Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Купих Subaru Outback 3.0 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 102
Автомобил: TLC HDJ80, Subaru Impreza GD EJ20
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря ви момчета. :)
Една бърза снимка, а повече и по-добри, като намеря малко време...

Прикачени файлове:
IMG_1110 resize.JPG
IMG_1110 resize.JPG [ 328.53 KiB | Прегледано 1037 пъти ]
Чет Ное 15, 2012 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Супер е!
Мерил ли си задното разстояние от центъра на колелото до веждата? Изглежда ми леко увиснала отзад (моята е така и заглеждам всеки бек). Може и от снимката да е де - питам от любопитство.
Доволен ли си? Я сподели какво те кефи/не те, че след машините, дето си карал ще е интересно. Не ми казвай, че не си се пъхнал в някоя кал :)
:beer:

Пет Ное 16, 2012 12:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И на мен ми изглежда леко увиснала но доколкото можах да огледам до момента, окачването отзад не изглежда да има проблеми. Предното е сменяно и то скоро.

Много съм доволен от колата, въпреки, че до момента не съм я карал много, все още чакам части за да я обслужа като хората. Има неща, които не ми харесват разбира се, но това го има всеки автомобил. :)

Няма как да я сравнявам с това, което съм карал (и карам ;) , виж червеното нещо зад Аутбека) до момента. Общото между тях е в понятието 4х4. :) Явно не се познаваме добре или очакванията ти за този автомобил (според мен) са неправилни. :) Аутбека няма какво да прави в кал. Друг въпрос е, че на мен никога не ми е било интересно да се бухна в една кална локва и да цопкам там цял ден. Калта, която е интересна иска гума над 35" и още разни... ;)

Търся си патерица. Ако някой има за продаване, да се обади.

Пет Ное 16, 2012 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Yaro написа:
И на мен ми изглежда леко увиснала но доколкото можах да огледам до момента, окачването отзад не изглежда да има проблеми. Предното е сменяно и то скоро.

Много съм доволен от колата, въпреки, че до момента не съм я карал много, все още чакам части за да я обслужа като хората. Има неща, които не ми харесват разбира се, но това го има всеки автомобил. :)

Няма как да я сравнявам с това, което съм карал (и карам ;) , виж червеното нещо зад Аутбека) до момента. Общото между тях е в понятието 4х4. :) Явно не се познаваме добре или очакванията ти за този автомобил (според мен) са неправилни. :) Аутбека няма какво да прави в кал. Друг въпрос е, че на мен никога не ми е било интересно да се бухна в една кална локва и да цопкам там цял ден. Калта, която е интересна иска гума над 35" и още разни... ;)

Търся си патерица. Ако някой има за продаване, да се обади.

Относно увисналото - ето колко трябва да е мярката: viewtopic.php?f=5&t=9603
Ама има някакви случаи - сменяни амове самонивелиращи с обикновени и със същите пружини и май увисва, въпреки, че всичко и е ок...

А, просто любопитствам за сравнението. Иначе - то е ясно, че за сериозни места не става дума :)

Пет Ное 16, 2012 11:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valqk написа:
Yaro написа:
И на мен ми изглежда леко увиснала но доколкото можах да огледам до момента, окачването отзад не изглежда да има проблеми. Предното е сменяно и то скоро....

Относно увисналото - ето колко трябва да е мярката: viewtopic.php?f=5&t=9603
Ама има някакви случаи - сменяни амове самонивелиращи с обикновени и със същите пружини и май увисва, въпреки, че всичко и е ок...
:cool: :beer:
А, просто любопитствам за сравнението. Иначе - то е ясно, че за сериозни места не става дума :)

Благодаря за препратката с темата, ще я прегледам. :)
Няма никакъв проблем да сменя окачването, ако се окаже, че това е правилното решение, просто трябва да остане време да се занимая по-сериозно с това...

Пет Ное 16, 2012 11:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2,5XT,07MY
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
Честито,безаварийно и със здраве! С "милионниците" е така-почват се едни диагнози, посещения +абонаменти в сервизите+ремонти(ДВГ+окачване+"какво ли още има за смяна?") и ръжди без край.Важна е годината,пробега- респективно умората на всички възли и т.н. А и Н-6 с АГУ?!,а бюджета ни е до втория петък на месеца.
 -16

Сря Ное 21, 2012 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivanh написа:
Честито,безаварийно и със здраве! С "милионниците" е така-почват се едни диагнози, посещения +абонаменти в сервизите+ремонти(ДВГ+окачване+"какво ли още има за смяна?") и ръжди без край.Важна е годината,пробега- респективно умората на всички възли и т.н. А и Н-6 с АГУ?!,а бюджета ни е до втория петък на месеца.

?!?

Сря Ное 21, 2012 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ivanh написа:

Нещо много си се объркал.

Сря Ное 21, 2012 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Яро, защо в мобиле-то има обява с бека? Да не би да го продаваш вече?

Пет Ное 23, 2012 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
zlost написа:
Яро, защо в мобиле-то има обява с бека? Да не би да го продаваш вече?

Нещо такова се получава.
Имаме още една служебна кола, и колите станаха (пак) много. И затова предпочитам да се опитам да го продам преди въобще да съм го почнал. Това не значи, че съм се отказал от марката. :)

Пет Ное 23, 2012 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Успех с продажбата :good: Ще има ли форумна отстъпка :D

Пет Ное 23, 2012 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
zlost написа:

Естествено. Цена ще направя на всеки, който има реален интерес и дойде на място.

Пет Ное 23, 2012 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко повечко инфо ще има ли...!? ;)

Пет Ное 23, 2012 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами кажи какво те интересува. :)

Тук се вижда кога закупих автомобила, беше току-що внесен от Италия. Колата разполага със сервизни документи и по данни е на 157 и нещо хиляди. Аз съм направил 300-400км. до момента.
Състоянието е много добро към отлично, според мен. Ръжда няма никаква, за разлика от няколкото Швейцарски екземпляра, които гледах преди това. Това, което има да се прави са маншони, рейка, едно каре на кардана към задния мост и гарнитури на капаците. Всичко това съм го купил, както и свещи, накладки и всички възможни филтри и масла, но нищо не съм правил по автомобила, освен да боядисам джантите при Бахи и да сложи нови зимни гуми Нокиан вр3. Биалетките са здрави, доколкото мога да преценя окачването отпред е сменяно скоро. Автомобила наистина е в много добро състояние и е купен направо от автовоза, без 'подготовка' за пазара. Сравнявам с два други 3.0 аутбека на приятели, които се купиха в последната половин година. С изключение на джантите, останалите неща не влизат в цената от мобиле-то, но всичко е въпрос на договоряне.

Както писах и по-назад в темата, купих я за да се ползва като градска кола от моята приятелка и за по-далечни пътувания. На нея обаче й връчиха служебен автомобил, който явно ще остане трайно. При това положение няма особен смисъл за мен да държа автомобил, който ще е незаменим основно в 2-3 пътувания извън България на година. Но пък и тези 8К+ лв не са ми жизнено критични за момента и не бих я продал на всяка цена. :)

Кажи/ пиши/ звънни ако те интересува нещо повече и искаш да видиш колата.

Пет Ное 23, 2012 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
zlost написа:

Цена за форума до 15.12.2012 = 8.200 лв.

Съб Дек 01, 2012 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да споделя нещо интересно, поне за мен. :)

Днес направих второ пълно зареждане с бензин, откакто е закупен автомобила.
Резултатите до момента са повече от отлични, поне за мен.

52.7литра за 419км. градско каране в София. По мои сметки това е 12.58л/100км. :) Очаквах доста повече, на база прочетеното тук и чуто насам натам. В тези 419км. има и две ходения до Банкя (което може да се каже е леко тип извънградско), но то не е повече от 50км общо, което е доста малка част от общия изминат пробег. Колата не е обслужена откакто е закупена и нямам представа в какво състояние са филтри, свещи и т.н.

Де да знам, може и да съм бил късметлия, след още 10-20 подобни пълнения ще може да се прецени по-точно. :)

Сря Дек 05, 2012 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 136
Автомобил: OUTBACK 2.5 "99
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
впечатляващ разход ;) да не я караш на 3 цилиндъра :giggle:

иначе, докато разбера и ти честитя, тя вече се продава......... и тук ще ти напиша същото: не я продавай, вече не правят такива коли!

Чет Дек 13, 2012 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Иване, де да знам :) Ако покараш 80тка 4.2тд автомат с 33ки, лифт и кво ли не 2-3г. и зимата си редовно на 17/18+ нафта в града си създаваш навици как да натискаш педала, хахаха. :) Не съм се съобразявал особено как настъпвам Аутбека, но и не се доказвам по светофарите. :) Следващите пълнения ще покажат...

Чет Дек 13, 2012 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Момчета, ако заменя това Субару за по-нов Форестър 2.0 автомат (15* к.с.) какво ще загубя? Говоря за Форестър 2006-2008г. :) Тоест, мисля, че съм наясно какви са основните разлики между двете коли, но не знам нищо за този двигател при Форестър, предполагам останалото (автоматик и т.н.) е еднакво или?

За да ме разберете по-правилно, Аутбека ми допада изключително, нямам никакви оплаквания, просто не го карам толкова (колкото трябва ;) ) и си мисля да го заменя за по-малък но читав автомобил, който да се ползва по-активно от мои близки, а и от мен когато ми се налага/иска. ;)

Пон Окт 07, 2013 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ivanivanovi написа:
впечатляващ разход ;) да не я караш на 3 цилиндъра :giggle:

иначе, докато разбера и ти честитя, тя вече се продава......... и тук ще ти напиша същото: не я продавай, вече не правят такива коли!

Yaro написа:
Иване, де да знам :) Ако покараш 80тка 4.2тд автомат с 33ки, лифт и кво ли не 2-3г. и зимата си редовно на 17/18+ нафта в града си създаваш навици как да натискаш педала, хахаха. :) Не съм се съобразявал особено как настъпвам Аутбека, но и не се доказвам по светофарите. :) Следващите пълнения ще покажат...

Относно разхода - по мои изчисления за последните 13.000км разхода е 12.2/100 общо газ и бензин, като тук има около 70% извънградско и 30% градско. Аз съм доволен. :)

Пон Окт 07, 2013 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >