Отговори на тема
 Проблем с горивна помпа 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 60
Автомобил: Forester S-turbo (SF '99)
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Днес май ми се спомина бензиновата помпа... Влизам си аз в колата, давам на контакт и се чува познатият звук на помпата, но този път малко по страннен един такъв провлачен и завалящ. Паля, но нещо оборотите започнаха да играят и като подам газ глъхне рязко. хмм :facepalm: Загасих, но при последвалото даване на контакт вече не се чуваше нищо от към помпата... Успях да подкарам аварийно на газ и си запали, заработи и изчисти работния режим, но при върщане на бенз. умря... Поради дъжда и кофтито време днес не успях да я разхвърлям отзад за да видя какво е станало, но утре изглежда обещаващо :)
Исках да попитам как да си подбера правилно помпа за подмяна - номера, който намирам от opposedforces, e 42021AC040 ( Fozzy е произведен 08.98) или 42021FA320, но за съжаление по сайтовете за части из Германия не излиза нищо и взех да се чудим ко им стана, нямат ли си някакви еквиваленти или сходни примерно от BOSCH или друга марка. В Ебей-а не излиза нищо, поне за сега за форри турбо, но има едни на Walbro GSS 342 (255lph) на що годе приемлива за обстоятелствата цена. Но тази помпа е на друго работно налягане и дебит и не знам колко това ще е проблем за сток-ова горивна система ... :-~

И другото което, исках да питам, може ли някой да ми каже разпределението (кой пин за какво е) на буксата към FUEL POMP ASSEMBLY за да мога да проверя дали идва до помпата утре

Много благодаря предварително за помоща! :beer:

Пон Ное 26, 2012 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тази първата(42021AC040) я монтират на Ej20G.....втората(42021FA320) я монтират на Ej205,втората би трябвало да е твоята!
Но най добре да си извадиш парт-номера по рама! Направи запитване при колегата Марин,в раздел "Сервизи и магазини"!
Аз съм с помпа от 2.5XT.....монтажа стана с малко преправяне,но колата се държи нормално!

Вто Ное 27, 2012 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прикачени файлове:
pompa.jpg
pompa.jpg [ 190.78 KiB | Прегледано 1834 пъти ]

Като махнеш корите в багажника и свалиш капака,на синята лепенка под маркучите е написан парт-номера на помпата!

Вто Ное 27, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 78
Автомобил: Honda Accord TDI 96
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Бих казал следното за горивната помпа и без да е бензинова без да претендирам че нещо разбирам. Дълги години си карах Хондата дизел турбо. Обиколих Европа и няколко пъти България. Нещо си ми правеше проблеми и всички викаха турбото. И като взех да я продавам, взех да я стягам и един приятел автомонтьор вика дай да ти прегледаме помпата но ремонта е скъп, кита-там семеринги, уплътнения и други неща които не разбирам които трябва да се сменят ,слагане на стенд,регулиране сваляне качване към 180 лв. Е много съм доволен.

Вто Ное 27, 2012 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gydi написа:
Бих казал следното за горивната помпа и без да е бензинова без да претендирам че нещо разбирам. Дълги години си карах Хондата дизел турбо. Обиколих Европа и няколко пъти България. Нещо си ми правеше проблеми и всички викаха турбото. И като взех да я продавам, взех да я стягам и един приятел автомонтьор вика дай да ти прегледаме помпата но ремонта е скъп, кита-там семеринги, уплътнения и други неща които не разбирам които трябва да се сменят ,слагане на стенд,регулиране сваляне качване към 180 лв. Е много съм доволен.

И какво трябва да означава това.... :-~ ,може би някакъв съвет или..????

Сря Ное 28, 2012 7:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
моето мнение е следното: една бензинова помпа работи нон стоп от запалването до гасенето на двигателя. и понеже трябва да достига определено налягане амортизацията е неизбежна. като прибавим и водата в бензина и тва, че много колеги държат резервоара полу-празен (защото нивомера седи дори при изгасен двигател до там докъдето е пълен и рискуваш пирон в резервоара) или защото са на газ и само палят на бензин, следва че ако колата е на 10+ години сменяш бензиновата помпа и не мислиш, не разсъждаваш и не се чешеш по врата. разхода е пренебрежимо малък в сравнение с поразиите, които може да направи амортизирана помпа (бедни смеси и т.н.). сега да попитам колегите от форума: колко от вас като си купуват субару отиват веднага да сменят ремъци, ролки, ВОДНА ПОМПА? А БЕНЗИНОВАТА? може би тя не се сменя. тя е вечна. и колко струва тя: 50-80 долара, т.е. под 100 лева. ами мисля че граничи с безхаберието, ако човек си предвиди разход за водна помпа, а не предвиди за бензинова такава когато си купува субару на 10+ години и на няколко стотин хиляди километра. Успех на всички.

Сря Ное 28, 2012 8:22 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Soflab написа:
моето мнение е следното: една бензинова помпа работи нон стоп от запалването до гасенето на двигателя. и понеже трябва да достига определено налягане амортизацията е неизбежна. като прибавим и водата в бензина и тва, че много колеги държат резервоара полу-празен (защото нивомера седи дори при изгасен двигател до там докъдето е пълен и рискуваш пирон в резервоара) или защото са на газ и само палят на бензин, следва че ако колата е на 10+ години сменяш бензиновата помпа и не мислиш, не разсъждаваш и не се чешеш по врата. разхода е пренебрежимо малък в сравнение с поразиите, които може да направи амортизирана помпа (бедни смеси и т.н.). сега да попитам колегите от форума: колко от вас като си купуват субару отиват веднага да сменят ремъци, ролки, ВОДНА ПОМПА? А БЕНЗИНОВАТА? може би тя не се сменя. тя е вечна. и колко струва тя: 50-80 долара, т.е. под 100 лева. ами мисля че граничи с безхаберието, ако човек си предвиди разход за водна помпа, а не предвиди за бензинова такава когато си купува субару на 10+ години и на няколко стотин хиляди километра. Успех на всички.

:good: :good: Да добавя и Ламбда сонда -пробег 80хл-120хл

Сря Ное 28, 2012 8:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
мерси за отговорите, още вторник сутринта я разхвърлих и извадих помпата. За смяната на тези неща няма две мнения, те се сменят и толкова. Проблемът беше да намеря помпата( применро ако не субару на какви др. коли се слага)... но вече е поръчана по-добра, че го изкараха нечовешки проблем по магазинте за части и online-shop-овете. В представителството на Субару бяха много озадачени как така ще замине тая помпа :D . Като сглобя ще покажа снимките. :)

Сря Ное 28, 2012 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 78
Автомобил: Honda Accord TDI 96
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Valio написа:
gydi написа:

И какво трябва да означава това.... :-~ ,може би някакъв съвет или..????

Аз мисля че това е много важно нещо за работата на двигателя и всеки си прави паричните изчисления дали да ремонтира оргинала или да го смени с нещо ново за което лично аз в България много се съмнявам въпреки уверенията че ГНП е току що произведена от производителя майка а не в някой китайски гараж и бих се доверил на човек който само с това се занимава а именно с ремонта и регулирането на ГНП, но това си е лично мое мнение на неспециалист.
Поста ми е като предпоставка за размишление а не като съвет.

Сря Ное 28, 2012 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Помпата вече е монтирана и си жужи :) :headbang: :heavy: :headbang:

ето едно бързо снимково описание кое как :)

Прикачени файлове:
Коментар на файл: с малко заповяване стана :) запазих си стартовия кондензатор сметнах, че няма да пречи... повечето схеми на връзване в нета не го бяха запазили, предполагам Walbro-то си има вътре в себе си такъв
11.jpg
11.jpg [ 62.55 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
10.jpg
10.jpg [ 33.1 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
Коментар на файл: стойката на помпата, старата помпа и новото Walbro 255 HP GSS341
9.jpg
9.jpg [ 58.95 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
8.jpg
8.jpg [ 77.63 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
Коментар на файл: целият стиропор се надига леко нагоре и така излезна при мен
7.jpg
7.jpg [ 87.42 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
6.jpg
6.jpg [ 60.72 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
Коментар на файл: парчето зад седалките свалено, особенно внимание на пластмасовите клипси- като се завъртят(или по-групо с ножче) се надигат и издърпват нагоре :) и после пластмасовите пластини в тях влизат щифтовете от 6 и 7
5.jpg
5.jpg [ 122.75 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
Коментар на файл: я какво има под тоя стиропорен слой, капакът за достъп към помпата на резервоара
4.jpg
4.jpg [ 67.92 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
Коментар на файл: два броя са, другият е малко по в дясно, вадят се с особенно внимание за да не се счупи стиропорът
3.jpg
3.jpg [ 83.3 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
Коментар на файл: вади се с особенно внимание да не се счупи/нарани стиропорът
2.jpg
2.jpg [ 94.05 KiB | Прегледано 1636 пъти ]
Сря Дек 05, 2012 1:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар