Отговори на тема стр <  1, 2
 Търся Legacy 3.0 
Автор Съобщение

Постове: 27
Автомобил: Honda Legend
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте субита!
Реших да не пускам нова тема затова ще пита тук.
В процес на търсене съм на автомобил и мисля че Легаси отгаваря изцяло на моите изисквания. Избрал съм 3.0 и имам няколко въпроса към вас. Предварително искам да кажа че съм чел доста от форума, но вероятно не съм намерил всичко което ме интересува и затова щи ви задам няколко въпроса.
1)Вярно ли е че преди фейса седалките са по удобни? Видях че има разлика, сега очаквам да чуя и вашето мнение по въпроса
2)Май ще е автоматик, ръчката ме кефи, но определено по високия разход (+4 литра спрямо автомата в градски условия) и ръчкането на скорости в града малко ме карат да се замисля. Освен това съединителя и двумасовия маховик ме карат да се откажа, защото знам че са сериозна сума пари. А те определено си чупят... Знам ли как я е карал предишния собственик. :D
3) Видях че някой шестаци са със пера зад волана. Така също разбрах че не било проблем да се сложат афтърмаркет но искам да знам кои бройки имат вградени такива фабрично. 5ЕАТ гледам че има разлика в скоростния лост и облицовката му, едните бият повече на метал, а другите са черни с пиано лак. Има ли конструктивна разлика в автоматите и от какво зависи тази разлика?
4) Защо оборотомерите на някой са до 9000 оборота други са до 8. Задължително ли трябва да е СПЕК Б за да е до 9к оборота?
5) Като стана дума за СПЕК Б - има ли осезаема разлика във возията и как се усеща тя спрямо нормалния модел по бъргарските пътища?
6) Всички ли 3 литрови мотори с 5ЕАТ са снабдени със VDC и LSD?
7) Маслото на АТ се сменя до колкото разбрах на 60.000км, а на диференциалите?
8) Атермично ли е предното стъкло? Питам защото имам радар детектор, та да знам дали ще работи нормално или не.
9) Има ли премиум аудио система преди фейса? Ако да с каква мощност е, ако не от коя година почват да я монтират? Стоковата как е?
10) Ще слагам ГИ - плъг анд драйв. Някой викат че не било препоръчително, но от прочетеното досега не съм на това мнение. Клапаните податлива ли са на работа с газ? Какъв модел ще ми препоръчате? Смятам да отделя до 2000лв за ГИ. Както се казва с кеф ще ги дам за тази кола! :)
11) Първоначалното обслужване било към 1200лв. А смяна единствено на филтри и масло колко излиза? 300лв стигат ли?
12) Предполагам Легаси-то гори по малко от Аутбека, 15/16 на газ градско постижимо ли е при нормално каране?
13) Добре ли е обезшумено купето? Карам доста по магистрали и за мен това е важно? В момента карам Тойота Авенсис? Един и същ клас коли са, предполагам са на едно и също ниво откъм комфорт - возия, шум в купето.
14) Кой модели и от коя година получават втория дисплей на оборотомера? Трябва ли да имам задължително СИ-драйв. И като стана дума за якото колелце, допълнитлна екстра ли е това. Само СПЕК Б ли го получава и върви ли заедно с малкия диспей
15) Какви са функциите на бордовия комп, този на малкия диспей? Видях че тези с навигацията имат няколко интересни инфо джаджи. Има ли скрито меню с функции?
Благодаря много на отзовалите се!!! :beer:
Съжалявам за многото въпроси, просто не можах да намеря отговор за тях.
Хував уикенд на всички! :)

Съб Дек 15, 2012 12:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:idea: на всичките ти въпроси ги има отговорите,потърси ги и ги систематизирай в един пост в тази тема...не е толкова сложно :good:

Съб Дек 15, 2012 10:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 27
Автомобил: Honda Legend
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Изчетох бая теми, някой от които в подфорума на Трибека а останалите в на Легаси, но не успях да намеря точни отговори на въпросите си. И да знам че е ''неприятно'' да се отговаря на сумати въпроси на новодошлите във форума (от личен опит).

п.п Липсва тема за четвъртата генерация на Легаси! Няма да е зле модераторите да направят една такава, а не аз да си задавам въпроси и после сам да си отговарям на тях. :pardon:

п.пх2 За перата на волана разбрах от подфорума на Outback че ги слагат след 2006. Това ще рече фейслифт нали така? А за предните седалки вярно ли е твърдението че след 2006 са по неудобни спрямо 2004?
:beer:

Съб Дек 15, 2012 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SUB_0 написа:
Здравейте субита!
Реших да не пускам нова тема затова ще пита тук.
В процес на търсене съм на автомобил и мисля че Легаси отгаваря изцяло на моите изисквания. Избрал съм 3.0 и имам няколко въпроса към вас. Предварително искам да кажа че съм чел доста от форума, но вероятно не съм намерил всичко което ме интересува и затова щи ви задам няколко въпроса.

Благодаря много на отзовалите се!!! :beer:
Съжалявам за многото въпроси, просто не можах да намеря отговор за тях.
Хував уикенд на всички! :)

1)Вярно ли е че преди фейса седалките са по удобни? Видях че има разлика, сега очаквам да чуя и вашето мнение по въпроса
Не бих казал, че има осезаема разлика, някой повече харесват седалките на американските модели.. за мен са доста добри, твърди и с прилична странична опора, имат отопление, и 2-те са с ел. регулиране, шофьорската даже е с памет. Освен това позицията на седене е доста ниска, което мен ме кефи, сравнявайки седалките с други модели на Субару бих ги определил като много по-добри, единствено рекарото на СТИ са по-добри, но и не толкова подходящи за ежедневна употреба и за всеки г++ :D
2)Май ще е автоматик, ръчката ме кефи, но определено по високия разход (+4 литра спрямо автомата в градски условия) и ръчкането на скорости в града малко ме карат да се замисля. Освен това съединителя и двумасовия маховик ме карат да се откажа, защото знам че са сериозна сума пари. А те определено си чупят... Знам ли как я е карал предишния собственик. :D
Автомата е добър избор, 5-АТ , работи по-бързо и директно от 4-АТ. Ако колата е 6МТ , да знаеш , че винаги е само Спек Б, докато автомата се слага и на стандартния 3.0 модел
3) Видях че някой шестаци са със пера зад волана. Така също разбрах че не било проблем да се сложат афтърмаркет но искам да знам кои бройки имат вградени такива фабрично. 5ЕАТ гледам че има разлика в скоростния лост и облицовката му, едните бият повече на метал, а другите са черни с пиано лак. Има ли конструктивна разлика в автоматите и от какво зависи тази разлика?
След фейса 2007-ма около лоста има пиано лак и винаги пера за 3.0. Перата са супер удобни, монтирани са на кормилната колонка , а не на волана, което според мен е много по-ергономично решение, а и са сравнително големи, пластмасови са, но това не е толкова важно.. Разлика в автомата мисля няма, освен в софтуера
4) Защо оборотомерите на някой са до 9000 оборота други са до 8. Задължително ли трябва да е СПЕК Б за да е до 9к оборота?
Не знам точно, но е факт, че колата в Спорт режим си се развърта до 7000 об.
5) Като стана дума за СПЕК Б - има ли осезаема разлика във возията и как се усеща тя спрямо нормалния модел по бъргарските пътища?
Има да, Спек Б е по-твърдо, но в никакъв случай не е много по-некомфортно, спек Б е с Билщайн окачване, което си е класика в жанра, колата е невероятно стабилна и приятна за каране, същевременно не е дърво като 90% от койловър китовете , които се предлагат. Да не говорим, че афтърмаркет нови жълти B6 билщайни се намират супер лесно на добри пари, за разлика от примерно кекавите задни SLS задни амове , които се предлагат за разни модели и нямат алтернатива-само ОЕМ за 800+ лева парчето.
6) Всички ли 3 литрови мотори с 5ЕАТ са снабдени със VDC и LSD?
- Да, както и VTD AWD, ако са автомат. 6мт бтв отзад е с Торсен диф. като пътно поведение на сухо, мокро и сняг, само STI e по-спортна и добра, това твърдо го мисля
7) Маслото на АТ се сменя до колкото разбрах на 60.000км, а на диференциалите?
- сменя се и на диференциалите през 60К
8) Атермично ли е предното стъкло? Питам защото имам радар детектор, та да знам дали ще работи нормално или не.
А сега де, не знам , би трябвало да е :-? Има ел. подгряване като инфо...
9) Има ли премиум аудио система преди фейса? Ако да с каква мощност е, ако не от коя година почват да я монтират? Стоковата как е?
Няма , за преди фейса не знам, за следващото поколение бих казал, че свири посредствено, но се ъпгрейдва лесно и нещата се променят коренно, правил съм го
10) Ще слагам ГИ - плъг анд драйв. Някой викат че не било препоръчително, но от прочетеното досега не съм на това мнение. Клапаните податлива ли са на работа с газ? Какъв модел ще ми препоръчате? Смятам да отделя до 2000лв за ГИ. Както се казва с кеф ще ги дам за тази кола! :)
Нямам мнение, питай инженерите които са конструирали мотора какво мислят...Мисля, че знаят доста неща
11) Първоначалното обслужване било към 1200лв. А смяна единствено на филтри и масло колко излиза? 300лв стигат ли?
За какво 1200 лв- за гуми може, иначе не виждам, освен ако не знаеш на какви км и не почнеш да сменяш всички течности, филтри , накладки и т.н. наред. 300 за Масло е много, маслото е 140-150 лв добро, филтъра е малко, не помня 20 лв примерно и дифтунга за 2-3 лв. Въздушния е 40-50 лв , за климатика също.
12) Предполагам Легаси-то гори по малко от Аутбека, 15/16 на газ градско постижимо ли е при нормално каране? - На бензин харчи 15-16 в София. Извънградксо пада спокойно е до 8,5-9 ако не караш постоянно с над 120-130. Варна - София съм го взимал за 4часа и 30 мин с разход 8,6
13) Добре ли е обезшумено купето? Карам доста по магистрали и за мен това е важно? В момента карам Тойота Авенсис? Един и същ клас коли са, предполагам са на едно и също ниво откъм комфорт - возия, шум в купето.
Добре е за класа си. Аз също съм имал, даже 2 Авенсиса- разликата е драстични, с малко думи- Авенсиса е за придвижване от т.А до т. Б. Легасито е за каране. Да не говорим за завои, дъжд и т.н. А пък за сняг ROFL Авенсиса е по-широк обаче вътре и вози по-меко. Малко е трудно да се сравняват. И двете коли са много добри , но имат съвсем различен характер. Или по-скоро авенсиса няма характер, а Легасито има даже и душа.
14) Кой модели и от коя година получават втория дисплей на оборотомера? Трябва ли да имам задължително СИ-драйв. И като стана дума за якото колелце, допълнитлна екстра ли е това. Само СПЕК Б ли го получава и върви ли заедно с малкия диспей
Върви с дисплея, имат го всички модели 3.0 след 2007-ма. Аз го намирам за леко излишна екстра. На "интелиджънт" режим, колата е дразнещо спъната и пак си харчи почти еднакво, на спорт е ок и обикновено всеки така я кара, на Спорт шарп пък е малко излишно нервна, особено ако е автомат, защото държи излишно високи обороти и има смисъл да го ползваш само ако бързаш.
15) Какви са функциите на бордовия комп, този на малкия диспей? Видях че тези с навигацията имат няколко интересни инфо джаджи. Има ли скрито меню с функции?
Нищо особено-разход среден, моментен, рейндж...няма меню с функции, освен пък аз да не съм разбрал, понеже рядко се задълбавам в такива детайли.
 2

Вто Дек 18, 2012 10:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 79
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Вече изтече една година и над 20К км. (като 7К са из европейските магистрали), реших да споделя моето лично мнение за колицата, пък дано помогне на някой, който още се чуди.Говоря за Легаси 2004 H6 АТ, седан. Общото ми мнение е, че това е най-добрият автомобил от всички, който съм карал и съм се возил, а съм карал мазда 323BF, 323BA,Mazda 6, Rover 520D, MG ZS, Пижо 206,207,Хуйдай i30, ix55, Ауди Q7, Nissan Pathfinder и разни други.

Неща, който са към негативната страна:
На първо място, седи разхода. Както може би всички ще се съгласят, Субаро не се слави с икономични автомобили. Но пък и като се вземе в предвид, че не говорим за 1.0 литър 600кг колица, си е очакван, за кола 1.5 тона и 3.0 литра двигател.
Като разход дава 9-10л чисто извънградско, и 17 чисто градско(София) газ. Средоно към 13. Между другото бордовия е изключително близко с измерения от мен(пълен,пълен). Преборил съм се тук с хубава газова уредба. 2000лв. за Романо с OBD, и от както е сложена нямам никакви проблеми. По нищо не личи, че съм с газ. Всичко е много добре пригодено за газова. Бутончето съм го скирл в централната конзола с чашите, вътре. Вижда се екстра, и като дръпна щората, изчезва, а и не пречи като си сложа чаша, просто не се вижда.
Върви като на бензин, прави си 240, с пълен багажник и дано да продължи така и за напред, само филтри.
Бутончето за сваляне на шофьорския прозорец е много дървено и неудобно, много е непрецизно и засича. Често не можеш прецизно да си сваляш прозореца. Другите са си супер.
На другите Легасита, на който съм пипал е същото.
Возията е много твърда за този клас автомобили. Дупките, малки и големи, се предават в купето малко неприятно.
Обезшумяването също не е слава, но в никакъв случай не е неприятно шумно, просто си мисля, че можеше да е по-добро.
Липсват някой малки глезотийки за премиум клас автомобил. Като например памет на седалките, което е проблем, когато си 180см, приятелката ти е 150 на токчета и тя кара. После бръмчиш половин час и все не можеш да си я наместиш като хората.
Прибиращи се огледала. Колата е доста широка, а и предвид, че огледалата са с мигачи и т.н. са по-скъпи и трябва да се пазят.Няма AUX или USB, но тези екстри се появиха в по-късен етап, за тази година кола, е нормално да ги няма. Трябва си парктроник да ти асистира, че е доста дълга и ако си слаб в паркирането... Но пък един такъв е 20лв. ,все пак. Аз лично се справям с това и не съм слагал, и не мисля и да слагам. Като свикнеш с габаритите е добре. Отначало докато не си свикнал е малко кофти.
Чейнджърът не чете MP3, но това е факт за всички коли от тази година. За съжаление още не съм намерил алтернатива, различна от това да пека дискове като луд. Не видях в нета xcarlink или нещо подобно, с което може да се реши този проблем. Някой, ако е монтирал нещо, и то успешно, да казва.
Управлението на звука на волана е отдясно, което за мен е неудобно, трябва да си е отляво като на всички останали автомобили. Така или иначе не е са големи бутоните там, а и лявата ръка винаги ми е на волана. Хващам се, че никога не посягам с дясната ръка към волана, ами към врътката на централната конзола, така или иначе ползвам дясната ръка, с врътката е по-удобно.
Звукът също не е на това ниво, което очакваш от премиум клас кола. BOSE-то в Мазда 6 го слага в малкия си джоб.
Софтуера на навигацията е отвратителен. Свят да ти се завие, като тръгнеш да ровиш из менютата. Много неинтуитвен и завързан, а и с тия карти, и тоя сърч, който не работи в някой коли, карти и т.н. Визуално, също не е много красив, като дизйн и пиксели, а картите са нарисувани от някое хлапе в 1 клас.
Но пак да не забравяме, че сме свикнали да гледаме в Ипфоните си и GS-ите и за това ми прави впечатление, все пак те са с 10г напред в еволюцията :facepalm: как лети времето...
А и като гледам на новите коли, софтуерите са направооо :lipseal:
Има си и много предимства, но за тях после.
Боята, като на всяка японка, е с много тънък и нежен лак. Дере се от въздуха, а и като е черна :facepalm: Личи си бяло на черно.
За двигателя какво да кажа, нямам никакви забележки, освен всички мнения във форума, че прегрявал често, което си е страшничко, но дано не го разбера от опит. А и поради факта, че е боксерче, иска си майстор, а не Пешо в гаража, от съседния блок.
Скоростната кутия. Това ми е първият автомат, карал съм и имам наблюдения, но това ми е първият собствен такъв. Като цяло е много приятен, в сравнение с другите, които съм карал. Същата кола с ръчни скорости ускорява с над секунда по-бързо от автомата. Като e на D, колата се стреми да превключва възможно най-рано, което понякога е проблем, най-вече в градски условия, за това пък го преместваш на ръчни и там колата се променя, но предполагам и разхода. Пример: във Варшава, в най-централния център, на огромен булевард, непознато, и не видях втория светофар. Оказах се перпендикулярно в средата на трилентов път, на червено :facepalm: (дълго е за разказване). Жената започна да вика, червено, червено, и аз погледнах на дясно, точно срещу нас идваше, с доволна скорост, кола :shock: Педалът на газта инстиктивно до дупка и вместо да се телепортирам от там, колата не помръдва :facepalm: Викам си това беше, Game Over. Тръгна да превключва, цяла секунда и чаааак тогава тргна, но тая секунда ми се видя като часове. :lipseal:
От тогава, в градовете, само на manual.. И други такива случаи, но си мисля, че това е по скоро мнение за АТ, а не за АТ-то на Субару, за което се извинявам. За АТ-то на Субару в секция позитиви
Често пътувам до Самоков, Боровец, и там, както знаете са много завой и къси прави, много голям кеф е карането по тоя път. Понеже го познавам отлично, знам кой завой как може да се вземе, с каква скорост, радиус и т.н. Тази кола просто не ти дава увереността да влезеш по-сериозно в завой, въпреки, че влизаш, взимаш си го, и си излизаш без да ти занесе, в повечето случай. Просто не ти дава комфорта за това нещо. Чувстват се килограмите, и големината просто. Но пък двигателят компенсира на късите прави. Все пак за такъв път си има друг автомобил: STI
Като цяло не е градска кола, с която да ходиш на работа сутрин на 5км и да се връщаш вечер. Големичка е, за паркинг из тесните улици, ще харчи много и простотията в БГ е голяма, и ще излиза много скъпо да оправяш щети от пирони, счупени огледала, спукани гуми и други подобни.

Разпрострях се на широко за нещата, които не ми харесват, но това е защото се обяснявам, иначе не са въобще много или нещо критично, което да не може да се оправи или преживее, а и някои не са конкретно за този автомобил, а генерални за времето си.

А сега за хубавите неща:

Естествено това е двигателят. Уникален е, в комбинация с 4х4 е просто перфектният избор. Изключително пъргав и мощен, ако знаеш как да се пребориш с автомата и как да накараш колата да прави каквото и кажеш. Заяждам се с всякакви мерджани и бавари по магистралата. Без никакъв проблем. Много разтоварен, при 140км/ч съм на 3000 оборота. В града рядко вдига над 2000 оборота, при спокойно каране. От там и големият ресурс на двигателя. Ако се обслужва хубаво, и 1млн. км. да мине, няма да има никакви ядове. Колата се чувстваше като удома си по германските аутобани, със 160 -180 на круз си перкаш и въобще не се усеща пътя. 2-ма човека, колата пълна с багаж и бензин, и газ, ударих 240 с педала до дупка и там закова като максимум. Странно при 140 точно, има един резонанс, и точно там се чува двигателя, много малко под или над тези обороти този шум изчезва. Той е много слаб, но се усеща самото ръмжене на мотора, не знам как е при вас. Все пак сигурно зависи от генерацията, в какво състояние е, и много други неща.
Двигателят е с верига и без кабели на свещите. Свещите също се сменяли на 100 000 мисля ми казаха, та от към обслужване, си е екстра.
4х4 -то просто мачка. Зимата просто ми е невъзможно да закъсам някъде. Колата просто гази и не пита. :heavy: Все пак ако има нещо, с което Субару са известни, то това е 4х4. Няма скапани електроники и там глупости, и просто работи.
Автоматът е много приятен, за спокойно каране се имаш D и в задръствания, и по магистрали, и извънградско си е рай. Когато ти трябва динамика, бутваш лоста леко в ляво и колата се променя изцяло, оборотите скачат само като докоснеш педала на газта, става много нервна и чувствителна. Самото превключване е с крив канал, което на мен по ми харесва от тези с прав и бутон на лоста. На скапания Pathfinder баща ми успя да включи мислено на 3-та, а всъщност вкара задна, както си караше с 80. За щастие не останаха части по пътя :giggle:
Кутията е много интелигентно проектирана, сваля постепенно скоростите като спираш интензивно. Като цяло по-голям кеф от ръчката няма, но и тази кутия не е за подценяване.
Интериор: Сглобката на колата е изключително качествена, от хубави материали, и точно този модел от вътре е много красив. Като седнеш в тази кола след някоя 206-ца или i30-ка, и дори ix55-ца, която е най-високият им клас, просто се вижда страшно много контрастът. Циферблатите не са от тази планета. Не са като на БМВ-тата, от 65-та до 2014г., не са ги променяли. Не знам защо си мислят, че са хубави. Да, има и някой рециклирани пластмаси, но като цяло е много хубава и е помислено, не е просто претупана. Таблото отпред е от такъв матерал, че не се принтира върху стъклото от слънцето, има си огледала с лампичка в сенниците(което си е допълнителна екстра в новите коли) Управлението на аудиото и климатроника също е интелигентно и удобно направено. Има си 12V излаз в подлакътника, което е супер. Там си зареждам двата телефона с USB, навигацията вградена, и така ти остава място да си включиш радарче или камера. Кожата на седалките е перфорирана, много качествена и издръжлива, и бежавият цвят е много приятен. На другата ни кола Мазда 6 кожата е като изсъхнала портокалова кора, в сравнение с меката и много приятна на допир в Субито. Като цяло интериора е СУПЕР. Парното грее и изстудява перфектно, кога каквото ти трябва. Предното стъкло никога не ми се е запотявало, а подгрева на предното стъкло, зимата е просто рай. Оставям го за малко и после просто свалям леда на блокове от там. Друг път стържа като олигофрен и ми мръзнат ръцете по половин час.
За навигацията, като изключим грозния интерфейс, върши работа. През Европа ни ориентира добре. Свиква се след време и си работи. Има интересни глезотии, като, след колко време да спрат да светят плафоните в купето, 5 вида напомняне за сервиз и др.
Външният вид също ми харесва, точно на този модел, за разлика от повечето други модели. хихи знаем си ги субитата, толкоз грозни, че започват да ти стават симпатични чак.
А е и без рамки, което си е гъзарийка
Много надежден автомобил. За сега не ми се е налагало да сменям нищо. Може да съм попаднал и на читава кола, но всичко работи. Дано остане така и за напред. Палиш и тръгваш да обикаляш без да му мислиш, че ще те остави някъде по средата на магистралата.
Скороста вътре не се усеща. Карам със 50 поглеждам километража, то пише 80. Много леко се пътува, карал съм по 12 часа и нищо не ме боли след като слезна.
Круз контролът в комбинация с автомата си е голяма благинка, по нанагорните колата си превключва, ако трябва да си достигне желаната скорост, по магистрала, където се кара с една и съща скорост, с часове крака не ти изтръпва да се опитваш да уцелиш желаната скорст и управлението му е доста добро, в сравнение с други, които съм ползвал.

Има и други неща, за които сигурно сега не се сещам, но то стана едно мнение, което сигурно никой няма да го прочете
Това е мнението за тази кола, пречупено през моята призма. Надявам се, ако няко се чуди дали да си вземе, това да му е помогнало в избора. :beer:
 5

Нед Окт 13, 2013 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
.... но то стана едно мнение, което сигурно никой няма да го прочете. :good:

Аз го прочетох.При това с интерес. :good: Даже почнах да се чудя от къде да намеря необходимите средства,за да придобия собствеността над един такъв автомобил :D

Нед Окт 13, 2013 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, аз лично ти благодаря за извънредно дългия пост.
За много хора, които се чудят какво да изберат, това може би ще бъде поста, който да ги ориентира за финал.
По отношение на шума в купето - ако се качиш на Импреза ще останеш доволен от Легаси. Много малко автомобили са обезшумени достатъчно и бих казал, че те не са в класа на Легаси. Но това е нещо, което може да се направи сравнително лесно в последствие.
Успех на всички бъдещи собственици. Нека четат поста и си мислят колко ще карат, а не колко ще им излезе ремонта.

Нед Окт 13, 2013 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Само да вметна, че има решение да си пуснеш MP3, FLAC и т.н. - GROM AUDIO, прави емулация на външен чейнджър управлява се през заводската музика - за нашите машинки поддържа 99 папки с 99 песни всяка. Свири чудесно.

Пон Окт 14, 2013 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
didoya написа:
Само да вметна, че има решение да си пуснеш MP3, FLAC и т.н. - GROM AUDIO, прави емулация на външен чейнджър управлява се през заводската музика - за нашите машинки поддържа 99 папки с 99 песни всяка. Свири чудесно.

Колега, ако можеш да разкажеш повече? Как стават нещата, къде се монтира, как, колко парици излиза удоволствието? USB ми е целта, с управление от волана и конзолата.

Вто Окт 15, 2013 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Аз сега погледнах във записките си и за 10000 км 50/50 греадско/ извън горе долу съм имам среден разход 14.5 ( газ + бензин - почти само на шел и зареждам 100 октана и това е инфото от бележките) - аз съм с легаси 2005 3.0 СПЕК Б с ръчка така че разхода не знам колко над другата трябва да бъде.
като не карам бавно а и на магистралта съм обикновенно със 140-150 може и повече ако се унеса нещо.
Детайлна статистика не става при мен просто с едно пъленене на газ правя 480-500 км
И за извън градско разходи под 10 са съзможни с каране до около 120 и може би не с нашият бензин.

За аудиото всичките решения са с отваряне на конзолта и доста разглобяване а и някой работят предимно за американските модели да се погледа и почете преди това.

Аз лично се чудя как може да изкарам сигнала от торк на дисплея примерно но не ми остава време напоследък,
Което ще е доста по забавно или ако може да се сложат други параметри за показване а не тези наличните. ( на легаси ГТ май има още някой други изваден фабрично )

Вто Окт 15, 2013 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
За аудиото - разглабянето го прави и дете за 5 минути. Гром-а работи на европейки, моята си е от СМТ купувана:) По-късно ще пратя детайли, че пиша от телефона сега.

Вто Окт 15, 2013 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ето това е аудиото - http://bgcaraudio.com/subaru?page=shop. ... gory_id=46
Става за всички легаси/аутбек 2004+

Единственото, което се вижда е кабелче с USB букса в жабката:) Чете всички формати, които му стовариш, качеството е доста добро.

Момчето там ми го монтира безплатно за 5 минути.
 3

Сря Окт 16, 2013 7:53 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Супер. Точно такова търсех. Ще ги навестя тия момчета да видим какво можем да измислим и ако става, сме в джаазаааа =D>

Сря Окт 16, 2013 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Става, става:) Друго си е музичката на флашка, а управлението да е все още заводското :)

Сря Окт 16, 2013 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
А каква е разликата между по евтиния и скъп модел ?
или това е само заради екстрата за ябълка ? която дори не е за 5

Чет Окт 17, 2013 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
По-скъпият свири Flac например. Което за мен е много важно, че имам доста колекции в този формат.

Пет Окт 18, 2013 7:42 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2