Отговори на тема стр 1, 2  >
 Загрява, а няма парно v.2 ? 
Автор Съобщение

Постове: 28
Автомобил: AUDI S6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, имам следният проблем. Колата загрява нормално и си държи нормална температура. Проблема е, че духа топло (и то не топло както трябва да е) само от към шофьорското място. При пасажера духа студено на бучки направо. Някой имал ли е подобен проблем и как го е разрешил?

PS: Другото което забелязах е че стъклото се запотява там където духа студено (дори и с включен климатик), което ме навежда на мисълта че може да е блокирала клапа. Тръбите към купето са си топли.

Къде се намират клапите и трябва ли да се разкости цялото табло :lipseal: за да се достигнат. От какво може да е и някой бил ли е с такъв проблем? Помагайте, че времето хард вече.

Благодаря предварително.

Вто Дек 04, 2012 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Газова уредба имаш ли?

Вто Дек 04, 2012 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Има газ. Вързана е на изхода радиатора на купето, но маркучите са топли.

Вто Дек 04, 2012 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Отговори с цитат
didoya написа:
Газова уредба имаш ли?

това едва ли е от значение в случая ...
а да не би да е с двузонов климатик колата?

Вто Дек 04, 2012 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не е с двузонов....или поне се надявам. Модула за управление е този комбинирания с чейнджър и касета. Под него е за климатика с един върток за градуси и AUTO функция.

edit:

Ето такова е http://pic1.autoscout24.net/images-big/128/046/0216046128005.jpg?ff902ad4302d3a6d90633f9fac1705d9

Вто Дек 04, 2012 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Има връзка с газовата и още как....

Масово ги връзват успоредно, а не последователно на кръга на парното изпарителите. При успоредно свързване колко вода и при какви условия стига до радиаторчето зависи от много неща - обороти на мотор, колко е отворен термостата, как е изпълнено точно свързването, сечението на маркучите, тройниците и т.н.

При мен се наблюдава само на празен ход, при напълно отворен термостат. Вдигна ли оборотите над 1000 радиатора се стопля. Всичко по охладителната ми система е 100% изрядно. (Д)ефекта се наблюдава след монтаж на газта.

Вто Дек 04, 2012 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
didoya написа:
Има връзка с газовата и още как....

Масово ги връзват успоредно, а не последователно на кръга на парното изпарителите. При успоредно свързване колко вода и при какви условия стига до радиаторчето зависи от много неща - обороти на мотор, колко е отворен термостата, как е изпълнено точно свързването, сечението на маркучите, тройниците и т.н.

При мен се наблюдава само на празен ход, при напълно отворен термостат. Вдигна ли оборотите над 1000 радиатора се стопля. Всичко по охладителната ми система е 100% изрядно. (Д)ефекта се наблюдава след монтаж на газта.

И двата маркуча, които влизат в купето са горещи почти не се пипат(сега ги проверих). Значи влиза и излиза нещо, което би трябвало да минава през радиатора или така наречения heater core ако не се лъжа. Странно ми е защо само от едната страна духа леко топло а от другата е лед (пак казвам,че където духа студено прозореца се изпотява). Къде се намират клапите и може ли да се стигне до тях през предния капак или трябва да се влиза с взлом през таблото (там не ми се иска :( )?

Вто Дек 04, 2012 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Хм, значи се предавам до тук с предположенията:)

Вто Дек 04, 2012 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Случвало ми се е на предната кола на майка ми.В сервиза на VW Бяха разкачи някакви уплътнения на самите духалки докато сменяли нещо си там и от едната страна беше -25C от другата +29С. Провери и това, но не знам как :) е при аутбека

Вто Дек 04, 2012 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Е то е проверено и е ясно, че от едната страна духа "Топло" от другата е студено. Но как да се види за уплътнения? Това освен да се изкоруби цялото арматурно табло .....!?!? Има ли бушони или нещо друго като клапи, кранове за да има топло в колата....?

