Outback H6 - кой от двата модела? - Резултатът е Forester XT
| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|

Здравейте, Суби пийпъл  Мина доста време откакто не сме си писали, но ето, че сега си имаме прекрасен повод за това. Предполагам, с някои хора от тук изпитваме силна взаимна липса И нашето Subaru-time дойде. Та, по темата - трябва да купя още едно возило в семейството, и след много мислене от сорта Легаси или Аутбек реших да бъде Аутбече (без да имам съвсем ясна идея защо, вероятно непресъхващи спомени от Аутбека на Златко ). Задължително го гледам да е с Н6 моторетката и разбира се - автомат (то май с Н6 ръчни няма, доколкото имам спомен). Хубаво, ще кажете - действай. Да, ама ето я и дилемата - не мога да реша за моделната година и ще се радвам да помогнете малко, ей така, дружеската, защото ВИЕ сте виновниците за изборът на тази марка: 1-ви вариант: Outback MY2002/2003 (вероятно Аутбек 2) При този модел виждам, че някои екземпляри са с едно приятно черно (при изгасен мотор) арматурно табло, което при контакт светва в любезно-бяло-диодно, което ме радва много При този "тип" виждам и разлика във фаровете, както и по-тъмен махагон в интериора. Предполагам, че е някакъв "фейслифт" към края на 2002-ра. Моля ви, разяснете - други разлики има ли и ако да - какви. Ето примерна обява, която показва за кой точно модел говоря (прибори и фарове). 1. Друго важно - този модел (с Н6 мотора) с кой автомат е - 4 или 5 степенния? 2. Има ли VTD+VDC, че вече не помня? Май VDC влизаше в следващия модел? Някаква стабилизираща програма има ли при този? 3. Има ли VLSD? 4. Сам ли си регулира задния мост (ниво-регулация)? 5. Виждам, че някои екземпляри имат свеж хром кант около фаровете за мъгла, а други не - защо? Това част от пакета с ролбара-със-сложното-име ли е? Ще се радвам на всякаква смислена информация относно този двигател и модел. и вариант 2: Outback MY 2004 и нагореТъй като бюджетът не е водещ в случая, виждам, че читав екземпляр 02/03 върви между 10,000 и 11,000 лв., то някак си ми се вижда по-умно да добавя едни 3-4-5 и да взема следващия модел. Нали така? Там нещата са ми доста по-ясни. 245кс и VDC+VTD с 5 ст автомат. Виждал съм и тук някои екземпляри с "изгасващо/черно/диодно" (простете липсата на терминология) табло, но не помня дали беше при Легаси, или го имаше и при Аутбек в тези години (04/05). Ако ще е този модел, бих предпочел да е с любезния дисплей, вместо с жабка  Иначе при този модел мисля влизаше и VTD, той сам си "регулира" задния мост (поне височината му де), както и има VLSD. Нал' тъй? Ето един потенциален сив хубавец, който усещам, че само мен чака... От 04/05 Н6 намирам само два в нашето "пространство", като вторият е ето този, на който се чудя кой умник, опериран от вкус и от първоначален стадии на елементарна Естетика му е "забол" тези джанти... Ето и от предишния модел (Аутбек 2?) какво намирам: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11347983333490455&f1=details&slink=183dzv ама МНОГО ме радва този, с ролбара-с-трудното-име и хромираните рингове по фаровете за мъгла - явно някъде в мен дреме негърски вкус по лъскавки неща  но пък е с "обикновеното" табло и по-светлия махагон, който поне на мен ми влиза много остро във фокалната равнина... http://www.car24.bg/11352299894770023 и този. Но с него пак нещо ми е съмнително - посочен е като да е края на 2002, а не е Фейслифт. Или нещо пропускам? Относно изискванията - простички са - държа колата да НЕ е карана в България и да е с пълна сервизна история, ако може и истинска - перфектно. На "Дупнишкия" не му вярвам, но пък е единствен с "красивото" табло. Изобщо, прав ли съм в разсъжденията, че ако ще е 10к, по-добре още 4-5 и в следващия модел? Хайде, помагайте да вземем добър екземпляр в клуба. Благодаря ви предварително. 
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 4:37 am |
|
|
|
bat bubi
|

При закупуването на такава кола от БГ с параметър "нововнос с пълна сервизна история, ако може и истинска", ПО-ПРИНЦИП граничи с вероятността да удариш шестица от тотото... вариантът е директен внос отвън с необходимото проучване на автомобила, както трябва! Но тогава парите, към които си се ориентирал в момента (по нашия пазар) далеч не са такива за добре гледан и поддържан автомобил с пълна сервизна история, и без скрити проблеми. Тук цените се формират по далеч по-различен начин. Вече, вариантът ти за автомобил от БГ е доста прост - грабва се колата (ако имат желание продавачите) и се закарва при един от двата титулни сервиза за оглед, и ако кажат става - си ти. НО, при тях също си има риск, защото колата и всеки от възлите може да се направи по доста начини да работи що годе добре за дадения момент, а реално няма как да ти източат маслата, да ти отворят скоростната кутия и дифовете, че да видят съотношението масло/стружки, и метален прах дали не е 1:1. Това е пак ПО-ПРИНЦИП. Реално след известно кратко време има вероятност да лъсне нещо, което след отремонтирането му, автомобила неминуемо да ти излезе на цената на същия, вкаран примерно от Германия на нормална цена за читав и поддържан автомобил! Иначе: тъмното табло е на Аутбек II 3.0, след фейс лифта.....и наистина е страхотно.....успех
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 9:22 am |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
Здравей колега, разсъжденията относно визията на Бека 02/03 са правилни,освен това си имат копче за изключване на ВДЦ-то и изход 12волта в багажника. Хубавото на обявите които, си харесал ,че 3 от 4 са при един търговец.Можеш да отидеш и сравниш всички.Внася само Н6-ци.Аз взех от него моят автомобил ,сравнително запазен.Надявам се да съм бил полезен поне малко. Поздрави и успех!
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 9:30 am |
|
|
|
mytko
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 4:11 pm Постове: 64 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
|

Относно въпросите ти за аутбек '02-'03: 1. Кутията е 4 степенна; 2. AWD е тип VTD и има VDC, при феайлифта след '02 може да се изключва с копче VDC OFF на централната конзола; 3. Има rear LSD; 4. Има ниво-регулация на задния мост; 5. Не мога да ти отговоря на този въпрос ... на живо не съм виждал нито един с прочутия фабричен ролбар. Разликите Аутбек II и Аутбек III освен разбира се визуалните са основно в: 1. Двигателя - новия е с променливо газоразпределение и от там ясно повече к.с. и Nm; 2. Скоростната кутия, която при новия става 5 степенна e с по-бързо управление и с типтроник; 3. По отношение на допълнителното оборудване новия има навигация, борд комп., функция за прибиране на огледалата, не съм сигурен дали паметта на шоф. седалка не се появява при фейса от '07, а и ксенон ама и той май беше след фейса. 4. При фейса след '07 има и SI-drive, двузонален климатроник, пера за превключване на предавките зад волана, не съм сигурен но май, aux. вход за музиката, което се оказва е доста важно и нов много по-модерен и функционален вид на instrument panel-а, за моделите с кожен салон (то май всички Н6 са такива) и духалки за пасажерите на задната седалка в подлакътника. Сигурно има и друго, което пропускам и колегите с такива машини ще ме допълнят. Съветите ми са два .. първо - консултирай се с batbuti (определено знае какво говори и прави) и второ ако бюджета не е от съществено значение при всички положения е по-добре да вземеш възможно най-новата и на най-малко доказани км. Успех с търсенето и дано в първия сняг се "въргаляш" с новото суби.
_________________ Subaru Outback'24
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 11:48 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|

=Alex= написа: 1. Друго важно - този модел (с Н6 мотора) с кой автомат е - 4 или 5 степенния? 2. Има ли VTD+VDC, че вече не помня? Май VDC влизаше в следващия модел? Някаква стабилизираща програма има ли при този? 3. Има ли VLSD? 4. Сам ли си регулира задния мост (ниво-регулация)? 5. Виждам, че някои екземпляри имат свеж хром кант около фаровете за мъгла, а други не - защо? Това част от пакета с ролбара-със-сложното-име ли е? Ще се радвам на всякаква смислена информация относно този двигател и модел. 1. На 3,0 кутиите са само автоматици и четири степенни 2. Всички са с VDC/VTD, 45/55 дo 50/50 (без задействан MPT съединител, тогава се променя в по-големи граници) 3. Не съм сигурен дали имат заден VLSD 4. Задният мост е с ниворегулиращи амортисьори 5. Фейслифтът е след MY2001 Двигателят 209 к.с. е само с променлива геометрия на всмукателните колектори, докато при 245 к.с. е с променливо газоразпределение на клапаните. Тук може да се види точна информация за моделите по години: http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... tback.html
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 12:01 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
viewtopic.php?f=12&t=12596 - колвга, обърни внимание и на тази обява, ако не си го направил вече...Цената подлежи на коментар, въпроса е само да харесаш автомобила, а аз съм сигурен, че ще го харесаш 
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 1:20 pm |
|
|
|
bobi161
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 1:12 pm Постове: 199 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76 
|

Привет и от мен - отдавна чета форума ви, тъй като се оглеждам отдавна за Субару. Конкретното питане от колегата ме провокира и да се регна, за да му отговоря, пък и всеки да знае. Понеже усилено оглеждам обявените за продажба Субару-та, попаднах и на въпросния "търговец" /направо чист измамник!/ с Outback-а с така интересния ролбар отпред: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=183dzvТози ходих да го гледам, че имаше и още няколко за продажба - снимките нямат нищо общо с действителността - все едно виждаш коренно различен автомобил - очукани като войнишки канчета всички, 100% са с превъртани километражи - доста видима амортизация на салона, всичките коли имаха "дефекти" /бе направо са за основно външно ремонтиране!/ за оправяне. Въпросния цървул има отначало сервилно, а в последствие нагло и саркастично поведение /видиш ли, как така не му харесваш гробниците..../. Аз от такъв човек и пари да ми дават пак няма да си взема кола! Дано с тази информация съм бил полезен! Иначе Алекс, можеш да хвърлиш едно око и на следните обяви: http://defy777.car24.bg/Подчертавам, че не ги рекламирам - просто ги гледах /и още ги сънувам ;-) / - има няколко броя и са наистина много хубави - внос от щатите - аз нямам пари за толкова скъпа кола, но се замислих от къде да търся - всичко ми хареса, а и собственика ми се видя сериозен мъж и може да се говори с него. За сега толкова от мен - поздрави на всички!
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 1:28 pm |
|
|
|
=Alex=
|

bat bubi написа: При закупуването на такава кола от БГ с параметър "нововнос с пълна сервизна история, ако може и истинска", ПО-ПРИНЦИП граничи с вероятността да удариш шестица от тотото... вариантът е директен внос отвън с необходимото проучване на автомобила, както трябва! ... Иначе: тъмното табло е на Аутбек II 3.0, след фейс лифта.....и наистина е страхотно.....успех Благодарско, момчета. @Бат Буби, и аз така го мисля - поразгледах mobile.de и о, изненада - в немско са доста по-скъпи с тези параметри, което отговори на много мои въпроси. Винаги съм бил безкрайно резервиран към българския класически авто търговец, заради съображения на моралност и почтеност. Компромис с произхода няма да направя, имам и човек, който може да ми я докара от там. Изчеотх форума за легендарния "Петко войвода" и проверявам да не се дрънна в него @bobi161, благодаря ти - това беше ценно мнение за този търговец. И аз ходих при един такъв (гледам да ги избягвам, че ми действат на нервите), при който отново на живо колите нямаха нищо общо с истината/обявата и като го попитах с лека усмивка "защо", тоя си показа беззъбата ехидна усмивка и ми каза "Абе, ние за теб кола нямаме". Казвам - О, това е повече от ясно, но защо лъжете хората и им губите времето?! Та, както и да е, не ги издържам много... Относно линка за Дефи - там не видях 3-литров, а и предпочитам да взема Европейска кола. @miroslav - Миро, благодаря ти, но за тези пари ще си докарам отлична Германка, а и ме тревожи наличието на газов инжекцион. Ще го имам предвид все пак  Ако има въпроси, ще питам. Още веднъж - благодарско за съдействието. 
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 1:35 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
На тези щатските може да им се види историята какво е правено по тях,удари ,до като са дошли в българия,и реалните мили до вносът им тук..
ПП...а на Миро бека е брутален,поддържан..
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 1:49 pm |
|
|
|
bobi161
|
Алекс, вярно че нямат 3л. в Дефи - подадох ти го само като инфо, защото колите наистина са добри и няма да е загубено време да ги разгледаш - аз пак ще ги разгледам като имам път  - без задължение да си купи човек! Пък, ако попаднеш на 2 читави на едно място /за мен от периода до 2003г./, свиркай и ти - може да си ги купим заедно /тъкмо с отстъпка за "количество".....  /!
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 1:54 pm |
|
|
|
=Alex=
|

Разбира се, ще се оглеждам, но моята май отива почти на 100% поръчка от Германия. И там наистина "читавите" екземпляри са на други пари. Да не говорим, че там явно Суби не е най-популярната кола, защото ми излизат само 5 срещания и то при доста либерални критерии за търсене: * Субару Аутбек * страна - Германия * година - 2002-2005 * над 199 кс (за да ми покаже само Н6) * автоматични скорости * пълна сервизна история И при това - само 5 срещания, от които - само един е фейслифтнат Аутбек 2 Ето единствения фейслифтнат от 2002 , на 6,800 евра. След това минаваме на [url=http://suchen.mobile.de/auto-inserat/subaru-outback-outback-3-0r-navi-leder-panorama-tüv-11-2013-halle-saale/167305370.html?origin=PARK]този Аутбек 3 за 9,000 евра[/url] или този Аутбек 3, за 12,000 евра(10 пъти гледах и тъпях защо не показва първия линк читаво и не можах да разбера, извинявам се за което. Ако някой по-начетен от мен може да го оправи - ще се радвам.) Хм, доколкото виждам май бих платил разликата от 2 евра и бих взел Аутбек 3. Вие на какво мнение сте - на мен ми се струва малка разликата в парите на двете поколения.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 3:30 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
|
=Alex= написа: този Аутбек 3 за 9,000 евра[/url]
Имай предвид ,че и в Германия връщат километраж! За 109000км дали е нормално да е износен педалът на спирачката ,щото моят на 200 000(100%нереални) съвсем малко е подносена гумата .....и воланът ми като нов. Не знам все пак ти си решаваш 
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 3:41 pm |
|
|
|
mitashki35
|
|
| Сря Ное 21, 2012 3:55 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Благодаря ти, Миташки. Разбира се, че и там връщат, но шансът е доста по-малък да се наиграеш спрямо БГ (поне според мен, но не претендирам за достоверност). Известни са много случаи в които се купуват коли от Италия и после се продават като германки и прочее. Търсенето значи продължава. П.С. Резервиран съм към коли от Италия, заради ужасно мърлявите мангали-талянци - така, че те засега остават като краен вариант.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 4:03 pm |
|
|
|
mitashki35
|
Успех  ,моята я търсих около година 
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 4:25 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Уф, много обнадеждаващо. Аз няма да имам тези нерви и до седмица-две МАКС мисля да съм решил случая. Ако не слуша - сменям и така.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 4:28 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Втория е най коректно представен. Първия е с попълнена книжка до 2005 г.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 7:38 pm |
|
|
|
bobi161
|
|
| Чет Ное 22, 2012 11:11 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
=Alex= написа: .... П.С. Резервиран съм към коли от Италия, заради ужасно мърлявите мангали-талянци - така, че те засега остават като краен вариант. ти как видя че са само талиянски тези коли?
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2012 11:16 am |
|
|
|
=Alex=
|
Боби, да, тези ми звучаха най-адекватно в интерес на истината. След като казваш, че са читави, ще пробвам още днес да отида. Благодаря за това, че писа след като си ги видял. Ще пиша и аз после, след като ги погледна. @valadares - колегата, защото освен тези, които аз бях постнал от немско, останалите 2-3 бека бяха в Италия.
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2012 2:03 pm |
|
|
|