Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Задна чистачка за Legacy B13 комби 
Автор Съобщение

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Абе колеги, има ли нещо по-особено на чистачките на нашите машини, че вече в трети магазин влизам и като поискам чистачки за моята кола ме гледат като извънземен, а в ментекомплекта направо ми казаха - брато те твоите са специални, със заключване...просто забрави. Та питам от къде си ги купувате и това заключване задължително ли трябва да го има (гледам, че моите имат). По темата намерих само това с търсачката (viewtopic.php?f=4&t=8148&hilit=%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8) достатъчно ли е да търся тези размери.И още нещо, от както паднаха температурите чистачките ми чистят само в краищата...уж са изчистени от скреш и сняг ама по-средата нъцки...та от чистачките ли е или от нещо друго.

Вто Дек 11, 2012 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Колега не знам за какво заключване става въпрос при твоя модел но на предишната серия (преди 99г. която карам аз) са абсолютно нормални завършващи със закривен(като бастун) край.Аз си купувам чистачки от всевъзможни магазини за автоаксесоари както и от бензиностанций.Само един съвет бих ти дал и той е:не се доверявай на програмата по която работят в магазина,а си премери дължината на шофьорската и пасажерската чистачка защото по техните програми идват малко по-къси а всъщност могат да се монтират с до 2см по-дълги без да излизат от никъде.
Успех :good: :beer:

Вто Дек 11, 2012 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз пробвах няколко размера,докато най накрая паснаха-шофьорска-55см.пасажерска-50см,задна-40см(колата е комби 95г,събира се и 43см но чисти стъклото само в краищата-за задната става въпрос).Иначе закопчалките са съвсем нормални.(както каза предния колега "като бастун" ROFL )

Вто Дек 11, 2012 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди време купувах от mimo13 само гумените пера, оригинални субарувски. Струват колкото цял афтърмаркет комплект чистачки, обаче на -15, колкото беше миналата зима нямаше ядове.

Сега съм с някви Шампион, много са зле. Скърцат на умирачка. И чистенето им е смотано.

Вто Дек 11, 2012 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
за чистачките
аз съм вече повече от година с едни Шампионки, топ серията дето имат.
Някъде 60лв двете се връзват, ама ги няма по магазините. Взех ги от офиса вносителя (в момента не мога да се сетя името), намира се на една пряка на Черни Връх между Хладилника и Околовръстното.

препоръчвам ги - малко солено излизат, но качеството им е като на "оригинални" чистачки.
От новия тертип са, безшарнирни такива

Вто Дек 11, 2012 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отивам аз тука на оборище има магазин за италиански части :D (части за италиански коли) и викам кви чистачки имате, и той ме пита за каква кола... аз - субару импреза... той - чистачките са само за италиански автомобили специални са :-~ :bow: сориии ... пак аз след 5секунди шок - а само пера имаш ли ? той - имам, те стават за всички автомобили
аххахахахахахаххахахахаххах ROFL
ама имаха некви японски маркови ама им забравих името :-?

ичначе тия китайските от метро ауто практик стават за не повече от 1 сезон
шампион от най-обикновените са идеални като цена качество

Вто Дек 11, 2012 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз ползвам шампионки,оригинални купувам ги от едно магазинче почти 10год,цената им е м/у 12 и 16 лв.на брой, в зависимост от дължината изкарват спокойно над 2год.,в момента започват 3-тата си год.и са почти перфектни,като упражнения свали да не замръзват и т.н. не правя..

Сря Дек 12, 2012 7:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
от косер си купувам Bosch -за пръв път де и да видя колко ще изкарат. за сега съм най доволен от тях сравнено с auto practic i champion , а относно захващането на аутбек 98 и легаси 95 си е най обикновенно. auto practic изкарва една зима и лятото ако е без дъжд :D :beer:

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Сря Дек 12, 2012 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Subaru Legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Аз съм със съвсем обикновени предни и задна, по 5лв. броя от Бриколаж и засега чистят супер. Ще видим при -20 :D

Сря Дек 12, 2012 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
аз хванах някакави по 6 лв май бяха от МЕТРО на BOSCH направо се изненадах и си накупих .. и викам каква им схемата не разбирам и като видях всичките са без графитено покритие .. но като се поразрових между тях намерих и каквито си трябва ;) та си взех за сега дъжд сняг лед не ги събаря но да не казвам голяма дума че са от скоро ;)

Чет Дек 13, 2012 11:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги, взех си Bosch Aerotwin и съм много доволен. Не знам къде ги продават тук и какви пари са. Поръчах ги от ebay.de и излязоха 40+лв. комплекта.

Сря Дек 19, 2012 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Моето Суби има подгрев на предните чистачки. В книжката пише, че когато се сменят те, трябва да се гледа новите да имат също метални пластинки в гуменото перо. Ако няма да се свалят от старите и да се слагат на новите. Е, какво да правя сега. Да си купувам ли обикновени чистачки или да търся нещо по-по-по?