Сря Дек 05, 2012 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Май няма как да се разбере без да се разглабя таблото.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Сря Дек 05, 2012 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Най-лесно, а и полезно би било да отвориш под жабката и да провериш състоянието на филтъра на купето. Може да се окаже, че там има някакво запушване, а и ще видиш на какво дередже е самия филтър.
А тук можеш да видиш как става и това.

Сря Дек 05, 2012 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
gorogoro написа:
Най-лесно, а и полезно би било да отвориш под жабката и да провериш състоянието на филтъра на купето. Може да се окаже, че там има някакво запушване, а и ще видиш на какво дередже е самия филтър.
А тук можеш да видиш как става и това.

Филтъра е на 2000 километра. Лично съм си го сменял и дали с него или без него няма как да дели едната страна да е топла другата студена.....тази седмица ще се отваря, дано е малкия дявол [-o< .

Сря Дек 05, 2012 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не казах, че той може да е причината, а там да се види, дали няма някоя затворена клапа или запушване или какъвто и да е проблем и че е най-лесно, за сметка на сваляне на цялото табло ... ;)
Дано ... :good: :beer:

ПП Коле, сега видях поста ти ... Много стряскаш е бре, приятелю ... Наистина да му се отще на човек да се захваща с разглобяване ... ](*,) :facepalm: :-~

Сря Дек 05, 2012 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gorogoro написа:

ПП Коле, сега видях поста ти ... Много стряскаш е бре, приятелю ... Наистина да му се отще на човек да се захваща с разглобяване ... ](*,) :facepalm: :-~

Защо да стряскам - на картинките се вижда кое какво е и как е. Хич не е приятно, но без разглабяне няма да стане. При Форестър като се свали жабката има достъп до доста неща скрити под таблото, така че не е лошо да се започне от там, пък ако не стане ... и всичко останало.

Чет Дек 06, 2012 12:45 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
И тук при сваляне на жапката се сваля тва онва....надявам се да не се стига и до там, но ще видим...иначе не става, а все още не е толкова студено.

Чет Дек 06, 2012 9:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2,5XT,07MY
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
Сваляш кората под жабката,след това и жабката.Внимателно с щипките,а има и винтчета.Отдолу вляво имаш моторче(две са,ако си с климатроник),които отварят клапите-едното е за MIX,Другото е MODE т.е. за положението на клапите през,които трябва да духа.Проблема може да е в тях,ако ли не, е в платката,която е в кутията(Climat Control) до кутията на вентилатора.Номера и би трябвало да е 72311-AG04A или AG01A.Моторчетата са по около 160 лв,с поръчка от Митака.Успех!

Чет Дек 13, 2012 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Моторчетата са наред. Клапите отварят и затварят всички. Няма как при отворена клапа към прозореца половината да духа студено другата топло. Проблема е запушен радиатор на парното. Затова само от едната страна духа леко топло, тъй като водата не може да навлезе и да стопли целия радиатор. Вентилатора го обдухва и изпраща малко топло само от към шофьора, поради факта, че от тази страна е входа и изхода на heater core-a, демек парното. Ако не може да се отпуши поради бог знае какви лайна забити в радиатора, остават 2 варианта. Или си карам навлечен и с ръкавици зимата :cry: , или сваляне на табло и смяна на радиатора :pardon: .

Пет Дек 14, 2012 9:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"...Или си карам навлечен и с ръкавици зимата..."- За тази възможност ЗАДЪЛЖИТЕЛНО попитай знаещите, на които имаш доверие! Запушен радиатор за отопление на купето е "парна бомба"! Това е изключително опасно когато си на път! Споменавам го, защото лично съм го преживял, за мое щастие на ненатоварена магистрала.

Пет Дек 14, 2012 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
не съм баш по темата,но искам до Nikolov да се обърна :)

с една мазда 626 имаме подобен проблем. Вече 3 години лятото разглабяме цялата система почистваме всичко зглобява се духа топло, вс. хубаво и като дойде зимата тази кола става ледник вътре. Невъзможно да почне да духа топло и момчето така си я кара :) Но на мен ми е интересно какво може да се случи ако е запушено ? За щастие си взе още една същата на която вече парното работи като на субару - на 2 не се седи :D

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пет Дек 14, 2012 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >