Отговори на тема
 Проблем със спирачките 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 41
Телефон: 0886599522
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, имам импреза 96г. ВРХ и бях с двубуталните спирачки отпред и отзад. Наскоро си купих комплект спирачки със шенкели от един колега. Предните спирачки паснаха, но задните шенкели не паснаха и останах със старите дискове и апарати отзад. Какъв е варианта да си ги сложа? Мисля че трябва да се вземат полуоски от по-ново субару, а незнам дали ще станат. Има ли смисъл да се занимавам да ги преправям, при положение че апаратите са същите и само дисковете са по-големи?

Сря Ное 28, 2012 2:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
м.. :-? :-?
е

Сря Ное 28, 2012 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Като се има в предвид че колата главно спира с предните спирачки май няма смисъл. Освен ако не си с променливо спирачно усилие като формула 1 :D. Като искаш да спираш хубаво си купи хубави накладки и хубави гуми.

Пет Ное 30, 2012 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом дисковете са по-големи, може би и накладките са по-големи, по-голяма контактна площ, по-голямо съпротивление, по-добро спиране. Вече само стенд може да определи каква е разликата или ако има някакви заводски данни. При преправяне на спирачната система само на едната ос има опасност от разбалансиране на съотношението на спирачното усилие предна:задна ос и съответно, при рязко спиране може да има рязко завъртане. Това е само теоретично, на практика, трябва да се види кое как е повлияло и колко. Лошото е че теорията може да се стане практика при такива ъпгрейди.

Пет Ное 30, 2012 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
eddy написа:
Щом дисковете са по-големи, може би и накладките са по-големи, по-голяма контактна площ, по-голямо съпротивление, по-добро спиране. Вече само стенд може да определи каква е разликата или ако има някакви заводски данни. При преправяне на спирачната система само на едната ос има опасност от разбалансиране на съотношението на спирачното усилие предна:задна ос и съответно, при рязко спиране може да има рязко завъртане. Това е само теоретично, на практика, трябва да се види кое как е повлияло и колко. Лошото е че теорията може да се стане практика при такива ъпгрейди.

По принцип всички коли имат някакъв метод за разпределяне на спирачното усилие между осите, така че да се намели риска от блокиране на задните колела преди предните, което би довело до завъртане. Теоретично подмяна на предните спирчни апарати с по-мощни съчетано или не със слагането на по-големи дискове не би трябвало да създаде подобна ситуация, проблематично е по-скоро ако се подсили спирачната система отзад, без да се прави нищо отпред. Лично мнение: ако човек има възможност и желание да подсилва спирачките си: да си намери донор и да вземе и предните и задните апарати от него.

Съб Дек 01, 2012 10:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
колега пиши ми. Ще ти взема старите задни апарати ако ги сменяш.

Съб Дек 01, 2012 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
благодаря ви...

Вто Дек 04, 2012 2:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.ebay.co.uk/itm/261135027328? ... 1423.l2649

с това става лесно - да си регулираш, както искаш и което искаш. Много не разбрах какво си прави и какво си купил, ако си бил със стандартни спирачни апарати за ВРХ до 99 г. и после си купил 4 бутални субару апарати за отпред и двубутални за отзад - работата е следната - опред ти трябват дискове и апарати, които пасват на старите ти главини, отзаде ти трябват преходни скоби за закрепването на двубуталните апарати - има китове в английския ибей - скоби, гайки, шайби и болтове - отзаде не пасват директно.

Вто Дек 04, 2012 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема