Отговори на тема
 Проблем с чистачки на форестер 98ма 
Автор Съобщение

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, исках да ви питам за съвет. Понеже преди време (6 месеца) като пуснах чистачките на най-бързата скорост се отчупи ябълката точно в началото. Говоря за тези шлици ли как се казват под решетката, които правят връзката м/у ел. мотора и самите чистачки. Понеже са пластмасови и явно това се е било износило и се счупи. Понеже се намират доста английски субарута, а на тях е по-различен ъгъла на завъртане и не пасват. Самата пластмасова ябълка е доста кофти за смяна, все пак махнах счупената и сложих от 2ра ръка лост - здрава. За сега няма проблеми, но все пак го мисля да не се извади в най-неподходящия момент. Ако някой се е сблъсквал с този проблем и е намерил готино решение ще бъда благодарен. Мерси предварително и поздрави!

Сря Дек 12, 2012 12:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Решението е това което си направил...вариант с поръчка на нов механизъм не е финансово препоръчителен!

Сря Дек 12, 2012 4:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 289
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И не включвай на най бързите :good:

Сря Дек 12, 2012 10:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Автомобил: Forester S Turbo MT '00
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
При мен пък има доста голям луфт на чистачките, и както и да регулирам рамената от шлиците, винаги чистачките излизат от рамката на стъклото, и удрят в уплътненията в горно или долно положение. Мисля напролет да разглобявам, но ако някой знае причината може би ще ми спести доста нерви (и не само).

Сря Дек 12, 2012 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
darko написа:
При мен пък има доста голям луфт на чистачките, и както и да регулирам рамената от шлиците, винаги чистачките излизат от рамката на стъклото, и удрят в уплътненията в горно или долно положение. Мисля напролет да разглобявам, но ако някой знае причината може би ще ми спести доста нерви (и не само).

Луфт в ябълките на рамената подмяна с нови или по читави :beer:

Сря Дек 12, 2012 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря колега! Сега разгледах схемата в мануала и май ще е най-добре да търся втора ръка.
Незнам дали няма да се продават само тези пластмасови чаркалъци в представителството на Субару на нормална цена. Предполагам са 86535B, и са евтини. А целите ябълки са 86521 съответно A и B, за лява и дясна, но са доста скъпи.

Сря Дек 12, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
darko написа:
Благодаря колега! Сега разгледах схемата в мануала и май ще е най-добре да търся втора ръка.
Незнам дали няма да се продават само тези пластмасови чаркалъци в представителството на Субару на нормална цена. Предполагам са 86535B, и са евтини. А целите ябълки са 86521 съответно A и B, за лява и дясна, но са доста скъпи.

Мисля че ги имам ще погледна и ще ти пиша , пари не искам

Сря Дек 12, 2012 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Още веднъж благодаря колега. Ще черпя. Аз съм от Пловдив.

Сря Дек 12, 2012 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Subaru Forester 2.0 GX
Рейтинг: 72
Отговори с цитат
Същият проблем го имам и аз, без разглобяване няма да мине. Пробвай първо от страната на моторчето- по малка е кората и внимавай със щипките, с отверка бъркаш внимателно отгоре и ще се откачат- мисля,че бяха две такива. Пластмасата не се беше износила но и са и се счупили щипките и самия лост на чистачките пропада в основата на сферата на лоста на мотора. Отвора на лоста е 18 мм. което дава луфт на самите чистачки около между 5 и 7 см. приблизително. Нов лост е над 100 лв. Втора ръка от кола с десен волан около 40 но не става и трябва да се реже, напасне и завари наново. Опитах се да си купя само пластмасите но ме отсвириха от няколко места-или целият лост или нищо. За сега съм залепил пластмасата към лоста но това е временно решение въпреки ,че за сега държи, така,че ако някой знае откъде мога да си купя въпросният елемент нека да пише. Благодаря.

Вто Дек 18, 2012 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема