|
Страница 1 от 1
|
|
Въпрос за Фори 99г. от бъдещ собственик :)
| Автор |
Съобщение |
|
ddimkin
|

Здравейте всички! Форумът е страхотен и съвсем се убедих, че следващата ми кола е Субару. Вече се поразчетох и дори говорих с Митака или някой друг готин човек, който вдигна телефона в сервиза, понеже имах нужда от кратък съвет за ето това Фори: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1gpeenПреди няколко дни струваше почти 6900 и продавача сваля цената постоянно. Както се вижда колата е без регистрация и не може да се покара, продавача се инати да я закараме на сервиз и затова я чакам да падне още. Някой от вас да я е гледал и да има мнение за колата? Намира се на Горубляне. Отдавна мечтая за точно такава кола - с характер, повечко коне, тези екстри + автоматика. Много ще съм благодарен ако имате съвет за мен или ми кажете къде мога да намеря подобна. Интериора и екстериора на Форито са супер. И това е единственото което се знае за него. Аз лично при всички тези факти на бих дал повече от 5500лв за него. Мислите ли, че прекалявам със свалянето на цената? Честно казано при наличната информация и повече от 5000лв не ми се дават  Поздрави и голямо благодаря предварително!
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 2:51 pm |
|
|
|
ddimkin
|
|
В допълнение - от сервиза на Митака ми казаха, че ако колата е тип-топ цената е добра. Но тъй като колата е загадка реших да се допитам до форума.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 3:01 pm |
|
|
|
Iceman78
Регистриран на: Пон Яну 09, 2012 9:50 pm Постове: 111 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 S-Turbo AT '99 (EJ205)
Телефон: 0885837806
Рейтинг: 5
|
|
Първото което не отговаря (според мен)са километрите.Всички търговци ги правят между 120 и 140 хил. Тази е на газ от Италия така че ще е на доста повече.Задницата ми се вижда доста клекнала,значи ще трябват амортисьори и пружини.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 3:11 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Колега, самия факт, че търговеца всячески се мъчи да я закара в серви, би трябвало да ти говори да не се занимаваш с него повече.....още повече, че колата ако е с газово вкарана отвънка в комбинацията с автомат - значи е карана доста на дълги разстояния и то яката, а ако е сложена тука газовата уредба (като коледен бонус към автомобила), то значи че е взета за не повече от 1000-1300 евро, което не е цена на читава кола.....постоянното сваляне на цената също говори - целта му е да се отърве максимално бързо от нея преди зимата и хората да са се охарчили.....да не говорим за клекналата задница (за което ти е загатнал колегата), отделно и смяната на дискове (като гледам и те плачат).....реално риска си е от твоя страна ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ....успех
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 3:44 pm |
|
|
|
ddimkin
|
|
Мерси много за отговорите!!
Километрите не съм и мечтал да са реални и съм наясно, че има нещо гнило. Главното тук е, че колата от вътре е почти като нова, ламарините също, гумите са добри, а джантите са супер. Та все пак си играя с мисълта да и стана собственик и да я стегна. Въпроса е на каква цена си заслужава риска. Разбира се, ако не се намери купувач преди мен, аз ще го накарам да я вкараме в сервиз, а и той няма да има избор. Ако извади късмет до нова година да я разкара - ще е късметлия. Ако ли не - пак ще говориме януари месец.
Според вас колко би струвало аналогично Фори (газ, 170кс, запазено и автоматик) от тип качваш се и караш? Може би трябва да следя по-често форума или да ида примерно в сервиза на Митака и да им кажа какво търся и да чакам да изпадне.
Поздрави!!
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 5:05 pm |
|
|
|
ddimkin
|
Между другото - запалихме мотора когато я гледах. Алелуя!!  и работеше доста гладко.. може да се каже - перфектно.. на звучене и никакви вибрации. Стартира на около 1300 оборота, деня беше мн. студен и след 3-4мин спадна на около 900. Естествено запалихме с кабели.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 5:16 pm |
|
|
|
Iceman78
Регистриран на: Пон Яну 09, 2012 9:50 pm Постове: 111 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 S-Turbo AT '99 (EJ205)
Телефон: 0885837806
Рейтинг: 5
|
|
Моя горски излезна до България на 5400 лв с регистрациата в КАТ.Беше без газова на 189 хил.Обслужен (масло и филтри) на 183хил.С чисто нови зимни гуми и нови дискове и накладки на 4-те колела .Изглежда едно към едно с този.Успех с покупката и много да се радваш на избора.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 5:24 pm |
|
|
|
bat bubi
|

При всички положения трябва да я прекараш през сервиза, всичко останало си е доста голям риск особенно с марка като Субару ( от гледна точка на това, че ремонта може да ти излезе доста пари).....зашото двигателите в повечето случай има по- малка вероятност да са с проблем и по лесно се усеща, но скритите възли, като скоростна кутия и дифове, могат да се направят за даден момент от време да функционират добре, но да останеш в последствие много прецакан. аз бих ти дал един съвет, ако в крайна сметка търговеца всячески не желае да го прекара през сервиз (аз лично още след първия му отказ не бих се занимавал с него), но ако много я искаш точно тази, да отидеш в сервиза на Митака, и да говориш с някой от майсторите му (примерно Агента ( да ме извинява че го цитирам)) и да го помолиш срещу съответното заплащане и в удобно за него време да дойде с тебе и да я огледа на място до колкото е възможно....но при всички положения е хубаво колата да се изкара и покара , за да се усети автомата и дифовете......прочети някой постове на Агента от темата за добавката Бардал и ще разбереш за какво ти говоря, защото подобни номера и аз съм правил едно време  ....всичко ти го казвам с не лоши чувства и да не подходиш лекомислено, пък реално топката е в тебе......
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 6:39 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Колега, има и други предложения на пазара. Въоръжете се с търпение и не се хвърляйте на тази оферта, само защото струва малко пари, както са писали по-горе колегите, ремонтите могат да ви излезнат "златни". Имайте впредвид, че за обслужване ще ви идат към 2000лв минимум, ангренаж, масла на автоматика и дифовете, тампони, амове+пружини, както и други неща. Успех и дано случите на читав екземпляр.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 6:49 pm |
|
|
|
joker_brand
Регистриран на: Нед Фев 06, 2011 6:21 pm Постове: 438 Местоположение: +818
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90  
|

Ако е за 5000лв си заслужава ! Наливаш 2000/2500лв и наистина колата заспива в следващите 4-5 години с нормално каране . Аз моя Forester турбо го взех преди 2 години вече за 7500лв, пак така без регистрация, необслужен и т,н ! Човече, до ден днешен съм инвестирал в тази кола над 2000лв . Сменил съм всевъзможни неща, които след определен период от време 10/15г и започват да дефектират и да се развалят ! Както ти казаха колегите, огледай за други екземпляри . Лично на мен този "наказан" зелен цвят не ми харесва, но цвят кола не кара ! Оглеждай варианти и без газ, има достатъчно добри газаджии в София които ще ти монтират газова професионално . Лично аз обаче мисля, че нещо с парите не се получава . Смисъл, да е максимално нова колата, да е на малко километри, да е обслужена, да е с турбо, че даже и газ да има . Е, това всичко ако е здраво и читаво, нали знаете кога ще струва Forester 5000лв !?! Търси, питай във форума и когато откриеш нещо читаво, водиш на сервиз и си стискате ръцете п.п весели празници на всички колеги и повече зимни емоции 
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 10:28 pm |
|
|
|
ddimkin
|

Пичове сте отсекъде  Аз въпреки, че съм нов в клуба (вече се чувствам вътре), не съм нов в търговията втора ръка. Колата няма взимане без минаване през сервиз - това е ясно. В момента е 6666лв и ако не се намери желаещ, аз ще го накарам да мине през сервиз... януари. Човека явно сам си вярва, че е докарал кола - злато  или пък просто много си вярва. Като визия колата е Нр1 - вътре, вънка. Патил съм си от коли втора ръка и знам - по - добре чакай и гледай особено ако си купуваш нещо от което си се лишавал дълго Пък за Субару както гледам нещата са други, общността е мн. силна и подкрепа има  Ще го поизчакам докато клекне на цена и сервиз - ако не ще - тук явно ще се намери алтернатива, пък и с езиците се оправям и вече съм купувал от ДЕ и ще намеря читаво, ако реша да се разправям. СТРАШНО БЛАГОДАРЯ, че ме ориентирахте за цени (колегата с 5400) и съвети. Избора е ясен - Фори на тази възраст и с тези параметри Стува ми се, че ще е по-добре да ръсна малко повече, но да го взема от Човек тук и проверено, отколкото да се правя на умен и да внасям.. но всичко е в процес на умуване. пък и го искам преди края на зимата. Ще го видиме "колегата" от Горубляне.. ще докладвам.. но няма взимане преди минаване през Митака! Струва ми се, че неволята ще ги срещне 
|
|
|
|
| Вто Дек 18, 2012 12:46 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|