|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Kalio
|

Здравейте! Имам нужда от съвет. От 5 години карам Импреза`95г. 1,8 Пирш модификация. Много съм доволен от колата и като возия, и като проходимост. Още като я купих я обух с малко по-големи гуми от това което пише, а именно с 185/70/14. Ходя по риболов. Движи се добре, до това лято, когато започнаха да ми свирят гумите по завоите, повече отколкото преди. След това се появи шум като от чукане на каре, някъде в краката ми. Свалихме и разглобихме каретата - изглеждат читави. Върти ми се една мисъл в главата: - ами ако е спекла виско муфата на междинният диференциал? Това ще доведе до частичното му блокиране и в комбинация с големите гуми товари предният диференциал. Това пък е довело до износване, пък то до така нареченото "чукане". Интересното също е, че като позагрее колата чукането почти изчезва. И, срам на срам, ще си призная, че никога не съм сменял масло на скорости и дифове. При трима майстори ходих - вдигат рамене. И се чудя какво да правя, добавки ли да слагам или да търся някой, който се наема да отвори скоростите и дифовете. И все пак не мисля да наливам много пари в кола дето струва вече 2+к.
|
|
|
|
| Съб Ное 17, 2012 5:31 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Филмираш се.... Междинния диф го пробваш колко и как се държи като на сух асфалт правиш с пълен ляв и десен няколко кръгчета, ако върви нормално се успокояваш, ако приритва отзад, значи... кофти филм. Другото е качествена диагностика. Повечето не са чак толкова лоши. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Приятел малко остана да отвори АТ скоростна кутия заради тракане, а се оказа каре така че споко.
Маслото в дифа и ск. кутя че е хубаво да се сменя добре, ама чак пък задължително на някакъв малък пробег не мисля /но това си е лично мое мнение/
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Ное 17, 2012 7:44 pm |
|
|
|
Kalio
|
|
Мерси, Mladen99. Номера с пълен ляв и десен съм го правил, държи се нормално, само дето свири гумите. Но после почва отчетливо да чука докато не закроти оборотите и тогава спира. Ще му търся колаят....
|
|
|
|
| Нед Ное 18, 2012 12:36 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Kalio написа: Мерси, Mladen99. Номера с пълен ляв и десен съм го правил, държи се нормално, само дето свири гумите. Но после почва отчетливо да чука докато не закроти оборотите и тогава спира. Ще му търся колаят.... Гумите може да свирят и от нерегулирана предница. Първо това провери. Там ще погледнат и за други неша по окачването, накраиници, шарнири.... Казваш че чука докато не задържиш еди обороти така ли? Ами незнам как се чува това чукане, казваш че е като на каре.... (мислил ли си да са клапани???? или нее такова чукането) Не знам имаш ли висящ лагет, ако има погледни го. там по скоро ще тресе, но всичко е относително.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Ное 18, 2012 2:12 pm |
|
|
|
Kalio
|

Хайде пак с молба за акъл. Импрезката вече трака като ярмомелка милата. Кагато ускорявам на 2-ра се чува ясно и силно так-так-так с честота в зависимост от скоростта. Когато поддържам постоянна скорост звука изчезва. Когато използвам двигателя за спирачка за да убия инерцията звука се чува със същата честота по-силно, но по-тъпо, нещо като туп-туп-туп. Единствената зависимост, която установих е, че когато отпред кача едър пасажер, звука почти изчезва. Това не веднъж ми игра лоша шега с майсторите. Кача майстор - не тропа. После ми дойде на ум, че като се натовари колата се изправя ъгъла на полуоските и те стават почти хоризонтални и тогава не тропа. Тази идея ме накара да се усъмня във вътрешните карета. Свалихме ги, разглобихме ги измихме ги - нищо, изглеждат нормално. След като ги натъпкахме с грес ни дойде на ум да сменим лявото с дясното каре. Речено сторено. Но ефект няма никакъв. Пак си тропа. Би трябвало да работят другояче при размяната, дори да имат износени легла на съчмите. После проверих маслото в скоростната кутия. Нали междуосевия и предният диференциал са в същият блок. Бистро е като сълза и не го смених. Ходих и при майстор на скоростни кутии, който освен, че категорично отказа да отваря кутията, ми каза че до сега не е чувал скоростна кутия да трака. Да хърка, да ромоли, да вие да, но да трака -не. Тоест не е тя, според него. И в крайна сметка след консултации с още 3-ма майстори с добро име, всички не директно но по смисъл ми казаха: "Карай така докато се строши". Да де, ама като се строши някъде по нощите в сняг и виелица по пътищата, а в колата деца и паникьосана жена, нещо не ме устройва. Хич. Да сменявам наред карета и скоростни кутии, пак не ме устройва. Да я продам за без пари в това състояние също.
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 7:39 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
Да не е вътрешно каре, мен така преди време същите симптоми на една фелиция и хоп вътрешно каренце 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Чет Окт 10, 2013 6:17 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
Kalio написа: След като ги натъпкахме с грес ни дойде на ум да сменим лявото с дясното каре. Речено сторено. Но ефект няма никакъв. Пак си тропа. Докато правихте тези манипулации, забеляза ли дали на полуоските имаш балансиращи тампони ? .. Когато ги има понякога се разместват и предизвикват точно такъв ефект, за какъвто говориш ..
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 8:33 am |
|
|
|
Kalio
|
|
Колега, къде да ги търся тези балансиращи тампони?
|
|
|
|
| Нед Окт 13, 2013 3:48 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Простата Импреза няма такива екстри.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Окт 17, 2013 11:59 pm |
|
|
|
Kalio
|
|
Колеги, има и още нещо, което мисля че, има връзка с чаткането от каретата. При ниска скорост когато когато колата преодолява неравности така че да се накланя в страни се чува лупкане като от разбит шарнир. Да ама и шарнирите и биалетите и амортисьорите са ми в ред. В същото време когато минавам през легнал полицай или дупка не хлопа. Аз си мисля, че полуоската се движи в карето и от там е и хлопането, за което пиша сега, и четкането за което писах по горе. А, има ли логика?
|
|
|
|
| Пет Окт 18, 2013 9:47 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|