|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
AKatzarov
Регистриран на: Нед Дек 16, 2012 4:39 pm Постове: 12 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2008 г.
Рейтинг: 0
|

Тъй като смятам да купувам Субару Форестър 2005 или 2006 г., 125 или 156 к.с., искам да попитам, ако може някой да ме посъветва от личен опит:
- колко би струвало средно смяна на масло и филтри и какви филтри се слагат/освен маслен и въздушен/, колко литра масло събира двигателят, и харчат ли тези двигатели масло, ако всичко е наред?
- колко би струвала една смяна на ремъци, /ангренажен, ремък на сервото и климатика, дали са два или един/
- колко ще струва смяна на накладки - предни и задни
- изобщо новите части оригинални ли са или са ментета
- скъпи ли са гърнетата
- за гумите? какъв размер имат този модел Субару и като нови колко средно биха стрували? - зимни, летни, или всесезонни?
- как се държат гумените маркучи и съединения по двигателя, напукват ли се често, изобщо този тип двигатели в какъв температурен режим работи /93-97 градуса по Целзий или по-висок?/ Имат ли проблем и с термостат и с бързо загряване през зимата?
- по отношение на газовата уредба: ако купя автомобил с газова уредба, фабрично монтирана, BRC, Ловато или някаква друга, дали ще има проблем с автомобил с вградена газова уредба. Карам от 25 години автомобили само с газова уредба и нямам проблеми, но за този тип автомобил не знам как се държи двигателя, износване, преминаване от единия в другия режим на работа и т.н.
- по отношение на свещите и кабелите и разпределението на запалването такива части японски ли се слагат или аналози? До този момент съм карал само опели до 2000 г.и поддръжката им не е скъпа. На какво ще ме посъветвате да обърна внимание и при закупуването какво да гледам и на какво основно да обърна внимание?
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 5:49 pm |
|
|
|
Mrak
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 10:40 am Постове: 204 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
|

AKatzarov написа: Тъй като смятам да купувам Субару Форестър 2005 или 2006 г., 125 или 156 к.с., искам да попитам, ако може някой да ме посъветва от личен опит:
- колко би струвало средно смяна на масло и филтри и какви филтри се слагат/освен маслен и въздушен/, колко литра масло събира двигателят, и харчат ли тези двигатели масло, ако всичко е наред?
- колко би струвала една смяна на ремъци, /ангренажен, ремък на сервото и климатика, дали са два или един/
- скъпи ли са гърнетата
- за гумите? какъв размер имат този модел Субару и като нови колко средно биха стрували? - зимни, летни, или всесезонни?
- как се държат гумените маркучи и съединения по двигателя, напукват ли се често, изобщо този тип двигатели в какъв температурен режим работи /93-97 градуса по Целзий или по-висок?/ Имат ли проблем и с термостат и с бързо загряване през зимата?
- по отношение на газовата уредба: ако купя автомобил с газова уредба, фабрично монтирана, BRC, Ловато или някаква друга, дали ще има проблем с автомобил с вградена газова уредба. Карам от 25 години автомобили само с газова уредба и нямам проблеми, но за този тип автомобил не знам как се държи двигателя, износване, преминаване от единия в другия режим на работа и т.н.
- по отношение на свещите и кабелите и разпределението на запалването такива части японски ли се слагат или аналози? До този момент съм карал само опели до 2000 г.и поддръжката им не е скъпа. На какво ще ме посъветвате да обърна внимание и при закупуването какво да гледам и на какво основно да обърна внимание? Всичките въпроси имат отговор във форума, но едва ли някой ще ги събере в един пост, освен срещу някакво почасово заплащане. Най-добре ползвайте търсачката. По всяко питане има много писано. Накратко, защото карам такава кола - не е скъпа поддръжката, има избор за части, има и една камара сервизи, които работят хубаво.
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 6:30 pm |
|
|
|
mitev75
Регистриран на: Съб Яну 09, 2010 1:00 pm Постове: 289 Местоположение: около Варна
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
|

Mrak написа: AKatzarov написа: Тъй като смятам да купувам Субару Форестър 2005 или 2006 г., 125 или 156 к.с., искам да попитам, ако може някой да ме посъветва от личен опит:
- скъпи ли са гърнетата
- по отношение на свещите и кабелите и разпределението на запалването такива части японски ли се слагат или аналози? До този момент съм карал само опели до 2000 г.и поддръжката им не е скъпа. На какво ще ме посъветвате да обърна внимание и при закупуването какво да гледам и на какво основно да обърна внимание? Всичките въпроси имат отговор във форума, но едва ли някой ще ги събере в един пост, освен срещу някакво почасово заплащане. Най-добре ползвайте търсачката. По всяко питане има много писано. Накратко, защото карам такава кола - не е скъпа поддръжката, има избор за части, има и една камара сервизи, които работят хубаво. +1 
_________________ Специалист PVC и AL дограма
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 9:48 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|