Пет Дек 21, 2012 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mashbob написа:
Моето Суби има подгрев на предните чистачки. В книжката пише, че когато се сменят те, трябва да се гледа новите да имат също метални пластинки в гуменото перо. Ако няма да се свалят от старите и да се слагат на новите. Е, какво да правя сега. Да си купувам ли обикновени чистачки или да търся нещо по-по-по?

поръчай си оригинални пера само и ги сложин на старите рамена ...
или оригинални чистачки направо от мимо или Lio

Пет Дек 21, 2012 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Автомобил: Forester
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И мойто е с подгрев на предните чистачки. Взех си нови от тука -> http://www.wiperblades.co.uk/

За отпред Trico HF600 & HF450
За задното - Bosch H354

Паснаха си чудесно и вече 4-5 месеца нямам проблеми с тях.

Пет Дек 21, 2012 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички за отговорите. В крайна сметка звъннах на mimo и той ми изпрати BOSH комплект кутия 2 чистачки с точните размери за 28 лв.+транспорта от Варна. Паснаха идеално аколкото да заключването, което имаха предишните ми чистачки, явно не е задължително.

Чет Дек 27, 2012 11:47 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 56
Автомобил: Forester Diesel,STurbo,OUTBACKB14
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, неуспешно търся пера (inserts, refills) за Фори 3. Такива са ми сменяни преди две години от Субару Варна. Марката на перата е WRC 2 /a 60см. и 45см. за лява и дясна. Цената беше към 80лв :facepalm: В книжката е описано как да си смениш гуменото перо и е елементарно. Проблемът е че тези пера са по-широки (8мм) спрямо стандартните на Бош и Шампион- 6мм. Ако някой е сменял само пера, моля да сподели. Прилагам снимки.

Прикачени файлове:
Picture 022.jpg
Picture 022.jpg [ 573.36 KiB | Прегледано 2341 пъти ]
Picture 023.jpg
Picture 023.jpg [ 494.42 KiB | Прегледано 2341 пъти ]
Picture 025.jpg
Picture 025.jpg [ 556.91 KiB | Прегледано 2341 пъти ]
Чет Юни 13, 2013 2:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз съм сменял само пера, но бях много недоволен. В практикер има от двата размера 6 и 8мм тогава не знаех за разликата и бях взел по-големите та така разбрах :beer:

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пет Юни 14, 2013 9:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Koynov написа:
Здравейте, неуспешно търся пера (inserts, refills) за Фори 3. Такива са ми сменяни преди две години от Субару Варна. Марката на перата е WRC 2 /a 60см. и 45см. за лява и дясна. Цената беше към 80лв :facepalm: В книжката е описано как да си смениш гуменото перо и е елементарно. Проблемът е че тези пера са по-широки (8мм) спрямо стандартните на Бош и Шампион- 6мм. Ако някой е сменял само пера, моля да сподели. Прилагам снимки.

Колега, преди две години замених оригиналните чистачки на моя Форко Дизел, с Bosch Aerotwin. Вече втора зима изкараха, и си чистят без никакви следи и замазвания. Не съм фен да сменям само пера. Ако те интересуват данни: Bosch Aerotwin, Модел: AR 604S, Part No: 3397118908 Размери:600/450. Има ги в Ауто Плюс или по бензиностанциите. Цената беше под 40 лв.

Пет Юни 14, 2013 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Koynov написа:

Мисля, че mimo13 може да ти осигури оргинални пера, май не са и скъпи.

Пет Юни 14, 2013 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен дългата (лявата) я смених със шампионка със същия размер. Работи без проблеми.. трябваше и около 5 мин. работа за напасване.
Няма спойлер и си мислех, че ще свири и ще се прибира трудно при високи скорости. За момента обаче няма проблеми .. тествано до 170 км/ч.
Дясната си работи добре и не съм я сменял.
Каквато и кола да съм имал винаги съм ползвал шампион.
При това съм тествал БОШ, ВАЛЕО, ШАМПИОН, ... и други известни и неизвестни марки. От тия новите дето са изцяло гумени не съм слагал.
Ако си с нови стъкла.. БОШ И ВАЛЕО са с твърди ръбчета на перата,работят перфектно и карат 2 години.
Обаче при леки повреди по стъклото много бързо им се износва твърдата част и почват да оставят гадни следи. И това не може да се поправи.
Шампионките са с по-мека гума и някак се саморециклират.. но пък изкарват една година.

Ако може да си намериш оригинални пера още по-добре :)

Малко извън темата: И все пак да забравяме че течността за чистачките върши по-голямата част от работата. И зиме и лете съм със СОНАКС съответно зимна и лятна.
Пробвал съм и други но това си остава най-доброто. (Има едно изключение.. препарат домакински за стъкла ФРОШ още по як е вервайте ми, само да не го объркате с обезмаслителя :D )

Вто Юни 25, 2013 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >