Отговори на тема
 Legacy проверка в Бургас 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, решил съм да се присъединя към клуба и съм харесал няколко Субита, но ми се иска да мина проверка през някой сервиз преди покупката. Та имате ли предложения къде в Бургас може да стане това?
ето и какво съм набелязал засега:
http://www.cars.bg/u681535
http://www.cars.bg/u730314

Ще съм много благодарен ако посъветвате какво да гледам при покупката. Имат ли някакви слаби места?

Пон Ное 12, 2012 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Гледам, че никой не ти е отговорил, не за друго ами просто напоследък на колегите сигурно им омръзна от новобранци ... ROFL
Само като се сетя, че и аз бях един от тях преди няколко месеца, а сега вече "много разбирам" ми става смешно...

Най-важното е като отидеш да видиш колата като я караш да нямаш лопане и тропане.

От колегата pradabg :

1. Палиш мотора,да няма тресене,игра на обороти,чукане на клапани и лопане на бутала :D .
2. Задължително в канала,хващаш всички вътрешни карета и проверяваш за луфт към скоростите и при задните при дифа - не трябва да трепват - ако лопат леко шлиците или каретата,над 470лв. бройката :D тъй че,8-броя са общо вътрешни и външни прави сметка :pardon:
3.Хващаш кардана и гледаш за скъсан тампон или висящ лагер - продават се винаги комплект цените са над 1500лв !!!
4.Вадиш щеката на маслото обръщаш капачката и гледаш цвета - керемидено червеникав ако е в сажди и черно - духа гарнитура - палиш мотора и при отворена капачка натискаш с ръка(добре да уплътни) ако прави налягане - БЕГАЙ имай предвид,че ще духа но няма да прави налягане ако е ОК.
5.Слагаш маслото м/у пръстите и триеш силно - ако задира - присадка е маслото - Предстоящ проблем , ако се пързалят - ОК.
6. Не спомена дали е автомат - ако е такъв - натискаш спирачката и БЕЗ ДА Я ПУСКАШ даваш на "Д" и подаваш газ(плавно) ако иска да тръгне със спирачките или се опитва да загасне - Торка е ОК(турбината) ако си вдига обороти а нищо не се случва - предстоящ ремонт на автоматика. Вдигаш щеката на автомата и гледаш какво е на цвят маслото - трябва да е като току що налято - ако е помътняло или с променен цвят -то на 100% някой или няколко от пакетите са "аривидерчи"
Но може да са сменили маслото,затова пак на пръста и проба :D
7. С ибусен ключ,развърти тапите на дифа - ГОРНАТА - виж какво ще потече - трябва да е бистро масло,ако е с грес ясно е положението :giggle:
8. Време е да тръгнеш (най-сетне) слушаш за шумове при 100-120 отпускаш газта и после рязко я подаваш - не трява да се чува никакъв шум ако има такъв - Дифа мейби е с проблем.
8.Проверяваш всички екстри дали работят и почваш стремглаво да буташ цената ROFL

За сервиз, някой от колегите ще ти каже...

Вто Ное 13, 2012 2:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега,питай тези на автокъщата дали моге да изкарате колата до Бургас.После отивай в Субару представителството в комлука,качете я на компа,оглед ходова част,масла,филтри,свещи.Това Суби в ветрен седи доста време,преди време един агент от къщата ме оглежда,аз със служебния бус.,с работни дрехи,изцапан от работа,че ония ми вика ....кво я гледаш таз кола не е за тебе.......просто му развях едни суби ключове и си тръгнах.Ако не се лъжа помня че инаше и газов инжекцион колата,и него трябва да поогледаш,ама не се сещам къде да ти препоръчам. :hello:

Вто Ное 13, 2012 10:22 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
незнам защо си се насочил на към коли със газова уредка,колега??
нож с много остриета..подобре си я купи и си я сложи ти!

в едната обява пише "Газов инжекцион поставен от Субару, Цена на Газовата уредба 3000евро",каква е тази уредба 3к евро не е ясно.

Вто Ное 13, 2012 11:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valadares написа:
незнам защо си се насочил на към коли със газова уредка,колега??
нож с много остриета..подобре си я купи и си я сложи ти!

в едната обява пише "Газов инжекцион поставен от Субару, Цена на Газовата уредба 3000евро",каква е тази уредба 3к евро не е ясно.

+1.
А относно цената за Германия са по толкова,незнам за останалата Европа.

Вто Ное 13, 2012 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
от автокъщата на 2-та показана кола, щях да взимам един мерцедес 190кс. и ми демонстрираха колко върви като въртеше гуми на чакъла, а на магистралата едвам вдигна 140, и ми вика амми това е щото сме 5 човека в колата и е малко тромава....

Измамници са си.
Ако си от раиона,... ами може да организираме някоя срещичка и да чуеш някое друго мение.
Но ако не знаеш историята на колата не рискуваи точно от автокъща.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Ное 13, 2012 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички за отговорите!
Не съм техническо лице, затова почти нищо не разбрах от инструкцията на колегата в първия отговор :pardon:
От Бургас съм и затова ми се искаше тези в района да огледам първо и ако не стават тогава да се насочвам към други градове. Ако я закачат колата на комп в Субару сервиз ще могат ли да кажат и реалния пробег, че написания ми се струва леееко занижен?

Вто Ное 13, 2012 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
от автокъщата на 2-та показана кола, щях да взимам един мерцедес 190кс. и ми демонстрираха колко върви като въртеше гуми на чакъла, а на магистралата едвам вдигна 140, и ми вика амми това е щото сме 5 човека в колата и е малко тромава....

Измамници са си.
Ако си от раиона,... ами може да организираме някоя срещичка и да чуеш някое друго мение.
Но ако не знаеш историята на колата не рискуваи точно от автокъща.

С удоволствие ще чуя мнение на други относно тези коли. Особено като се има в предвид че аз почти нищо не разбирам. В момента съм в командировка, но около 4-5 Дек. се връщам в Бургас и ще се радвам на всякаква помощ. Разбира се :beer: от мен.

Вто Ное 13, 2012 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
CTAC написа:
но около 4-5 Дек. се връщам в Бургас и ще се радвам на всякаква помощ. Разбира се :beer: от мен.

По това време няма да сме на бира колега а ще натискаме суджуците а какво винце има......

Попълни си профила още малко, населено място и т.н.т.... да се знае кои какъв е :good:

Ще има едно легаси седан за продан което е доста читаво, но е предния модел 99г. пак Бургаско. Все още няма обява нкаде.

А като се върнеш звънни един телефон и ще организираме една сбирка. Телефона ми лесно може да го намериш ;-)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Ное 13, 2012 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:

Ще има едно легаси седан за продан което е доста читаво, но е предния модел 99г. пак Бургаско. Все още няма обява нкаде.

А като се върнеш звънни един телефон и ще организираме една сбирка. Телефона ми лесно може да го намериш ;-)

Ще ми се да е нещо по-ново все пак... да кажем около 2005 - 2007 година. Може и Аутбек или Импреза даже, стига само да е запазена и да си заслужава колицата.
За сбирка непременно ще се обадя - то обикновено само за т'ва се мисли последните дни от престоя в чужбина :D

Сря Ное 14, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема