Отговори на тема
 Ако иска пали ако не иска не пали... 
Автор Съобщение

Постове: 17
Автомобил: Subaru Outback B12 H6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Имам проблем с паленето... по принцип всичко е обслужено и в параметри и колата пали от четвърт. Ама като си реши може да те побърка!!! Прави го, когато е загряла, загася и пак се опитам да запаля. Казаха ми, че трябва да се изреже имобилайзера, защото алармата така и не работи и там ставала грешката.
Моля, дайте съвет към кого да се обърна за помощ, че полудявам понякога..
Поздрави :beer:

Опсс..колата е 2л. бензин 1997г.

Вто Ное 27, 2012 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж раздел серивизи и магазини колега. Иначе това не ми звучи като имобилайзер...
ХУбаво е като питаш за сервизи да споменаваш и от кой град си.
Поздрави Цанко.

Вто Ное 27, 2012 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Диагностиката би трябвало да покаже.
Може да е датчик за положението на коляновия вал или буксата му.

Вто Ное 27, 2012 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
patko написа:
Може да е датчик за положението на коляновия вал

+1 , ако е само на топъл мотор. Но е добре да се погледне и този имобилаизер.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Ное 27, 2012 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако беше попълнил и населеното място, което обитавате с колата, можеше и конкретен майстор да препоръчаме.

Сря Ное 28, 2012 10:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за съветите, колеги!!
Ще ходим на диагностика пак...
Колата е в София, та ако препоръчате проверено място :bow:

Пет Ное 30, 2012 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз ползвам този и съм много доволен. Ето и мнения за него.
Успех колега в разрешаването на проблема. :good:

Пет Ное 30, 2012 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега преди една година когато взех моето легаси(2.2,128кс,95год) имах същия проблем.Когато е студена пали винаги но като загрее пали когато си иска.Беше голямо лутане и майстори.Пробвахме какво ли не...А най интересното беше че като я дръпна с друга кола на скорост пали веднага(не е много добра идея но нямах избор-на трета,четвърта и по плавно пускане на съединителя нямаше проблем,говоря за ръчни скорости пи автоматика няма как да стане) и колата си работи перфектно.Голямо лутане беше два месеца докато един майстор накрая усети повредата.Беше ДАТЧИКА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ (като застанеш пред двигателя намира се точно до шайбата на коляновия вал с два кабела е)Та този датчик подава импулси за работата на свещите и когато се загрее променя леко параметрите си.На въпроса ми към майстора защо на дърпане колата пали ми отговори че тогава оборотите са по големи от тези на стартера и един вид датчика отчита по добре белзите на шайбата на коляновия вал,говорим не за шайбата с ремъците за динамо и климатик а шайбата зад ней на ангренажния ремък.Та в крайна сметка сменихме датчика и вече година НЕ СЪМ ИМАЛ ПРОБЛЕМИ С ПАЛЕНЕТО.За по сигурно смени и другия датчик на лявата шайба на РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ ВАЛ(като застанеш пред двигателя,много прилича на този от коляновия вал пак с два кабела.Той пък дава импулси на дюзите кога да пръснат бензин.Според думите на майстора с течение на годините датчика променя стойностите си и не е толкова чувствлителен и на стартера не отчита в инаги,от което трудно се хваща повредата му при положение, че когато запали двигателя работи.

