно субару според мен.
Малко съм старомоден и държа на по-тривиални неща, които доста от съвременните производители пренебрегват (къде умишлено, къде не).
Затова избрах субару и днес си направих поредния 400 километров кеф на разнообразни условия и терени.
Как да не ида утре на работа с усмивка :subaru_rulz:

Пон Ное 12, 2012 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като ти върви колата почваш да мислиш за дреболии, дето може и без тях. Пък на тези дето са фрашкани с екстри постоянно се прави нещо и язък за екстрите :giggle:
Хубаво е че забелязвате такива неща, след като вървят колите. :beer:

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Ное 13, 2012 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Отговори с цитат
Alien Smile написа:
Моята е Легаси 2004.но ме дразнят следните неща:
-Страничните огледала не се прибират автоматично
-Всички ел.стъкла без шофьорското нямат автоматично сваляне и вдигане
-Няма датчик за дъжд
-Музиката не "чете" МП3

Колега,нещата(екстрите) които си изброил,ги няма в почти никоя марка коли от тази година на производство,или се слагат срещу допълнително заплащане.Не казвам,че въобще ги няма,но са доста рядко срещани-особено MP3,автоматично прибиране на огледала и сензор за дъжд.Тези неща започват да се слагат по-масово вече на автомобили след 2007г.(ако бъркам нека някой колега ме поправи).Така че,не се хващай за всичко-карай си колата и си свиркай.

Вто Ное 13, 2012 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Екстрите са си екстри, ако ме разбирате. Колкото повече, толкова по комфортно и всеки е в правото си да иска повече. Факт е обаче, че японците по една или друга причина са решили, да не се набляга на тях и затова повечето не са стандарт, а опция. Която пък опция излиза солено, особено ако купуваш в БГ.

На мен например много ми липсва подгряването на седалките, а скоро ще ми липсва и подгряването на чистачките, за което мислех, че е стандарт за субару. Добре поне, че огледалата имат подгряване, защото без тази екстра ти е гарантирана намалена видимост в немалка част от годината или пък ще трябва час по час да ги чистиш от сняг и лед в неприятни външни условия. Не се прибират автоматично обаче, което също е досадно - качваш се в колата, палиш и тъкмо преди да тръгнеш, забелязваш, че дясното огледало ти е прибрано и се почват гимнастики :)

Автоматичните чистачки също не са лоша екстра според мен. Досадно ми е да си глася чистачките в дъждовно време.

Кофти липса е и това, че прозорците не се затварят с активиране на алармата например. За разсеян човек като мен, това би могло да ми донесе чисто финансови загуби.

Обаче минавам отвсякъде в градски условия и мотора бръмчи като никой друг в тази категория :)

Вто Ное 13, 2012 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги,
аз не се оплаквам от това ,че карам Субару,само изразих мнение от ДРЕБНИ неща които бих искал да имам налични.Вярвам ,че всеки има по-нещо което му липсва в автомобила(някоя екстра) в даден момент.
Липсват ми тези "екстри" защото съм ги имал и то в Ситроен и Рено от 2001г и 2002г.
Аз кола която не ме грабва като екстериор и интериор дето се казва да те кефи да я гледаш ;) не мога да си купя.Затова отидох да купувам Ситроен и се прибрах със Субару :D :D :D

Не ,че ще променим нещо ама да си споделим :cry:

Последна промяна Alien Smile на Вто Ное 13, 2012 11:09 am, променена общо 1 път

Вто Ное 13, 2012 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами, не бих казал. За мп3-то, по-скоро съм съгласен, макар, че Субару е по-скоро премиум клас (поне аутбек и легаси), където мп3 през 2004-та си е стандарт - ауди, бмв, мерцедес, а и други. Ако го поставим в средния клас, ще се съглася, но пък 100 бона си е към премиум класа.
Японците винаги са били пестеливи в това отношение, според мен за да си продават фейслифтовете. Почти всички японски коли са така - много ограничени откъм екстри в първата модификация и след фейса всичко се появява, а пък външно, почти никаква разлика. При немците е обратно - вътре нищо не променят - всичко си го има от първата до последната и по-видни промени отвън.
Нещата, които мен ме дразнят са пак дреболии, но пък то малкото камъче обръща каруцата. Примерно, дразни ме, че стъклата не са автоматични. Дразни ме, че като върнеш ключа дори и в полуконтакт, прозорците не се отварят. Най-много ме дразни, че са сложили един голям дисплей за навигацията, който друга функция не изпълнява - не изкарва радиото, аудиото, температурата. Най-идиотската функция е тази да гледаш откъде духа парното?!? И няма видеовход - много тъпо.
Другата голяма тъпотия е, че можеш да извадиш ключа на Д или Н и да оставиш колата да си се движи.

Jafaar, не съм съгласен, че не наблягат. Маркетинга им е такъв - наблягат яко и то пакетно (а не като немците всичко се плаща едно по едно), но във фейслифт модификацията - за да я продават. Имат ограничена аудитория верни фенове, които биха сменили същата кола с фейслифт модела, заради екстрите, които им липсват, а не заради бляскавата лайстна на задния капак (което е отличителен белег на почти всички японски фейслифти, май им е фетиш).

Вто Ное 13, 2012 11:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 0876 868093
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Жената има Импреза Аутбек Спорт 2.0 АТ и при нея не можеш да извадиш ключа, ако лостът не е в положение Р.
В моя Аутбек би трябвало да е същото, но имам чувството, че предишният собственик нещо е прецакал, защото няколко пъти я гася и вадя ключа в положение D, което е доста неприятно ако си на наклон. :(

Вто Ное 13, 2012 11:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Отговори с цитат
Колеги,Субару правят много добри автомобили,спор няма,но трябва да се гледа реално на нещата-няма как в едно субару да има толкова екстри и глезотий колкото в един Мерцедесе,БМВ или Ауди.Говорим за модели в една и съща година на производство.Може би Аутбека H6 се доближава малко повече до тях,но за останалите модели-не мисля.Същото е положението и при Хонда,и при Тойота.Просто японците в последните години не наблягат наистина много на екстрите(което в дългосрочен план ще им изиграе лоша шега) според мен,дано да греша разбира се.За сега компенсират с качествени и здрави автомобили.Всеки ден си карам колата с удоволствие,бях напълно наясно с екстрите в колата и с нейния разход на гориво като я купувах(доста коментирана тема между другото).Смятам,че за мен съм направил правилния избор.Нека си караме колите със здраве :good: .

Вто Ное 13, 2012 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >