Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Защо седалките са с по-ниски облегалки?
| Автор |
Съобщение |
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|
|
Явно съм голям невежа, но чак сега забелязах, че седалките на Субару-тата са с по-ниски облегалки, стигат доста под раменете, някъде с около 7-8 сантиметра под тези на Фабиа, Фиеста, Фокус, ГоУф и др. Не говоря за STI и другите спортни седалки и особено RECARO, става на въпрос за обикновените седалки на всички модели. Не ми се вярва японците да си мислят, че и останалия свят са ниски като тях или икономисват от материали.
|
|
|
|
| Съб Дек 15, 2012 6:20 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
защото са за маломерни японци на мен ми липсва и един зъб назад
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Съб Дек 15, 2012 9:35 pm |
|
|
|
subaru bg
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 8:58 am Постове: 167 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
На мен са ми тесни и страничните подпори , инак биват си седалките .  Като цяло въпросът е към инженерите на Суби . 
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 2:10 pm |
|
|
|
Firestarter
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 6:07 pm Постове: 148 Местоположение: Пловдив
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
|
|
Вие да не сте всички с импрези,че аз с легасито нямам проблем нито със страничните подпори,нито с дължината на облегалките.Вярно,че съм слаб,ама съм 1.82-1.83см висок.
_________________ Airbags save lives.Symmetrical AWD saves airbags. Roses are red - violets are blue - gotta love Subaru!
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 6:08 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Заради автоматичния подглавник.
|
|
|
|
| Нед Дек 16, 2012 9:02 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
куцо е това със седалките, и аз имам същия проеблем. и облегалките и седалките са леко късички.
има едни спортни седалки, които са добри...
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 11:34 am |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
Абе за облегалките на Легаси не съм забелязал да са ниски. Ама това в най-дългата им кола човек 1,85 висок да седи с дръпната докрай назад седалка не го разбирам. Аз и сега бих си я дръпнал още назад ако можеше, представям си ако бях някой волейболист над 1,90...
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 5:58 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|

Явно наблюдението ми е правилно, макар и не навременно. Ще взема да по обиколя града с ролетката и ще огледам и другите японски марки. Ама все още не доумявам, японците нямат ли отдел проучвания (или както и да искат да си го наричат), който да им каже, абе аджеба, има още много държави по света, които могат да оценят марката по-пълноценно. А сега се сетих, как ще се качи скандинавеца, този двуметров викинг, сигурно ще изхвърли предната седалка и ще кара от задната, хубаво, че поне не са с ниски тавани, че тогава определено ще загубят и без това свития пазар. Малииии, пък багажниците им колко са големи, сякаш са предвидили кризата и са знаели, че няма да има какво толкова да возим. И като се замисля защо произвеждат някои модификации само за техния пазар, и Асан е хора и той иска да кара уникални возила, да ама не. Тия дребните неща ме дразнят, защото според мен не може да имаш най-доброто задвижване на четирите колела, най-балансирания мотор, много нисък център на тежестта, да извлечеш уникалните 300 коня от двигател 1997 кубика и то в сериен модел и още други нещица, които карат хора като мен да си мечтаят за определен модел И накрая да има дребни детайли, които не са дообмислени. Малииии, ша мъ биат с толкуз писание! Хей япончетата, да вземете да излезнете от островчето си и да се поослушате за оплакванията на нас простосмъртните, че не знам дали ме разбирате, като фен не можете да ме загубите, ама да ви тегля една, може. Не ми се впрягайте, обичам съвършеното да си е съвършено до края.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 10:17 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
и на мен на дълъг път ми изтръпват краката , а не съм много висок няма кола която седалките да са удобни на всияки хора... поръчваш къстъм рекаро за твоите размери и си 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 10:25 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Средата на подглавника трябва да е на нивото на горната част на ушите, за да си свърши работата при удар отзад. Как ще го регулирате ако облегалката е висока още 8-10 см.
Е затова са по-ниски за да може да се регулира височината на подглавника за различен ръст.
The front seats of your vehicle are equipped with active head restraints. They automatically tilt forward slightly in the event the vehicle is struck from the rear, decreasing the amount of rearward head movement and thus reducing the risk of whiplash. For maximum effectiveness the head restraint should be adjusted so that the center of the head restraint is closest to the top of the occupant’s ears.
|
|
|
|
| Пон Дек 17, 2012 10:48 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
Общо взето Азиатците са със друг тип телосложение. Че са дребни повечето е едно на ръка, срещал съм хора високи колкото мен 185 см и сме правили сравнение. По-къси са им ръцете и краката, но гръбнака им е по-дълъг. Главите им са по-големи спрямо тялото (особенно на Корейците) и са със малки носове. В южна Азия носовете им са като на негрите, къси и широки с големи ноздри. В Китай повечето хора нямат издадена кост между очите като нас, почти плоско е от едното до другото око. Дланите и ходилата също са по-малки, аз нося 44-ти номер обувки, тук това е голям номер. На мъжете пишките са малки и на жените вагините са плитки.  ))
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Вто Дек 18, 2012 9:36 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|