Съб Дек 01, 2012 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
vasko9999 написа:
Колега преди една година когато взех моето легаси(2.2,128кс,95год) имах същия проблем.Когато е студена пали винаги но като загрее пали когато си иска.Беше голямо лутане и майстори.Пробвахме какво ли не...А най интересното беше че като я дръпна с друга кола на скорост пали веднага(не е много добра идея но нямах избор-на трета,четвърта и по плавно пускане на съединителя нямаше проблем,говоря за ръчни скорости пи автоматика няма как да стане) и колата си работи перфектно.Голямо лутане беше два месеца докато един майстор накрая усети повредата.Беше ДАТЧИКА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ (като застанеш пред двигателя намира се точно до шайбата на коляновия вал с два кабела е)Та този датчик подава импулси за работата на свещите и когато се загрее променя леко параметрите си.На въпроса ми към майстора защо на дърпане колата пали ми отговори че тогава оборотите са по големи от тези на стартера и един вид датчика отчита по добре белзите на шайбата на коляновия вал,говорим не за шайбата с ремъците за динамо и климатик а шайбата зад ней на ангренажния ремък.Та в крайна сметка сменихме датчика и вече година НЕ СЪМ ИМАЛ ПРОБЛЕМИ С ПАЛЕНЕТО.За по сигурно смени и другия датчик на лявата шайба на РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ ВАЛ(като застанеш пред двигателя,много прилича на този от коляновия вал пак с два кабела.Той пък дава импулси на дюзите кога да пръснат бензин.Според думите на майстора с течение на годините датчика променя стойностите си и не е толкова чувствлителен и на стартера не отчита в инаги,от което трудно се хваща повредата му при положение, че когато запали двигателя работи.

Ама наистина от сърце благодаря... все едно аз съм го описал!!!
Така ще пробвам...поздрави!

Пон Дек 03, 2012 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, моля помогнете от къде да търся въпросния датчик за позиция на колянов вал, че навсякъде ](*,) удрям на камък...само се вдигат рамене и се вика..."миииии незнам....немаме!!!"
Поздрави

Пон Дек 10, 2012 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ludopile написа:
Колеги, моля помогнете от къде да търся въпросния датчик за позиция на колянов вал, че навсякъде ](*,) удрям на камък...само се вдигат рамене и се вика..."миииии незнам....немаме!!!"
Поздрави

viewtopic.php?f=10&t=7614
viewtopic.php?f=10&t=3791

Пон Дек 10, 2012 2:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, имах подобен проблем - на няколко пъти не може да запали и не се чува никакъв звук като дам на контакт.
Бутна я 20 сантиметра и запали.
Оказа се кабелчето, което влиза в стартера не прави добър контакт (то е на букса) и като се поразмести - няма никой.
Проверете го и него, почистете буксата и я стегнете.
Успех!

Пон Дек 10, 2012 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега "ivodanov" ако правилно разбирам имаш предвид че не завърта стартера но момчето въобще не споменава че ме му работи стартера а че не пали двигателя!Това са снимките на моите два стари датчика(единия на коляновия,а другия на разпределителния вал) които смених.Тогава още(на първата седмица) не знаех за колеги от форума(като mimo 13) който предлагат ОРИГИНАЛНИ части за нашите автомобили и майстора ми намери два датчика втора употреба от Subaru Forester.По димите му самите датчици нямат номера или нещо подобно а се различават по ЦВЯТ. Моите са кафяви.Няма как да ги объркаш по-дебелия мисля че беше на коляновия вал,а по-тънкия на разпределителния вал(на вид е очевадно).Колега "ludopile" ако можеш намери някой колега със същите като твоите датчици на цвят и пробвай как е положението.Мисля че няма да ти откажат.Пак ти казвам проблема ти не е задължително да е от този датчик на коляновия вал,може да се окаже и нещо друго.Най-трудно се открива проблем когато "нещо" работи когато си иска,в момента когато окончателно спре нещата стават по лесни.В предния ми пост бях писал че само когато въртиш на стартер датчика подава слаби импулси и на практика все едно ги няма но когато запали двигателя всичко е наред.Желая ти успех и пиши когато оправиш проблема.

Прикачени файлове:
DSC_0040.jpg
DSC_0040.jpg [ 169.03 KiB | Прегледано 1014 пъти ]
Вто Дек 11, 2012 12:31 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, благодаря за съветите :beer:
Любо в Люлин направи диагностика и смени датчик колянов вал и датчик детонация. Проблема засега е решен и аз съм много доволен... ще си счупя стартера от пробване!
Поздрави и весели празници!!! :good:

Чет Дек 20, 2012 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема