Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Вериги за сняг 
Автор Съобщение

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Вижте и Michelin Easy Grip - комбинация от текстилна и метална.
http://www.youtube.com/watch?v=rCmPoOt7xnI

Пон Фев 13, 2012 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз, за какво съм го купил това Субару, то остава и вериги са купувам за 500 м работа, както казват колегите, но ако живеех близо до полярния кръг, щях да си купя със сигурност за 4-те гуми и нямаше да ги свалям, докато сьомгите не си хвърлят хайвера. ROFL

Пон Фев 13, 2012 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 7
Автомобил: Subaru Vivio
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пътувам почти всеки ден 20 км до работа и още толкова обратно - от едно баирче край Велики Преслав до Шумен, а поне веднъж в седмицата - до Добрич или Варна. Досега с Вивчо не сме имали проблеми със снега и леда, но миналата зима два пъти имахме проблеми с полицаите, които настояваха да слагам вериги.
Oня ден сложих нови зимни гуми 135/80/12 и съвсем добросъвестно тръгнах да търся вериги за сняг, но не виждам нищо подходящо. Някой да има идея къде мога да намеря вериги за този размер гуми?

Съб Дек 01, 2012 7:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
sentinel написа:
Пътувам почти всеки ден 20 км до работа и още толкова обратно - от едно баирче край Велики Преслав до Шумен, а поне веднъж в седмицата - до Добрич или Варна. Досега с Вивчо не сме имали проблеми със снега и леда, но миналата зима два пъти имахме проблеми с полицаите, които настояваха да слагам вериги.
Oня ден сложих нови зимни гуми 135/80/12 и съвсем добросъвестно тръгнах да търся вериги за сняг, но не виждам нищо подходящо. Някой да има идея къде мога да намеря вериги за този размер гуми?

Твоята постоянно ли е 4Х4 или се включва задното. Ако не си имал проблеми намери възможно най-малките вериги накъкви 13 цола защото по-малки едва ли ще намериш.Като те спрат слагаш ги и след 2 завоя долу.Макар много често като видят Субару и пускат. :good:

Съб Дек 01, 2012 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колата е само с предно (рядък случай), но досега не съм имала проблеми на сняг и лед. Само веднъж на заледен баир ми се наложи да поизмета предните гуми от снега и да използвам течни вериги. Помогнаха.
Досега минавах с номера "ама, моля ви се, какви вериги, все пак това е субару, нищо че изглежда като играчка...", но все пак ми се иска да купя вериги за сняг - за всеки случай, че пътуванията, особено до Добрич, през зимата са си приключение отвсякъде. На Кауфланд видях KN20 "Меча стъпка", но пише, че са за гуми 145/80x12, 155/70x12, 135/80x13 и т.н. Точно моят размер гуми не беше изписан и не знам дали ще станат.

Нед Дек 02, 2012 7:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Таз тема не е за форума

Нед Дек 02, 2012 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
sentinel написа:
Колата е само с предно (рядък случай), но досега не съм имала проблеми на сняг и лед. Само веднъж на заледен баир ми се наложи да поизмета предните гуми от снега и да използвам течни вериги. Помогнаха.
Досега минавах с номера "ама, моля ви се, какви вериги, все пак това е субару, нищо че изглежда като играчка...", но все пак ми се иска да купя вериги за сняг - за всеки случай, че пътуванията, особено до Добрич, през зимата са си приключение отвсякъде. На Кауфланд видях KN20 "Меча стъпка", но пише, че са за гуми 145/80x12, 155/70x12, 135/80x13 и т.н. Точно моят размер гуми не беше изписан и не знам дали ще станат.

Тези ще станат,само ще ги обереш повече при стягането.Да знаеш,че се късат при дълго каране на асфалт.Има зимни гуми,които обезсмислят веригите,но все пак :-?

Нед Дек 02, 2012 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за съвета!
Надявам се да не ми се наложи да ги ползвам, но да имам за всеки случай, че хич не обичам да си общувам с КАТ. :)

Нед Дек 02, 2012 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук в Смолян полицаите никога не са ме карали да слагам вериги,дори и в доста сериозен сняг,на разклона за пампорово отдалеч като ме видят заемат позиция да махат с палката но като наближа и ме пускат да минавам въпреки че съм с бургаска регистрация. А отстрани десетина коли паркирани и по двама трима се нагъзили и се чудят как да ги нанижат тези вериги.Много са смешни такива които никога не са слагали вериги,веднъж едни пичове дори бяха изкарали инструкцията на предния капак ROFL ](*,) :-~ .

Нед Дек 02, 2012 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
sentinel написа:
Благодаря за съвета!
Надявам се да не ми се наложи да ги ползвам, но да имам за всеки случай, че хич не обичам да си общувам с КАТ. :)

Купи ли си вериги за сняг и какви ?

Пон Дек 17, 2012 11:53 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
И без вериги става.
Преди малко се прибрах от Шумен до Велики Преслав (не до града, а на 3 км извън него). Последните 2-3 км не беше минавал снегорин или поне не личеше да е минавал.
Mоже да сме малки, обаче сме Subaru! :)

Прикачени файлове:
IMG_0969.jpg
IMG_0969.jpg [ 97.37 KiB | Прегледано 869 пъти ]

Сря Дек 19, 2012 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Браво :bow: , няма да излагаме марката :good:

Сря Дек 19, 2012 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сууууперр снимка! Утре отивам да се заровя!

Сря Дек 19, 2012 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.autosock.bg/ Тук се намират текстилни, може и с поръчка, може и директно от БалканСтар

Сря Дек 19, 2012 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mirovarna написа:

Кой ще ти чака до УТРЕ Мирооооо :idea:

Сря Дек 19, 2012 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
mirovarna написа:

Кой ще ти чака до УТРЕ Мирооооо :idea:

не дочаках , а бях на банкет във Владиславово- супер як снежен офроуд. Жена ми се побърка в колата да не се блъснем някъде! Утре без нея на Джанавара-дрифт

Чет Дек 20, 2012 1:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За момента съм първия излязъл от паркинга зад блока и единствения за момента :D .Сега вече виждам възможностите на колата :bow: .Трябваше да направя някоя друга снимка,но толкова духаше и навяваше,че трябваше да си гледам в краката къде стъпвам, направо......След като запалих,за около 5-10 сек.ми светеха индикацийте на таблото за незареждащ акумулатор и ръчна спирачка(въпрек и,че въобще не съм вдигал ръчната в това време),имаше и лек стържещ звук през това време,явно е набило сняг навсякъде и някоя ролка или ремък са издали този звук,след което обаче всичко си дойде на мястото и :race: .Безаварийна на всички колеги :good: .

Чет Дек 20, 2012 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еййййй, направо ви завиждам с тоя сняг, казвам и на жената сега да бях някъде около Шумен малко и аз да се покефя, тя ме гледа странно..

А тука по софийското поле сняг почти няма.

:cry:

Чет Дек 20, 2012 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Снега си е хубав, ама и колата да беше по-висока...Така се орових до пощата във Владиславово и няма бутане тая кола, то няма къде да я пофанеш. Пет пъти се бухах в една пряспа да я премина и на шестия не можах и да се върна за нова засилка. А то снега отстрани висок, не мога и вратите да отворя, но вече съм в къщи и... си наливам чаша вино. Добри първи снежни впечатления. Знаех си че трябваше да взема Outback. Весели Празници на всички!

Чет Дек 20, 2012 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето и една-две снимки от нашия паркинг,току що се прибирам и ситуацията е същата каквато беше и сутринта.Извинявам се за лошото качество,но е доста тъмно и снимките са правени с тел.
Прикачени файлове:
201220123601.jpg
201220123601.jpg [ 57.11 KiB | Прегледано 662 пъти ]

Прикачени файлове:
201220123551.jpg
201220123551.jpg [ 49 KiB | Прегледано 662 пъти ]

Чет Дек 20, 2012 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >