Отговори на тема
 Проблеми с нагревателя на задното стъкло на Impreza '07 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Impreza 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
Горд собственик съм на Subaru Impreza 2.0 комби, 1997г. Точно в началото на зимния сезон нагревателя на задното стъкло спря да работи. Вече няколко дни карам със запотен или замръзнал заден прозорец, което е доста неприятно.
Искам да помоля за малко помощ по този въпрос. Някой ако може да ми даде някаква информация, къде да търся проблема, има ли бушонче за нагревателя, има ли реле или нещо подобно, къде да погледна за някоя жица някъде да се е прекъснала.... и т.н.
Благодаря предварително!

Чет Дек 13, 2012 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Impreza WRX 03 Wagon
Нов фен
Отговори с цитат
И аз имам същият проблем. Impreza 1 94'

Пет Дек 14, 2012 8:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За 2007 комбито: бушон номер 4 от тези в двигателния отсек (зад акумулатора), 20 ампера. Точно в средата на кутията с бушони има два малки бушона един до друг. Провери и двата за всеки случй, че не помня пишеше ли си номера там или съм го гледал в някаква таблица.

Ползвай бялата пластмасова пинцетка от кутията с бушони, за да ги вадиш - иначе ти трябват пръсти на пианистка ;)

Огледалата подгряват ли? Ако работят, може да не е от бушона, мисля че са заедно с нагревателя на стъклото.

Като натиснеш бутона чува ли се релето да цъква?

Пет Дек 14, 2012 9:09 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора! Тази вечер ще проверя и ще пиша. Като натискам бутона нищо не се чува да цъка. Къде се намира това реле, и то ли е в тая кутия при бушоните. То там има няколко релета, но немога да разбера кое за какво е. (... и малка поправка.. импрезата ми е '97... чукнал съм нулата вместо деветката #-o , ще ми се да е '07 ама ..по натам).

Пет Дек 14, 2012 9:27 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги проверих всички бушони, които намерих по колата. Всичките са здрави. Номера на бушоните не видях, за това ги почнах наред. Единствените, които намерих са в кутийката под волана и кутията зад акумулатора. Незнам дали има на друго място. Проверих и релетата в кутията зад акумулатора - здрави са. Като натискам бутона, обаче се чува цъкане на реле, което идва някъде от под таблото (не е в кутията зад акумулатора). Може някъде там да има и бушонче, ама пък предполагам, че релето ще е след бушона, та щом цъка, бушона требе да е здрав... ](*,) . Намерих едно ръководство за Impreza и в него е дадена схема на "Defogger system", което трябва де точно тоя нагревател на задния прозорец. Дадени са две релета (FB-16, FB-17) и един бушон (No.15), но немога да ги намеря къде се намират в живия живот... Heeelp!

Пет Дек 14, 2012 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом не е бушоня и реленцето цъка - ток има, ама не отива където трябва ;) погледни темата тук.

Пет Дек 14, 2012 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега за помопща. Проверих всичко по инструкциите. Бушоните здрави, релето цъка, реотаноте са здрави. Мерих им съпротивлението, всички пътеки са здрави. Има две клеми на щипки на стъклото, но до тях не достига напрежение. Включвам на контакт, натискам копчето и мера клемата към маса - нищо. Не съм пробвал при запалена кола, ама мисля че няма да има разлика. Остава проблема да е някъде по жицата , което вече си е е.. мамата... Немам си и идея от къде минават кабелите.. ](*,)

Пон Дек 24, 2012 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Провери при гумените сгъвки до пантите на багажната врата, тока върви от там. По едното е водата, а през другата гумичка трябва да е тока. Тъй като там постоянно има сгъване и разгъване при отваряне на багажника е най-вероятно да се прекъсне жицата.

Пон Дек 24, 2012 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема