Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Това от снимките трябва да са Sunny-та  ....доста са популярни сред народа заради цената и ослепителната прилика с всеизвестния излязъл от производство Gislaved NordFrost 3 Уви, няма нищо общо. Пълен шит.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 2:49 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Абе ужас, чак такова нещо не вярвах, че може да се случи с китайки.
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 4:23 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
|
Не е много фрапиращо, на мен с Continental Made in Germany ми се случи, та с китайски китаец ли няма....
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 6:43 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Дидо как стана това, на какви км е гумата. Иначе по темата. За първите дни от зимата пиша 6 на 2 модела гуми: Континентал TS850 Бриджове DM V1
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 11:31 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
|
Не са много търкаляни, DOT 07 или 08, но то стана преди 2 години, така че не бяха и кой знае колко стари, нямат лепенки, скорост от 140км/ч при "H" индекс, дупки също нямаше - това е малко преди Ябланица, много малко....още нямам обяснение.
edit. Айде да не съм full offtopic .... WINGUARD NEXEN 195/55 R15
Прикачени файлове:
IMG10059.jpg [ 253.46 KiB | Прегледано 3414 пъти ]
IMG10058.jpg [ 334.76 KiB | Прегледано 3414 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Дек 10, 2012 12:25 am |
|
|
|
rado89
|
Аз снощи тествах моите-Nexen Winguard Suv и съм повече от доволен 
|
|
|
|
| Пон Дек 10, 2012 4:19 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
днес поръчах Bridgestone LM-80... другата седмица живот и здраве ще ги тествам 
|
|
|
|
| Вто Дек 11, 2012 2:31 pm |
|
|
|
bubaru
|
tarambuka3500 написа: днес поръчах Bridgestone LM-80... другата седмица живот и здраве ще ги тествам  Баща ми си взе такива и е доволен. 
|
|
|
|
| Сря Дек 12, 2012 9:19 am |
|
|
|
Иван Шопов
|
|
Забравих да спомена, че скептиците относно Kleber ще останат разочаровани. Гумата се държи повече от страхотно!
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
|
|
| Сря Дек 12, 2012 2:31 pm |
|
|
|
lupo
Регистриран на: Вто Авг 23, 2011 11:39 am Постове: 120 Местоположение: Sofia, Bulgaria
Автомобил: Subaru Forester 2.0X 5MT
Телефон: 0898412770
Рейтинг: 31
|
Здравейте, днес след ДОСТА четене на този форум и много други места в Интернет поръчах за мойто Фори FEDERAL HIMALAYA WS2 XL 205/70 R15 В нета коментарите за този модел са основно силно положителни, карат ги доста по Канада итн като директно им монтират и шиповете, което за у нас разбира се няма да стане. Основното мнение за тези гуми (конкретно модела XL) е че са силно подценени за качеството и възможностите си. Въпроса ми е ... някой има ли някакви наблюдения по темата и дали може да ги сподели с мен  Ето това е офертата от която ги поръчах тук
Прикачени файлове:
144141_225576.jpeg [ 43.79 KiB | Прегледано 3129 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 8:30 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
С шипове ли ги доставиха? В смисъл има ли опция да се поръчат с шипове и да си ги слагаш и махаш при нужда? Аз лично предпочитам да имам опцията да ги слагам и да ми спасят живота (в случаи като неделя например) отколкото да треперя за глобата от 20 лв.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 9:49 pm |
|
|
|
SUB_0
Регистриран на: Съб Дек 15, 2012 12:31 am Постове: 27 Местоположение: Русе
Автомобил: Honda Legend
Рейтинг: 0
|
Какво е станало Неделя? Инцидент с колата нещо? 
_________________ Искам СУБАРУ
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 9:52 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Не, не, нищо не е станало, но беше такава поледица, че можеше да станат много неща, това имам предвид. Не съм се замислял досега има ли гуми, на които могат да се монтират и демонтират шипове.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 9:55 pm |
|
|
|
SUB_0
|
|
| Пон Дек 17, 2012 10:00 pm |
|
|
|
lupo
Регистриран на: Вто Авг 23, 2011 11:39 am Постове: 120 Местоположение: Sofia, Bulgaria
|
|
Гумите още не са пристигнали, но са без шиповете - шиповете се монтират допълнително ... евентуално
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 10:21 pm |
|
|
|
Гената
Регистриран на: Чет Дек 17, 2009 6:08 pm Постове: 338 Местоположение: Гр.Плевен
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
|
И аз питам по гумарниците тук там за шипове,но не намирам за съжаление 
|
|
|
|
| Вто Дек 18, 2012 8:21 am |
|
|
|
bubaru
|

lupo написа: Здравейте, днес след ДОСТА четене на този форум и много други места в Интернет поръчах за мойто Фори FEDERAL HIMALAYA WS2 XL 205/70 R15 В нета коментарите за този модел са основно силно положителни, карат ги доста по Канада итн като директно им монтират и шиповете, което за у нас разбира се няма да стане. Основното мнение за тези гуми (конкретно модела XL) е че са силно подценени за качеството и възможностите си. Въпроса ми е ... някой има ли някакви наблюдения по темата и дали може да ги сподели с мен  Ето това е офертата от която ги поръчах тукИмам един съсед, който има 2 коли - ТЛК 100 Амазон 2007-ма и Пежо 307 . Пежлето е обуто с Федерали. Аз честно казано съм подозрителен към такива марки гуми, но той ги хвали много, даже имаше изказвания, че Пежото с предното драпало с тях повече от Лендкрузера  В предвид това къде живея и факта, че пича миналата година се качваше цялата зима с тези гуми на FWD кола, може би няма да са разочарование за Субару. И все пак бъди предпазлив на други настилки освен сняг, защото гаранция имат минуси.
|
|
|
|
| Вто Дек 18, 2012 10:08 am |
|
|
|
lupo
|
wow! ... Благодаря много за отговора!  Да, по местата от където четох коментари за тези гуми пишат, че на сняг и лед били много добри, но някои впечатления не се толкова положителни от тях на чист асфалт ... странно. Ще имам в предвид предупреждението 100% 
|
|
|
|
| Вто Дек 18, 2012 12:38 pm |
|
|
|
SUB_0
|
Гената написа: И аз питам по гумарниците тук там за шипове,но не намирам за съжаление  http://www.bb-racingteam.com/Официален вносител за България на шипове от марката бестгрип. Ето адрес и телефон: България, София Бул. Президент Линкълн 111 Телефон: +359 898660405 Мобилен телефон: +359 878242510
_________________ Искам СУБАРУ
|
|
|
|
| Вто Дек 18, 2012 1:12 pm |
|
|
|
plaskom
|

Ето нещо написано за зимните гуми: Цитат: Гумите, предназначени специално за използване през зимата, датират още от началото на ХХ век, но по-широката им употреба започва значително по-късно. В продължение на дълги години зимните гуми изглеждат като копие на тракторните и се отличават от стандартните модели по масивните протекторни блокове – те обаче са по-шумни, твърди и с доста посредствени според днешните стандарти характеристики. Мнозина и днес смятат, че огромния протекторен блок означава отлично поведение върху сняг, но то е напълно погрешно – гумите с големи протекторни блокове обикновенно са предназначени за кален терен. Истинският пазарен пробив в областта на зимните гуми настъпва с конструирането на протектор от специални меки и непроменящи характеристиките си при ниски температури смеси, както и със създаването на технологията за изработване на блокове с множество малки процепи. Днес този тип гуми може да се познае по знака M+S, означаващ mud & snow.
Употребата на тези гуми не става наложителна чак когато завали сняг – още с падане на температурите под 7 градуса независимо от това, дали вали сняг, или не, летните гуми започват да губят качиствата си. В никакъв случай обаче не се препоръчва да се оборудва автомобилът със зимни и летни гуми едновременно, а в някои страни като Франция и Австрия това е абсолютно забранено. Истинска сигурност на пътя в такива условия може да се постигне единствено чрез използването на качествени зимни гуми. Знакът „планина със снежинка в нея”, който бихте могли да видите на страниците на някои от гумите, се използва като допълнително обозначение на този тип гуми и означава, че са преминали през всички необходими според законодателството на Канада и САЩ тестове.
Смесите, от които са изработени летните гуми, започват да губят свойствата си при температури под седем градуса. За разлика от тях зимните гуми се произвеждат от специални смеси, съдържащи значително повече естествен каучук и повече силика, които остават значително по-меки и следователно с по-добро сцепление при ниски температури. Традиционната конфигурация с блокови повърхности има за задача да осигури сцеплението на сухо, а широките канали – да отвеждат водата при движение върху мокра повърхност или при температури, при които ледът и снегът се стопяват от натиска на зимните гуми и също образуват воден слой. Освен това обаче зимните гуми имат хиляди малки прорези в блоковите конструкциисъс специфична, обикновенно зигзагообразна форма, която прави дължината им значително по-голяма. При движение върху снежна покривка задачата им се състои в това, да се впият като нокти в нея и така да осигурят сцеплението на гумата. Освен това под „ноктите” се задържа част от снега, който се слепва със снега под протектора(сцепление сняг-сняг), а след като съответнителамели се отделят от повърхността, те освобождават снега, който е навлязъл в тях. В значителна част от модерните гуми ламелите(от типа 3D) са така изработени, че не са зигзагообразни само по хоризонтала, но и по вертикала. Идеята на това решение е при движение върхи снежна покривка те да извършват пълноценно работата си, а при движение върху твърда повърхност да се „самозаключват”, като по този начин не само да увеличават контактната повърхност, но и намаляват износването си.
Тук е особено важно да се отбележи, че от изключително голямо значение е зимните гуми да са напомпани до подходяшото налягане, за да запазят качествата си. 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Вто Дек 18, 2012 4:44 pm |
|
|
|